סקר: משפחתונים וחופשות

• פותח הנושא sh12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1081210:
תגידי תודה, המטפלת של אחותי אמרה שמגיע לה את מלוא הסכום (גם את חלקו של התמ"ת בשלושת השבועות האלו)

אני לא הייתי משאירה את ילדי אפילו לא לרגע אחד נוסף... אצל משהי שלא דוברת אמת...

• הוסף לסימניות
מי אמר שהיא לא דוברת אמת?
לדעתה, היא אמורה לקבל על שלושת השבועות האלו תשלום מלא, לא רק את חלקם של ההורים.

הבעיה שכל הנושא הזה לא סודר מראש, ואין שום סיבה בעולם שביום בהיר אני אמורה לשלם תוספת, זה היה אמור להיו מוסדר מראש.

דבר אחר לחלוטין כואב לי בנושא המשפחתונים, יש לי הרגשה שהמטפלות תמיד משדרות ניצול, חוסר הוגנות של ההורים ששולחים את ילדיהם, מסכנות, עשוקות ועוד.
נכון שהן עובדות קשה וזו עבודה שדורשת מסירות ופעילות סביב השעון וכו', אבל זו הבחירה שלהן וחבל מאוד שהן משווקות את עצמן בכזו צורה עגומה ונותנות להורים הרגשה דפוקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1081293:
מי אמר שהיא לא דוברת אמת?
לדעתה, היא אמורה לקבל על שלושת השבועות האלו תשלום מלא, לא רק את חלקם של ההורים.

זו הבעייתיות כאן. אין "זוהי דעתה"
עובדה שהמטפלת שלי לא מבקשת תשלום מלא אלא מקוזז.
את התשלום על השלושה שבועות האלו היא קיבלה שנה שעברה שבוע אחד ובשנים הבאות עוד שבועיים.
האם היא היתה ישרה והחזירה להורים של שנה שעברה תשלום עבור שבוע אחד שלא מגיע לה??

ואם הנושא לא סודר מראש? אני אמורה לספוג את זה ולשלם על זה?

נכתב ע"י כוכב103;1081293:
דבר אחר לחלוטין כואב לי בנושא המשפחתונים, יש לי הרגשה שהמטפלות תמיד משדרות ניצול, חוסר הוגנות של ההורים ששולחים את ילדיהם, מסכנות, עשוקות ועוד.
נכון שהן עובדות קשה וזו עבודה שדורשת מסירות ופעילות סביב השעון וכו', אבל זו הבחירה שלהן וחבל מאוד שהן משווקות את עצמן בכזו צורה עגומה ונותנות להורים הרגשה דפוקה.
אכן סתם התבכיינות.
אני מאד מעריכה את המטפלת של הבן שלי, את האשיות שלה, ואת הכל!!!
אבל למרות הקושי, זו העבודה שבחרת לעצמך, אף אחד לא מחייב אותך לעבוד בזה, קשה לך מידי? חפשי עבודה אחרת!
גם לי קשה בעבודה, גם אני עובדת משרה מלאה, גם אני עובדת בחופש וגומרת מאוחר, עובדת בערב פסח וכו' ואם קשה לי? יוותרו לי?

אשמח מאד לשמוע מעוד אמהות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1081309:
אכן סתם התבכיינות.
אני מאד מעריכה את המטפלת של הבן שלי, את האשיות שלה, ואת הכל!!!
אבל למרות הקושי, זו העבודה שבחרת לעצמך, אף אחד לא מחייב אותך לעבוד בזה, קשה לך מידי? חפשי עבודה אחרת!
גם לי קשה בעבודה, גם אני עובדת משרה מלאה, גם אני עובדת בחופש וגומרת מאוחר, עובדת בערב פסח וכו' ואם קשה לי? יוותרו לי?

אשמח מאד לשמוע מעוד אמהות.

נראה לי, שיותר מאשר שהגננות מתבכיינות (לא פגשתי את התופעה, אבל נניח) ההורים לא מעריכים את המאמץ של הגננת. סיפרו לי כמה אימהות שהיו להן טענות כאלו ואחרות על הגננת/מטפלת ואחרי שהן עצמן עסקו בתחום תקופה קצרה הן כבר לא פותחות את הפה ויודעות להעריך פי מאה.

העבודה של הגננת/מטפלת היא עבודה קשה פיזית ונפשית. כאשר העבודה מוערכת - קל יותר לשאת אותה. העבודה של הגננות והמטפלות לא באמת מוערכת כפי ערכה (המתנות הן כדי לתת להן "צומי", כדי "לשחד" אותן) ולכן כנראה קשה להן יותר.

• הוסף לסימניות
אגב בגלל הדברים האלו ועוד אני מעדיפה לשלוח למעון,
הרבה הרבה יותר מסודר ופחות בעיות.

• הוסף לסימניות
המטפלת של הבן שלי ביקשה שאשלם לה על החודש הראשון תשלום מלא על אף שכבר קיבלתי דרגה מהתמ"ת, וברגע שהיא תקבל אותו מהתמ"ת היא תחזיר את ההפרש להוריים, היא טוענת שהם מקבלות משכורת ראשונה רק בעוד חודשיים. ומשכורת על החודש הנוכחי הם יקבלו בסוף השנה, המפקחת אמרה לה להגיד להאמהות לשלם לה תשלום מלא על החודשיים הראשונים, והיא מבחינתה באה לקראת האמהות מבקשת רק על חודש אחד.
הדרישה הזאת נשמעה לי מוזרה ביותר. וכן מהיכן ההורים יכולים לשלם עכשיו סכום של 1780 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוביה;1081347:
המטפלת של הבן שלי ביקשה שאשלם לה על החודש הראשון תשלום מלא על אף שכבר קיבלתי דרגה מהתמ"ת, וברגע שהיא תקבל אותו מהתמ"ת היא תחזיר את ההפרש להוריים, היא טוענת שהם מקבלות משכורת ראשונה רק בעוד חודשיים. ומשכורת על החודש הנוכחי הם יקבלו בסוף השנה, המפקחת אמרה לה להגיד להאמהות לשלם לה תשלום מלא על החודשיים הראשונים, והיא מבחינתה באה לקראת האמהות מבקשת רק על חודש אחד.
הדרישה הזאת נשמעה לי מוזרה ביותר. וכן מהיכן ההורים יכולים לשלם עכשיו סכום של 1780 ש"ח.

ייתכן שזה נכון, זו שנה ראשונה שהיא עובדת?
אם כן, תעשו את השיקול שלכם אם לבוא לקראת בחודש כזה של חגים (שגם להורים קשה)
אם לא, היא אמורה לקבל עכשיו משכורת משנה קודמת...

בכלל מה זה המפקחת אמרה לה להגיד לאמהות??
הפיקוח במקום להתמודד עם המטפלות על דברים שמגיעים להם בצדק מגלגלים את הכדור להורים? אני מנסה להבין את צורת ההתנהלות כפי שעולה מההודעות שלכם ולא ממש מצליחה...

משפחתון זה לא משהו מאד מסודר עם כללים??
זה לא בפיקוח משרד הכלכלה?
איש היישר בעיניו יעשה?

• הוסף לסימניות
כן נכון שנה ראשונה שלה,
ואני בהחלט מאמינה לה, אבל בכל אופן שילמנו לה מראש על החודש הראשון וכן משלמות כבר תיכף תשלום שני שזה גם סכום לא קטן. חוץ ממה שיצא לנו לשם בחודש הזה פעמיים גם למטפלת של השנה הקודמת על חודש החופש וגם למטפלת הנוכחית.
לא מצליחה להבין למה התמת לא יכולה לשלם לחדשות כבר החודש? מוזר....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוביה;1081360:
כן נכון שנה ראשונה שלה,

ככה זה עובדי הוראה,
אז יתכן שכך זה גם כאן.
(אם כי ממש לא מובן למה)

הפיקוח במקום להתמודד עם הטענה הצודקת מגלגל את זה על ההורים, מה הם אשמים...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1081202:
ועוד משהו קטן. אם מטפלת חרדית רוצה את ההעלמות עין הקטנות של הציבור החרדי
[בצום עד 14:00 / פורים / הקלה בערב פסח / לא לעבוד בחול המועד / יום עבודה חלקי-08:00-16:00 ולא 9 שעות ביום]
אז בבקשה, יש גם מחוייבות והתאמה ללוח השנה, גם אם הוא דורש עוד יום יומיים.
א"א לדרוש הכל מכל הכיוונים.
בשביל זה צריך את הפיקוח.

המטפלת שלי הראתה לי 3 הורים שחתמו לה שהם מאשרים לה את סיום המשפחתון בימי צום בשעה 14:00, היא ההורה הרביעי כי הבן שלה גם במשפחתון ואני החמישית - הייתי הרעה שלא הסכמתי.
שאלתי אותה אם היא צמה - והיא אמרה שלא.
אני עובדת עד 16:00
אין סיבה בעולם שבעלי שצם יצטרך לשמור על הילד בשעה שהיא לא צמה וסתם מתחשק לה לגמור מוקדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1081313:
נראה לי, שיותר מאשר שהגננות מתבכיינות (לא פגשתי את התופעה, אבל נניח) ההורים לא מעריכים את המאמץ של הגננת. סיפרו לי כמה אימהות שהיו להן טענות כאלו ואחרות על הגננת/מטפלת ואחרי שהן עצמן עסקו בתחום תקופה קצרה הן כבר לא פותחות את הפה ויודעות להעריך פי מאה.
העבודה של הגננת/מטפלת היא עבודה קשה פיזית ונפשית. כאשר העבודה מוערכת - קל יותר לשאת אותה. העבודה של הגננות והמטפלות לא באמת מוערכת כפי ערכה (המתנות הן כדי לתת להן "צומי", כדי "לשחד" אותן) ולכן כנראה קשה להן יותר.

אני מ-א-ד מעריכה את עבודת הגננת/ מטפלת.
אני לא מעריכה התביכיינות על תנאי העבודה.
קשה? לא מתאים? לא טוב? - חפשי משהו אחר!

נכתב ע"י קוביה;1081347:
אם יש לך אישור קבלת דרגה מהתמ"ת את לא צריכה לשלם לה יותר מהדרגה.
אלא אם את רוצה לתת לה הלוואה לתקופה קצרה ועמוסה של החגים.

נכתב ע"י yosher2005;1081367:
המטפלת שלי הראתה לי 3 הורים שחתמו לה שהם מאשרים לה את סיום המשפחתון בימי צום בשעה 14:00, היא ההורה הרביעי כי הבן שלה גם במשפחתון ואני החמישית - הייתי הרעה שלא הסכמתי.
שאלתי אותה אם היא צמה - והיא אמרה שלא.
אני עובדת עד 16:00
אין סיבה בעולם שבעלי שצם יצטרך לשמור על הילד בשעה שהיא לא צמה וסתם מתחשק לה לגמור מוקדם.

אצלינו לא בקשו אישור/חתימה... הודיעו שככה זה!
ואפילו לא הודיעו. תולים פתק על הדלת בבוקר וההורים רואים ו-זהו. :rolleyes:
אבל מבחינתי זה התשלום שלי עבור מטפלת מוצלחת וטובה שאני רוצה אותה,
4 ימים בשנה היא מסיימת ב14:00 במקום ב 16:00. זה פחות מפריע לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1081210:
אני גם משלמת.
תגידי תודה, המטפלת של אחותי אמרה שמגיע לה את מלוא הסכום (גם את חלקו של התמ"ת בשלושת השבועות האלו)

נכתב ע"י הדרה;1081149:
לא נעים אבל המטפלת צודקת :(
אני לא משפחתונית אבל ביתי נמצאת במשפחתון וכבר בר"ח אלול כשהתחילו המשפחתונים הסבירה לי המטפלת שהמטפלות שעבדות עם הלוח החרדי מפסידות 3 שבועות!
בבני ברק עובדות המשפחתוניות לפי הלוח הכללי והתחילו בסוף אלול
היא אמרה שדברה עם הרב משה שאול קליין ואמר להם ששבוע יקחו מההורים
היא שאלה אותי אם מקובל עלי 3 ימי איסרו חג, שושן פורים ולג בעומר.
הסכמתי וכמה שזה מעצבן הבנתי אותה לגמרי
אנחנו ההורים לא יכולים להיות אטומים לגמרי.

אני לא חושבת שזה ענין בכלל של ההורים מול המטפלת. היא ההנהלה? היא המחליטה?
יש כאן רק 2 צדדים שאמורים להגיע בינהם להסכם כספים, חופשות וכל ההתנהלות-המפקחות והמטפלות!!!
מבחינתי משרד התמת זה אותו גוף שגובה ממני את התשלום- לפי הדרגה שלי.
ושיסדרו עם המטפלות את הסדר הכספים של חודש ספטמבר.
לא מקובל עלי בתור הורה להיות מעורב ולהתחיל להסביר ולהתנצל שכבר שלמתי וכו'

• הוסף לסימניות
למה לא מוציאים חוזר להורים - ממשרד התמ"ת
מסודר ומאורגן עם כל הכללים והנהלים.
מה צריך להסדיר מול המטפלת ומה לא נתון לויכוח.???!!!

• הוסף לסימניות
עדכון - התפתחות שאני יודעת עליה,
דיברתי עם מטפלת במשפחתון. בירושלים. [מנוסה, כבר הרבה שנים במערכת ומכירה הכל]
והיא סיפרה לי שאכן היתה הוראה להגיע להסדר עם ההורים, על תשלום 3 השבועות האלו.
אבל ביום שני שעבר, 9/9/2013. היה כנס למטפלות, ושם הוסבר להם חד משמעית שההנחיה השתנתה ואין שום אישור לגבות את הסכום מההורים.

היא גם הסבירה לי שמטפלת שבחרה בלוח החופשות החרדי, התחייבה לו ולא יכולה לשנותו כל שנה, וידעה מראש שיהיו שנים בהם "ירדו שבועות" לעומת שנים בהם "יתווספו שבועות"
[היא באופן אישי, בגלל סיבה זו לא רצתה את הלוח החרדי]

אני עדיין ממתינה להנחיה רשמית מהתמ"ת / מנהלת המשפחתונים / מטפלת המשפחתון.

אשמח לשמוע מעוד נשים.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול מכיון שהוא ארוך מידי אז מקווה שלא ענו כבר..

כעובדת מטעם התמ"ת זכותכם ליצור קשר עם משרד התמ"ת לשאול אותם את כל השאלות, לשים אחד מול השני ולבא עם עובדות רשמיות מול המטפלת.

נגד התמ"ת (אם היא מטעמם) היא לא יכולה ללכת.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הבעיה שצריך להזדהות ולתת את פרטי המטפלת.
לא רוצה להגיע לשלב של הלשנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1083864:
הבעיה שצריך להזדהות ולתת את פרטי המטפלת.
לא רוצה להגיע לשלב של הלשנה.

למה?
את מוציאה את סך ימי לימוד של משפחתונים מטעם התמ"ת
אם באמת חסרים ימי חופשה במשפחתון הנ"ל אז אין ברירה אלא להחזיר לה וכן להיפך אם חסרים ימי לימוד אין "למטפלת" ברירה אלא להחזיר לכם ההורים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1083859:
היא גם הסבירה לי שמטפלת שבחרה בלוח החופשות החרדי, התחייבה לו ולא יכולה לשנותו כל שנה, וידעה מראש שיהיו שנים בהם "ירדו שבועות" לעומת שנים בהם "יתווספו שבועות"
[היא באופן אישי, בגלל סיבה זו לא רצתה את הלוח החרדי]

אני עדיין ממתינה להנחיה רשמית מהתמ"ת / מנהלת המשפחתונים / מטפלת המשפחתון.

אשמח לשמוע מעוד נשים.

זכות הבחירה הזו שמורה למטפלות בערים בהן המשפחתונים עוברים דרך העירייה
בערים שנאות מרגלית מפעילה- אין להן זכות בחירה והן חייבות לעבוד דרך הלוח החרדי
הלוח החרדי כל כך לא משתלם עד שבבני ברק, סמל של עיר חרדית, מעדיפות המשפחתוניות כולן לעבוד לפי הלוח הכללי ולא החרדי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי 92;1083867:
למה?
את מוציאה את סך ימי לימוד של משפחתונים מטעם התמ"ת
אם באמת חסרים ימי חופשה במשפחתון הנ"ל אז אין ברירה אלא להחזיר לה וכן להיפך אם חסרים ימי לימוד אין "למטפלת" ברירה אלא להחזיר לכם ההורים..

זאת שוב אותה הנקודה!!
לא מעונינת לחשב ימים ומחירים.
אני שלמתי את מלוא הסכום בשנה שעברה, ומשרד התמת אמור להסביר למטפלות אלו ימים חסרים להם ומה הם קבלו מההורים של שנה שעברה וכו'...
מבחינתי משרד התמ"ת הוא הגוף , הוא גובה את הכספים והוא אמור לתת מענה למטפלות מה קורה עם הכספים של 3 השבועות האלו, ולא אנחנו ההורים!!!
למה שיחסרו ימי לימוד שאני אשלם??? שלמתי אותם כבר שנה שעברה.
אין לי עצבים לדבר הזה.

• הוסף לסימניות
sh12, בדקנו את הנושא הזה לעומק. גם אנחנו נתקלנו בבעיה הזו, והייתי בקשר ישיר מול משרד התמ"ת בעניין הספציפי הזה. משרד התמ"ת קבע שאין למטפלות שום הצדקה לבקש כסף ע"כ. ההסבר הוא כזה:
כל שנה יש לוח שמפסיד ולוח שמרוויח שנה שעברה הלוח הכללי עבד יותר ימים והפסיד והמטפלות שעובדות לפי הלוח החרדי הרוויחו הרבה ימים שאנחנו ההורים שילמנו לחינם, כך שיוצא שכל שנה יש מטפלות שמרוויחות ימים ויש מטפלות שמפסידות ימים. בחישוב כללי של כל 4 שנים מתאזנים ימי החופשה. ולכן ההורים לא צריכים לספוג את זה.
גם אני מקבלת מהבוס שלי 12 משכרות ולא 13... והשנה היא שנה מעוברת....
בקשת כסף מההורים היא בניגוד לתקנות משרד התמ"ת ובגדר גזל ממש!
בקיצור, שנה הבאה שווה לשלוח למעון, ולא להיות נתונים לגחמות המטפלות...

אגב, את המטפלת הממורמרת שלנו שלא "הצליחה" להבין את החשבון הפשוט הזה, פיצינו כל ההורים בשבוע חופשה (בנוסף לימי הבחירה שלה) על חשבוננו.... מה שנקרא תהיה חכם ואל תהיה צודק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה