כללי סקריפט שמחבר את שתי המילים האחרונות בפסקה

• הוסף לסימניות
הסקריפט הזה מחליף את הרווח שבין שתי המילים האחרונות בפסקה ל-non breaking space, כך שהם תמיד יופיעו באותה שורה.

כדי להשתמש בסקריפת יש לשים את הסמן ב-InDesign בתוך תיבת הטקסט הרצויה ולהריץ את הסקריפט. כל הפסקאות שבאותו story יוחלפו. (דהיינו, כל תיבות הטקסט המקושרות, אבל לא כל הפסקאות בקובץ).

אם בדקתם את הסקריפט, והוא עובד כמו שצריך, ואתם מרוצים ממנו, ומעוניינים להשתמש בו לצורך מקצועי, אשמח לקבל 30 ש"ח עבורו.

הסקריפט אמור לעבוד בכל הגרסאות של InDesign, ונבדק ב־CS2 ו־CS4.

אריאל

קבצים מצורפים

• JoinLastTwoWordsWithNonBreakingSpace.zip
    653 ביטים · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
תודה על היוזמה.

שמת לב לתגובה באשכול ה'הוא'
על אפשרות סגנון מקונן כגרפ לנושא הנ"ל
לגרסת CS4.

בהזדמנות נבדוק את הסקריפט הנ"ל.

• הוסף לסימניות
כן ראיתי. שמעתי, ומסתבר שזה כך, שלשים סגנון grep מורכב ל-90% מהפסקאות בקובץ עלול להאט את התוכנה באופן בלתי רצוי. אבל זה לא בדוק.

• הוסף לסימניות
אבל אי אפשר סתם לעשות חיפוש והחלפה באמצעות GREP? (ללא סגנון מקונן. במילא אין לי CS4)

• הוסף לסימניות
למזגן מרכזי, צריך לשים חשמל תלת פאזי :)

• הוסף לסימניות
בשרשור ההוא משהוא צטט ספר של פיטר קראל שמראה איך עושים זאת, אבל אמרו שזה לא עובד. בכל אופן, אני בינתיים מתאמן בכתיבת סקריפטים ;)

• הוסף לסימניות
מהיכן הידע של כתיבת סקריפטים?
תוכל להיעזר בהרבס או ביהודה ברום.

• הוסף לסימניות
שלמה,

הידע? לא חסר חומר הדרכה למי שקורא אנגלית. בנוסף, יש הרבה מה ללמוד בפורומים של אדובי. ואני בקשר עם הרבס מדי פעם (שכן שלי!).

• הוסף לסימניות
Ariel, maybe you can give us a list of suggested reading material on the subject of scripts??
Perhaps you would be so kind and post the web pages that are helpful....

• הוסף לסימניות
אינדי תג, נראה לי הכי פשוט שתוריד את הSDK לאינדיזיין מהאתר של אדובי. יש שם מדריכים מפורטים

• הוסף לסימניות
הרצתי את הסקריפט אצלי, והתוצאות לא משהו. מדובר בטקסט מנוקד. האם זה משפיע? רווחים קשחים נוספו באנגלית בכל מקום, ובעברית במקומות בודדים.
הפעלתי אותו בשלוש, והאינדי עבד עד שש, או נתקע (אין לי דרך לדעת). בשש כיביתי אותו באופן אלים, וגיליתי את המצצא דלעיל (בקובץ המשוחזר).

בנוסף, שים לב שצריך לקחת בחשבון את המקרים הבאים:
  • פסקה שמסתיימת (בטעות) ברווח לפני מעבר הפסקה
  • מילה לפני אחרונה שהיא אחרונה בסוגריים
  • מילה, סימן פיסוק, מילה, מעבר פסקה
  • פסקה שמסתיימת בסוגריים (עם או בלי סימן פיסוק אחריהם)
  • פסקה שמסתיימת ללא סימן פיסוק
ובטח יש עוד מקרים ששכחתי.
בהצלחה!
דוד

• הוסף לסימניות
האם לא טוב יותר למנוע מילה בודדת ע"י הוספת ריווח בין מילים (Justification>Word Spacing>Desired) כמו שעושים עם סקריפטים בתג?

• הוסף לסימניות
דוד,

תודה על הפידבק המפורט. יש מצב שתשלח לי את הקובץ שלך (לפני שהרצת את הסקריפט) כדי שאוכל לראות מה קורה שם? וגם, באיזה גירסא של InDesign אתה משתמש?

• הוסף לסימניות
ואגב, אין צורך להפסיק אותו בופן אלים, מספיק ללחוץ על ESC אם הסקריפט באמצע פעולה ואתה רוצה לעצור אותו. (תודה להרבס שגילה לי רז זה!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרש;265097:
האם לא טוב יותר למנוע מילה בודדת ע"י הוספת ריווח בין מילים (Justification>Word Spacing>Desired) כמו שעושים עם סקריפטים בתג?

כל אחד מתאים את הרווח בין המילים בפסקה לפי ראות עינו, לא רוצה שסקריפט ישבש לי.

להגדיר בהגדרות הסקריפט שיראה מה מרווחי הפסקה זה מאוד מורכב.

מה שכם אפשר לעשות זה חיפוש בגרפ והחלפה לסגנון פסקה זהה רק במרווחים גדולים יותר.
אני אישית מרווח בין המילים במקש כונטרול אלט \
הגדרה כזאת אי אפשר להגדיר בסגנון הפסקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;265108:
ואגב, אין צורך להפסיק אותו בופן אלים, מספיק ללחוץ על ESC אם הסקריפט באמצע פעולה ואתה רוצה לעצור אותו. (תודה להרבס שגילה לי רז זה!)
אז כנראה שאינדי נתקע, כי זה לא עבד.
אני משתמש בCS3
שולח את הקובץ בפרטי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרש;265097:
זה ממש לא אלגנטי הפתרון שאתה מציע. ואם ישתנו השוליים? גודל הטקסט? יתווספו מילים? כל שינוי בעיצוב הגופן או הפסקה ידרוש הרצה מחודשת של הסקריפט הזה. רווח קשיח לפני המילה האחרונה, לעומת זאת, פותר בדיוק את הבעיה: שלא תיגמר פסקה במילה אחת. וזה יקרה בכל עיצוב של הפסקה.

• הוסף לסימניות
טוב, עוד לא קיבלתי את הקובץ של dvdhll (זה תקוע אי-שם במערכת הביקורת של אינטרנט רימון). אבל בינתיים, הנה גירסא מעודכנת שעושה דבר אחד באופן יסודי ודי מהיר. הסקריפט עובר על כל הפסקאות בסטורי שהסמן נמצא בתוכו, ומחליף את הרווח האחרון (איפה שלא יהיה) עם non-breaking space. האחריות שלא יהיו רווחים מיותרים בסוף הפסקא מותלת על המעמד. כדי שלא יהיו שיבושים במקרה שמריצים את הסקריפט יותר מפעם אחת, תיכנתתי אותו כך שאם נמצא כבר non-breaking space בסוף הפסקה, הוא לא מוסיף עוד אחד.

קבצים מצורפים

• joinlasttwowords.zip
    627 ביטים · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
אבל... יש פתרון שנראה לי עדיף. הרי, בעצם הבעיה זה שהשורה האחרונה של הפיסקה לא תהיה קצרה מדי. אבל יש מילים ארוכות ויש מילים קצרות. למשל, לא נרצה שהשורה האחרונה תסתיים ב־"שם." ואפילו "גר שם." אבל אם היא תסתיים ב־"אינפרסטרוקטורה" זה כבר מוקבל.

לכן, פתרון טוב יותר מאשר לחבר את שתי המילים האחרונות זה לחבר את 10 התווים האחרונים, בין אם זה 3 מילים, בין אם זה מילה אחת. ב-InDesign האפשרות קיימת: no break attribute.

אז מה דעתכם שהסקריפט פשוט ישים no-break על 10 התווים האחרונים של כל פסקה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;266286:
אז מה דעתכם שהסקריפט פשוט ישים no-break על 10 התווים האחרונים של כל פסקה?

אני מעמד סידור, ששורה אחרונה בפסקה מיושרת לאמצע. במקרה כזה גם מילים בנות 10 תוים לא ייראו טוב. אגב, 10 תוים זה כולל ניקוד?
איך מגיעים לno-break הזה דרך התפריטים? לא מצאתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה