כללי /סקר- איך למדתם תוכנות גרפיקה?

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בכוונה לא יצרתי סקר, כי הייתי רוצה שמי שעונה- שירחיב:

1. מה למדתם קודם- אילוסטרייטור או פוטושופ, ומה לדעתכם עדיף קודם?
2. דפי הלמידה: האם למדתם מספר או שהמורה הביאה דפים?
3. השאלה העיקרית: אם למדתם מדפים של המורה: איך הם היו בנויים?
האם רק צילומי מסך?
האם כולל פרוט של הכפתורים והפעולות?
האם כולל השלמות קטנות של התלמיד?
האם הייתם צריכים להשלים והמורה מכתיבה? הרבה או קצת?
והאם בכלל הסתכלתם על הדפים האלו אח"כ? (.......)

4. ומה לדעתכם הדפים הטובים ביותר שמורה יכולה להכין? עם כמה שפחות הכתבה בכיתה?

תודה רבה! זה חשוב לי מאד!!

• הוסף לסימניות
למדתי: (כך יצא,אין בזה המלצה לנהוג כך)
גימפ,פוטושופ,אינדיזיין,אילוס', תג.

לבד ובין לבין שלושה קורסים. (עימוד באינדי', עימוד בתג, וקורס גרפיקה, לכל תוכנות העיצוב)

לא היו כמעט דפים, ואם היו לא היו מהותיים.

הכל היה הרצאה.

כל העזר העיקרי, ללימוד עצמאית: העזרה בעברית, (עדיין זמינה באינטרנט) וספרי מנטור.

לדעתי,למורה הכי טוב לחלק סיכום של מה שיגיד. ולהסביר הכי טוב שיוכל מצד בהירות הדברים והסדר. צילומי מסך זה נחמד. לא הכרחי. אך עוזר לזיכרון.

• הוסף לסימניות
קודם אילוס - פשוט יותר.
אח"כ פוטוש - חצי מהדברים יהיו ידועים ותוכלי רק להתקדם עם היכולות הנוספות של פוטוש.

רק צילומי מסך, עם מקום לכתיבה עצמית,
המורה לא אמורה להכתיב.

מקסימום ריכוז וידיעה נובעים מעצם זה שהתלמיד מקשיב - ומסכם (לא מואכל בכפית) בעצמו,
כך הוא חייב לעקוב אחריך ולהיות איתך.

• הוסף לסימניות
הנתונים שלי בדיוק כמו שכתבה mig
רק הערה קטנה, עקבתי בקבוצה שלנו ושמתי לב כשהמורה אצלנו מלמדת הבנות שמנסות תוך כדי הלמידה אחרי זה מסתבכות בד"כ ואלה שסוגרות את המסך ומקשיבות ומסכמות ורק אח"כ בזמן התרגול מיישמות מצליחות הרבה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;919786:
בכוונה לא יצרתי סקר, כי הייתי רוצה שמי שעונה- שירחיב:

תודה רבה! זה חשוב לי מאד!!

נענה לך ברצון אחד אחד.
אז קודם כל למדתי את הגרפיקה, בסמינר שבו למדתי, הייתה לנו מורה מקסימה ומדהימה, שאגב, מסתובבת פה בפורום הרבה ואתם אפילו לא יודעים איזה אוצר זכיתם.

1. מה למדתם קודם- אילוסטרייטור או פוטושופ, ומה לדעתכם עדיף קודם?

אינני זוכרת את הסדר רק אני אומרת שכדאי להתחיל עם פוטושופ היא תוכנה יותר מסובכת וכשמכירים את אילוסטרייטור קשה מאד עם הסגנון הפוטושופי והשכבות בכל אופן, לי. אחרי שהכרתי את אילוס' היה לי קשה מאאאד!!! ללמוד את נושא השכבות... (זו היתה הבעיה היחידה להבין :) נכון המורה? )

2. דפי הלמידה: האם למדתם מספר או שהמורה הביאה דפים?

המורה שלי הוציאה בעצמה חוברת עם תרגילים והסברים בצורה מפורטת מאד!!! היא עשתה צילומי מסך לכל הסרגלי כלים שבתוכנה, חילקה לנושאים ולתתי נושאים, לכל תת נושא היתה עבודה, (ש.ב.) יותר נכון לכל כמה כלים יחד... וככה משחקים עם התוכנה, מבינים לומדים.
היא הייתה מקריאה לנו מתוך החוברת את הכלי/האפקט.., הסבירה עליו ואנחנו היינו צריכות לתרגם אתזה בחוברת בעברית, ככה אנחנו בעיניינים, לא מדברות בייננו וכמובן- מבינות את החומר. (רק לפעמים היינו נכסיות היינו חייבות לתקוע מילה.. הא?)
הכי חשוב בעצם בכל הסיפור שהיא לא הרשתה לנו תוך כדי ההקרנה וההדגמה להתעסק במחשב, ואני זוכרת שזה מאד הרגיז אותנו בשעתו, אתה צריך לנסות, לראות שהבנת. אבל היום אני צוחקת. כי אם היא הייתה נותנת, לא היינו זזות מהמחשב.
כל פעם כשהיא רצתה ללמד חומר היא קודם הסבירה עליו, הדגימה במקרן, ואח"כ עברנו לנסות במשחב האישי של כל אחת. היא הביאה עבודה והיינו צריכות לעשות.
בקיצור שיטת עבודה מעולה למי שששואל אותי. (המורה כה לחי. אני מעריצה נמבר וואן.)

3. השאלה העיקרית: אם למדתם מדפים של המורה: איך הם היו בנויים?
האם רק צילומי מסך?
האם כולל פרוט של הכפתורים והפעולות? -כן!!!!!!!!!!
האם כולל השלמות קטנות של התלמיד? -לא רק תרגום.

נראה לי עניתי על השאלות שלך.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
למדתי פוטושופ ואילוס' ביחד
ואח"כ אינדזיין ביחד עם עוד פטושופ
דפי למידה בעיקר צילומי מסך אם קצת כתיבה של המורה לנקודות חשבות בעיקר סיכום ביד של התלמיד
אישית, לא השלמתי את הדפים ולא השתמשתי בהם אח"כ (ב"ה זיכרון חזותי טוב וגם יודעת אנגלית)
אבל רוב אלו שלמדו איתי השתמשו אח"כ בדפים להזכר

• הוסף לסימניות
למדנו בפרוג מקום מוצלח ביותר עם מורים מוצלחים ביותר.
א. אילוס.
ב. פטושופ.
ג. אינדיזיין.

ובהזדמנות זאת אני אומר תודה רבה לר' חיים דיקמן על הכול

• הוסף לסימניות
למדתי פוטושופ ואילוסטירטור ביחד והיה מצויין ,באילוסטריטור קבלנו צילומי מסך ורשמנו שם
בפוטו שופ סיכמנו את דברי המורה , וכוולן זוכרות מצוין ויודעות בעלפה את התוכנה( למרות שלא נתנו סיכומים , ואולי בגלל) ופוטו שופ ואינדיין המשכנו גם כן ביחד עד שגמרנו פוטושופ
בהצלחה

• הוסף לסימניות
למדתי בלומדה.
שם מלמדים אילוסטרייטור, אינדיזיין, פוטושופ (בסדר זה).
למה? איל'- כי זה הכי קל
אינ'- כי זו נחשבת התוכנה הקשה והמבוקשת ביותר, ובסוף הקורס בנות לומדות הרבה פחות מסיבות שונות(חתונה/לידה/עייפות מהקורס/פרויקט גמר) אז מקדימים את אינדיזיין לפוטושופ, ואני חייבת לומר שזה היה חכם מאוד.
קבלנו דפים שמצולמים בהם חלקים מהתוכנה, ואנו הוספנו סביב הסברים בכתב יד. זה מועיל גם לזיכרון וגם להבנה. זו לא היתה הכתבה- המורה הסבירה ואנו סיכמנו.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עדיין מעניין אותך מה שביקשת ממני אז? לא הספקתי עד עכשיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;919852:
למדנו בפרוג מקום מוצלח ביותר עם מורים מוצלחים ביותר.
א. אילוס.
ב. פטושופ.
ג. אינדיזיין.

ובהזדמנות זאת אני אומר תודה רבה לר' חיים דיקמן על הכול

כנ"ל

• הוסף לסימניות
אני מלמדת בדיוק איך שלימדו אותי כי ראיתי שככה הבנתי טוב יותר
קודם אילוס' אח''כ פוטושופ ואח''כ אינז'
הכל עם צילומי מסך וחצים ופסים לכתיבה בזמן שהמורה מסבירה

• הוסף לסימניות
למדתי קורל, אח"כ פריהנד, אח"כ פוטושופ :)

מסלול מומלץ ;)

• הוסף לסימניות
מי, נראה לי אנחנו נחשבות כבר "זקנות" במונחים של גרפיקה... :)

למדתי בהתחלה לבד פוטושופ.
אח"כ התחלתי ללמוד פריהנד MX ופוטושופ במקביל (ונעזוב את זה שלימדתי את המורה תוך כדי ממה שכבר למדתי בעצמי... :)) ואחריהם קורל.

אחרי כמה שנות עבודה טובות עם התוכנות הנ"ל למדתי אילוסטרייטור, אינדיזיין ופוטושופ למתקדמים - במקביל.

גילוי נאות: עד היום אילוסטרייטור פחות זורמת לי למרות שאני מבצעת בה עבודות (בעיקר כאלו שאי אפשר או שמסובך מידי לעשות באינדיזיין או בפוטושופ...) - אני מניחה שזה נובע פשוט מההרגל הראשוני לפריהנד וקורל ומכך שאינדיזיין הרבה יותר דומה להן.

וכן, לפעמים אני מוציאה שיכפול ישן שהמורות חילקו כדי להיזכר מה בדיוק סדר הפעולות שיתנו לי את תוצאה X או Y (בעיקר בכדי להגיע לאפקטים מורכבים בפוטושופ) ויוצא לי גם לפתוח את הספרים של אילוס' ואינדיזיין לפעמים כדי למצוא איך לעשות פעולות שלא יוצא לי להשתמש בהן כמעט ופתאום אני נזקקת להן.

• הוסף לסימניות
תוספת,

מאד משפשף נתינת תרגילים ארוכים לפי מתכון מדויק,
ולא רק תרגילים ביצועיים לפי הכלים השונים.

משפשף מאד,
1. מלמד על אפשרויות התוכנה ומה אפשר לעשות איתה מעבר לשימוש בסיסי.
2. מרגיל עבודה באינטרקציה עם מכלול הכלים.

• הוסף לסימניות
פריהנד, פוטושופ...
אח"כ למדתי לבד אילוס ואז אינדיזיין...
ואבל בעיקרון נראה לי שהסדר הנורמלי זה אילוס, פוטושופ ואינדיזיין....
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי הסדר הולך כך.
א. פוטושופ, כל מתחילה בת 16 בימינו כבר מומחיות בפוטושופ.
ב. תוכנה ווקטורית כלשהיא (בימינו התוכנה הטבעית היא אילוסטרייטור פעם היו לה בעיות קשות, קורל היא נוחה ומהירה יותר מאילוסטרייטור אבל פחות נוחה בעבודה משולבת בין פוטושופ ואינדזיין).
ג. אינדזיין.

אני חושב שתהליך ההתבגרות הטבעית היא הבנה בגרפיקה של מפת סיביות, עליה בונים תובנות בעבודה ווקטורית ולבסוף עימוד וטיפוגרפיה שדורשת יותר בגרות עיצובית.

אבל קשה לומר שיש תהליך.
מעצבים שונים וגרפיקאים שונים לפי הסגנון האישי שלהם מתבססים יותר על תוכנה זו או אחרת.
ראיתי כבר מודעות מקצועיות שנעשו בפוטושופ.
ראיתי גם מודעות מקצועיות שנעשו רק באינדזיין.
וגם ראיתי כמה, (מועטים אמנם) שעשו מודעות מקצועיות באילוסטרייטור ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;919914:
עדיין מעניין אותך מה שביקשת ממני אז? לא הספקתי עד עכשיו.

כן.....
תודה רבה!!
(:

• הוסף לסימניות
מסלול מעניין:
למדתי קורל לאחריו פוטושופ מתוך ספרים מגמחי'ם.
לאחר 4 שנים הלכתי למקום מקצועי יותר פוטושופ ואילוסטרייטור.

המורה נתנה דפים של צילומי מסך והסבר על פעולות והכתיבה המון.
תרגלתי לאין סוף. מהדפים שלה .
אך בגמר הקורס הנחתי את הדפים בצד ומאז לא פתיחתי אותם.... הכל מונח במוח....

• הוסף לסימניות
אני התחלתי בתור ילד עם פיינט-שופ-פרו, שהיא מן גירסה מאותגרת של פוטושופ.
היא היתה רווייה באפקטים קיטשיים, מצויידת ביכולת עריכה של אפליקציית צילום סמארטפון בן זמננו, ומהירות עבודה של חילזון שיכור.
אבל היה לה קסם ייחודי. או לפחות לכותבי חוברת ההדרכה הקצרה, שכנראה התעצלו בתרגום תרגילים ארוכים, ופשוט ניסחו משפטים כמו "אפשרויות התוכנה בתחום עריכת הצבעים מאפשרת לדמות אפקטים מרהיבים, שידהימו את הצופים ויעניקו לכם כוחות יצירה ממשיים". מה שהדליק את דימיוני וגרם לי לשבת שעות עם הפנטיום המשוכלל.
לאחר מכן רכשתי ספר עבה ביותר על פוטושופ.
אחר כך הייתי צריך את אינדיזיין, אז למדתי אותה באופן אינטואיטיבי.
וכשהתחלתי לשחק בפריהנד, היא כבר נפטרה ל"ע, אז עברתי לאילוסטרייטור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה