סתיו שונאת את מיטל ¦ וואוווו ווואוווו

• הוסף לסימניות
עכשיו מחכים לטור על "סתיו שונאת את מיטל"
בבקשה:

כן כן. גם לי מותר לשנוא. לא רק למיטל.
זאת אני ואין לה זכות ללכלך ולדרוך עלי כמו חיימק'ה הזה שדרך על עלה השלכת שהעפתי אתמול. ככה אני והיא צריכה לקבל אותי כמו שאני.
מילא אם התלונה שלה הייתה גורמת לי להשתנות אבל זה הרי לא יעזור לה. אני נולדתי כדי לתת לאנשים זמן להתרגל לקור. אי אפשר בבת אחת לקפוץ מחמסין לשלג.
הגוף לא היה שורד את זה.
תחשבו רגע. נגיד יום לפני ראש השנה חם גיהנום ובראש השנה קר כמו גלידה. בעצם לא טוב גלידה. גלידה זה של קיץ.
קר קרח. פשוט לא רציתי להשמש פעמיים במילה שלג. אבל הנה, עכשיו השתמשתי. טוב, לא משנה. איפה הייתי?
אה. בקיצור, לא הייתם מסוגלים להתרכז בכלל בתפילות, הייתם חולים. לא סתם קצת אקמול. חולים חולים. ובטח היה לכם קשה לצום ביום כיפור. בסוכות בכלל הייתם מצטערים כל החג.
אז מיטל, שומעת? את יכולה לטוס לאוסטרליה או משהו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נולדתי כדי לתת לאנשים זמן להתרגל לקור. אי אפשר בבת אחת לקפוץ מחמסין לשלג.
הגוף לא היה שורד את זה.
תחשבו רגע. נגיד יום לפני ראש השנה חם גיהנום ובראש השנה קר כמו גלידה.

דווקא אנחנו שורדים את זה:

אִם תּוֹר בִּצְפַר, בִּתְלַג יָמוּת, וּבְטִיהֲרָא, בְּטוּל תְּאֵנָה יִדְמוֹךְ, יְשַׁלַח מַשְׁכֵיהּ, דֵּין הוּא אֲדָר. וְאִם לָאו, לֵית דֵּין אֲדָר.
(סנהדרין פרק ב')
filled-star.png

filled-star.png

רש"י: אם תור בצפר בתלג ימות - אם בבקר יהא קור חזק עד שיהא השור קרוב למות מחמת הצינה:

ובטיהרא בטול תאינתא ידמוך - ובצהרים יגדל כח החום עד שיהא השור מיצל בצל התאנה מחמת החום:

וישלח משכיה - ויפשיט עורו כלומר יתחכך בתאינה מחמת החום:

• הוסף לסימניות
דווקא אנחנו שורדים את זה:

אִם תּוֹר בִּצְפַר, בִּתְלַג יָמוּת, וּבְטִיהֲרָא, בְּטוּל תְּאֵנָה יִדְמוֹךְ, יְשַׁלַח מַשְׁכֵיהּ, דֵּין הוּא אֲדָר. וְאִם לָאו, לֵית דֵּין אֲדָר.
(סנהדרין פרק ב')
filled-star.png

filled-star.png

רש"י: אם תור בצפר בתלג ימות - אם בבקר יהא קור חזק עד שיהא השור קרוב למות מחמת הצינה:

ובטיהרא בטול תאינתא ידמוך - ובצהרים יגדל כח החום עד שיהא השור מיצל בצל התאנה מחמת החום:

וישלח משכיה - ויפשיט עורו כלומר יתחכך בתאינה מחמת החום:
סליחה על הבורות, אבל איפה רואים שאנחנו שורדים? (התמונות לא נפתחות)

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, אבל איפה רואים שאנחנו שורדים? (התמונות לא נפתחות)
התמונות סתם נדבקו בהעתק הדבק.

הגמרא מביאה מתי מרגישים שחודש אדר הגיע, כאשר בבוקר קר ומושלג עד שהשור כמעט מת מקור ובצהריים חם מאוד עד שהשור פושט את העור מתחת לעץ. (ביטוי)
זאת אומרת שכולנו חווים מעבר קיצוני מקור וחום ולא מתים מזה .

• הוסף לסימניות
התמונות סתם נדבקו בהעתק הדבק.

הגמרא מביאה מתי מרגישים שחודש אדר הגיע, כאשר בבוקר קר ומושלג עד שהשור כמעט מת מקור ובצהריים חם מאוד עד שהשור פושט את העור מתחת לעץ. (ביטוי)
זאת אומרת שכולנו חווים מעבר קיצוני מקור וחום ולא מתים מזה .
טוב, אז זה כבר הגיג לשור ששונא את סתיו השקרנית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה