כללי סקר: מה באמת מביא לך לקוחות?

"מפה לאוזן" או מ"פרסום"? מה מניע את העסק שלך

• 90% ומעלה מהלקוחות מגיעים "מפה לאוזן" - 10% או פחות מ"פרסום" וערוצים אחרים

• כ-75% מהלקוחות מגיעים "מפה לאוזן" - השאר מ"פרסום" וערוצים אחרים

• בערך חצי-חצי: 50% מהפניות "מפה לאוזן", ו-50% מפרסום יזום

• רוב הלקוחות (75% ומעלה) מגיעים מפרסום יזום, והשאר "מפה לאוזן" או ערוצים אחרים

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
אני מאמין שה'לב' העסק נמצא לא רק בכישרון, אלא גם באנשים שממליצים עליו הלאה.

הסקר הזה נולד מתוך רצון להבין:
מה באמת מביא לקוחות - לעסקים ויוצרים אישיים?
עבור מעצבים, יוצרים, אמנים, יועצים ובעלי מקצוע חופשי — המלצה חמה מלקוח מרוצה שווה זהב.
אבל כמה זה באמת קורה? ואיך אפשר לגרום לזה לקרות יותר?

התשובות שלכם יעזרו לחדד את הדרך,
לבנות מערכות שמבוססות על קשר אנושי אמיתי — ולהגשים עסק שצומח מהלב.

מה שמניע אתכם - זה מה שמעניין אותנו.

תודה אנשים!

• הוסף לסימניות
נחשף: היומן הסודי של הגרפיקאי האלמוני בסף התמוטטות

הוא יושב כאן, באור הכחלחל של המסך, בשעת לילה מאוחרת שכבר איבדה את הספירה שלה. סביבו פזורים שיירי מה שפעם נקרא "חיי החברה" - כוס קפה שהתקררה מזה שעות, צלחת עם שאריות סנדוויץ' ששכח לסיים, ומבט מתהומי של תוכי שכבר ויתר על הרעיון שבעליו יחזור להיות בן אדם תקין.

המודעה הזאת... המודעה הזאת היתה אמורה לשנות הכל. לא פחות ולא יותר. שלושה שבועות של עבודה עד לשעות הקטנות, של התלבטויות אסתטיות עמוקות שיריבליות את פילוסופיית האמנות של קאנדינסקי. האם הכחול הזה יעביר בדיוק את המסר? האם הפונט בגודל 14 יצעק מספיק או שמא יצעק יותר מדי? האם המרווח בין השורות מדבר בשפה הנכונה עם הקבוצת יעד?

ועכשיו, אחרי ששלח את הפרסום המושלם שלו למקומון, הוא מסתכל על מסך הטלפון. טלפון אחד קול מגמגם מעבר לקו, וגם זה רק בטעות. אחד! כאילו, הוא מכיר יותר משלושה אנשים, לא? אה, כן, נכון - הם עסוקים בלחזות על סרטונים של פרשנות מלחמת איראן ושיגורים מתימן או בלקרוא פוסטים של "אינפלונסרים" שמצלמים את הקפה שלהם עם הכיתוב "בוקר של השראה".

הוא מתחיל לחשוב על המשפט הזה: "מפה לאוזן זה הכלי העוצמתי ביותר". אבל איך, איך לעזאזל, מפעילים אותו? יש לו את כל הכישורים הטכניים - הוא יכול לגרום לטקסט לזהור בכל צבע שרק תרצו, להוסיף אפקטים שיגרמו לאדובי להיות גאים בו, ליצור עיצובים שיגרמו לסטודנטים בפרוג לבכות מקנאה. אבל כאן, במרחב השיווקי הזה, הוא כמו מישהו שיודע לנגן סימפוניה מושלמת לקהל של חירשים.

הפרדוקס הזה רודף אותו. יש לו את כל הכלים ליצור תוכן ויזואלי מהמם, אבל איך הוא גורם לאנשים לעצור בדיפדוף המטורף שלהם ולהסתכל? באמת להסתכל, לא רק לדלג עליי כמו על מכשול בדרך לעמוד הבא של מישהו שמכין אוכל מהיר.

אולי הבעיה היא שהוא מעריץ יותר מדי את האמנות שלו. אולי צריך לוותר על הפרפקציוניזם הזה שגורר אותו למחוזות של התחרפנויות על גוונים של אפור, ופשוט ליצור משהו... איך זה נקרא... ויראלי? הבעיה היא שהוא לא יודע איך עושים את זה מבלי לוותר על הנשמה, גרפיקאי.
הוא מסתכל על השעון. עוד יום עובר, עוד לילה של הרהורים מתחיל. מחר הוא יעצב מודעה חדשה, וגם עליו הוא יקבל שיחה אחת. אבל אולי, רק אולי, אולי זה יהיה ממישהו שבאמת הבין מה הוא רצה לומר.

התוכי מביט בבעליו בעיניים שמספרות סיפור מוכר: "עוד לילה, עוד חלום של הצלחה, עוד התעוררות למציאות של טלפון דומם". לפחות התוכי מבין.

• הוסף לסימניות
נחשף: היומן הסודי של הגרפיקאי האלמוני בסף התמוטטות

הוא יושב כאן, באור הכחלחל של המסך, בשעת לילה מאוחרת שכבר איבדה את הספירה שלה. סביבו פזורים שיירי מה שפעם נקרא "חיי החברה" - כוס קפה שהתקררה מזה שעות, צלחת עם שאריות סנדוויץ' ששכח לסיים, ומבט מתהומי של תוכי שכבר ויתר על הרעיון שבעליו יחזור להיות בן אדם תקין.

המודעה הזאת... המודעה הזאת היתה אמורה לשנות הכל. לא פחות ולא יותר. שלושה שבועות של עבודה עד לשעות הקטנות, של התלבטויות אסתטיות עמוקות שיריבליות את פילוסופיית האמנות של קאנדינסקי. האם הכחול הזה יעביר בדיוק את המסר? האם הפונט בגודל 14 יצעק מספיק או שמא יצעק יותר מדי? האם המרווח בין השורות מדבר בשפה הנכונה עם הקבוצת יעד?

ועכשיו, אחרי ששלח את הפרסום המושלם שלו למקומון, הוא מסתכל על מסך הטלפון. טלפון אחד קול מגמגם מעבר לקו, וגם זה רק בטעות. אחד! כאילו, הוא מכיר יותר משלושה אנשים, לא? אה, כן, נכון - הם עסוקים בלחזות על סרטונים של פרשנות מלחמת איראן ושיגורים מתימן או בלקרוא פוסטים של "אינפלונסרים" שמצלמים את הקפה שלהם עם הכיתוב "בוקר של השראה".

הוא מתחיל לחשוב על המשפט הזה: "מפה לאוזן זה הכלי העוצמתי ביותר". אבל איך, איך לעזאזל, מפעילים אותו? יש לו את כל הכישורים הטכניים - הוא יכול לגרום לטקסט לזהור בכל צבע שרק תרצו, להוסיף אפקטים שיגרמו לאדובי להיות גאים בו, ליצור עיצובים שיגרמו לסטודנטים בפרוג לבכות מקנאה. אבל כאן, במרחב השיווקי הזה, הוא כמו מישהו שיודע לנגן סימפוניה מושלמת לקהל של חירשים.

הפרדוקס הזה רודף אותו. יש לו את כל הכלים ליצור תוכן ויזואלי מהמם, אבל איך הוא גורם לאנשים לעצור בדיפדוף המטורף שלהם ולהסתכל? באמת להסתכל, לא רק לדלג עליי כמו על מכשול בדרך לעמוד הבא של מישהו שמכין אוכל מהיר.

אולי הבעיה היא שהוא מעריץ יותר מדי את האמנות שלו. אולי צריך לוותר על הפרפקציוניזם הזה שגורר אותו למחוזות של התחרפנויות על גוונים של אפור, ופשוט ליצור משהו... איך זה נקרא... ויראלי? הבעיה היא שהוא לא יודע איך עושים את זה מבלי לוותר על הנשמה, גרפיקאי.
הוא מסתכל על השעון. עוד יום עובר, עוד לילה של הרהורים מתחיל. מחר הוא יעצב מודעה חדשה, וגם עליו הוא יקבל שיחה אחת. אבל אולי, רק אולי, אולי זה יהיה ממישהו שבאמת הבין מה הוא רצה לומר.

התוכי מביט בבעליו בעיניים שמספרות סיפור מוכר: "עוד לילה, עוד חלום של הצלחה, עוד התעוררות למציאות של טלפון דומם". לפחות התוכי מבין.
כתיבה יפה, רחמים על המעצב האלמוני. מקווה שזה לא אתם.....
לא הבנתי את הקטע הזה. זה שיתוף, שאלה, פרסום, או סתם חיבוטי מקלדת?

• הוסף לסימניות
קצת תלוי למה את קורא 'פה ואוזן' ולמה אתה קורא 'פרסום'.
אם לקוח הגיע אלי כי שכן שלו קרא פוסט ששיתפתי והתרשם ממני והמליץ זה 'פה לאוזן' או 'פרסום'?

הרבה אומנים מתקשים לשווק את עצמם. מאמינים שהאומנות אם היא טובה מספיק היא עושה את זה לבד.
לפרסם את עצמי זה לא אומר שאני מנסה לשכנע אחרים שאני טוב,
זה אומר לפנות לאנשים שאני רוצה לעבוד איתם ולהגיד להם 'בואו תראו מה יש לי בגלריה' או להשוויץ ביצירה שלך כשמסיימים עבודה קשה.

וכהערת אגב - יצירת תוכן היא כמעט מקצוע בפני עצמו.
כמעצבים, אנחנו מתעסקים עם מסרים על בסיס יומיומי.
זה מתחיל מלשאול מה המסר שאני רוצה שיעבור, ואיך אני מבצע את זה.
כמו שאני יודע להיות נחמד לשכנים כדי שאם צריך בייביסיטר דחוף הם יכנסו
או כל דוגמה אחרת מהחיים.

הפלטפורמות השונות כיום מציעות מגוון רחב של צרות להברעת מסר, מעבר למשהו מעוצב ויפה.
זה יכול להיות שמע (פודקאסט, רדיו, הרצאה, קורס) זה יכול להיות ויזואלי (תמונה, עיצוב, טקסט).

• הוסף לסימניות
כתיבה יפה, רחמים על המעצב האלמוני. מקווה שזה לא אתם.....
לא הבנתי את הקטע הזה. זה שיתוף, שאלה, פרסום, או סתם חיבוטי מקלדת?
תודה על הדאגה!
מבטיח שהתוכי ואני עדיין מחזיקים מעמד, לפחות עד הקפה הבא.
אגב, זה בעיקר שיתוף – כי אם כבר להתמוטט, אז לפחות בסטייל גרפי. 😉

בסך הכל פוסט סאטירי, שמבטא את האתגר בנושא של גיוס לקוחות חדשים ע"י פרסום או ע"י הפניה מפה לאוזן.

• הוסף לסימניות
קצת תלוי למה את קורא 'פה ואוזן' ולמה אתה קורא 'פרסום'.
אם לקוח הגיע אלי כי שכן שלו קרא פוסט ששיתפתי והתרשם ממני והמליץ זה 'פה לאוזן' או 'פרסום'?

הרבה אומנים מתקשים לשווק את עצמם. מאמינים שהאומנות אם היא טובה מספיק היא עושה את זה לבד.
לפרסם את עצמי זה לא אומר שאני מנסה לשכנע אחרים שאני טוב,
זה אומר לפנות לאנשים שאני רוצה לעבוד איתם ולהגיד להם 'בואו תראו מה יש לי בגלריה' או להשוויץ ביצירה שלך כשמסיימים עבודה קשה.

וכהערת אגב - יצירת תוכן היא כמעט מקצוע בפני עצמו.
כמעצבים, אנחנו מתעסקים עם מסרים על בסיס יומיומי.
זה מתחיל מלשאול מה המסר שאני רוצה שיעבור, ואיך אני מבצע את זה.
כמו שאני יודע להיות נחמד לשכנים כדי שאם צריך בייביסיטר דחוף הם יכנסו
או כל דוגמה אחרת מהחיים.

הפלטפורמות השונות כיום מציעות מגוון רחב של צרות להברעת מסר, מעבר למשהו מעוצב ויפה.
זה יכול להיות שמע (פודקאסט, רדיו, הרצאה, קורס) זה יכול להיות ויזואלי (תמונה, עיצוב, טקסט).

את צודקת שזה לא שחור לבן. כשחבר רואה פוסט שלי וממליץ עליי ללקוח - זה בדיוק המקום הביניים, כילאיים של פרסום ופה לאוזן.

הנקודה המעניינת היא שהיכולת להפעיל את מערכת ההמלצות באופן מקצועי דורשת הרבה חכמה ומיומנות. זה לא קורה מעצמו, גם לא רק מתוך "אומנות טובה".

זה בעצם האתגר המקצועי - להפעיל את מערכת ההמלצות בחכמה, מבלי שזה ירגיש מאולץ או "פרסומי" מדי.

המטרה של הסקר הזה, כדי להעלות את הנושא לסדר היום, ואולי גם לתת טיפים בהמשך. בע"ה..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושב שהתוצאות של הסקר הן חד משמעיות. אי אפשר להתבלבל.

רגע, מה ההבדל בין הסקר שיש כאן בכותרת הדף.
לבין הסקר שפרסמת בקישור הזה? https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJU2o7IaDTs3ylA2rU593GtadsQ9wGDiROzJYT-ZpbOllaHg/viewform

הסקר הזה, השני

כולל שאלה אחת נוספת, למי שמעוניין/ת,

זה הכל.

.

• הוסף לסימניות
הגיע הזמן לסגירת מעגל.

יש לי סוד קטן שיכול לשנות הכל: אני יושב מול המחשב, עיני מתבוננות בסקר הזה שהעליתי. יש משהו כמעט קומי בדרך שבה אנחנו, בעלי עסקים קטנים, מנסים להבין את התעלומה הגדולה: איך לגרום לאנשים לדבר עלינו?
כמו ילד שמחפש את המפתח מתחת לפנס רק כי שם יש אור.

הסקר הזה, שמופיע כאן למעלה כמו שומר סף קטן וחייכן, הוא רק טיפת הקרחון. החלק הקטן והנראה של משהו הרבה יותר גדול - המדריך המיוחד שכתבתי עבורכם. איך לנצל את הכוח הזה, "מפה לאוזן", בעסק שלכם.

דמיינו לרגע: לקוח מרוצה אחד הופך לשניים. שניים הופכים לארבעה. וכך, בתנועה רכה כמעט מהפנטת, נוצר אפקט הדומינו הזה שלא נגמר לעולם. כמו זרקור של המלצות שמתפשט בעדינות, מאוזן לאוזן, מלב ללב.
יש משהו יפהפה בפשטות הזאת - באופן שבו מילה טובה אחת יכולה להפוך לשדרת פרנסה שלמה.

תתחילו לקרוא את המדריך >> כאן בגוגל דרייב
לחצו לקבלת גישה ישירה, חינם.

כי אולי, רק אולי, המפתח לא מתחת לפנס הזה - אלא בדיוק במקום שתמיד חשבתם שהוא פשוט מדי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה