סקר-מה גורם לכם להשתמש או לא בשרותי עיצוב פנים?

• הוסף לסימניות
אגב, נוי, מעצבות מקצועיות נמצאות בקשרי עבודה עם קבלנים ולעיתים זה מוזיל את העלויות.
אני סתם חושבת שאין תחליף לידע מקצועי. אם לדוג ח"ו הייתם טועים בכלל הכרחי מסוים?
אם לתכנן לבד- לדעתי נחוץ לפנות עם התכנית לבעל מקצוע שיעבור על זה.

אגב, עלות התכנון היתה כ- 1/30 מהשיפוץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796677:
אני לא רואה שום נקודת השוואה בין הדברים.
עיצוב גרפי לרוב משמש מטרות מסחריות (למעט הזמנות לבר-מצוות וכדומה, שזה נתח קטן מאוד בשוק) ובהינתן שכך, ללקוח יש הרבה מה להפסיד אם לא ימסור את העבודה בידיו של איש מקצוע.
עיצוב פנים לעומת זאת, משמש מטרה אישית.
אם הגברת סימה מנתניה החליטה שהיא מספיק מוכשרת כדי לעצב את ביתה בעצמה, היא יכולה לעשות זאת מבלי לגרום שום נזק לאף אחד, ואם היא מרוצה מהתוצאה, קשה לומר שהיא הפסידה משהו מכך שלא פנתה למעצבת מקצועית.

בואי נתחיל מזה שלא כל מי שזקוק למעצב פנים עושה זאת לצורך אישי.
לעיתים זה עיצוב דירות להשקעה, דירות לדוגמא, חנויות ועסקים - כך שכמו בעיצוב גרפי לצורך מסחרי - גם פה חשובה המקצועיות.

מה שאת אומרת לגבי גברת סימה מנתניה שהחליטה שהיא מספיק מוכשרת, עיצבה את ביתה לעצמה והיא מרוצה מהתוצאה - יכול להיות נכון אחד לאחד גם לגבי מישהו שבטוח שהוא מעצב גרפי בחסד ומעצב לעצמו קטלוג מוצרים מהמם לפי דעתו - האם זה אומר שהעיצוב המקצועי היה מיותר כאן? לא. זה רק אומר שהוא לא יודע עד כמה הקטלוג שלו היה יכול להיראות טוב יותר...

• הוסף לסימניות
על מנת להסתדר עם הקהל הסטנדרטי, זה שחושב על כל שקל, אבל מוכן להשקיע אותו כשהוא מבין שהוא יפיק מכך הרבה, יש צורך בבידול מתאים.
לדוגמה אם תבוא מעצבת פנים שתצהיר שהיא מתכננת מטבחים בלי שגעונות יקרים, או שהיא בקשרי עבודה עם בעלי מלאכה זולים במיוחד, וכו', יש סיכוי שזה ידבר לקהל.
בכל מקרה, כדאי קודם להחליט על בידול שמתאים לה, ואז למצוא את קהל היעד.
(אפשר להתחיל הפוך, לחפש קהל, ואז לבנות לו בידול. אלא שאז, המחקר יהיה ארוך ומייגע, ויתכן שהבידול שיתאים לקהל היעד, לא יתאים למעצבת...)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;796725:
אגב, נוי, מעצבות מקצועיות נמצאות בקשרי עבודה עם קבלנים ולעיתים זה מוזיל את העלויות.
אני סתם חושבת שאין תחליף לידע מקצועי. אם לדוג ח"ו הייתם טועים בכלל הכרחי מסוים?
אם לתכנן לבד- לדעתי נחוץ לפנות עם התכנית לבעל מקצוע שיעבור על זה.

אגב, עלות התכנון היתה כ- 1/30 מהשיפוץ...
:):):)
שרית אני מרגישה בשיחת טלמרקטינג, ומה שאני מחפשת שהדוברת הרהוטה תשתחרר לי מהקו.
כלקוחה- מבחינתי עיצוב פנים הוא נפלא ונחמד כשיש תקציב.
עכשיו שכנעו אותי לתכנן את התקציב עם המעצבת פנים בתוכו.

• הוסף לסימניות
אני מזמינה אותך להצטרף. יש בסיס גבוה +בונוסים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;796912:
עכשיו שכנעו אותי לתכנן את התקציב עם המעצבת פנים בתוכו.
זו בדיוק צריכה להיות המחשבה שהמפרסמת צריכה לשאוף אליה.
עיצוב פנים הוא לא הוצאה ספק מיותרת מהשיפוץ - אלא חלק מהשיפוץ עצמו!!!

• הוסף לסימניות
אני רוצה לחלק את מה שאתם קוראים לו 'עיצוב פנים' ל2:
סטיילינג.
תכנון החלל.

סטיילינג- לדעתי כמעט כל אחד יכול. אם יש לו חוש וטעם טוב. זה יכול לצאת כמעט מקצועי ולא יפריע לו בחיים (אא"כ תעשו משהו שאחד הלקוחות שלי עשה על דעת עצמו: חדר אמבטיה בצבעים לבן אדום שחור שהכניסה אליו היא חוויה מפוקפקת למדי... בנסיון לחקות חדר יפהפה בצבעים דומים אבל ביחס שונה... אבל נחזור לנושא המקורי של האשכול :))

תכנון החלל- תכנון חלוקת הפנים או הבניה, תכנון מטבח, מיקום כלים סניטריים- כל אלה דורשים ידע מקצועי. הידע מתרגם הנדסת אנוש, ניסיון, העדפות, אילוצים ועוד לתכנית שתקרום בלטה וטיח לבית שלכם שאתם תגורו בו ותתפקדו בו.
ואת זה- בנאדם שאינו איש מקצוע לא יכול לעשות. סורי.
לא סתם אדריכלים לומדים כל כך הרבה שנים.
אנשים עלולים אפילו לא להיות מודעים לסיבות שגורמות להם להיות עצבנים, או מסורבלים, או סתם הרגשה נעכסית בבית- אלה בהחלט תרחישים שעלולים לקרות כאשר התכנון לא נכון, וחבל. ההשקעה כאמור נמוכה מאד ביחס להוצאות האדירות שיש בבניה ושיפוצים.

לגבי המעצבת שרוצה לפרסם את עצמה- היא צריכה לתת לך קצת יותר מידע על עצמה- באיזו נישה תכנונית היא עוסקת? במה היא חושבת שהיא טובה? למה כדאי לאנשים לקחת אותה? כי היא זולה? כי היא יוקרתית? באיזה איזור ולאיזה אנשים היא מתכננת/ רוצה לתכנן? האם היא מעצבת פנים בלבלד או גם מורשית חתימה להיתרים? האם היא עובדת בשיתוף עם קבלנים/נגרים/ שיפוצניקים וכו'?
בקיצור- יש מקום לסקר מקיף עליה עצמה ועל השירותים אותם היא מתכוונת לתת

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה