• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;2379855:
בכלל לא מסכים.
העולם שלי זה הקומיקסים הקלילים יחסית, ולדעתי הם רחוקים מלהיות זבל, וזה משתלם לחלוטין.
צריך למצוא איזון בין זמן עבודה, שכר ואיכות המוצר .
והכי חשוב, צריך לדעת לתקתק דברים כשאפשר, לזכור שזה מפעל ושאין פה יותר מידי מה לחשוב.
הקומיקסים שמצפים ממני לעשות אינם יצירות אמנות, אלא בידור לגיל הצעיר.

אני מאד מסכים עם יויו.
כמה מציירי הקומיקס כאן יכולים להוציא תחת ידם עבודות אומנות מפעימות. השאלה אם זה המטרה.
בסופו של דבר רוב הקומיקס שאנחנו עושים מיועד לילדים ולא למוסף שבת של הפקולטה לאומנות באוקספורד.
צריך להשקיע כמה שאפשר בתוך הגבול של הזמן ששווה לשכר ולביקוש לעבודה שלנו. מותר וצריך להשקיע קצת יותר ממה שאנחנו צריכים, אבל אסור להתרגל לעבוד יום שלם על עמוד קומיקס. אלא אם מישהו מוכן לשלם על עמוד כזה, ובספר שעולה בחנות 45-65 ש"ח, של 60 עמודים, אין הרבה מי שיעמוד בעמוד ליום או יומיים.
כמובן שבהתחלה דברים לוקחים יותר זמן אבל כדאי לצבור נסיון של לעמוד בקצב.
אני לא מדבר על הנישה של ציירי על שמציירים ספרים של 10 או פחות עמודים , משקיעים חודש על עמוד ומוכרים 50,000 עותקים. אני מדבר על סדרות קומיקס מכובדות שילדים נהנים מהם ומצפים עוד חודשיים לקבל את הכרך הבא. ולא באמת מעניין אותם האוטונומיה של הזבוב על הקיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BF;2384382:
כמה קיבלתם על העמודים המושקעים בכ"כ הרבה שעות???

בסופו של דבר, השכר הוא לא על הזמן אלא על התוצאה.

• הוסף לסימניות
האנטומיה של הזבוב היא הבעיה הקטנה שלנו (האוטונומיה שלו - זה כבר סיפור אחר, באמת סיוט שאין לו את הטקט הזה של שמירת גבולות)
הבעיה האמיתית מתחילה כשהסופר מבקש 'המוני אדם מסתערים על האמבולנס, שמנסה להמלט בין שורות האנשים אל הרחוב הסואן.'
צנזרתי את חמשת השורות הבאות שדנות באותה קוביה...
ברוך ה' מזמן זה לא קרה לי בצורה הזו, אבל זה היה קורה הרבה :D

• הוסף לסימניות
אה, ובכל מקרה אין מצב של להוציא ספר קומיקס כל חודשיים.
אין לי מושג איך עומדים בקצב מטורף כזה..
וכן, לי אישית יש ענין והנאה (שני דברים נפרדים וחשובים) שהספר יהיה מושקע,
שיהיה כיף להסתכל בו הרבה יותר מפעם אחת.
אבל זה מה שטוב, שיש לכולם מקום על המדף..
היה משעמם, ומציף, אם כל הספרים היו באותו סגנון,
ויוצאים בתדירות של פעם בחודשיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;2384557:
אלא אם מישהו מוכן לשלם על עמוד כזה, ובספר של 45-65 ש"ח של 60 עמודים, אין הרבה מי שיעמוד בעמוד ליום או יומיים.

חייב לציין שהסכום שציינת נמוך מאוד, ואני ממש מקוה שזה לא הסטנדרט - לא לצייר קומיקס עם וותק של שנה (ואפילו פחות, אבל אני יכול להבין צייר בתחילת דרכו)..

נכתב ע"י pr;2384568:
הבעיה האמיתית מתחילה כשהסופר מבקש 'המוני אדם מסתערים על האמבולנס, שמנסה להמלט בין שורות האנשים אל הרחוב הסואן.'
צנזרתי את חמשת השורות הבאות שדנות באותה קוביה...
ברוך ה' מזמן זה לא קרה לי בצורה הזו, אבל זה היה קורה הרבה :D

והעבודה שלנו היא בדיוק לעשות את זה במינימום מאמץ, ועדין לספק את הלקוח ואת הקוראים :)
אוי ואבוי לנו אם היינו לוקחים את הסופרים על האות.

אני חייב להוסיף, אני לא נגד שלוקח זמן לעמוד. אני מודע שזה תלוי צייר ויש כאלו שעושים שתי עמודים ביום ויש כאלו שיעשו אחד ביומיים - כל עוד הצייר מתוגמל בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;2384670:
חייב לציין שהסכום שציינת נמוך מאוד, ואני ממש מקוה שזה לא הסטנדרט - לא לצייר קומיקס עם וותק של שנה (ואפילו פחות, אבל אני יכול להבין צייר בתחילת דרכו)..

והעבודה שלנו היא בדיוק לעשות את זה במינימום מאמץ, ועדין לספק את הלקוח ואת הקוראים :)
אוי ואבוי לנו אם היינו לוקחים את הסופרים על האות.

אני חייב להוסיף, אני לא נגד שלוקח זמן לעמוד. אני מודע שזה תלוי צייר ויש כאלו שעושים שתי עמודים ביום ויש כאלו שיעשו אחד ביומיים - כל עוד הצייר מתוגמל בהתאם.

אני בטוחה שיעקב לא התכוון למחיר לעמוד!
נראה שגיאת הקלדה כזו, מספר עמודים שהתערבב שם איכשהו או ספרה חסרה.
ברצינות, זה לא מחיר שנראה לי מישהו מפה מכיר, מתחיל או לא.

• הוסף לסימניות
לדעתי הוא התכוון למחיר שהספר עולה בחנות.

• הוסף לסימניות
יעקב התכוון שזה המחיר לספר בחנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;2384557:
אני מאד מסכים עם יויו.
כמה מציירי הקומיקס כאן יכולים להוציא תחת ידם עבודות אומנות מפעימות. השאלה אם זה המטרה.
בסופו של דבר רוב הקומיקס שאנחנו עושים מיועד לילדים ולא למוסף שבת של הפקולטה לאומנות באוקספורד.
צריך להשקיע כמה שאפשר בתוך הגבול של הזמן ששווה לשכר ולביקוש לעבודה שלנו. מותר וצריך להשקיע קצת יותר ממה שאנחנו צריכים, אבל אסור להתרגל לעבוד יום שלם על עמוד קומיקס. אלא אם מישהו מוכן לשלם על עמוד כזה, ובספר של 45-65 ש"ח של 60 עמודים, אין הרבה מי שיעמוד בעמוד ליום או יומיים.
כמובן שבהתחלה דברים לוקחים יותר זמן אבל כדאי לצבור נסיון של לעמוד בקצב.
אני לא מדבר על הנישה של ציירי על שמציירים ספרים של 10 או פחות עמודים , משקיעים חודש על עמוד ומוכרים 50,000 עותקים. אני מדבר על סדרות קומיקס מכובדות שילדים נהנים מהם ומצפים עוד חודשיים לקבל את הכרך הבא. ולא באמת מעניין אותם האוטונומיה של הזבוב על הקיר.

יש מחלה שקוראים לה- מחלת הפרפקציוניזם ,מי שחולה בזה יודע מה ההשלכות
והתופעות.
זו מחלה כרונית אי אפשר להרפא ממנה אבל אפשר וצריך לאזן אותה-קצת דומה לסכרת.
בזמן של התפרצות ,דברים עקרוניים כמו פרנסה , כאבי גב או אוכל הופכים להיות
פחות חשובים , ורק אחרי שהיא חולפת מבינים את גודל הנזק.
הגיונית אתה צודק אבל לך תתוכח עם שגעון.
לעניינו,לא תמיד המשואה של זמן /כסף/כדאיות היא זו שמובילה את הבן אדם
אז לפחות הדור הבא של הזאטוטים של ימנו יהיה בעל עין חדה ובקורתית לגבי הקומיקס שהוא קורא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;2384670:

התכוונתי במחיר לספר

• הוסף לסימניות
בגדול- הנישה של הקומיקס לא נראית לי רווחית יותר מדי למאייר הממוצע.
(לא מדברת על מאיירי על)

בהנחה שספר בן 50 עמודים, שעלותו 60 ש"ח נמכר ב2000 עותקים,
ושהמאייר מקבל שליש,
יוצא כ800 ש"ח לעמוד.
(זה בהתחשב בכל הנ"ל, יתכנו מצבים גרועים יותר)

אם המאייר עבד על זה 6-8 שעות זה עומד איכשהו על +100 ש"ח לשעה

לא שכר רווחי יותר מדי לעובד עצמאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BF;2384382:
לקח לי 10+- שעות
ואם כבר פתחו סקר שימושי שכזה אז שאלה נוספת,
כמה קיבלתם על העמודים המושקעים בכ"כ הרבה שעות???

כמה זמן את בתחום?
עמוד כזה לא אמור לקחת כ"כ הרבה זמן.
אין בו כ"כ הרבה פרטים.
עם הזמן תראי שהולך לך הרבה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
ככל שהמדיות יתפתחו,
גם המקצועות ייתגוונו.
האמת שזה הזמן, לחשוב על פלטפורמות חדשות לפרסום ושיווק אמצעי תעסוקה איכותיים, בשטחים שונים מהקומיקס הקלאסי.
לא יכול לשים אצבע, אבל יש לי תחושה חזקה שהדבר הבא שיעסיק ילדים ממש מעבר הפינה. והראשונים שייצרו ויתמחו בו ירוויחו בגדול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;2384859:
ככל שהמדיות יתפתחו,
גם המקצועות ייתגוונו.
האמת שזה הזמן, לחשוב על פלטפורמות חדשות לפרסום ושיווק אמצעי תעסוקה איכותיים, בשטחים שונים מהקומיקס הקלאסי.
לא יכול לשים אצבע, אבל יש לי תחושה חזקה שהדבר הבא שיעסיק ילדים ממש מעבר הפינה. והראשונים שייצרו ויתמחו בו ירוויחו בגדול.

אתה מתכוון למדיות המודפסות או הוירטואליות?

סגנון 'א אידישע קאפ' ושות' או סרטים ואנימציות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;2384859:
ככל שהמדיות יתפתחו,
גם המקצועות ייתגוונו.

לך תדע, אולי עובדים על זה ברגעים אלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;2384894:
אתה מתכוון למדיות המודפסות או הוירטואליות?

סגנון 'א אידישע קאפ' ושות' או סרטים ואנימציות?

כמו שאמרתי, לא יודע לשים את האצבע.
מה שברור שיש שינוי בציבור, לאנשים יש צימאון להעניק לילדים תוכן איכותי, שיהיה משקל נגד האלטרנטיבית הגרועות יותר.
מה שאני אומר זה שצריך למצוא דרך להתפתח.

ראיתי שיש טאבלטים כשרים, למשל.
אין משחקים חינוכיים כמעט בכלל.
מפתחי משחקים יכולים לייצר מקומות עבודה למגוון עצום של מקצועות שרווחיים יותר מצייר קומיקס.
מפתחים, מעצבים, כותבים, במגוון גדול של פלטפורמות.
רק משל.

• הוסף לסימניות
לפי החשבון המוזכר מפיק הספר פשוט מפסיד הרבה כסף
והרי החשבון הפשוט ספר שנמכר ב60 ש"ח המו"ל מקבל במקרה הטוב 30 ש"ח שמתוכם 11 ש"ח עלות ההדפסה זאת אומרת שאם נמכר 2000 ספרים הוא נשאר עם 38000 ש"ח.
עלות הציורים לפי החשבון של 800 ש"ח לעמוד * 50 יוצא 40000 ש"ח ומה עם עלויות הכתיבה הגרפיקה הכריכה העימוד שזה עוד אלפי שקלים
בנוסף וזה הכי הנתון הכי מרכזי ובדוק על ידי כל הוצאות הספרים אין כמעט ספר קומיקס שמוכר 2000 ספרים במחיר של 60 ש"ח ליחידה
רק הגדולים הגדולים מגיעים לסכום הזה הממוצע של צייר ממוצע למכור ב60 ש"ח עומד במקרה הטוב על 1000 יחידות ובכזה מקרה יש הפסד רציני למפיק
הסיבות המרכזיות לזה הם 1. המבצעים המטורפים של ה10 ש"ח 2. חיי המדף הקצרים שיש לכל ספר כאשר כל עונה יוצא בממוצע כ20-30 ספרים חדשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמודה;2386104:
לפי החשבון המוזכר מפיק הספר פשוט מפסיד הרבה כסף
והרי החשבון הפשוט ספר שנמכר ב60 ש"ח המו"ל מקבל במקרה הטוב 30 ש"ח שמתוכם 11 ש"ח עלות ההדפסה זאת אומרת שאם נמכר 2000 ספרים הוא נשאר עם 38000 ש"ח.
עלות הציורים לפי החשבון של 800 ש"ח לעמוד * 50 יוצא 40000 ש"ח ומה עם עלויות הכתיבה הגרפיקה הכריכה העימוד שזה עוד אלפי שקלים
בנוסף וזה הכי הנתון הכי מרכזי ובדוק על ידי כל הוצאות הספרים אין כמעט ספר קומיקס שמוכר 2000 ספרים במחיר של 60 ש"ח ליחידה
רק הגדולים הגדולים מגיעים לסכום הזה הממוצע של צייר ממוצע למכור ב60 ש"ח עומד במקרה הטוב על 1000 יחידות ובכזה מקרה יש הפסד רציני למפיק
הסיבות המרכזיות לזה הם 1. המבצעים המטורפים של ה10 ש"ח 2. חיי המדף הקצרים שיש לכל ספר כאשר כל עונה יוצא בממוצע כ20-30 ספרים חדשים.

את צודקת לחלוטין.
אנו עובדים בהתנדבות ובעיקר בהפסדים.
זה מצווה גדולה לצייר קומיקס.
בלילות אנחנו עובדים שעות נוספות כמתדלקים וכך אנחנו מכסים את ההפסדים.
הכל בהנחה שהחשבון שעשית למעלה הוא נכון.

• הוסף לסימניות
אפשר לבדוק את הנתונים מול כל הוצאות הספרים המובילות. לצערינו זה המצב כרגע בשוק.
רציתי להציג את הצד השני של המולים. כדי שהציירים לא יחשבו שעושים עליהם איזה קופה שמינה ולהם זורקים כמה עצמות עלובות ההפך הוא הנכון בהרבה מיקרים הצייר נשאר עם רווח הרבה יותר מהמו"ל ולא נכנס לשום סיכון של הפסד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמודה;2386148:
אפשר לבדוק את הנתונים מול כל הוצאות הספרים המובילות. לצערינו זה המצב כרגע בשוק.
רציתי להציג את הצד השני של המולים. כדי שהציירים לא יחשבו שעושים עליהם איזה קופה שמינה ולהם זורקים כמה עצמות עלובות ההפך הוא הנכון בהרבה מיקרים הצייר נשאר עם רווח הרבה יותר מהמו"ל ולא נכנס לשום סיכון של הפסד.

כל צייר עם ההסדרים שלו עם המו"ל. גם לגבי הסיכון.
והמו"ל לא תמיד אמור להרוויח יותר מהצייר/הסופר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה