כללי סקריפט גמיש: GREP --> אובייקט מעוגן

• הוסף לסימניות
סקריפט חדש ומאוד גמיש: כל דבר שאפשר לחפש בגרעפ, אפשר להפוך לאובייקט מעוגן!

אפשר להגדיר סגנון אובייקט עבור האובייקט המעוגן, כך שהוא יכול לשבת בכל מקום בדף, וכו'

מאוד שימושי להרבה מתרות, כולל הערות צד, להכניס מספרים או מילים לריבועים למיניהים, ועוד אינסוף אפשרויות.

המחיר: 99 ש"ח כולל מע"מ.

מבצע: הקונה הראשון שיעלה לכאן הדגמה (סרטון, תצלומי מסך וכו') שמראה איך הוא השתמש בסקריפט בצורה יצירתית יקבל החזר מלא על דמי הרכישה!

• הוסף לסימניות
יפה!

• הוסף לסימניות
סקריפט מדהים

אני הראשון

קבצים מצורפים

• דוגמא ;.wmv
    2.4 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
תודה עמירם. אבל! זה לא הסקריפט המדובר. (אמנם דומה, אבל החדש הרבה יותר משוכלל ועובד באופן קצת שונה.) בכל אופן, אשמח להעניק רשיון חינם לידידי, כלקוח וותיק ונאמן, אך...

המבצע עדיין תקף! הקונה (החדש) הראשון שיעלה לכאן הדגמה (סרטון, תצלומי מסך וכו') שמראה איך הוא השתמש בסקריפט בצורה יצירתית יקבל החזר מלא על דמי הרכישה!

• הוסף לסימניות
אפשר יותר הסבר?
נניח שליד כל משפט אני רוצה איור או תמונת פרח עם תיבת טקסט למספר או אות,
ואעשה לקבוצה זו אוביקט מעוגן לקביעת מיקום וכו'.
מה תפקיד הסקריפט במצב זה?

• הוסף לסימניות
לא לגמרי הבנתי את התיאור שלך, אבל הנה הסבר נוסף:

ע"י חיפוש של GREP אפשר למצוא כמעט כל דבר במסמך.

עכשיו, תארי לעצמך שאת רוצה להכניס את כל תוצאות החיפוש, אחד אחד, אל תוך תיבת טקסט מעוגנת.

לדוגמה, אם ע"י GREP חיפשת את כל המספרים בתחילת שורה, הסקריפט יקפיץ את כל המספרים האלו אל תוך תיבת טקסט מעוגנת, אחד אחד, כל אחד במקומו במסמך. העוגן של תיבת הטקסט המעוגנת תישב איפה שהמספר היה מקודם, והמספר עצמו יועבר את תוך התיבת טקסט המעוגנת.

אפשר, ע"י הסקריפט, לקבוע איזה סגנון אובייקט יחול על תיבות הטקסט המעוגנות, וכן איזה סגנון פסקה וסגנון תו להחיל על הטקסט שהוקפץ אל תוך תיבת הטקסט המעוגנת.

ומי שבקי בשימוש בסגנונות אובייקט יראה שזה נותן אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, שהרי עם סגנון אובייקט (בפרט לאובייקט מעוגן) אפשר לקבוע את מיקום התיבה בעמוד, וכן את גודלה (מ-CS6 ומעלה, בהסתייגות), צבעה, וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
יפה מאוד.
זה יכול להיות שימושי לרעיון שכתבתי לעיל,
כשאני רוצה את המספור כקבוצה עם תמונה או איור?
ז"א, המספור שהוקפץ לתיבת טקסט חדשה ועוגן במקום בו היה, יצורף לו מתחתיו גם איור שנשמר בזכרון ויקובצו יחד?
אם כן, זה חסכון מדהים!

• הוסף לסימניות
את יודעת מה, למה לא? שידרוג קטן של הסקריפט יעשה בדיוק את מבוקשתך...

הסקריפט יבצע חיפוש GREP.
ואז יכניס את התוצאות לאובייקט מעוגן.
ואז יעשה החלף GREP על מה שבתוך התיבה.

כך אפשר יהיה להוסיף איזה ציור שנמצא בזכרון כמו שכתבת!

• הוסף לסימניות
אם כך, אני קונה!

• הוסף לסימניות
למעוניינים, הנה גירסת דמו להורדה חינם. גירסת הדמו תעבוד על מסמכים בעלי 3 עמודים או פחות בלבד.

צפה בקובץ המצורף 201911

קבצים מצורפים

• GREPtoAnchoredObject1.0.Demo.zip
    KB 2.6 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
הנה סרטון (3 דקות, 15MB) של דוגמה אחת איך אפשר להשתמש בסקריפט. הסרטון ללא קול לצערי, אבל זה מה שהוא מראה:

יש לנו טקסט מחולק לפסקאות, ובראש כל פסקה, כותרת. את הכותרות אנחנו רוצים להכניס לתיבות מעוגנות עם עיצוב יפה, שגולשים אל תוך השוליים וכו'.

לכן, בסרטון רואים איך אני פותח את תיבת ה-GREP, ומזין את החיפוש הרצוי עבור הטקסט של הכותרות (שימו לב: אני משתמש ב-GREP הזה: +., וזה כדי שלא נקלות גם את סימני הפסקה (paragraph breaks) שאותם איננו רוצים שיכנסו לתיבה המעוגנת.)

בתיבת ה-GREP אני בוחר את סגנון הפסקה הרצוי, כדי שה-GREP ימצא בדיוק את מה שאנחנו רוצים שיכנס לתיבות המעוגנות.

ב-החלף, אני בוחר את הפסקה של הכותרות שארצה שיהיה להם בסוף. ובתיבת חיפוש אובייקט אני בוחר את סגנון האובייקט הרצוי עבור התיבות המעוגנות.

וזהו, מריצים את הסקריפט, והכל עובד יפה. הכותרות הועברו אל תוך תיבות טקסט מעוגנות, כנדרש, כאשר העוגן נמצא במקום המקורי של הטקסט.

עכשיו תארו לכם שזה היה ספר בן 300 עמודים עם עשרות כותרות!

צפה בקובץ המצורף 201919

קבצים מצורפים

• 2014-07-18_00-50-18.mp4
    15.9 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
רעיון נפלא!

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות תחילתו של פתרון לבעיה הידועה באינדי' שא"א לעשות טקסט ראשי בטור אחד והערות שולים ב2 טורים והפוך...
ע"י שנשים את ההערות שולים בתוך הטקסט (בסוגרים מסולסלות וכדו') ונעשה חיפוש, נפעיל את הסקריפט שיעביר את ההערה לתיבה שתהיה מעוגנת לאותו מיקום המקורי (כך שאם הטקסט עם ההפניה להערה יעבור לדף הבא ההערה עוברת יחד) וניתן סיגנון אובייקט של מיקום בתחתית הדף + דחיית טקסט +הגדרת טורים.
אלא שכל זה טוב כל עוד אין יותר מההערה אחת בדף אבל אם רוצים שיועיל גם ליותר מההערה אחת צריך שיכניס את כל ההערות של העמוד לתיבה אחת ולכאורה זה לא אפשרי (לאיפה זה יהיה מעוגן??)

• הוסף לסימניות
כמה אפשרויות שעלו לי בראש לסקריפט המעניין הזה...(אין לי את התוכנה לצילום מסך אז אני יכתוב)
- כשרוצים רקע אפור וכדו' לחלקים מהטקסט, אפשר עם הסקריפט - ע"י חיפוש אותם חלקים עוברים לתיבה נפרדת, בסיגנון נותנים רקע, התיבה מעוגנת למקום, וזהו. (יש עוד שיטות לזה אבל לשיטה הזאת כמה יתרונות)
- כשרוצים להחיל אפקטים על טקסט מסוים כגון 'כותרות' אי אפשר אם הם לא בתיבה נפרדת, ועם הסקריפט זה פשוט...
- לעשות חלון תחת המילה הראשונה בפסקה, מחפשים כל מילה ראשונה (או מסגנון מסוים) נותנים סגנון אובייקט עם דחיית טקסט למטה, ומפעילים את הסקריפט, וכך אפשר לשלוט על גובה התיבה ולהנמיך אותה קצת כמקובל.
ו"תן לחכם ויחכם עוד"

• הוסף לסימניות
איתי, תודה באמת רעיונות טובים. וכן, לכאורה אפשר להשתמש בסקריפט ליצירת חלון בתחילת פסקה.

הערה לגבי המבצע: המבצע זה דווקא עבור מי שמדגים רעיון עם סרטון או תצלומי מסך -- הדגמה מושקעת במקצת וקליטה לעין. וכן אנא שלחו אלי את ההדגמה קודם לקבל אישור שזה מתאים. קבלת ההחזר על סכום הרכישה יהיה לפי שיקול דעתי הבלעדי.

• הוסף לסימניות
תודה.
האם הסקריפט הזו עובד גם על הכנסת אובייקט נוסף (עיטור מפריד לדוגמא)?

• הוסף לסימניות
תראי תמונת מסך של מה שאת רוצה.

• הוסף לסימניות
מצ"ב תמונת מסך של מה שאני צריכה.
בכל מקום שיש לי את ה PARGRAPH STYLE המודגש יכנס העיטור המפריד (או אחר, זה רק כדוגמא) עם סגנון האובייקט שקבעתי.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.png
    KB 104.6 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
לזה לא נראה לי שצריך כלל סקריפט. הטעיני את הזכרון עם האובייקט המעוגן שלך, חפשי את סגנון הפסקה הרצויה, והחליפי בתוכן הזכרון (clipboard).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה