סקר: מה יניע אותך - בסופו של יום - להצביע?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לתועלת מיקוד וחידוד המסר של נושא התחרות:
מה היא הסיבה העיקרית שתניע אותך באותו יום שכולו ג' אל הקלפי.

• הוסף לסימניות
א. הוראת הרבנים.
ב. שיחד עם כל הביקורת על הפוליטיקה הפנים חרדית, אני מאמינה שבלי זה המצב יהיה הרבה יותר גרוע.

• הוסף לסימניות
"ככל אשר יורוך"
בהדגש:"גם כשאומר לך על ימין שהיא שמאל, ועל שמאל שהיא ימין"

• הוסף לסימניות
הוראת הרבי נ-ט-ו.

לא מוצאת סיבה אחרת להשתתף בקומדיה הזאת.

• הוסף לסימניות
לפני הבחירות הקירות מדברות אליך, ולאחר הבחירות תוכל לדבר מקסימום - אל הקירות...

אבל בכל זאת - ועשית ככל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;878012:
"ככל אשר יורוך"

הפסוק של שמאל וימין יתאים לסצנה בה גדולי ישראל יורו לנו לבחור דווקא בשמאל.
כרגע אנו אכן עושים ככל אשר הם מורים לנו, אבל לא להסחף, ג' וש"ס זה עדיין לא נראה לנו -כפי הבנתינו וקוצר השגתינו- הפוך מהבחירה הטבעית של כל אחד מהמגזר.
לענ"ד, בהקשר האקטואלי נכון יהיה יותר לומר כך: ועשית ככל אשר יורוך, גם כשאומר לך על ימין שהוא ימין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;878054:
הפסוק של שמאל וימין יתאים לסצנה בה גדולי ישראל יורו לנו לבחור דווקא בשמאל.
כרגע אנו אכן עושים ככל אשר הם מורים לנו, אבל לא להסחף, ג' וש"ס זה עדיין לא נראה לנו -כפי הבנתינו וקוצר השגתינו- הפוך מהבחירה הטבעית של כל אחד מהמגזר.
לענ"ד, בהקשר האקטואלי נכון יהיה יותר לומר כך: ועשית ככל אשר יורוך, גם כשאומר לך על ימין שהוא ימין.
שכחתי קריצה. מתנצלת.

• הוסף לסימניות
בנתיים הרוח הנושבת מהתגובות הינה ציות מוחלט לגדולי ישראל.
מישהו הזכיר תקציבים? ליב"ה? ישיבות? חריש?
כלומר בשביל להזיז אותנו לא צריך הרבה הבטחות או איומים. "ככל אשר יורוך" זאת הסיבה והתוצאה.
מי כעמך ישראל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;878012:
"ככל אשר יורוך"

גם אם הימין הוא בעצם שמאל.....
בתכלס רק לפי הוראת הרבנים .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;878071:
בנתיים הרוח הנושבת מהתגובות הינה ציות מוחלט לגדולי ישראל.
מישהו הזכיר תקציבים? ליב"ה? ישיבות? חריש?
כלומר בשביל להזיז אותנו לא צריך הרבה הבטחות או איומים. "ככל אשר יורוך" זאת הסיבה והתוצאה.
מי כעמך ישראל...

אותי כל קמפיייני ההפחדה מצליחים רק לעצבן.
אז למה אני מצביע בסוף?
לא בזכות הקמפיינים, אלא אף על פי כן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;878099:
אותי כל קמפיייני ההפחדה מצליחים רק לעצבן.
אז למה אני מצביע בסוף?
לא בזכות הקמפיינים, אלא אף על פי כן.
כנ"ל
יש לי התחושה שהיחידים שמתרגשים מהקמפיינים ולוקחים לתשומת לבם, אלה הילדים שכבר מצליחים לקרוא בלי ניקוד, ושזו מערכת הבחירות הראשונה שהם נחשפו אליה.

• הוסף לסימניות
מערכת הבחירות על כל מרכיביה, משקפת את הלך רוחו של כל אחד בחיי היומיום שלו.
ההולך אחר רבו בעיניים עצומות, המחפש לשמוע את דעת התורה המתאימה לו, המתייעץ ושוקל ומחליט בעצמו, או זה שמחליף דעה כל יום.
בכלל, תחום הפרסום של המערכת הזו מיועד בעיקר לקולות הצפים.
פרסומת, מוצלחת ככל שתהיה, לא תגרום לאדם להחליף מורה דרך ומצע קהילתי.

• הוסף לסימניות
הסיבה שאני מצביעה (לאיחוד הלאומי, או לבית-היהודי-האיחוד-הלאומי במקרה שתהיה ריצה משותפת) היא מתוך הבנה שזו אחת הדרכים היחידות שלי כאזרחית במדינה להשפיע על ההחלטות שמתקבלות למעלה.
לוותר על זכות ההצבעה הזאת, מבחינתי, תשאיר אותי במקום בו באמת אין לי זכות להתלונן כאשר מתקבלות החלטות שאינן לרוחי, משום שאפילו לא טרחתי לתת את קולי למפלגה שאני מאמינה שתקדם את ענייני בצורה הטובה ביותר.

וכן, יש בי הרבה מרירות, והרבה ציניות, ומעט מאוד תמימות.
במיוחד ב-7 שנים האחרונות.
ובכל זאת, הולכת להצביע.

• הוסף לסימניות
לא לבחור זה לבחור לצד שכנגד. גם אם זה מעצבן ומעדיפים לא לבחור- צריך לזכור את האמת הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;878409:
אם הנציג במקום השביעי היה אבא שלך או נציג של האדמו"ר שלך והיו מודיעים לו שבפעם הבאה הוא לא יהיה בכנסת כי הוא אוהב איזה 'גדול' שלא מוצא חן בעיני כמה לבלרים, היית בוחרת ?

כאן בולטים ההבדלים בין הקהלים שכתבתי קודם.
לעומת אלו, שמערכת הבחירות מבחינתם נתונה לשיקולי כדאיות, רווח ותמיכה עדתית,
הרי שיש את אלו מעבורם היא מערכת קודש. לא נציג כזה או אחר, לא רוטציה ולא הגיון עומדים מאחוריה, אלא ציות מוחלט למי שעיניו צופיות למרחוק.

• הוסף לסימניות
אני חושב שכחרדים , כל נושא הבחירות במהות שלו הוא שונה מאחינו החילונים,

אצל החילונים, כל אחד הולך לבחור במי שהכי שכנע אותו, אחד שכנע אותו הביטחון של נתניהו (שאגב, רחוק מלהיות ביטחון), אחד שכנע אותו המנהיגות של ברק, ואחד הגיוס של יאיר לפיד, כל אחד למי שהוא הכי נסחף אליו הוא יצביע,
או, שיש אינטרסים פוליטיים כלפי מועמד מסויים.

אצלינו, כיהודים מאמינים, המטרה היא שונה לחלוטין, יש לנו דעת תורה ללכת להצביע, ולא מצביעים למועמד כזה או אחר, אנחנו מצביעים לעצמינו, למלפגה החרדית ולא משנה מה היא, להראות נציגות חרדית בכנסת ולהציל את עולם התורה!!
(באמת כמו שאמר מישהו למעלה, מי שלא מצביע, שיידע שהוא בעצם מצביע נגד)

מי שחושב שהוא באמת מצביע למועמד מסויים, אז באמת כדאי שיילך להצביע לאחד מהמפלגות הגדולות...וד"ל..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;878412:
לא לבחור זה לבחור לצד שכנגד. גם אם זה מעצבן ומעדיפים לא לבחור- צריך לזכור את האמת הזו.

ולפעמים לא לבחור זה: "ועשית ככל אשר יורוך....."

• הוסף לסימניות
השאלה הנכונה היא: מה יביא אותנו להצביע בתחילתו של יום?
בוודאי הוראתם של גדולי ישראל.
בלי ההוראה הזו מסתומא היינו מצביעים בסופו של יום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה