סקר לאדרכלים/ות

האם את/ה בתור מפקח בניה רוצה להתייעל מבחינה מקצועית

• כן.

הצבעות: 6 16.7%
  • לא.

הצבעות: 4 11.1%
  • רוצה לרכוש ידע נרחב ומקצועי באופן מסודר .

הצבעות: 26 72.2%
  • רוצה להיות מפקח

הצבעות: 0 0.0%

• סה"כ מצביעים
    36
  • הסקר נסגר .
  • הוסף לסימניות
האם אתם רוצים לתת קפיצה לגובה..

• הוסף לסימניות
לא הצבעתי, כי לא בטוחה איך להגדיר את דעתי בענין.

קודם כל - עשיתי קורס פיקוח בניה לפני כמה שנים. הקורס נתן לי המון, ובין היתר את התובנה הבאה - לי כאישה לא מתאים להיכנס לחלק ה''שחור'' של הבניה, לא בשבילי לבדוק כמה שכבות איטום הקבלן שם, ובאיזה טכניקה בדיוק הוא הולך ליישם את התוכניות.

מה שאני בהחלט עושה - זה פיקוח עליון - משמע לוודא שהקבלן מבצע את התוכניות כמו שצריך - בודקת אחרי שורת בלוקים ראשונה, ומסמנת חשמל עם הקבלן \ בודקת את נק' החשמל והאינסטלציה.

הנ''ל הוא אינדבדואלי לעצמי, מאמינה שיש נשים שכן מבצעות פיקוח ''שחור'', ועושות את זה מצוין.
לי זה לא מתאים.

• הוסף לסימניות
למגיבם ינתן שי משתלם,,,

• הוסף לסימניות
מסכימה עם @שיפי פוקסמן לגמרי
אין ספק שבפועל זה תחום יותר מתאים לגברים
למרות שלכל אדריכלית או מעצבת כדאי להעשיר עוד ועוד בתחום הביצוע והבניה
כי זה לא חכמה גדולה לשרבט קוים על דפים בלי להבין את כל המשמעות של זה ובמה זה כרוך
מה גם שצריך לזה התנידות רבה...

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדברים שנאמרו,
בחרתי אופציה 3 בשביל להתמקצע, לא בשביל לפקח.

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים בכדי שאוכל לצפר אשמח עם תשאירו גם הודעה בכללי או באישי ושוב תודה...

• הוסף לסימניות
שימו לב גם אתם אינכם מפקחים תסמנו רוצה ...
ותוכלו גם לקבל את הצו'פר...

• הוסף לסימניות
מצטרפת בחום לאופצית ההתמקצעות נטו בשביל הבנת תהליך הבניה בצורה מקסימילית.
יש לי חלום ישן כזה:
לעבור לדור באתר בניה, כך אוכל לבלוע 24/5 את כל הנעשה שם בלי לפספס אף שלב בבניה.
בינתיים ב"ה הבית צריך אותי, מי יודע? אולי יום אחד זה יקרה

• הוסף לסימניות
אני חושבת גם שהמקצוע מתאים לגברים,
אבל כל מעצבת צריכה ללמוד כדי להבין איך לשמור הלקוחות ולעקוב אחרי תהליך העבודה

• הוסף לסימניות
מסכימה עם התגובות של האדריכליות כאן, עבודת הפיקוח היא בד"כ של גברים
ומכיוון שאני נמצאת די עמוק בנושא הפיקוח - הווי אומר שאני לא מפקחת בפועל
אך יודעת את התהליכים והצרכים מצויין ומכינה מפרטים בהחלט כל נושא חדש שיוצא לאור הוא חשוב לי. אך אני לא נמצאת במקום שרוצה ללמוד מסודר, אלא לאסוף ידע מתחדש.
וממליצה לכל מעצבת לדעת את הנושא, הוא מוסיף המון, ועוזר לא לטעות.

• הוסף לסימניות
עשיתי קורס פקוח בניה לפני בעבר,
עזר לי מאד להכין מפרט וחוזה.
משתמשת בידע בשביל פקוח עליון- בדיקה אם התכניות שלי מתממשות בפועל כמו שצריך,
אבל לא לוקחת אחריות על איכות העבודה,
ואיני מסוגלת להיות נוכחת יום יום באתר.

• הוסף לסימניות
בעבר עבדתי כשנתיים אצל אדריכלית שהייתה עושה גם פיקוח לא ממש צמוד אבל גם לא עליון,
לקחה אותי לאתר בניה יותר מפעם אחת.
חייבת לציין שאכן זה קצת גברי, אבל אין כמו להריח את ריח הבטון.
להבין את השטח ולראות בעיניים, איך הדברים נראים.
זה מלמד המון...

אחת הסיבות שאני רוצה לגור בפרויקט תמ"א זה כדי לגור באתר בניה:rolleyes:, הלוואי ואני יגור בסוף בפרויקט תמ"א שאני מתכננת בתפקידי כשכירה זה יהיה מושלם.:p

הייתי שמחה ללמוד, כדי להבין יותר.

וממליצה בהחלט ללמוד.

• הוסף לסימניות
אני מעוניינת ללמוד בשביל להבין וללמוד דברים, לא בשביל לעבוד בזה בתור מפקחת בניה, אבל כן כדי לדעת מה חשוב לשים לב בזמן התכנון והבניה.
מחכה שיפתח קורס נוסף של פיקוח שטח כדי להעשיר את הידע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה