התייעצות סקר - מה הסיכוי שהייתם נותנים את הדירה שלכם לשבת

• הוסף לסימניות
מנסיון, כלכלית עדיף לתת חינם מאשר בכסף.
כשזה בחינם המקבל מרגיש שעשו לו טובה ומשתדל [בדרך כלל] להשיב בטובה ולהשאיר שלם ונקי.
בתשלום, המקבל מרגיש שהוא חייב לנצל כל שקל, ו.... שהם ינקו - שילמנו על זה, מזגן רצוף - שילמנו, וכו...

• הוסף לסימניות
מה תכלס?
מארגנים שבת (אוכל באולם כמובן)
בשבת שאחרי בין הזמנים
מתלבטים אם לקחת קמפוס כלשהו, שדבר כזה צריך לסגור אתמול
משיקולים אישיים יש לנו עדיפות לעשות באזור (חרדי) מסוים, רק שאין מקום אירוח מסודר פנוי באותו אזור
ומתלבטים אם אנחנו יכולים לבנות על למצוא מספיק דירות בטווח של רחוב - שניים לשבת זו

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים לתת - תתנו בלב שלם,
כי כשאתם לא מכירים את מי שהולך לבא אתם לא תדעו לפני אם יחזיר נקי או מלוכלך,
וזה לא משנה אם שילמו או לא (מנסיון של שתיהם).

אז אין ענין לשאול אחרים כי לכל אחד תכניות שונות בחיים,
שב/י/ו עם עצמך/כם ותחשבו אם נעים לכם לתת גם אם אולי הדירה לא תחזור הכי יפה בעולם,
ובכל מקרה תבקשו מראש שיחזירו נקי כך יש סיכוי גבוה יותר למצב סביר או מצוחצח, תלוי במשתמש.

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים לתת - תתנו בלב שלם,
כי כשאתם לא מכירים את מי שהולך לבא אתם לא תדעו לפני אם יחזיר נקי או מלוכלך,
וזה לא משנה אם שילמו או לא (מנסיון של שתיהם).

אז אין ענין לשאול אחרים כי לכל אחד תכניות שונות בחיים,
שב/י/ו עם עצמך/כם ותחשבו אם נעים לכם לתת גם אם אולי הדירה לא תחזור הכי יפה בעולם,
ובכל מקרה תבקשו מראש שיחזירו נקי כך יש סיכוי גבוה יותר למצב סביר או מצוחצח, תלוי במשתמש.
אני שואלת מהצד שמבקש דירה
לא מהצד שצריך לתת אותה

• הוסף לסימניות
מישום מה לא מרגישה התאריך מיוחד במיוחד
ואם אתם רגילים/מוכנים לתת בשיגרה
אז למה לא ?!
אנחנו לא היינו נותנים
מבחינתנו זה שבוע שצריך להכניס את הילדים למצב של שגרה, ונסיעה לשבת זה לא המתכון לכך
(כמשפחה שבקושי נוסעים. אולי מי שנוסע בשגרה זה פחות משמעותי)

• הוסף לסימניות
אתם יכולים להדגיש שאתם מחפשים דירות ללינה בלבד.
ותשתדלו שהילדים ישהו בדירה כמה שפחות,
מלבד זאת, ניתן לנעול חדרים,
אני לפעמים נותנת דירה, ומדגישה קודם שאני משאירה רק חדר או שניים לשימוש.

• הוסף לסימניות
מה תכלס?
בשבת שאחרי בין הזמנים
משיקולים אישיים יש לנו עדיפות לעשות באזור (חרדי) מסוים, רק שאין מקום אירוח מסודר פנוי באותו אזור
ומתלבטים אם אנחנו יכולים לבנות על למצוא מספיק דירות בטווח של רחוב - שניים לשבת זו
אם לא מכירים אתכם שם.
ואתם צריכים הרבה דירות. לא הייתי מציע לכם להמר על זה.
אם כי בהקשר ליחידות של זוצי"ם - אני מכיר כמה וכמה שנותנים בתמורה ל400/500 ש"ח.
דירות גדולות למשפחות גדולות - אין לי מידע.

• הוסף לסימניות
אם לא מכירים אתכם שם.
ואתם צריכים הרבה דירות. לא הייתי מציע לכם להמר על זה.
אם כי בהקשר ליחידות של זוצי"ם - אני מכיר כמה וכמה שנותנים בתמורה ל400/500 ש"ח.
דירות גדולות למשפחות גדולות - אין לי מידע.
לא צריכים כ"כ הרבה דירות אלא 3 - 5 (אם יש דירה גדולה אפשר לצופף 2 משפחות קטנות), יחידות לא מספיק
השאלה אם אפשר לבנות על כמות כזו בטווח של 2-3 רחובות

• הוסף לסימניות
מתנצלת אם זה נשמע אגואיסטי, אבל זו התשובה שלי:
אחרי שנתנו את הדירה לשבת והרסו לנו דברים יקרי ערך, ועוגמת נפש בלתי רגילה (הם שילמו בסוף את הכל עד השקל האחרון של הנזקים)
למדנו כלל: לא משאירים דירה למי שלא מכירים. נקודה.
כנ״ל.לא משנה למי ולא משנה מתי.
בגלל כמה חוויות מעציבות לא נותנת יותר את הדירה לא בחסד וגם לא בתשלום רב!

• הוסף לסימניות
לשבת שמייד אחרי בין הזמנים,
למישהו שאתם לא מכירים אישית
מדברת על אזור חרדי, משפחות עם ילדים...
כמובן בתשלום

עריכה: אשמח אם תציינו גם אם ההחלטה שלכם תהיה אחרת בגלל התאריך הספציפי, או שזו התשובה בכל מקרה בכל שבת שהיא
כמו שכבר כתבו לתת זה בשביל חסד, כי כמה כבר אפשר לקבל על דירה ממוצעת באיזור רגיל,
כבר עדיף בחינם גם בשביל ההתנהגות של האורחים וגם בשביל שלימות המצווה {מניסיון..}
לדעתי אם תבקשי מאנשים לציין גיל תגלו דברים מעניינים
מעל גיל 40 נותנים (עפ"י רוב)
פחות מגיל 30 כמעט אין סיכוי
ובאמצע כבר תלוי בהרבה גורמים אבל זה לא שחור לבן (כמו שיש שתמיד נותנים חברה יש שאף פעם לא ויש שתלוי בנסיבות וזה לדעתי הגיל הזה)
כמובן שזו דעתי האישית מסקר פרטי שלי ואם תכתבו גיל זה יעזור לי לדעת אם זה נכון...
לדעתי שינוי קטן..
עדיפות לתת לאורחים מעל גיל 50..
ולא קשור בכלל לגיל המארחים..
כמובן שמי שיכול לתת לאורח בכל גיל תע״ב..
אנחנו לא היינו נותנים
מבחינתנו זה שבוע שצריך להכניס את הילדים למצב של שגרה, ונסיעה לשבת זה לא המתכון לכך
(כמשפחה שבקושי נוסעים. אולי מי שנוסע בשגרה זה פחות משמעותי)
קשור נטו אליכם ולא למארחים שלכם שכנראה ייתנו דירה כי בכו״כ הם חושבים לנסוע,
אתם הרי לא חושבים לגרש אף אחד מהדירה בשביל השבת שלכם..

• הוסף לסימניות
לא צריכים כ"כ הרבה דירות אלא 3 - 5 (אם יש דירה גדולה אפשר לצופף 2 משפחות קטנות), יחידות לא מספיק
השאלה אם אפשר לבנות על כמות כזו בטווח של 2-3 רחובות
ברוב האזורים יש אנשים שמוכנים לתת דירות בתשלום.
בדרך כלל 3-5 דירות זה משהו שאפשר להשיג, ויוצא הרבה יותר זול מלשכור קמפוס.

• הוסף לסימניות
קשור נטו אליכם ולא למארחים שלכם שכנראה ייתנו דירה כי בכו״כ הם חושבים לנסוע,
אתם הרי לא חושבים לגרש אף אחד מהדירה בשביל השבת שלכם..
לא מכירה הרבה אנשים שממילא נוסעים בשבת כזו (לא מדברת על זו'"צים, שגם ככה הבנתי שבקושי יש באזור)
ועוד פחות מכירה כאלה שיודעים את זה חודשיים מראש
על זה ההתלבטות הגדולה. אם אני נתקעת האפשרות הבאה שלי היא מלון בעלות של 2000 ש"ח לזוג. יותר יקר מקמפוס

• הוסף לסימניות
נסיון, כלכלית עדיף לתת חינם מאשר בכסף.
כשזה בחינם המקבל מרגיש שעשו לו טובה ומשתדל [בדרך כלל] להשיב בטובה ולהשאיר שלם ונקי.
בתשלום, המקבל מרגיש שהוא חייב לנצל כל שקל, ו.... שהם ינקו - שילמנו על זה, מזגן רצוף - שילמנו, וכו...
לכן מבקשים סכום שמבינים שזה מינימלי ושתמיד זה יהיה משמעותית פחות ממחיר השוק, כמו 100 - 150 ש"ח (אם זה איזורים יותר מבוקשים 300 שקל), וכך זה גם דמי רצינות וגם לא מחיר שהם ירגישו בנח ש'ישחטו' את הדירה.
ברור שאם יקחו מחיר מלא על הדירה אז זה משהו אחר.​

• הוסף לסימניות
השאלה שלך לא ברורה
את בעצם שואלת אם זו שבת שאנשים יוצאים בה?
אם זאכן זו השאלה אז התשובה היא לא, שבת שאחרי בינהזמנים היא שבת שבאופן יחסי אנשים לא יוצאים בה.

אם את שואלת לגבי מי שכבר יוצא אם הוא יתן?
לא חושבת שיש הבדל מכל שבת אחרת. מי שרגיל לתת יתן ומי שלא לא

ומנסיון, להשיג דירות באיזור שלא מכירים אתכם זה קשה

• הוסף לסימניות
מה תכלס?
בשבת שאחרי בין הזמנים
לדעתי אם אתם רוצים שלווה סבירה לפני האירוע, אל תבנו על זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה