כללי סקריפט חדש ל"חלון" (מילת פתיח) באינדיזיין

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

בעקבות בקשה מחבר בפורום שלא הסתדר עם הפתרונות הקיימים ליצירת חלון, כתבתי גם אני סקריפט כזה. להלן פרטים אודותיו, וכן גירסת דמו:

סקריפט החלונות

הסקריפט יוצר חלונות בפסקאות בעלות סגנון פסקה לפי בחירת המשתמש ע"י שינוי הגדרות ה-DropCap של הפסקה.

הסקריפט מהיר ויעיל מאוד, ואינו מכביד על הקובץ.

הוראות שימוש

כדי להשתמש בסקריפט, בחר קצת טקסט והרץ -- כל הטקסט במסמך שיש לו את הסגנון של הטקסט שבחרת יקבל חלון. חזור על הפעולה שנית כדי לעדכן את גודל החלונות בכל המסמך במידת הצורך.

פונקציה 2: כדי לזרז את העיניינים, אם ברצונך לעדכן רק פסקה אחת, הנח את הסמן בתוך הפסקה (ללא בחירת טקסט כלשהו) והרץ את הסקריפט. רק אותה פסקה תעודכן.

הסקריפט יוצר סגנון תו למילה המודגשת -- סגנון אחד לכל סגנון פסקה. כדי לשנות את מאפייני המילה המודגשת, שנה הגדרות סגנון תו אלו.

לפסקאות בעלות שורה בודדת, הסקריפט יוצר סגנון פסקה חדש (באותו שם של הסגנון המקורי פלוס המילה "בודדת"), וכן סגנון תו חדש כנ"ל.

בגירסת דמו, הסקריפט מחליף את האות "ב" באות "א" בכל מילות הפתיח.

מחיר הסקריפט: 150 ש"ח + מע"מ.

דמו להורדה: צפה בקובץ המצורף 213956

קבצים מצורפים

• DropWordsVersion0.8Demo.zip
    KB 6.1 · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה שונה הסקריפט הזה מהרבה קודמיו שגם עבדו על הDropCap?

• הוסף לסימניות
מהירות, יעילות, ונוחות.

האמת, לא בדקתי את כולם -- ניסיתי את של יהודה ברום, ואחרי כ-5 דקות שהוא רץ ועוד לא נגמר, התייאשתי. שלי עושה את אותה העבודה בכ-15 שניות.

איזה עוד יש שעובדים עם drop caps?

• הוסף לסימניות
אלה לדוגמא

קבצים מצורפים

• מילת פתיח.zip
    KB 2.8 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
אני תמיד העדפתי את השיטה הזו על פני האובייקטים המעוגנים, כי זה יצר לי בעיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1422590:
אלה לדוגמא

אז האחד של ברום מאוד איטי, כך נראה לי.

השני זה שלד של סקריפט -- עובד בצורה מאוד פשוטה -- לא נוגע בסגנונות, פשוט דורס את כל הפסקאות, לא נותן פתרון לפסקה בעלת שורה בודדת, וכו'. ושניהם לא מראים לך איפה הם אוחזים במהלך הרצת הסקריפט, שזה מעצבן.

שלי הרבה יותר מורכב (אבל נוח לשימוש), ועושה עבודה רצינית למי שבאמת צריך את הפונקציה הזו.

• הוסף לסימניות
אצלי - cs5 הסקריפט לא עובד!

• הוסף לסימניות
מעניין. אתה מקבל הודאת שגיאה כלשהיא?

• הוסף לסימניות
בדקתי ב-CS4 (אין לי את 5), וזה עובד מצויין.

קראת את הוראות השימוש? העיקר זה שצריך לבחור קצת טקסט (איזה מילה או שתיים) בתוך פסקה במסמך ואז להריץ את הסקריפט.

(וכמובן שיש לחלץ את הקבצים קודם מתיקיית ה-ZIP. זה ברור, נכון?)

• הוסף לסימניות
לא עובד! [אולי אני צריך לציין שאינדזיין בעברית???] חוצמזה אני לא רואה סיבה למה שהוא לא יעבוד

• הוסף לסימניות
אינדיזיין בעיברית לא משנה.

חילצת את הקבצים? אתה מקבל שגיאה?

לא ייתכן שזה עובד ב-CS4 ו-CS6 אבל לא ב-CS5.

• הוסף לסימניות
אין שום הודעת שגיאה. הוא פשוט לא עושה כלום

• הוסף לסימניות
יש לי CS5 לא עובד

• הוסף לסימניות
הודעת השגיאה כעת היא: "הנתונים מחוץ לטווח"

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהבעיה בגירסה של אינדיזיין -- אלא משהו בקובץ שלך שגורם לזה. תוכל אולי לשלוח לי אותו?
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ytsamet;1422749:
יש לי CS5 לא עובד

תוכלו בבקשה לשלוח לי את הקובץ כדי שאבדוק?

<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

תודה

• הוסף לסימניות
אהה! נראה לי שהפסקה שניסיתם להריץ אותו עליו היה מכוון ל-autoLeading.

הנה עדכון. ב"ה זה יפתור את הבעיה.

הסקריפט עובד עם CS4 ומעלה, כולל CS5.

צפה בקובץ המצורף 213947

קבצים מצורפים

• DropWordsVersion0.8Demo.zip
    KB 6.1 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
יגעת ומצאת תאמין. אכן כעת עובד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה