- הוסף לסימניות
יש גם גדולים ליטאיים שמורים לשומעי לקחם ללכת לפריפריה, והכל לפי הענין.
אני כל פעם מחדש מנסה להבין מאיפה המידע המוטעה הזה שרץ פה ואני לא מצליח להביןאך בחריש, ההרגשה הכללית כדבריכם.
ישנם שם גורמים שרואים את הפריפריה כמקום להגשמת חלומותיהם וד"ל.
אני כל פעם מחדש מנסה להבין מאיפה המידע המוטעה הזה שרץ פה ואני לא מצליח להבין
למה אתם חושבים שאם קראתם קצת מידע על חריש בפרוג זה אומר שאתם מכירים את העיר
לפני שבועיים מישהו פה כתב שלחריש יש שתי בעיות
א. שהיא עיר רחוקה
ב. שהיא לא מגוונת
והיום הוספת שחריש זה מקום להגשמת חלומותיהם ודל
כזה הרבה מידע לא נכון
וזה בא רק מבורות.
נתחיל במרחק
חריש במרחק של 60 קמ בדיוק מבני ברק
זאת אומרת בדיוק אותו מרחק כמו מבני ברק לכניסה לירושלים (לא לגאולה וכו ששם זה עוד 7 קמ)
מאיפה האומץ כל פעם לזרוק את הנתון הזה כאילו היא רחוקה
לפי הנתונים, עמנואל הכי קרובה לגוש דן, עיר חרדית, עם תח"צ הכי טובה, במחיר הכי זול, וכאמור עם תעסוקה הכי טובה עם איזורי תעשייה צמודים, ומרחק נסיעה קצר למרכז גוש דן.מיקום: חריש היא העיר הכי קרובה לבני ברק מכל פתרונות הדיור השונים.
מחיר: היא הכי זולה בהשוואה לדירות דומות.
(יש אפילו 1.500.000 לדירה 120 מ"ר חדשה,
1.35 מיליון ל 4 חדרים חדשה, עם מזגנים, סורגים, ממ"ד, מרפסת סוכה...
אפילו מי שירצה לקנות בעכו, אחרי שיעבור את וועדת קבלה, יזכה בהגרלה, עם השכירות וכו' הוא בסוף ישלם כמו דירה בנויה בחריש)
תעסוקה: היא גם הכי קרובה במרחק נסיעה מאד קצר לערים בעלי סוציו אקונומי גבוה שמשמעותו תעסוקה בשפע.
כמו פרדס חנה, קיסריה, חדרה, נתניה, יוקנעם.
מעפולה יש כאלו שנוסעים כל יום למעלה שעה בשביל לעבוד בהוראה בחריש...
זהו זה,
בשלושה הפרמטרים הכי חשובים האלו האלו, חריש מנצחת כל פתרון דיור אחר.
מיקום: חריש היא העיר הכי קרובה לבני ברק מכל פתרונות הדיור השונים.
מחיר: היא הכי זולה בהשוואה לדירות דומות.
(יש אפילו 1.500.000 לדירה 120 מ"ר חדשה,
1.35 מיליון ל 4 חדרים חדשה, עם מזגנים, סורגים, ממ"ד, מרפסת סוכה...
אפילו מי שירצה לקנות בעכו, אחרי שיעבור את וועדת קבלה, יזכה בהגרלה, עם השכירות וכו' הוא בסוף ישלם כמו דירה בנויה בחריש)
תעסוקה: היא גם הכי קרובה במרחק נסיעה מאד קצר לערים בעלי סוציו אקונומי גבוה שמשמעותו תעסוקה בשפע.
כמו פרדס חנה, קיסריה, חדרה, נתניה, יוקנעם.
מעפולה יש כאלו שנוסעים כל יום למעלה שעה בשביל לעבוד בהוראה בחריש...
זהו זה,
בשלושה הפרמטרים הכי חשובים האלו האלו, חריש מנצחת כל פתרון דיור אחר.
אם ניקח את החסרונות של סוגי קהילות, הערבוב, התחבורה וכו'
הם לא חסרונות בעצם, נניח עם שלושה חסידיות יעזרו אומץ ויחליטו להגיע באחת לחריש אז אוטומטית הכל יסתדר,
אבל שלושת הפרמטרים הנ"ל הן העיקר והמהות שצריך לבדוק בכל מקום,
אלו דברים שאין אפשרות ליצור או לשנות.
לצד יש כמובן מעלות נוספות,
הפוטנציאל שקיים רק בחריש לשנוי אופי העיר כולה, עיר חדשה ויפה , תכנון מותאם מהעבר לציבור החרדי, קרבה למטרופולין חיפה והקריות, קרבה לאזור הצפון המבוקש, מסחר חרדי מאד מפותח, ריבוי דירות שמותאמות לציבור החרדי כמו שיש בשכונת החורש, תוכנית חריש מערב של 10,000 דירות לציבור החרדי, בעתיד הקרוב רכבת ישירה לירושלים ואלעד,
רכבת ישירה לבני ברק מתחנת חדרה מזרח הסמוכה פתיחה בעוד פחות משנה ועוד...
נדמה לי שרבתם ע''ז מספיק באשכול הזהלפי הנתונים, עמנואל הכי קרובה לגוש דן, עיר חרדית, עם תח"צ הכי טובה, במחיר הכי זול, וכאמור עם תעסוקה הכי טובה עם איזורי תעשייה צמודים, ומרחק נסיעה קצר למרכז גוש דן.
בית אריה-עופרים, היה שם קרקע שנמכרה כקרקעות לפני תקופה ע"י משווקת בציבור החרדיממש לא,
מחפשים משהו זול,
עמנואל כבר לא זולה, עכ"פ לפרויקטים הבאים,
ולכן מחפשים משהו אחר, זה הכל.
קרני שומרון לא מוכרזת כעיר מתוך בקשה של התושביםלמה אריאל היא לא עיר
אגב זה חמש דקות נסיעה מקרני שומרון שלמרות שעדיין לא הוכרזה כעיר בפועל זה עיר שיש בה הכל
ובע"ז בעוד כמה שנים גם בעמנואל יהיו 5000 יח"ד והיא תהיה עיר ואם בישראל
ישוב ולא עירזכור לי שלפני כחצי שנה אמרו שיקדמו ישוב חרדי היכן שחוות שדה אפריים ליד מודיעין עילית ונחליאל
כרגע לכאורה האפשרויות הריאליות ל"עיר החרדית הבאה" (מקביל לבית שמש, ביתר, אלעד ומודיעין עילית בעבר)אם לפני 30 שנה היו שואלים מי תהיה העיר החרדית הבאה, ביתר אלעד או מודיעין עילית, מה הייתם אומרים?
כל אחת למגזר אחר,כרגע לכאורה האפשרויות הריאליות ל"עיר החרדית הבאה" (מקביל לבית שמש, ביתר, אלעד ומודיעין עילית בעבר)
הם מנורה (כסיף), עמנואל ורכסים.
אתה חושב שהיא לא תקום?ומנורה כשיהיה בסיס נדבר....,
אני חושב שרוב האנשים לא אופטימים עד שרואים משהו על הקרקע(לטוב ולמוטב)אתה חושב שהיא לא תקום?
היא תיהיה עם 25,000 דירות
בדיוק,אני חושב שרוב האנשים לא אופטימים עד שרואים משהו על הקרקע(לטוב ולמוטב)
אבל צריכים כמה אופטימים שיזרזו דברים אז שמח לשמוע שיש מישהו כמוך
חריש היא לא עיר בנויה?בדיוק,
עיין ערך חריש,
לפי קצב הבנייה בביתר שהיא מבוקשת ביותר (שלאחרונה באמת היה שם אישור משמעותי)עמנואל
נכון, מי שמבחין ומתבונן בתהליכים שקורים עכשיו מבין שיהיו הרבה ריכוזים חרדיים בכל הארץ שיתפתחו ויתרחבו!!כל אחת למגזר אחר,
רכסים מסתבר שתהיה ליטאית, עמנואל חסידית, ומנורה כשיהיה בסיס נדבר....,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים