דרוש מידע סקר, האם לדעתך כדאי לבטל את חובת ההסתגלות לגנים? ומי שילדו זקוק לכך, שיוציא את הילד מוקדם יותר

• הוסף לסימניות
תינוקים בד"כ לא אוכלים אצל מישהי שהם לא מכירים, במיוחד שבד"כ הם רגילים רק להנקה.
אין מצב שילד יכול להיות יום שלם בלי אוכל.

לכן אמרו כאן כמה-הדרגה אינדבידואלית

• הוסף לסימניות
ההדרגה הזו כל כך אינדיבידואלית שמגוחך וחסר תועלת ליצור הדרגה שווה לכולם.
יש ילד ביישן שזקוק להדרגה של חודש, יש ילד חברותי שלא זקוק להדרגה כלל, יש ילד שמעולם לא יצא מהבית ויש ילד שהיה במשפחתון מגיל אפס
הגן צריך לפעול במתכונת מלאה, וכל הורה ידרג בעצמו את ההסתגלות שמתאימה לילד שלו.
וכמובן שההורים יהיו זמינים לגננת באם הילד בוכה או מתקשה.

• הוסף לסימניות
אחרי חופשה, בה הרבה אמהות עבדו או שילמו על ימי חופשה עבורן ממיטב כספן (למי נשאר כבר ימי חופש אחרי חוה"מ - ערבי חגים - ט' באב - פורים ופה ושם ימי מחלה ל"ע??)
ימי החופשה שנאלצים לקחת בשביל הדרגה הזו - מיותרים לדעתי.
מדברת כמובן על ילדים שטוב להם במסגרת.

אף אמא לא מחפשת "לזרוק" את הילד שלה לגן.
הרבה אמהות כבר מיצו את יכולות הקיטנה - בייביסיטר- אחינית - שכנה במהלך החופשה, ואין להם מי שתיקח - תחזיר - תעביר בשעות המגוונות, כפול מספר הילדים בגן, כפול ימי ההדרגה.

• הוסף לסימניות
כשראיתי אחרי תקופה ארוכה של סגר
שחוזרים לגן ביום אחד
בלי שום הדרגה
(אצלנו ספציפית הגן היה סגור זמן ארוך יותר מאשר בחופש הגדול)
הבנתי סופית שאפשר עלוותר ההדרגה הזו בכל הגילאים.

• הוסף לסימניות
אני כותבת גם בתור אמא וגם בתור מטפלת,
ממש הקפיץ אותי שיש כאלו שאומרות כאן שההדרגה היא בשביל הגננות.
זה ממש לא נכון!
אולי בגילאי גן הגדולים יותר זה כן, אבל בגיל הקטן זה ממש חובה.
תינוקים בד"כ לא אוכלים אצל מישהי שהם לא מכירים, במיוחד שבד"כ הם רגילים רק להנקה.
אין מצב שילד יכול להיות יום שלם בלי אוכל.
יש הרבה גם שלא מצליחים להרדם או שמתעוררים מהר והם סחוטים מעייפות ורעבים.
לא נראה לי שיש מישהי שהיתה רוצה שהילד שלה יהיה רעב ועייף ובחברת ילדים צורחים יום שלם,
גם אם הוא כן זרם בבוקר וחייך למטפלת זה לא אומר כלום.
אני רק מחר מתחילה לעבוד יום מלא ואין לי מושג איך זה יהיה כי רובם עדיין לא ממש אוכלים אצלי.
מאמינה שזה מה שכולן עוברות.
אז לפני שאתן סתם משמיצות תבררו קודם אם באמת הילד שלכן היה רגוע במשך כל היום , אכל טוב וישן,
כי רוב הסיכויים שלא.
צודקת כל כך! חבל להתייחס למסגרת של הילד שלך בתור מסחר ולהשמיץ את המוכר.

• הוסף לסימניות
כשראיתי אחרי תקופה ארוכה של סגר
שחוזרים לגן ביום אחד
בלי שום הדרגה
(אצלנו ספציפית הגן היה סגור זמן ארוך יותר מאשר בחופש הגדול)
הבנתי סופית שאפשר עלוותר ההדרגה הזו בכל הגילאים.
תלוי באיזה גיל ואופי הילד
בחזרה מהסגר אנחנו עשינו הדרגה מיוזמתנו כי לילדות היה קשה להפרד מהבית!
לטעמי כדאי לותר על ההדרגה באופן רשמי כי זה מאד קשה ומכביד טכנית וכלכלית
והורה שמעוניין יעשה זאת מיוזמתו, זה לא שמפסידים משהו..
בתאום עם הגננות יסבירו שמעדיפים הדרגה וידאגו שהילד לא יפסיד הפתעות וכד'
ייתכן שזה רק ידרבן את הילד להישאר..

• הוסף לסימניות
תלוי באיזה גיל ואופי הילד
בחזרה מהסגר אנחנו עשינו הדרגה מיוזמתנו כי לילדות היה קשה להפרד מהבית!
לטעמי כדאי לותר על ההדרגה באופן רשמי כי זה מאד קשה ומכביד טכנית וכלכלית
והורה שמעוניין יעשה זאת מיוזמתו, זה לא שמפסידים משהו..
בתאום עם הגננות יסבירו שמעדיפים הדרגה וידאגו שהילד לא יפסיד הפתעות וכד'
ייתכן שזה רק ידרבן את הילד להישאר..
אז את עונה את התשובה בעצמך.
לבטל את ההדרגה ולעשות אותה באופן אינדבדואלי לכל ילד.
אבל, זה יכול לגרום למצב של הורים שלא יבואו גם אם הילד לא רגוע ולהפך וד"ל.

• הוסף לסימניות
לאמא שלי יש גן פרטי
ש-נ-י-ם
שהיא עושה הדרגה
היא מבחינתה פותחת ליום שלם
אבל, היא אומרת להורים להיות איתה בקשר
ואם הילד לא רגוע אז לוקחים אותו
אבל אפשר בכיף להשאיר ליום שלם, אם הילד משתלב...

• הוסף לסימניות
אז את עונה את התשובה בעצמך.
לבטל את ההדרגה ולעשות אותה באופן אינדבדואלי לכל ילד.
אבל, זה יכול לגרום למצב של הורים שלא יבואו גם אם הילד לא רגוע ולהפך וד"ל.
יש להסביר להורים גם בגן פרטי וגם ברשתות שהגן פתוח בשמחה אך טובת ילד לא רגוע,
לאחר השתדלות הגננות להרגיעו!-שההורים יבואו לקחתו ושיהיו מוכנים לכך נפשית
בדיוק כמו שבגמילה יש הורים שב"ה הולך בקלות ויש כאלה שלוקחים שבוע חופש כדי שיעבור בקלות וכן במחלות ילדים וכד'. זה בכלל לא צריך להיות נושא מול הגננות אלא זמינות טכנית בשיתוף פעולה של ההורים ובעיקר אכפתיות מהילד.
יש הורים שסומכים על ההדרגה ולא עושים הכנות עם הילד לגן החדש וחבל. מדובר בתהליך הסתגלות
וילד שקשה לו מגיע לו תמיכה בלי קשר להדרגה
יש ילדים שגם אחרי ההדרגה בוכים
ויש כאלה שבוכים למה הולכים הביתה כל כך מהר..

• הוסף לסימניות
אני לא בטוחה מה דעתי בנושא.
מצד אחד- ברור שלא כל הילדים זקוקים לאותה הדרגה, ובכל מקרה אם ההורים פנויים להוציא מוקדם הם כנראה יעשו בעצמם הדרגה אם יש צורך, ואם הם לא פנויים- זה לא באמת יעזור שהבייביסיטר תבוא.
אבל מצד שני- אם מסתכלים ברמת הגן, אני מניחה שאם לא תהיה הדרגה רשמית, הורים שלא יכולים לבוא מוקדם לא יביאו בייביסיטר, אלא יעדיפו להשאיר בגן. ונכון שמצד אחד אם אין ברירה עדיף לא לטלטל את הילד מהגן לבייביסיטר, אבל מצד שני בייביסיטר תוכל לתת לו יחס יותר אישי מאשר הגננת שצריכה להתמודד עם 10 ילדים בוכים בו זמנית, שההורים לא יכלו לבוא לקחת מוקדם.

• הוסף לסימניות
אני רק מחר מתחילה לעבוד יום מלא ואין לי מושג איך זה יהיה כי רובם עדיין לא ממש אוכלים אצלי.
מאמינה שזה מה שכולן עוברות.
אז לפני שאתן סתם משמיצות תבררו קודם אם באמת הילד שלכן היה רגוע במשך כל היום , אכל טוב וישן,
כי רוב הסיכויים שלא.
אני שואלת כי באמת רוצה להבין: אם רובם עדיין לא ממש אוכלים, אז מה הועילו ימי ההדרגה?!
מה שיעשו עם הילדים מחר, אפשר היה גם לעשות ביום הראשון ללימודים...

אני מאד מבינה שהאמירות האלו מרתיחות, אבל הגננות צריכות להבין שאף אחד לא מבין אותן חוץ מהן בעצמן, וגם לא כולן... הגננות היו בחופש מינימום שלושה שבועות, חלקן חודש, חלקן חודשיים... שיעשו פתיחה לגן והיכרות עם הילדים אחר הצהריים יום לפני פתיחת הגן, ויפתחו את הגן למחרת בשעה הרגילה ליום מלא. זה אכן יום קשה גם לגננות וגם לילדים וגם להורים. המנהלת יכולה לגייס את כל הצוות כולל את עצמה והמזכירות, לסייע לגננות. בלי הדרגה ובלי נעליים. ואם היא לא עושה את זה, אז הגיוני שכולם חושבים שההדרגה היא עבור הצוות ולא עבור הילדים :(
אני חושבת שהסיבה היחידה שהצוות דורש דירוג, זה כי הוא יכול. השאר תירוצים. גם אני הייתי שמחה לא לעבוד ולקבל תשלום. הסתדרות המורים בארץ היא דורסנית וכוחנית, ואפילו שאשא ביטון הקשקשנית לא יכולה עליה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהסיבה היחידה שהצוות דורש דירוג, זה כי הוא יכול. השאר תירוצים. גם אני הייתי שמחה לא לעבוד ולקבל תשלום. הסתדרות המורים בארץ היא דורסנית וכוחנית, ואפילו שאשא ביטון הקשקשנית לא יכולה עליה.
לפי החוק הצוות אמור להישאר בגן עד סוף היום בכל מקרה, לא משנה אם הילדים נמצאים או לא.

• הוסף לסימניות
לפי החוק הצוות אמור להישאר בגן עד סוף היום בכל מקרה, לא משנה אם הילדים נמצאים או לא.
אז גם אני אשמח לעבוד שלושה ימים בלי לקוחות למשל... חושבת שהעיקרון ברור. לא עוזר להורים שהגננות בגן אם הם נדרשים להוציא את הילדים.

• הוסף לסימניות
אני שואלת כי באמת רוצה להבין: אם רובם עדיין לא ממש אוכלים, אז מה הועילו ימי ההדרגה?!
מה שיעשו עם הילדים מחר, אפשר היה גם לעשות ביום הראשון ללימודים...

אני מאד מבינה שהאמירות האלו מרתיחות, אבל הגננות צריכות להבין שאף אחד לא מבין אותן חוץ מהן בעצמן, וגם לא כולן... הגננות היו בחופש מינימום שלושה שבועות, חלקן חודש, חלקן חודשיים... שיעשו פתיחה לגן והיכרות עם הילדים אחר הצהריים יום לפני פתיחת הגן, ויפתחו את הגן למחרת בשעה הרגילה ליום מלא. זה אכן יום קשה גם לגננות וגם לילדים וגם להורים. המנהלת יכולה לגייס את כל הצוות כולל את עצמה והמזכירות, לסייע לגננות. בלי הדרגה ובלי נעליים. ואם היא לא עושה את זה, אז הגיוני שכולם חושבים שההדרגה היא עבור הצוות ולא עבור הילדים :(
לא נראה לי נכון להשוות בין העובדים תחת הסתדרות המורים לבין גננות במעונות ,
נראה לי שלגננת במעון שעובדת בעבודה מסיבית וקשה בשכר מאד לא גבוה ובתנאי שכר בסיסיים ביותר מגיעה חופשה של יותר מיומיים שלושה ,

• הוסף לסימניות
לא נראה לי נכון להשוות בין העובדים תחת הסתדרות המורים לבין גננות במעונות ,
נראה לי שלגננת במעון שעובדת בעבודה מסיבית וקשה בשכר מאד לא גבוה ובתנאי שכר בסיסיים ביותר מגיעה חופשה של יותר מיומיים שלושה ,
הן מקבלות שלושה שבועות מלאים. חול המועד מלא. ערבי חג מלא. פריבילגיה שקיימת רק בחינוך. שמחה מאד בשבילן, באמת. אבל כשפותחים שנה, שתיפתח באמת.
(רק מחזקת את דבריך: המטפלות הן באמת עובדות מוחלשות מאד. אני מכירה מעונות שבחופשות הנ"ל מוציאים את המטפלות לחל"ת! נותנים להן רק את החופש המינימלי שהחוק מחייב, והשאר על חשבון המטפלת :( למרות שההורים משלמים חודשים מלאים והתמת משלם על חודשים מלאים! באמת ליבי עליהן! סביר מאד שגם בימי הדירוג הן לא מקבלות שכר מלא.. אז לטובת המטפלות כדאי לבטל את הדירוג...)

• הוסף לסימניות
הן מקבלות שלושה שבועות מלאים. חול המועד מלא. ערבי חג מלא. פריבילגיה שקיימת רק בחינוך. שמחה מאד בשבילן, באמת. אבל כשפותחים שנה, שתיפתח באמת.
(רק מחזקת את דבריך: המטפלות הן באמת עובדות מוחלשות מאד. אני מכירה מעונות שבחופשות הנ"ל מוציאים את המטפלות לחל"ת! נותנים להן רק את החופש המינימלי שהחוק מחייב, והשאר על חשבון המטפלת :( למרות שההורים משלמים חודשים מלאים והתמת משלם על חודשים מלאים! באמת ליבי עליהן! סביר מאד שגם בימי הדירוג הן לא מקבלות שכר מלא.. אז לטובת המטפלות כדאי לבטל את הדירוג...)
אכן כך, באמת ממה ששמעתי מהמטפלת של הבן שלי היא לא קיבלה על החופש.
מנהלי המעון מקבלים שכר לימוד מלא מאיתנו על החופשה מוציאים את העובדות לחלת וגורפים את כל ההון של ההורים ה"עשירים" שבחופש משלמים כפול, גם לקייטנות וגם למעון :mad:

• הוסף לסימניות
המנהלת יכולה לגייס את כל הצוות כולל את עצמה והמזכירות, לסייע לגננות. בלי הדרגה ובלי נעליים. ואם היא
במעון של הבת שלי אין יום חופשי בשבועיים הראשונים והמשלימות מגויסות לתפקד ככח עזר כדי שיהיה יותר קל לילדים
האמת, ממש אהבתי
שאלתי את מטפלת-זה לא קשה לך
והיא עונה לי"קשה, אבל נראה לי מאוד חשוב"
האמת מטפלת מדהימה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה