סקר: משפחתונים וחופשות

• פותח הנושא sh12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני שולחת את תינוקי למשפחתון מטעם התמ"ת. :)
והנה השבוע הודיעה המטפלת שעלינו להוסיף לה תשלום של עוד 500 ש"ח עבור הימים שהוקדמה פתיחת שנת הלימודים. [או שלחילופין היא תיקח עוד ימי חופשה בכל ערבי החג/איסרו חג/חנוכה וכו']:(

לדברי המטפלת, ההוראה מהפיקוח היא להגיע להסדר מול ההורים.:cool:

האם גם לכן הודיעו כך?
חשוב לי מאד לשמוע מעוד מקומות!!!

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם במשפחתון ולא שמעתי על כזה דבר
לדעתי זה ממש חוצפה (ולא אדבר על ה-300 ₪ שצריך לשלם על משחקים וכו' שזה גם מיותר לחלוטין)

• הוסף לסימניות
המשפחתונים האלה עושים מה שבא להם.
רק בגלל זה עדיף לשלוח למעון.
זה לא נשמע הגיוני.
תנסי לברר בהנהלה של המשפחתונים אצלכם או אפילו במשרד התמת

• הוסף לסימניות
ה-300 מיועדים למתנות ומסיבות בלבד ולא למשחקיפ לגן זה אמור בעצם לחזור לילד
לגבי ה-500 נשמע לי מוזר כיוון שהתשלום ע"כ אמור להסתדר בסוף שנה בתשלום על חודש אוגוסט

• הוסף לסימניות
אשמח מאד אם תציינו מאיזו עיר אתם. [אני מירושלים]

המטפלת טוענת שהיא בעצם עובדת מ8/8/2013 ועד 7/8/2014 - 12 חודשים מלאים והרי מגיע לה שנשלם לה על 3 שבועות חופשה...
לעומת לוח החופשות החילוני שהתחילו את השנה רק ב27/08/2013. ומסיימים ג"כ ב 7/08/2014.

רק שלטענתי היא לא מוסיפה לחשבון החופשה שלה שהציבור החרדי יצא לחופש כבר ב19/07 ושילמנו גם על אוגוסט. לעומת הציבור החילוני שיצא לחופשה שבועיים אח"כ, רק ב 27/07.

רכזת המשפחתונים הסבירה לי היום בחלקלקות לשון: שעלי להסתדר עם המטפלת ולא להיות צרת עין, אלא לתת לה בעין יפה.... ושבכלל השנה היא שנה מעוברת.. [נתון לא קשור כי הלוח הוא לפי חודשים לועזיים]

למי אפשר לפנות? או שנגזר עלי לריב עם המטפלת?
והרי לא יתכן שנצטרך לשלם פעמיים על חודש אוגסט:
למטפלת הקודמת שקיבלה תשלום על 12 חודשים ובתוכם אוגוסט + חצי יולי שלא עבדה בהם.
וגם למטפלת החדשה שוב, תשלום על אוגוסט- ועוד 12 חודשים.

• הוסף לסימניות
חוצפה של המטפלת!
אין כזה דבר!!!!
הימי חופשה הם בדיוק לפי מה שמוגדר, ולא מגיע לה גרוש יותר
(אני אמנם בעד לתת ובעין יפה, אבל לא כשמנסים להוציא בכח)
כל יום שהתחילו מוקדם יותר, מוחזר ביום אחר.
ממש חוצפה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1080957:
אשמח מאד אם תציינו מאיזו עיר אתם. [אני מירושלים]

המטפלת טוענת שהיא בעצם עובדת מ8/8/2013 ועד 7/8/2014 - 12 חודשים מלאים והרי מגיע לה שנשלם לה על 3 שבועות חופשה...
לעומת לוח החופשות החילוני שהתחילו את השנה רק ב27/08/2013. ומסיימים ג"כ ב 7/08/2014.

רק שלטענתי היא לא מוסיפה לחשבון החופשה שלה שהציבור החרדי יצא לחופש כבר ב19/07 ושילמנו גם על אוגוסט. לעומת הציבור החילוני שיצא לחופשה שבועיים אח"כ, רק ב 27/07.

רכזת המשפחתונים הסבירה לי היום בחלקלקות לשון: שעלי להסתדר עם המטפלת ולא להיות צרת עין, אלא לתת לה בעין יפה.... ושבכלל השנה היא שנה מעוברת.. [נתון לא קשור כי הלוח הוא לפי חודשים לועזיים]

למי אפשר לפנות? או שנגזר עלי לריב עם המטפלת?
והרי לא יתכן שנצטרך לשלם פעמיים על חודש אוגסט:
למטפלת הקודמת שקיבלה תשלום על 12 חודשים ובתוכם אוגוסט + חצי יולי שלא עבדה בהם.
וגם למטפלת החדשה שוב, תשלום על אוגוסט- ועוד 12 חודשים.

השאלה כאן היא לא מה נכון אלא מה חכם.
לשלם את לא צריכה, מקסימום תאמרי לה שתריב על התשלום עם המטפלת הקודמת כי הכסף הזה מהכיס שלך כבר יצא, או שתצא לחופשי בסוף השנה בצמוד ללוח העברי... (מה שהיא מסוגלת לעשות גם ככה...)
מה חכם? זו כבר שאלה... לשלוח ילד למטפלת טעונה שנה שלימה... את צריכה לדרוש מהפיקוח שעליהם לסדר את העניין ולא לדרוש מהורים תשלומים שאינם ע"פ הסיכומים, כמוכן שהיא תסביר למטפלת שלא להיות צרת עין ולסחוט את ההורים... :)

שנה מעוברת אינה ממין העניין שכן 12 חודשים היו ונותרו בשנה הלועזית...:)

מזכיר את הגננות הפרטיות שנזכרו השנה להצמיד את השנה ללוח העברי ובעקבות כך החליטו לדרוש 13 תשלומים... כשההורים בפועל לא מקבלים הרבה יותר ימים.

• הוסף לסימניות
באותו ענין של חוצפות הגננות אני חושבת שצריך לפנות לכל המפקחות
שירימו את הכפפה ויתחילו לעקוב אחר כל המטפלות שתחת פיקוחן.
ולא לתת להן להסתדר מול ההורים,
מעשה שהיה אצלינו כך היה:
בשבוע הראשון לתחילת הלימודים הילדים למדו בהדרגה
יום שלישי- שעה אחת, רביעי- שעתים, חמישי- שלוש שעות
וביום שישי היו אמורים ללמוד 4 שעות (יום רגיל)
והנה הגננת מודיע לי שביום שישי לא יתקיים גן כי היא נוסעת למירון לחלאקה לבן שלה
עד כאן הכל יפה, ושיהיה לה תמיד בשמחות.
לשאלתי מתי היא תשלים את היום חופשי הזה.
היא עונה לי לא יותר ולא פחות כך:
אני לא משלימה, ההורים נתנו לי אותו במתנה!!! (ומה איתי? אשרתי לך את הרעיון? העמידה אותי בפני עובדה מוגמרת, רוצה או לא רוצה...)
חוצפה כזאת, אני עובדת בשישי אבל בעלי נשאר באותו יום שישי ולא הלך ללמוד כמנהגו,
והיא? "גנבה" יום במתנה ואפילו לא עלה בדעתה שאולי במקום החופש הזה
תתן לנו את היום הקודם - יום ארוך במקום לסיים בו ב- 11.
זה ממש גזל!!! אני משלמת מספיק הרבה כסף, ואיזו רשות יש לגננת לבטל יום עבודה בלי להחזירו בטענה שההורים וויתרו לה?
אני התפוצצתי בשקט, אבל ללכת למפקחת שלה לא הלכתי להתלונן,לא להרוס ולקלקל לאישה פרנסה, והגננות? ממשיכות לעשות ככל העולה על רוחן!
(מדובר על משפחתון של התמ"ת)

• הוסף לסימניות
זו בדיוק הבעיה שלי,
המטפלת טוענת בחוסר נעימות שהמפקחת היא זו שהטילה עליה להסדיר זאת מול ההורים.
אני לא מוכנה להסדיר זאת מולה. [כי ההסדר היחיד הוא לשלם לה...]
וכשפניתי למפקחת היא אומרת לי: תני לה בעין יפה....

זה לא מסחרה... זה לא מטפלת פרטית... איפה הפיקוח? איפה התמ"ת?

חשוב לי מאד לדעת אם יש עוד כאלו שנתקלו בזה,
או שזה דרישה של מטפלת אחת בגיבוי המפקחת
או דרישה של מפקחת אחת ע"י המטפלות...

ועוד אציין. לקראת סוף שנה שעברה פניתי למפקחת ושאלתי - למי אני אמורה לשלם על חודש אוגוסט? כחופש למטפלת הקודמת או כמשכורת למטפלת החדשה. והיא אמרה לי "חודש אוגוסט משולם למטפלת הקודמת שהיתה כל השנה, וגם המטפלת הבאה מקבלת מהילדים של שנה שעברה..."
איך זה נעלם פתאום???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רעות כהנא;1081001:
היא עונה לי לא יותר ולא פחות כך:
אני לא משלימה, ההורים נתנו לי אותו במתנה!!!

במקרה זה הייתי עונה (אם זה היה איכפת לי):
"או אני שמחה, אשלח לך את הברכה בהמשך"

ובהזדמנות הקרובה הראשונה, חגים, פורים וכד'
הייתי שולחת ברכה יפה ארוזה נאה ומציינת שהמתנה ניתנה בתאריך X לבחירתה...

• הוסף לסימניות
לא נעים אבל המטפלת צודקת :(
אני לא משפחתונית אבל ביתי נמצאת במשפחתון וכבר בר"ח אלול כשהתחילו המשפחתונים הסבירה לי המטפלת שהמטפלות שעבדות עם הלוח החרדי מפסידות 3 שבועות!
בבני ברק עובדות המשפחתוניות לפי הלוח הכללי והתחילו בסוף אלול
היא אמרה שדברה עם הרב משה שאול קליין ואמר להם ששבוע יקחו מההורים
היא שאלה אותי אם מקובל עלי 3 ימי איסרו חג, שושן פורים ולג בעומר.
הסכמתי וכמה שזה מעצבן הבנתי אותה לגמרי
ולא הייתי רוצה להתחיל בגלל זה בסוף אלול
חברה שלי בני ברקית שאלה אתת המשפחתונית שלה- למה אתן עובדות לפי הלוח הכללי? הרי בני ברק לכל הדעות זו עיר חרדית? ענתה לה המשפחתונית- כי אנחנו לא פריאריות! הן נותנות כמעט 3 שבועות מתנה.
המשפחתונים של נאות מרגלית מחויבים דרך נאות מרגלית לעבוד לפי הלוח החרדי אבל אנחנו ההורים לא יכולים להיות אטומים לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדרה;1081149:
אני לא משפחתונית אבל ביתי נמצאת במשפחתון וכבר בר"ח אלול כשהתחילו המשפחתונים הסבירה לי המטפלת שהמטפלות שעבדות עם הלוח החרדי מפסידות 3 שבועות!
חברה שלי בני ברקית שאלה אתת המשפחתונית שלה- למה אתן עובדות לפי הלוח הכללי? הרי בני ברק לכל הדעות זו עיר חרדית? ענתה לה המשפחתונית- כי אנחנו לא פריאריות! הן נותנות כמעט 3 שבועות מתנה.
המשפחתונים של נאות מרגלית מחויבים דרך נאות מרגלית לעבוד לפי הלוח החרדי אבל אנחנו ההורים לא יכולים להיות אטומים לגמרי.

אני מנסה להבין איך הן מפסידות 3 שבועות אם אלו שהולכות לפי הלוח החרדי גם יוצאות לחופשה לפי הלוח החרדי בסביבות ט' באב (או יב' לא זוכרת) הרי 3 שבועות חופשה הן לוקחות לעצמן בכל מקרה וזה החוק, אז היכן בדיוק נכנס ההפסד??????
ולמה מובן מאליו שההורים הם הפרה החולבת שמשלמים כפול?
(בשנה הקודמת היא שילמה לקודמת ועכשיו על אותם ימים היא משלמת לנוכחית...)

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה:
האם נראה לכן שהמטפלת אמורה לעבוד 11 חודשים + שלושה שבועות ולקבל 12 שקים?
למה?
למה שהיא תעבוד שבועיים בחינם?
ההורים אמורים לשלם על אוגוסט פעמיים כי הילדים היו אצלה גם באוגוסט.
מי שאמור להשלים את החסר היא המטפלת של שנה שעברה שעבדה שבוע פחות
והמטפלת של לפני שנתיים שגם עבדה שבוע פחות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1081160:
יש לי שאלה:
האם נראה לכן שהמטפלת אמורה לעבוד 11 חודשים + שלושה שבועות ולקבל 12 שקים?
למה?
למה שהיא תעבוד שבועיים בחינם?
ההורים אמורים לשלם על אוגוסט פעמיים כי הילדים היו אצלה גם באוגוסט.
מי שאמור להשלים את החסר היא המטפלת של שנה שעברה שעבדה שבוע פחות
והמטפלת של לפני שנתיים שגם עבדה שבוע פחות...

המטפלת הנוכחית, בשנה הנוכחית עובדת 12 חודשים פחות 3 שבועות,
כן? או לא?

אם כן, למה מגיע לה תוספת? זה הנורמלי.
אם לא, והיא עובדת יותר אז מגיע לה יותר וכולם ישמחו לתת את מה שמגיע.

ומי שצריך לטפל בעניינים האלו זה הפיקוח שבשביל זה הוא נולד, ולא להתערפל ולשלוח את ההורים והמטפלת "להסתדר" תוך נתינת מוסר לנוגעים בדבר...

• הוסף לסימניות
לא. בשנה הנוכחית היא עובדת 11 חודשים +שלושה שבועות.
תספרי!

• הוסף לסימניות
המטפלת הנוכחית אכן תעבוד 12 חודשים מלאים [08/08/2013 - 07/08/2014].

אבל בשנה הקודמת היא עבדה רק 10.5 חודשים [02/09/2012 - 19/07/2013].
וקיבלה תשלום מלא עבור 12 חודשים.

יוצא שעבור חודש אוגוסט הנוכחי - שילמו לה ההורים של שנה שעברה.
ואני שילמתי אותו למטפלת הקודמת של שנה שעברה.

מי שהיה אמור לפקח על מערך כזה... מתנער!
והכי קל להפיל על ההורים שלא יכולים לריב עם המטפלת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדרה;1081149:

המטפלות שעובדות לפי הלוח החילוני. יצאו לחופשה רק בסוף בין הזמנים: 27/08/2013! ולא כמו הלוח החרדי.

ועוד משהו קטן. אם מטפלת חרדית רוצה את ההעלמות עין הקטנות של הציבור החרדי
[בצום עד 14:00 / פורים / הקלה בערב פסח / לא לעבוד בחול המועד / יום עבודה חלקי-08:00-16:00 ולא 9 שעות ביום]
אז בבקשה, יש גם מחוייבות והתאמה ללוח השנה, גם אם הוא דורש עוד יום יומיים.
א"א לדרוש הכל מכל הכיוונים.
בשביל זה צריך את הפיקוח.

• הוסף לסימניות
ולגבי הערפול ואי הבהירות בנושא - לתמ"ת הפתרונים
וכן ליוזם הלוח החרדי... שלא סגר קצוות כשהתחיל להפעיל אותו (ומירב הסיכויים שלשתי הפתרונים הנ"ל יש פחות שכל מכם ומהמטפלת שלכם... במחילה...)
היו אמורים להחתים את המטפלת מראש שהיא מוותרת על תשלום של שבוע כל שנה ותקבל את התמורה בשנה המעוברת.
ישנו הפרש בין הלוח הלועזי ללוח העברי. וזו מציאות.
כנראה ששר התמ"ת או איך שקוראים לזה לא בדיוק יודע לקרוא לוחות שנה ולהבין את הבעיה, אז הוא החליט שהמטפלת תשבור את הראש לבד ותרד לו מהוריד...

או שבכלל הוא היה מבטל את החוקיות להשתמש בלוח השנה העברי, ולהפוך אותו רק ללועזי כמו בכל מדינות אירופה.

• הוסף לסימניות
ואין כאן עוד נשים ששולחות למשפחתון?
איפה כל הנשים העובדות?

• הוסף לסימניות
אני גם משלמת.
תגידי תודה, המטפלת של אחותי אמרה שמגיע לה את מלוא הסכום (גם את חלקו של התמ"ת בשלושת השבועות האלו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה