כללי סקריפט חינם: החל סגנון אובייקט על כל התיבות עד סוף הכתבה

• הוסף לסימניות
נתקלתי כעת בבעיה קטנה: רציתי להחיל סגנון אובייקט על כל תיבות הטקסט מתיבה מסויימת בכתבה (story) עד הסוף.

חפש/החלף של אובייקטים לא היה מועיל פה, כי לחלק מהתיבות בתחילת הספר יש כבר סגנון אובייקט מסויים שלא רציתי לשנות.

לכן הסקריפט הזה, שאולי יהיה לתועלת. בוחרים תיבת טקסט שמוחל עליו הסגנון אובייקט הרצוי ומריצים את הסקריפט. הסקריפט יבקש אישור, ואם לוחצים על OK, אותו סגנון יוחל על כל שאר תיבות הטקסט בכתבה הנוכחית, מכאן ועד הסוף (אבל לא על תיבות לפני התיבה שנבחרה). בסוף הסקריפט מציין כמה תיבות השתנו:

קוד:
mySelection = app.selection[0];

if (! mySelection instanceof TextFrame){
	alert("Please select a text frame and try again.");
	exit();
}

myObjectStyle = mySelection.appliedObjectStyle;
myResult = confirm("Apply object style " + myObjectStyle.name + " to all threaded frames until the end of the story?");
if (!myResult){
	exit();
}

myCounter = 0;

while (mySelection = mySelection.nextTextFrame){
	myCounter++;
	mySelection.applyObjectStyle(myObjectStyle, true, true);
}

alert("Number of text containers affected: " + myCounter);

• הוסף לסימניות
באמת יש באג משונה בCS6, שכאשר מזרימים את כל הסטורי היא לא מחילה את הסגנון הנוכחי על התיבות הבאות. תודה רבה

• הוסף לסימניות
סקריפט שימושי!

האם ניתן להוסיף בקלות אפשרות שלא יחול הסגנון על תיבה האחרונה של הסטורי?
אני מעמד ספרים, וכל התיבות הם ביישור אנכי מלא, מלבד סוף הכתבה שצריך יישור למעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרש;1553543:
אני מעמד ספרים, וכל התיבות הם ביישור אנכי מלא, מלבד סוף הכתבה שצריך יישור למעלה.
כתבו כאן לפני כמה ימים חידוש עצום, שאם בוחרים את כל הטקסט (שעובר בין תיבות טקסט), ולוחצים על Ctrl+B, ומגדירים מה שרוצים, וכל תיבות הטקסט מקבלים את ההגדרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1553546:
כתבו כאן לפני כמה ימים חידוש עצום, שאם בוחרים את כל הטקסט (שעובר בין תיבות טקסט), ולוחצים על Ctrl+B, ומגדירים מה שרוצים, וכל תיבות הטקסט מקבלים את ההגדרה.

אכן, אני כתבתי את זה.
כאן אני רוצה הגדרה אחרת על תיבה האחרונה.
בעת העימוד, כל התיבות מוגדרים ביישור למעלה, לאחר העימוד אני רוצה להחיל (עם סקריפט שלו) סגנון אובייקט עם יישור מלא לכל התיבות, מלבד תיבה אחרונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1553505:
באמת יש באג משונה בCS6, שכאשר מזרימים את כל הסטורי היא לא מחילה את הסגנון הנוכחי על התיבות הבאות. תודה רבה

זאת אכן הבעיה, ואפילו כשמגדירים סגנון אובייקט מסויים שיהיה סגנון ברירת המחדל, בהרבה מקרים נראה שאינדיזיין פשוט מתעלם מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרש;1553543:
סקריפט שימושי!

לא בדקתי אבל אולי אפשר לשנות את השורה ל-

קוד:
while (mySelection = mySelection.nextTextFrame && mySelection.nextTextFrame){

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1553546:

מעניין, אבל יש הרבה דברים שאי אשפר ככה להגדיר, כולל סגנון אובייקט לתיבות.

• הוסף לסימניות
אני עושה את זה עם סקריפט של אליעזר, מגדירים מרחק שלא רוצים שהיישור מלא יחול אם יש את המרחק הזה (שזה מה שבד"כ יש בסוף כתבה\פרק) והסקריפט עובר והופך את התיבות הטקסט הנ"ל ליישור למעלה, ואפילו מוציא דו"ח באיזה עמודים הוא עשה את פעולתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה