דרוש מידע סקר, האם לדעתך כדאי לבטל את חובת ההסתגלות לגנים? ומי שילדו זקוק לכך, שיוציא את הילד מוקדם יותר

• הוסף לסימניות
אין צורך לפרט סיבות
יש אלפי סיבות, כל אחד וסיבותיו הוא

השאלה בשורה התחתונה
האם הציבור תומך בביטול הדבר, ואנחנו פשוט שבויים בידי המנהלות, הגננות, או מי שזה....
או שדוקא תומכים.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות יום אחד של הסתגלות ולא למרוח את זה שבוע....
(כי מה שקורה זה שהילד צריך להסתגל גם לגן החדש וגם לביביסיטריות וכל המי ומי ששומר עליו אחרי ההסתגלות
כי הרי לא שייך שאמא תעדר מהעבודה לשבוע....)

• הוסף לסימניות
כדאי להוסיף אופציה של הסתגלות חלקית.
אני חושבת שמאד נכון שביום הראשון באים לשעה עם האמא לגן, עורכים הכרות והולכים הביתה בטוב.
למחרת אפשר גן רגיל וכמובן להיות זמינים לקריאה אם ילד ממש מתקשה להסתגל.

• הוסף לסימניות
כמה שזה מעצבן - אני עדיין חושב שזה חשוב לילד.

אולי צריך לעשות את זה דיפרנציאלי.
כלומר: לתינוק שפעם ראשונה יוצא מהבית חייבים לפחות 3-4 ימים.
וכל שנה להוריד יום אחד בהסתגלות.

• הוסף לסימניות
כדאי להוסיף אופציה של הסתגלות חלקית.
אני חושבת שמאד נכון שביום הראשון באים לשעה עם האמא לגן, עורכים הכרות והולכים הביתה בטוב.
למחרת אפשר גן רגיל וכמובן להיות זמינים לקריאה אם ילד ממש מתקשה להסתגל.
ואני מכירה גן שעושים את זה אחרי צהריים אז בד"כ יותר קל להשיג מישהו שישמור על הילדים ולא צריך להפסיד יום עבודה.

• הוסף לסימניות
אמא שלי גננת ועושה פתיחה אחה"צ אמהות וילדות
בהשתתפות של המנגנת
זה מפחית את הבכיות וקשיי ההסתגלות בהמון.
אבל למה הבת שלי בת החצי שנה שרק עכשיו מתחילה לזהות פרצופים צריכה הסתגלות כ"כ הדרגתית?
חייכה היום בבוקר למטפלת חיוך רחב וכובש ב"ה,
ועם כל זה מסיימת היום ב12.

• הוסף לסימניות
יתכן שיש מה לדון בנושא של כמה הדרגה אבל זה ברור שזה חשוב לילד.
עכשיו תעשו סקר האם כל ההורים שבחרו באופציה של לא צריך הדרגה האם הם עובדים ובאיזה סוג משרה....
העולם איבד קצת פרופורציות וסדרי עדיפויות.

• הוסף לסימניות
עכשיו תעשו סקר האם כל ההורים שבחרו באופציה של לא צריך הדרגה האם הם עובדים ובאיזה סוג משרה....
אם אפשר להוסיף סקר לכל אלו שכתבו שצריך הדרגה, אם גם לקיטנה בחופש או קיטנת ט' באב וכדומה צריך לעשות הדרגה.
באמת מענין מה יהיו התוצאות.

• הוסף לסימניות
אני מתנגדת להסתגלות הכל כך הדרגתית, שכל יום מוסיפים בערך שעה מהיום הקודם.
מספיק יום אחד ראשון קצר של הכרות, ואח"כ ימים רגילים.
וכן, גם תלוי גיל.
המטפלת של התינוק שלי, כשהתחיל אצלה בגיל 4 חודשים אמרה לי שהיא לא רואה טעם בהדרגה.
אם הוא לא נרגע - היא מתקשרת.
ואם הוא רגוע ואוכל טוב - יכול להשאר גם עד 4.

• הוסף לסימניות
אצלנו במעון אפשרו להשאיר את הממשיכים
ואמרו שייצרו קשר עם ההורים עם הילדים יבכו.

לאור האשכולות הייתי בטוחה שכ-ל הממשיכים יישארו עד 4
בפועל, הגעתי ב-3.30 לקחת את הילדה
וממעון של מאה ילדים נשארו שש בדיוק שקיבצו אותם לחדר אחד, והילדה שלי בתוכם...
דווקא שיחקה יפה והייתה מבסוטה
זה השאיר לי הרבה מחשבות...

• הוסף לסימניות
אם אפשר להוסיף סקר לכל אלו שכתבו שצריך הדרגה, אם גם לקיטנה בחופש או קיטנת ט' באב וכדומה צריך לעשות הדרגה.
באמת מענין מה יהיו התוצאות.
קיטנה זו חויה מהרגע הראשון עד שהולכים הביתה.
מסנוורים את הילדים בכל טוב הארץ, ממתקים, תכניות, פרסים, וכו'
הילד אפילו לא שם לב איפה שהוא נמצא..

גן זה קצת שונה, הילד/ה צריך להתרגל לגננות, לכללים, לשבת בריכוז, למשמעת, לקבוצות גדולות של ילדים ועוד.

• הוסף לסימניות
אני כותבת גם בתור אמא וגם בתור מטפלת,
ממש הקפיץ אותי שיש כאלו שאומרות כאן שההדרגה היא בשביל הגננות.
זה ממש לא נכון!
אולי בגילאי גן הגדולים יותר זה כן, אבל בגיל הקטן זה ממש חובה.
תינוקים בד"כ לא אוכלים אצל מישהי שהם לא מכירים, במיוחד שבד"כ הם רגילים רק להנקה.
אין מצב שילד יכול להיות יום שלם בלי אוכל.
יש הרבה גם שלא מצליחים להרדם או שמתעוררים מהר והם סחוטים מעייפות ורעבים.
לא נראה לי שיש מישהי שהיתה רוצה שהילד שלה יהיה רעב ועייף ובחברת ילדים צורחים יום שלם,
גם אם הוא כן זרם בבוקר וחייך למטפלת זה לא אומר כלום.
אני רק מחר מתחילה לעבוד יום מלא ואין לי מושג איך זה יהיה כי רובם עדיין לא ממש אוכלים אצלי.
מאמינה שזה מה שכולן עוברות.
אז לפני שאתן סתם משמיצות תבררו קודם אם באמת הילד שלכן היה רגוע במשך כל היום , אכל טוב וישן,
כי רוב הסיכויים שלא.

• הוסף לסימניות
אצלנו במעון אפשרו להשאיר את הממשיכים
ואמרו שייצרו קשר עם ההורים עם הילדים יבכו.

לאור האשכולות הייתי בטוחה שכ-ל הממשיכים יישארו עד 4
בפועל, הגעתי ב-3.30 לקחת את הילדה
וממעון של מאה ילדים נשארו שש בדיוק שקיבצו אותם לחדר אחד, והילדה שלי בתוכם...
דווקא שיחקה יפה והייתה מבסוטה
זה השאיר לי הרבה מחשבות...

כי הורים גם ככה מתמודדים עם שמירה על הילדים, ואם יש 2 ילדים שמתחילים מסגרות, מספיק שלאחד מהם יש הסתגלות ואז לא בטוח שזה משמעותי להשאיר את השאר.

• הוסף לסימניות
ביום שני שלחתי פעם ראשונה מהבית ילד בן שנה ושבעה. (ילד קורונה שלא הרבה להשתתף בהתקהלויות...)
לא הייתה הדרגה רשמית בכלל.
היום היום השלישי בפעוטון. בכה המון. לקחתי אותו אחרי שעתיים.
נס שהבנות עדיין בבית ככה שזה הרבה יותר קל.
אבל זו דוגמה לכך שיש ילדים שצריכים הדרגה. וכנראה שהם רבים.
בהצלחה לכולן!
תוך שבוע מקסימום שבועיים הנושא הזה יהיה כבר לא רלוונטי....

• הוסף לסימניות
שלחתי את הבן שלי בן 5 לקיטנה במשך שבוע. 5 שעות כל יום. אין הדרגה ואין כלום- כמובן. חזר שמח, בעננים.
ביום הראשון של הגן נמצאים בו שעתיים...ועם כל הכבוד גם ביום הראשון בגן יש פרסים וטופי ובלון וסמל...

אפשר להיות בקשר עם המטפלת/ הגננת ומי שיש איתו בעיה שיחזור הביתה.
(המשפחתון של הקטן שלי (שנה וחודשיים) היה אמור להיות היום עד 12. אתמול אמרתי למטפלת המקסימה שאני חוששת שהוא לא יחזיק מעמד עד 12 כי רגיל לישון ב-11 ואני אספיק להגיע רק ב12 מה נראה לה שכדאי. היא הרדימה אותו רגיל אצלה על המזרון ואני מחכה לטלפון כשיתעורר)

• הוסף לסימניות
אני אזכיר לכל מי שהתבלבל פה מה היית השאלה, השאלה היא כזו:
האם לדעתך כדאי לבטל את חובת ההסתגלות לגנים? ומי שילדו זקוק לכך, שיוציא את הילד מוקדם יותר
כל מי שהתנגד תיאר ילד שלו/בטיפולו שבכה שלא רצה לאכול שהיה עצוב וכו'
לכן כל הילדים צריכים הדרגה לא משנה מה קורה?
שיעשו יום שלם עם לגיטימציה להוצאת ילדים מוקדם או שהגננת/מטפלת וכו' יתקשרו להורה ספציפי שלילד שלו קשה יותר כמובן לא חצי שעה אחרי שהגיע אלא יעשו לו הדרגה פרטית.
מה אחרי 4 ימים לילד לא קשה?
בגן של הבן שלי היה ילד שבשבועיים שלושה הראשונים של השנה בכה כל בוקר.
אני חושבת שהנכון זה הדרגה אינדיבידואלית.

• הוסף לסימניות
בלת''ק,
זה ממש תלוי בגיל-
לתינוק בן חצי שנה זה לגמרי מיותר,
ילד בן שנתים אולי יותר,
אבל עדין- לא למרוח על 4 ימים,
וגם אל תשכחו שילד מקנה המשגת זמן רק מגיל 4,
ולכן מבחינתו אין שום הבדל אם הוא נמצא שעה או חמש!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה