התייעצות סקר | האם אתם מחטאים מוצרים/ מחליפים בגדים בבואכם הביתה?

כמה אתם נזהרים מהקורונה?

• שוטפים מוצרי קירור בסבון.

הצבעות: 23 5.2%
  • מחליפים בגדים בבואנו הביתה.

הצבעות: 16 3.6%
  • מכבסים מסכות אחרי שימוש אחד.

הצבעות: 29 6.6%
  • משהים מוצרים יבשים שלשה ימים.

הצבעות: 7 1.6%
  • כל דבר שהיה במגע בחוץ עובר חיטוי.

הצבעות: 25 5.7%
  • משתדלים.

הצבעות: 127 28.9%
  • מקפידים על מסכה ריחוק ושטיפת ידים בסבון.

הצבעות: 358 81.5%

• סה"כ מצביעים
    439
  • הוסף לסימניות
חלה עלינו חובת השתדלות. ולכן אנחנו נשמעים להוראות משרד הבריאות: שומרים מרחק הולכים עם מסיכה ושוטפים ידיים כל הזמן, וכך גם הורו גדולי ישראל (להישמע להוראות).
מעבר לכך נשמע לי ממש מוגזם, בפרט ששולחים את הילדים למוסדות לימוד. אז מה שממילא נשאר לנו זה להשתדל ולסמוך על ריבונו של עולם.

• הוסף לסימניות
בגלל הבוץ או בגלל החום ;)
בלי קשר שגם לפני הקורונה השתדלנו להוריד נעליים
בבית- יש נעלי בית, והנעליים- בחוץ הם מכניסות ככ הרבה לכלוך הביתה
וכמובן שבקורונה זה התחזק הרבה יותר כי זה מלא חיידקים
בואו - זה לא ככ גרוע. כמו שלא תשארו עם פאה, תיק, כובע, או כל דבר אחר, זה עוד פריט שמורידים כשמגיעים הביתה......

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וואוו.
תודה לכל העונים.
אין ספק שמי שאפילו מעט אובססיבי לניקיון לפני הקורונה, היא שידרגה לו את זה קדימה.
אני הרגשתי שזה מעיק ובלתי נסבל ממש כפי שאמרו סוג של עבודה סיזיפית שאין בינה לבין המציאות שום קשר בפרט אחרי חזרת הילדים לשגרה.
אין ספק שדעותיכם מאזנות לי את המחשבה.
השאלה שלי באה ממקום של השתדלות וכשראיתי שהרוב כלל לא מקפידים על דברים אחרים למעט ההוראות החד משמעיות של משרד הבריאות קל לי להתמודד עם החששות על ידי אמונה וקיום ההשתדלות כפי המקובל.

• הוסף לסימניות
ל"זה ששאל" על מה הזעם..
כשיש הוראה מהרבנים להקשיב לדברי הרופאים.
כל התאוריות האחרות נכנסות ל"סגר"..
קודם כל,
יש בעמ"י הרבה רבנים, וכל אחד שומע לרבותיו
ולא הגיוני שאני אכעס על התנהלותם של אחרים רק מפני הרב שלנו אומר אחרת...
מעבר לכך,
אם מקיימים את הוראות הרבנים במלואם, איזה מקום יש לשאלות ועוד בפורום ציבורי?!

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר זה משחק באחוזים. אין 0% ואין 100%.
אחוז ההדבקה ממשטחים נמוך מאד מאד. האם קיים אחוז סיכון כזה? כן. כמה? לא ממש ברור, כנראה מדובר על 1% במקרה שהיה נגיף על המשטח.
האם האחוז הזה מצדיק טירחה גדולה, חרדה והכבדה על החיים? כל אחד צריך להחליט. מניחה שמי שבקבוצת סיכון יזהר יותר.
גם בשאר הדברים, חוסר ההבנה שמדובר על אחוזים מאד מפריע להבין את התמונה הכללית. אם סגרו בתי כנסת, איך התירו מקומות עבודה וכד'. זה לא הכל או לא כלום, אלא משחק עם סיכויים והתכנות. אנחנו עושים מה שאפשר כדי להקטין את סיכויי ההידבקות. בצורה כזו מערכת הבריאות לא תקרוס ופחות אנשים יחלו. זה לא אומר שאף אחד לא יחלה. זה אומר שאפשר יהיה להתמודד עם זה.

אז כן, גם מי ששולח ילדים לבתי ספר ולא מחליף בגדים בכניסה לבית, יכול להקפיד על הרגל של שטיפת ידיים בסבון, מסכות והמנעות מללכת למקומות שהוא לא חייב. הוא מקטין באופן משמעותי מאד את אחוז הסיכון להדבקה. הוא לא מבטל אותו, אבל גם מי שהפך את החיים למאבק סטרילי חסר פשרות לא ביטל את אחוז הסיכון.

• הוסף לסימניות
מה נשתנה?
אשמח להסברים.
כל הסבר מקור ומידע יעזור לנו להחליט ולהיות שלמים עם ההחלטה.
מה שהשתנה זה שברוך ה' - שום דבר לא קרה. (אצל מי שממשיך להזהר בכל אופן... נראה לי מי שכבר חלה והחלים - חוגג. לא?)

כמה היינו לחוצים בערב פסח?
ברוך ה' כולם בריאים.
כמה פחדנו מהחלאק'ה של האחיין?
אפשר להירגע הכל בסדר.
כמה התלבטנו אם להזמין את בני הדודים?
עברו כבר שבועיים וכלום לא קרה.

מסקנה:
סתם היינו לחוצים.

לא אומרת שזה נכון, (וכנראה שבזכות הלחץ גם לא נדבקנו...) אבל תכל'ס זו לדעתי המציאות.
פשוט התרגלנו שברוך ה' כלום לא קרה, אז אפשר להרגע מהליטרים של האלכוג'ל שגמרנו בשבוע.

זה תהליך שראיתי אצל הרבה אנשים.
היום מקפידים רק על מה שאפשר ולא משתגעים.

• הוסף לסימניות
קודם כל,
ראשית, עדיין רוב רובם מסכים לדעה אחת.
אך יתרה מזו - לדעתך שהכל מתוך הוראת רב מה פתאום אתה מנסה לשכנע אחרים ועוד מטענות של לחץ וכו'.
הרי זו הוראה יבשה לתלמידי הרב ההוא..

• הוסף לסימניות
קודם כל,

ראשית, עדיין רוב רובם מסכים לדעה אחת.
אך יתרה מזו - לדעתך שהכל מתוך הוראת רב מה פתאום אתה מנסה לשכנע אחרים ועוד מטענות של לחץ וכו'.
הרי זו הוראה יבשה לתלמידי הרב ההוא..
אגב אם נתייחס למעשה רב ולא למודעות נראה שהיחס של הרבנים קצת אחרת
תסתכלו בתמונות מהאירועים שלהם ומהבתים שלהם

• הוסף לסימניות
למה אי אפשר לראות מי הצביע כל דבר
יש כאן כמה שהייתי שמחה לשבת איתן לשיחה -

למשל

אלו שמשהים מוצרים יבשים שלשה ימים, כאילו זה עובד... אני חייבת לדעת
עושים קניה לשבת ביום שני - ואז מניחים במרפסת עד חמישי, ואז מעבירים אלכוג'ל וכפפות,
ולפני כל שינוי מצב מחליפים בגדים מסכה וכפפות,
זה נשאר טרי ובריא אחרי כל
1592981420303.png
זה?

• הוסף לסימניות
למה אי אפשר לראות מי הצביע כל דבר
יש כאן כמה שהייתי שמחה לשבת איתן לשיחה -

למשל

אלו שמשהים מוצרים יבשים שלשה ימים, כאילו זה עובד... אני חייבת לדעת
עושים קניה לשבת ביום שני - ואז מניחים במרפסת עד חמישי, ואז מעבירים אלכוג'ל וכפפות,
ולפני כל שינוי מצב מחליפים בגדים מסכה וכפפות,
זה נשאר טרי ובריא אחרי כלצפה בקובץ המצורף 674978 זה?
עשית את זה קצת דרמטי.
מנסיון שלי זה לבוא הביתה, להניח בשקיות במרפסת/ בחדר לשטוף ידים בסבון לאחר שלשה ימים להוציא מהשקית ולסדר במזווה.
נשמע יותר טוב?

• הוסף לסימניות
גם את מוצרי מקרר?

אולי כתבתי את זה קצת ציני, אבל באמת מענין - ככה אתם חיים?
אני שואלת ברצינות.
האמת האמת, ורק את האמת.
מוצרים יבשים הנחנו שלשה ימים.
מוצרי קרור הנחנו במדף מיוחד לשלשה ימים, אם היינו צריכים משהו מיידי היינו שוטפים בסבון.
עם מוצרי הקפאה הסתבכנו כי לשטוף אי אפשר ולהקפיא מיד זה בעייתי כי הנגיף שורד עד שלשה חודשים בהקפאה.

לאחרונה נמאס לנו, אבל אנחנו מחוייבים בהשתדלות טבעית ולכן העליתי את הסקר...

• הוסף לסימניות
כי הנגיף שורד עד שלשה חודשים בהקפאה.
מאיפה המידע הזה?

לאחרונה נמאס לי, אבל אנחנו מחוייבים בהשתדלות טבעית ולכן העליתי את הסקר...
בלי קשר למה שהצבעתי, ולמה שאני עושה [מעדיפה לא לגלות לך]
מעריכה על ההתמדה, והיכולת לעשות כזאת אופרציה.
וואוו

• הוסף לסימניות
כבר החלו אצלינו הקלות בסגר, ואחרי הסקר הזה אנחנו ממש הולכים לחזור לשגרה בעזרת השם, למרות שזה מלווה בחששות.

מאיפה המידע הזה?
נבירה עמוקה ברשת.

בלי קשר למה שהצבעתי, ולמה שאני עושה [מעדיפה לא לגלות לך]
מעריכה על ההתמדה, והיכולת לעשות כזאת אופרציה.
וואוו
זה לא מסובך כמו שזה נשמע, סך הכל מצריך ארגון מחדש, וראיה לטווח רחוק.
אבל זה מתיש, והילדים לא אוהבים את זה, וזה לא בריא לנפש, אז צריך לחזור למצב שגרה למרות שידוע לי על המלצות כן לנהוג כך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה