קורונה סקר התמותה בישראל

• הוסף לסימניות
התפרסם היום סקר של הלמ"ס על אחוזי התמותה בישראל בשנה זו - קורונה - לעומת שנים קודמות
אני מנסה להבין מה ניתן להסיק מהסקר?
המקסימום שאני הבנתי זה שהגל הראשון לא העלה את אחוזי התמותה
הסקר הזה בודק את הנתונים האחרונים שניתן לנתח עד סוף יולי
ממרץ עד יולי נפטרו 550 אנשים מקורונה ב5 חודשים
באוגוסט נפטרו 420 בני אדם בחודש!!!!
כבר בגל הראשון הוסבר שאנשים מתחילים למות בשבוע החמישי להתפרצות
בקיצור הנתונים כמעט לא רלוונטיים להערכת הגל השני שללא ספק גדול בהרבה מקודמו

וואי! יצא לי ארוך ומסורבל...
אשמח לדעת אם אני טועה בקריאת הנתונים.

• הוסף לסימניות
התפרסם היום סקר של הלמ"ס על אחוזי התמותה בישראל בשנה זו - קורונה - לעומת שנים קודמות
אני מנסה להבין מה ניתן להסיק מהסקר?
המקסימום שאני הבנתי זה שהגל הראשון לא העלה את אחוזי התמותה
הסקר הזה בודק את הנתונים האחרונים שניתן לנתח עד סוף יולי
ממרץ עד יולי נפטרו 550 אנשים מקורונה ב5 חודשים
באוגוסט נפטרו 420 בני אדם בחודש!!!!
כבר בגל הראשון הוסבר שאנשים מתחילים למות בשבוע החמישי להתפרצות
בקיצור הנתונים כמעט לא רלוונטיים להערכת הגל השני שללא ספק גדול בהרבה מקודמו

וואי! יצא לי ארוך ומסורבל...
אשמח לדעת אם אני טועה בקריאת הנתונים.
אני חושב שאת צודקת,
גם באפריל ויולי שהיו שיא התמותה בתקופה שנבחנה בדו''ח, התמותה מקורונה לא היתה יותר מ-5% מסך התמותה, כך שכלל לא מחייב שתהיה תמותה עודפת, עובדה שמחברי הדו''ח עצמם לקחו ''רווח סמך'', ולמרות זאת יש שבועות שכן רואים עלייה משמעותית שאף חורגת מרווח הסמך.

ומלבד זאת הם התעלמו מנתון מאד חשוב,
ההשוואה בדו''ח היא לממוצע של חמשת השנים הקודמות 2015-2019, כשהחישוב הוא לפי תמותה לנפש, ולמעשה בישראל יש ירידה מתמדת לאורך השנים בשיעור התמותה לנפש, אפשר לומר כל מיני הסברים אך זו המציאות, כך שאם מחשבים לפי שיעור תמותה לנפש, מפספסים את הנתון הזה.

• הוסף לסימניות
בקיצורררררררררררררררררר
לכולם יוצא ארוך ומסרבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה