סקר: אלו חברות המייצרות מחשבים - החזקים מבחינה 'פיזית'?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

כידוע שיש חשיבות רבה לאורך חייו של המשב מלבד המפרט התכני המעולה שבו. מחשב עם מפרט מעולה שכל מכה קטנה הורסת אותו - מהו שווה הרבה?? הרי הכל יילך לפח בסופו של דבר.
לכן ברצוני לבדוק עם כלל המשתמשים באתר, מניסיונכם, איזה חברת מחשב החזיק להם הכי הרבה זמן.

להלן כמה מחברות המחשבים: לנובו, אסוס, תושיבה, אייסר, איצ'פי, דל ועוד...

נהנתם ממחשב של חברה כלשהי אנא, ציינו לנו אותו כאן; הדבר יעזור לכלל המשתמשים לראות כיוון כללי ואינדיקציה ראשונית על איזה חברת מחשבים כדאי להתחיל ללכת ולבדוק.
נכון שהדבר נמדד הרבה פעמים בגלל אותה הסדרה, אבל זה לא תמיד נכון; ועוד שיש חברות שמציאות סדרות טובות אחת לכמה שנים, ויש חברות המציאות סדרות לתקופות קצרות יותר, כך ששווה יהיה לגשת לראות תחילה בחברה הדוגלת יותר גם במבנה הפיזי של המחשב.
וגם יש חברות שהעיקר אצלם זה 'רק לשווק מחשבים', מבלי הרבה לחשוב על הלקוח, כי אם זה מושקע באמת אז זה היה צריך לעלות יותר.

את חלקי אני יתרום; נהנתי הרבה מאוד מאסוס, החזיקו לי שנים רבות וטובות; 2 מחשבים שהחזיקו מצוין מבלי קלקול, כך, במשך כבר כ-7 שנים לפחות!

אנא, שתפו מניסיונכם!

תודה רבה!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בנוגע למה שכתב כאן הצדיק מלמעלה
אני חפץ להדגיש כמה דברים
א. חייבים לדעת שכיום כמעט ואין מחשבים חזקים מבחינה פיזית. (בדיוק כמו כל המוצרי חשמל שמייצרים היום)
פעם היו את המחשבי DELL וIBM שהם היו המחשבים הכי חזקים שעד היום הם בשימוש.
השאר ע"פ רוב תלמידים שלהם ולא כ"כ מוצלחים. (כמובן שביחס להיום אין השוואה כי גם שאר החברות היו מוצאים מחשבים יותר חזקים אני מכיר גם של HP ועוד כמה שדווקא לא כ"כ מוכרות כאן בארץ יותר הכרתי אותם ממשפחה שהביאה אותם מלונדון ששם גם יש שוק של מחשבים יד 2 חזקים שממש אין מה להשוות להיום)

דרך אגב כשאנו מדברים על המחשבים של פעם יש נתון מאוד מדהים שכיון שגם הרכיבים בפנים יותר חזקים ופחות נשחקים מהיום ולכן רואים לפעמים ביצועים מפתיעים יותר מאשר המחשבים של 2018 ואפילו שה 2018 המפרט שלהם הוא יותר טוב.

אבל כיום כל המחשבים אני מדבר על הסטנדרט של המחשבים הביתיים כולל מחשבים לגרפיקה (ולא על המחשבי גיימרים שהם בדרך כלל יותר חזקים בגלל המבנה שלהם, המאווררים ועוד כמה פרמטרים) כולם נקראים בפי התכנאים חד פעמי כי אחרי 3\4 שנים של שימוש יום יומי רואים מיד את התוצאות על המחשב ולפעמים גם בפחות. מה שבמחשבים הקודמים יכולים להחזיק שנים וכמעט לא מורגשת השחיקה שלהם עד שניתן אפילו למכור אותם כמחשבי יד 2 במחיר ממש יפה.

וכפי שהביא באשכול כאן מנהל הפורום @bris

ב. מה שכן לגבי החברות שהזכרת למעלה כיום חברת DELL נחשבת לחברה כמעט היחידה שעוד ממשיכה לייצר מחשבים שמבחינה פיזית הם יותר חזקים מהמתחרים ושוב אנו מדברים על יותר במישור הביתי.

כך היא דעתי ומניסיוני שהייתה לי הכרות של שנים עם כמה תכנאים מקצוענים וגם עם מוכר של מחשבי יד 2.
נשמח לשמוע מחברי הפורום מה עוד יש להם להוסיף ע"ז.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אין חברה טובה יש סדרה טובה
כל חברה יש לה את המחשבי זבל שהמסך או הצירים ישברו תוך שנה שנה וחצי
ויש לה מחשבים מעולים שיחזיקו מעמד שנים
ההבדל בין החברות הוא בעיקר ברמת השירות שכאן כל אחד מנסיונו לדעתי לנבו וHP מעולים אחר כך דל והכי גרוע אסוס

• הוסף לסימניות
אסוס בניידים הפשוטים לא לגעת גם עם כפפות

דל HP ולנובו טובים

תלוי מאאוד סדרה וכדומה

• הוסף לסימניות
לגבי האסוס,
מעניין הדבר שאני שומע מפעם לפעם דרך טכנאים (בעיקר של חנויות המחשבים) שהאסוס לא מומלץ בשעה שאני רואה הפוך מזה לגמרי, שבציבור הקונים מאוד ממליצים על אסוס; והמציאות מראה שהמחשבים הללו עמידים מבחינה פיזית; היינו אני מכיר כבר כמו 6 - 8 מחשבים של אסוס שהחזיקו שנים רבות וטובות בלי שום קלקול, וכן כך אני שומע מחברים וידידים רבים. ובעיני הדבר הזה של השמועות הוא פלא:

מישהו יכול להתייחס לזה, איך יכול להיות??

• הוסף לסימניות
לגבי האסוס,
מעניין הדבר שאני שומע מפעם לפעם דרך טכנאים (בעיקר של חנויות המחשבים) שהאסוס לא מומלץ בשעה שאני רואה הפוך מזה לגמרי, שבציבור הקונים מאוד ממליצים על אסוס; והמציאות מראה שהמחשבים הללו עמידים מבחינה פיזית; היינו אני מכיר כבר כמו 6 - 8 מחשבים של אסוס שהחזיקו שנים רבות וטובות בלי שום קלקול, וכן כך אני שומע מחברים וידידים רבים. ובעיני הדבר הזה של השמועות הוא פלא:

מישהו יכול להתייחס לזה, איך יכול להיות??

הסדרה הפשוטה יש להם תקלות יותר מהשוק האחר...

איני יודע את מי שאלת...

בשוק הרכבים שואלים את בעלי המוסכים ובמשבים מתייעצים עם טכנאים וחנויות שזה העיסוק שלהם.

להתווכח ולדון? לא יודע אם יש טעם וצורך

עצה של ידיד אם אתה לפני קניית מחשב תמנע מלגעת בסדרת VIVOBOOK

• הוסף לסימניות
שהמחשבים הללו עמידים מבחינה פיזית; היינו אני מכיר כבר כמו 6 - 8 מחשבים של אסוס שהחזיקו שנים רבות וטובות בלי שום קלקול

אכן כן זוהי המלצה של הרבה תכנאי מחשבים שמכירים ברמה האישית את אסוס.

אלא שזה לא סותר ומה שכתב המומחה @דודכהן ש..

עצה של ידיד אם אתה לפני קניית מחשב תמנע מלגעת בסדרת VIVOBOOK

לא שאני צריך לאשר את דבריו אלא רק בא לחזק שזה גם נכון מאוד בלי שום קשר לשאר הסדרות שלהם.

אני אישית יש לי אסוס חזק שאותו קניתי ע"פ המלצה של תכנאי שמומחה לדברים מעין אלו וזאת מסיבה שכיום לאסוס יש סטיגמה מאוד חזקה בעולם המחשבים שלמחשבים שלהם יש ביצועים (בהשוואה למתחרים) מאוד טובים. וכן בתחום של הגיימינג שזה עיקר הכסף היום לכלל החברות (ושזה דרך אגב נתון שמשפיע המון על המיומנות והמקצועיות של החברות ע"י הפיתוח מערכות גיימינג שלשם כל הטכנולוגיה מתרכזת היום).
חוץ מזה שאני ברמה האישית רואה זאת על המחשב שלי.

• הוסף לסימניות
אני שמעתי מהרבה טכנאים שהלוחות אם של אסוס מתחממים מאוד ואין לגעת בהם.. (ז"א אם אתה קונה מחשב נייח אפי' של חברה אחרת, כל זמן שמופיע במפרט שמגיע עם הלוח אם של אסוס, לא לקנות את זה).

• הוסף לסימניות
אני שמעתי מהרבה טכנאים שהלוחות אם של אסוס מתחממים מאוד ואין לגעת בהם.. (ז"א אם אתה קונה מחשב נייח אפי' של חברה אחרת, כל זמן שמופיע במפרט שמגיע עם הלוח אם של אסוס, לא לקנות את זה).

לוחות האם של אסוס טובים.

מאוד תלוי איזה לוח לוקחים וזה אמור לגבי כל יצרן באשר הי

• הוסף לסימניות
אז למה יש טכנאים שלא מסמפטים את זה?
(אולי כי לרוב זה עושה בעיות?)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני יודע שיש חנויות שלא רוצים לגעת בחברת לנובו, והם באמת הכי זולים.
היכול מישהו להסביר ולהחכים, אם יש דברים בגו, ובמה?

• הוסף לסימניות
כולם פה כותבים שהבדיקה זה איזה סדרה ולא איזה חברה, אולי כדאי שכל אחד יפרט איזה סדה טובה ואיזה דפוקה בחברה שהוא מכיר?

• הוסף לסימניות
כולם פה כותבים שהבדיקה זה איזה סדרה ולא איזה חברה, אולי כדאי שכל אחד יפרט איזה סדה טובה ואיזה דפוקה בחברה שהוא מכיר?
אבל עדיין לא מובן מדוע כל המחשבים שלהם יותר זולים מאחרים, ומדוע יש חנויות שטוענים שאינם רוצים להתעסק אתם (שמעתי שהחומר החיצוני שלהם עשוי מפלסטיק זול שנשבר מהר).
האם זה פשוט פנטנזיה?

• הוסף לסימניות
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&keyword=precision&orderby=price
לא מנסיון אישי
רמה אחרת לגמרי של עמידות.

גם לי היה כמה שנים מחשב נייד של אסוס ש'מה הוא לא עבר'... הילדים שלי זרקו אותו ועליו, הוא נפל מהשולחן פעמים רבות ועוד ועוד, ועדיין עובד מעולה.

• הוסף לסימניות
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&keyword=precision&orderby=price
לא מנסיון אישי
רמה אחרת לגמרי של עמידות.

גם לי היה כמה שנים מחשב נייד של אסוס ש'מה הוא לא עבר'... הילדים שלי זרקו אותו ועליו, הוא נפל מהשולחן פעמים רבות ועוד ועוד, ועדיין עובד מעולה.
מבחינת המבנה של המחשב (פלסטיקה לוח אם וכו ) מחשבי PRECISION זהים ל XPS ול LATITUDE ברמות הגבוהות
ההבדלים רק בכרטיסי מסך (FIREGL ו QUADRO מול GEFORCE רגיל ) ומעבדי XEON מול I רגילים.

מי שלא צריך דווקא מעבד XEON וכרטיס QUADRO יכול למצוא מחשב זהה מכל הבחינות האחרות ב XPS או בLATITUDE שעולים כמה אלפים פחות

• הוסף לסימניות
מבחינת המבנה של המחשב (פלסטיקה לוח אם וכו ) מחשבי PRECISION זהים ל XPS ול LATITUDE ברמות הגבוהות
ההבדלים רק בכרטיסי מסך (FIREGL ו QUADRO מול GEFORCE רגיל ) ומעבדי XEON מול I רגילים.

מי שלא צריך דווקא מעבד XEON וכרטיס QUADRO יכול למצוא מחשב זהה מכל הבחינות האחרות ב XPS או בLATITUDE שעולים כמה אלפים פחות
אולי אפשר לרדת ולהסביר לאנשים פשוטים כמוני את מה שכתבתם כאן, מה האם כל המלים האלו שכתבתם, אני לא מכיר כאלו חברות מחשבים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה