השקעות סתירה לוגית בטענות הרווחות נגד מסחר בשוק ההון (אין כאן המלצה)

• הוסף לסימניות
משום מה התחלת לכתוב אסטרטגיות
בלי שדיברנו על אסטרטגיות
בכל אופן כל אסטרטגיית ניתוח טכני שתציג כאן
חכמי הפורום יפריכו אותה בקלות
לא תישאר אבן על אבן
אבל זה עובר לנושא אחר
ואני כבר מתקשה בניהול השיח
יש כאן רבים וטובים שיוכלו לענות.
כנראה שהיה כאן אי הבנה, אתה כתבת בהודעה מספר 15#
בא נצייר את האסטרטגייה
כדי שנדבר על אותו מקרה
אנחנו מדברים על סוחר קצר או סווינג?
כמה פוזיציות פעילות בו זמנית?
חשבתי שלזה התכוונת, אין לי ענין לכתוב כאן שום אסטרטגיה,

וגם אין צורך ש''חכמי הפורום'' יפריכו אותה, היא מורכת מעיקרה , זה אסטרטגיה ממש טיפשית ולא רווחית בכלל, אני כתבתי את זה שהיא לא מוצלחת, זה משהו רק בשביל הדגמה.
אבל אני לא יודע מה כוונתך שיפריכו אותה, אם כוונתך שיוכיחו שאסטרטגיה זאת היא בטח תפסיד ברוב המקרים, אז בדיוק השאלה שלי, אם אסטרטגיה זאת תפסיד בדרך כלל, אז ביוק מצאת שיטה להרוויח תעשה בדיוק ההיפך של האסטרטגיה (במקום לונג שורט, ובמקום שורט לונג)

אבל האמת היא שזה בכלל לא קל למצוא סטרטגיה שמפסידה בעקביות בטווח ארוך. וזה בדיוק הקושי למצוא אסטרטגיה שמרוויחה בעקביות בטווח ארוך.

• הוסף לסימניות
  1. "78% מהסוחרים מפסידים את הכסף שלהם."
נראה לי שהנתונים שלך לא מדויקים יחסית לשאלה שלך, כי התשובה לשאלה שלך היא שאומנם 78% מהסוחרים מפסידים את הכסף שלהם, אבל לא 78% מהמשקיעים.

אני לא יודע מאיפה הבאת את המפשט הזה של 78% אבל ברור לי שהוא מדבר על סוחרים לא על משקיעים, ויש הבדל עצום ביניהם, סוחר בהגדרה שלו הוא לא משקיע אלא קונה ומוכר בדיוק כמו בעולם הריאלי, קונה סטוק כוסות מחכה קצת או לא מחכה בכלל ומוכר יותר ברווח, שאומרים בשוק ההון סוחרים מתכוונים לאנשים שזו האסטרטגיה שלהם, לסחור במניות.

בפרוג אין כמעט סוחרים וכל האמירות והמאמרים שאתה קורא הן כאן ולרוב גם במקומות אחרים עוסקים במשקיעים, שזה כמו בדירה, אדם קונה דירה מחכה 30 שנה ומוכר, הוא לא סוחר הוא משקיע, ורוב המשקיעים לדעתי מרוויחים, בפרט בעידן הזה שבו יש מודעות עולמית להשקעה פאסיבית, ופיזור השקעות, יעיד על כך הפופולריות של הS&P 500 בכל העולם, והטריליונים שמושקעים בו.

• הוסף לסימניות
נראה לי שהנתונים שלך לא מדויקים יחסית לשאלה שלך, כי התשובה לשאלה שלך היא שאומנם 78% מהסוחרים מפסידים את הכסף שלהם, אבל לא 78% מהמשקיעים.

אני לא יודע מאיפה הבאת את המפשט הזה של 78% אבל ברור לי שהוא מדבר על סוחרים לא על משקיעים, ויש הבדל עצום ביניהם, סוחר בהגדרה שלו הוא לא משקיע אלא קונה ומוכר בדיוק כמו בעולם הריאלי, קונה סטוק כוסות מחכה קצת או לא מחכה בכלל ומוכר יותר ברווח, שאומרים בשוק ההון סוחרים מתכוונים לאנשים שזו האסטרטגיה שלהם, לסחור במניות.

בפרוג אין כמעט סוחרים וכל האמירות והמאמרים שאתה קורא הן כאן ולרוב גם במקומות אחרים עוסקים במשקיעים, שזה כמו בדירה, אדם קונה דירה מחכה 30 שנה ומוכר, הוא לא סוחר הוא משקיע, ורוב המשקיעים לדעתי מרוויחים, בפרט בעידן הזה שבו יש מודעות עולמית להשקעה פאסיבית, ופיזור השקעות, יעיד על כך הפופולריות של הS&P 500 בכל העולם, והטריליונים שמושקעים בו.
הייתי אולי מדייק עוד את המשפט הראשון.
78% מהסוחרים מפסידים 50% מהכסף
או בקיצור. אם תשקיע בכל הסוחרים כולם..תקבל את תשואת השוק פחות עמלות קנייה מכירה ודיי ניהול שלהם.

• הוסף לסימניות
הייתי אולי מדייק עוד את המשפט הראשון.
זה אני לא יודע יש בפרוג ניק בשם @moti!a שפעם היה כותב הרבה בפורום השקעות (ולדעתי חבל מאוד שהוא הפסיק) שכתב על זה הרבה היה אפילו אשכול על זה, ואני לא יודע אם הנתון של 50% הוא מדויק, אם יש לך מקור לזה אדרבה, תעבור על האשכול ותחכים הרבה

• הוסף לסימניות
ברור שמדובר על סוחרים ולא על משיקיעים, אף אחד לא דיבר מילה בכל האשכול כאן על משקיעים,

והנתונים האלה אומרים אותם הברוקרים עצמם (על פי החוק הרגולטורי [בחלק מהרגלוציות] הם חייבים לכתוב את הנתון הזה [כלומר הספר האמיתי] מיד בכניסה לאתר) וזה בברוקרים של CFD ופורקס שהם לגמרי לסוחרים ולא להשקעות (אנשים לא משיקיעים בפורקס ולא בCFD) ופשוט.
1751824879480.png

1751824833374.png

• הוסף לסימניות
למען הדיוק, הנתון (שחייבים לפרסם ושזה מה שהברוקרים מפרסמים, הוא ש78% מפסידים עכ''פ חלק מהכסף שלהם, יכול להיות 100% ויכול להיות 1%
כלומר כמה חשבונות הם בהפסד מתחת לאיך שהם היו בעת פתחיחם.

• הוסף לסימניות
בכל אופן נראה לי שאין כבר צורך כ''כ להגיב על השאלה הראשית,
השאלה הייתה רק לברר עם האנשים כאן בפורום שטוענים את הטענות האלה הם באמת מבינים משהו במסחר, ויש איזהו הגיון דבריהם, או לא, ואכן ניתן לראות לפי התגובות מה רמת הבנה בתחום של כל משתמש.

אני לגמרי מבין שלכל אחד יש תחום התמחות שונה, וזה בסדר גמור לא להתעמק במסחר. ולדעתי עדיף שכמה שפחות אנשים יתעסקו בזה. אבל בכל אופן נראה לי שעדיף שאנשים כאלה יכתבו "אני לא מכיר מספיק כדי לשפוט", מאשר שיציגו את עצמם כמי ש"פיצחו" למה כל זה לא עובד.
ומ''מ אפשר לדון אותם לכף זכות, ובצדק, שאנשים מרגישים אחריות ציבורית, ורוצים למנוע מכל אחד את ההפסדים, ולכן מנסים בכל תוקף להביע דעה בתחום שלא מבינים כלום, ורק מדמיינים שלמדו את זה, העיקר להציל את אחרים מהפסד, וזה נכון. אני גם לא רוצה שאף אחד יפסיד.
ושוב מדגיש
אם אין לכם שלל תכונות מסויימות (או איזה מורה שהוכיח לגמרי מעל כל ספק, שגם הוא וגם תלמדיו מרוויחים בטווח ארוך, על תתעסקו במסחר, וכמו שכתבתי לעיל:
מסחר הוא הדרך הכי קשה לעשות כסף קל.

• הוסף לסימניות
ונוסיף עוד משהו חשוב
גם אם מישהו הצליח למצוא את השיטה להכות את השוק
הוא בוודאי לא יגלה לכם אותה
כי אם היא תתפרסם היא כבר לא תהיה יעילה

ולכן
כל מי שמפרסם על שיטה ודרך מיוחדת להכות את השוק תמורת תשלום כזה או אחר
ניתן להניח כמעט בוודאות שהוא מבלבל את המוח

• הוסף לסימניות
ונוסיף עוד משהו חשוב

ולכן
ועכשיו את כל האשכול כאן
https://www.prog.co.il/threads/מכללת-פרופיטי-לסוחרים-בשוק-ההון-מישהו-מכיר.774401/
וחוזר חלילה
או חלילה חוזר

• הוסף לסימניות
האמת היא שזה פשוט לא מדויק.
הטענה ש"אם מישהו מוכר קורס, סימן שהשיטה שלו לא עובדת – כי אם היא הייתה עובדת, היא כבר לא הייתה עובדת כשהיא תתפרסם" נשמעת הגיונית במבט ראשון, אבל בפועל זה תלוי מאוד בסוג השיטה.
כדי ששיטה תפסיק להיות רווחית, צריך שיקרה שינוי ממשי בשוק – כלומר שייכנסו אליה מספיק כסף ואנשים, בזמן ובאופן שיגרום למחירים להשתנות. וזה כמובן תלוי בסוג הנכס, ברמת הנזילות שלו, ובטיימפריים.
במניה קטנה בבורסה בת"א? כן, כמה עשרות אנשים יכולים להזיז את השוק.
אבל אם מדובר על נכסים עמוקים כמו חוזים עתידיים על הנאסד"ק, זהב או EUR/USD, צריך סכומים של מאות מיליונים כדי להזיז משהו.
לדוגמה: חוזים עתידיים על נסדק, נסחרים מעל חצי מיליון חוזים ביום.
שיטה שעובדת בסווינג, לא על השנייה, יכולה לספוג גם 50 מיליון דולר בלי בעיה.
אם כל סוחר שם רק $10,000 – זה 5,000 סוחרים, ועדיין השיטה תשרוד.
אז מה – קורס שנמכר ל־100 ישראלים יהרוס את השוק? זה מגוחך. רק אם זה יהיה ויראלי ברמה בינלאומית ביוטיוב אולי אפשר לחשוש, וגם זה – רק בשיטות מהירות כמו סקלפינג, שבהן השוק רגיש יותר לריכוז עסקאות רגעי.

ואגב אני לא מבין מה התעקשות של אנשים לומר את התאוריה הזאת על מסחר, הרי דבר זה נכון בקורסים בכל תחום בעולם, במיוחד כאן בפורום שמוכר קורסים למגזר יחסית קטן.
הרי כל מי שמוכר קורס בתחום מסויים, עם הכישורים שיש לו היו מתפרסמים הרבה, כבר לא יהיה לו לקוחות, ויותר מזה, אפ' אם לא יהיה כ''כ הרבה אנשים, על כל עובד נוסף שיש בתחום, זה מוריד במעט את המחיר של השירות בגלל שיוצר תחרות (הוא פחות יחודי, ויש יותר הצעה)
ועם כל זה יש מכללות שמוכרות קורסים על כל תחום, ואנשים מאמינים שמוכרים קורסים עם ערך מוסף (מישהו שמע על "פרוג" :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:).
אז למה דווקא בשוק ההון אנשים נתפסים לקונספירציה הזו?
אין זה אלא דעות קדומות בנושא.

• הוסף לסימניות
אז מה – קורס שנמכר ל־100 ישראלים יהרוס את השוק?
מיטב המוחות בעולם משקיעים זמן וכסף רב בנסיון להשיג תשואה עודפת על המדד.
ולכן נראה לי מגוחך לחשוב שאדם שמוכר קורס ל-100 ישראלים יודע את מה שכולם לא יודעים.

• הוסף לסימניות
אגב אני לא מבין מה התעקשות של אנשים לומר את התאוריה הזאת על מסחר, הרי דבר זה נכון בקורסים בכל תחום בעולם
אז למה דווקא בשוק ההון אנשים נתפסים לקונספירציה הזו?
יש הבדל גדול בין קורסים בנושאים כללים לשוק ההון.

נתחיל בזה שמנהלי הקרנות בשוק ההון שהם אנשים מומחים שעובדים בזה, לא מצליחים להכות את השוק לאורך זמן.
ואילו נתונים שקופים שכל אחד יכול לראות.

מה שנשאר זה כמה אנשים שטוענים שיש להם שיטה להכות את השוק והם מעולם לא הביאו הוכחות לזה, אז להאמין להם?

• הוסף לסימניות
השנקל שלי,
כנגד כל דולר שהורווח במסחר, הופסד דולר פלוס עמלות
כמה סוחרים בדיוק הרויחו וכמה הפסידו זה לא משנה, טכנית זה חייב להסתדר עם המשפט דלעיל.

• הוסף לסימניות
יש הבדל גדול בין קורסים בנושאים כללים לשוק ההון.

נתחיל בזה שמנהלי הקרנות בשוק ההון שהם אנשים מומחים שעובדים בזה, לא מצליחים להכות את השוק לאורך זמן.

מה שנשאר זה כמה אנשים שטוענים שיש להם שיטה להכות את השוק והם מעולם לא הביאו הוכחות לזה, אז להאמין להם?
כנראה לא הבנת מה שכתבתי, (או שאתה לא דייקת בדברי עצמך בהודעה #28)
אתה טענת בהודעה #28
ונוסיף עוד משהו חשוב

ולכן
שגם אם משיהו הצליח למצאו את השיטה להכות את השוק, הוא לא יגלה כי אם כן כבר לא יעבוד השיטה שלו.
פרש''י: כלומר גם אי נימא שיש מאן דהו שכן הצליח הוא לא יגלה.
ועל זה אני כתבתי שטענה זו היא נכונה בכל התחומים ועם כל זה אנשים מוכרים קורסים שכן עובדים. (כלומר שאי משום הא לא קשה מידי) אז מה עכשיו אתה בא ואומר שאנשים לא מצליחים להכות את השוק, ואין להם שיטות. מה הקשר, לא על זה דיברתי, אני דברתי על הטענה שלך שטענת אותה כטענה בפני עצמה.
אז לכאורה אתה מתכוון "בסדר אני חוזר בי מאותו טענה, וחוזר לטענה הקודמת, שלא מצוי שמישהו יצליח להכות את השוק". בסדר. זכותך לחזור בך. רק תכתבו ברור. ותאחזו ראש על הנידון.

• הוסף לסימניות
אתה צודק בנתון הזה לגמרי, אבל אנשים לא קולטים שאין לזה שום קשר לנושא של מסחר בשוק ההון,
מנהלי קרנות זו עבודה הרבה יותר מורכבת מסחוריים, זה הרבה יותר קשה להשיג תשואה כשיש לך מלירדי דולרים מכשייש לך כמה אלפים. יש המון הבדלים:
כשהקרן שלך מנהלת סכומי עתק — אתה לא יכול לקנות מניות קטנות או להיכנס ולצאת בקלות.
אפילו אם תמצא הזדמנות מעולה — אתה לא יכול לנצל אותה בלי להזיז את השוק או בלי שכולם יראו אותך
הקרן חייבת להגן על כספי הלקוחות שלה — ולכן לא יכולה לקחת סיכונים גבוהים גם אם יש לה שיטה טובה.
היא נמדדת לא רק לפי רווח, אלא גם לפי תנודתיות, יציבות, גרף תשואה חלק וכו'.
לעומת זאת, הסוחר הקטן עם הכמה עשרות אלפי שקלים שלו נמצא בעמדה שונה לגמרי:
  • הוא יכול לסחור בזמנים ובנכסים שהקרנות לא נוגעות בהם בכלל (כמו מט"ח, קריפטו, מניות קטנות).
  • הוא יכול להיכנס ולצאת תוך שניות בלי שאף אחד ירגיש.
  • הוא יכול לבנות שיטה שמתאימה בדיוק למגבלות שלו, בלי וועדות השקעה ורגולציה.
ולכן, בעוד שכמעט בלתי אפשרי לקרן של 20 מיליארד דולר להרוויח 30% בשנה,
זה בהחלט אפשרי (לא קל, אבל אפשרי) לסוחר קטן שממוקד, עם שיטה טובה, להרוויח 20%, 30% או אפילו יותר.
לכן קרן לא יכול ליישם אותם סטרטגיות שאדם בודד יכול.

בזה אתה צודק שהשוק מלא שקרנים ויוטוברים שהם באמת אומרים שמרוויחים ואין להם שום הוכחות.
אבל לומר שאין סוחרים אמיתים רווחיים עם הוכחות לזה, במחילה מכבודך זו אמירה לא נכונה בכלל. יש לא מעט סוחרים מצליחים עם תיעוד פומבי, מפוקח ומבוקר עם רגולציה והכל. האם שמעת לדוגמא על DARWINEX?
DARWINEX היא פלטפורמות בדיוק על זה – הן מאפשרות למשקיעים לעקוב אחרי סוחרים אמיתיים, עם תיעוד מלא של ביצועים, תחת פיקוח רגולטורי אירופאי (FCA).
DARWINEX היא פלטפורמה שמחברת בין סוחרים מקצועיים לבין משקיעים. הסוחרים מנהלים חשבונות אמיתיים, והביצועים שלהם נמדדים, מתועדים ומקבלים דירוג על פי אלגוריתם שבודק לא רק רווחיות אלא גם סיכון, יציבות, משמעת ועוד.
המשקיעים יכולים להשקיע ב"דארווינים" – שזה מוצר פיננסי שמבוסס על ביצועי הסוחר, כמו קרן מחקה.
הכול תחת רגולציה של FCA (הרשות הבריטית לפיקוח פיננסי), עם שקיפות מלאה.
במילים פשוטות – זו דרך להשקיע בסוחרים אמיתיים, בצורה מפוקחת ושקופה.
כלומר זה כאילו שכל סוחר היה מנהל קרן גידור קטן, ואתה בוחר איפה לקנות, ושמה יש תשואות הרבה הרבה יותר גדולות ממה שאתה שומע.
אלא שהם מנהלים סכומים קטנים בין מאות אלפי למילוני דולרים בודדים.
וזה רק דוגמא אחת מיני רבות.
זה זה שהמידע הזאת היא מסתובבת בפרוג זה לא אומר שלא קיים.

אז להגיד שאין דבר כזה סוחר מצליח עם תיעוד? זו פשוט טעות עובדתית.
ואני מצטער להגיל לחבר'ה כאן, עולם המסחר הוא טיפה יותר רחב ממה שרוב אנשים מכירים.

• הוסף לסימניות
@menajem לאן אתה חותר?
תן את המחשבה הסופית שלך מכל סיכום הדברים

• הוסף לסימניות
אגב,
גם באינטראקטיב, יש אפשרות 'להצמיד' את התיק שלך לביצועים של סוחרים אחרים, ובהחלט רואים שם שיש סוחרים שמכים את המדד, ובגדול.

• הוסף לסימניות
@menajem לאן אתה חותר?
תן את המחשבה הסופית שלך מכל סיכום הדברים
תודה רבה ששאלת את זה (יכול להיות שהרבה לא יהבו את התחשובה שלי אבל האמת אהובה מכל)
בקשר למסחר:
אני אומר:
1. שודאי שיש שיטות להרוויח [וכדמוכח שיש שיטות להפסיד באופן עקבי].
2. אלא שזה מאד קשה, ורובא דרובא לא יצליחו.
3. עם זאת, בעייני זה לא מצדיק לכתוב בפורום דיסאינפורמציה.
4. גם מפריע לי שאנשים שלא מבינים כלום בתחום, כותבים כאן כאילו היו מומחים (אבל האמת שזו לא בא מרוע, חסר להם כ''כ הרבה ידע בתחום, שלא מודעים בכלל כמה שהם לא יודעים, וגם זה לא אשמתם, ברור שמי שלא השקיע בזה המון לא ידע [כמו כל תחום אחר בחיים]).

אבל החלק הכי חשוב מבחינתי:
עיקר מטרתי אינה לדבר על לדבר על שוק ההון (למרות שאני קצת מתעסק בזה יותר מהמשתמש הממוצע [אני מפתח ובודק אסטרטגיות מסחר אלגוריטמי] ספק לפרנסה ספק כתחביב ספק למצוא תירוץ למה אני לא לומד בהתמדה), עיקר המטרה שלי היא לכתוב כדי לאתגר. כדי לעורר חשיבה. כדי לגעת בנקודה שבה אנשים עוצרים לחשוב ולא רק מקבלים כל משפט כעובדה מוחלטת.
אני מאמין גדול ביכולת של בני אדם לחשוב בעצמם (גם אם לפעמים היא מסוכנת).
אבל אני גם רואה עד כמה אמונות שתקועות עמוק – על עצמם, על העולם, על מה "אפשרי" ומה "בלתי אפשרי" משתקות אנשים חכמים, ומונעות מהם לצמוח.
אני מודע שהגישה הזאת, בהקשר של מסחר בשוק ההון לא מזיק אבל אצל רוב בני אדם, זה לא קשור למסחר, זה שרשראות שכובלים אותם באופן כללי.
ואם בזכות דיון על מסחר מישהו יתחיל לחשוב לעומק גם על האמונות שמנהלות אותו בתחומים אחרים אז בשבילי, זה היה שווה.
אחד הדברים הכי מסקרנים בעיניי הוא לראות איך גם אנשים מאוד חכמים, ברגע שמגרדים להם איזו אמונה ישנה, פתאום לא מסוגלים לחשוב אובייקטיבית.
לדעת לזהות את זה – אצל אחרים וגם אצל עצמך – זו מתנה עצומה לחיים
פעמים מההודעות שלי לא נראה כ''כ שזו מטרתי, כי לפעמים אני כותב בצורה עוקצני מידי וכו', וזה בעיה, אני צריך לעבוד על זה, בעז''ה אני אשתפר, יש קושי מיוחד כיון שבפרוג לא ניתן לערוך מה שכתבו אחרי כמה דקות, אז הרבה פעמים אני שם לב אחרי מה שכתבתי שזה נשמע חריף וכדו' כבר לא יכול לתקן.

אני מקווה שהתשובה עונה על השאלה שלך, ושלא יפריע לקוראים שנהיה כאן בנימא מידי אישית, ובעיקר אני מקווה שפרוג לא ימחקו את זה;););).

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה ברצינות ואשמח אם תצליחו להתייחס לשאלה בהתאם:
יש שתי טענות שחוזרות שוב ושוב בפורום כאן בדיונים על מסחר בשוק ההון: למה אי אפשר להרוויח, ולא שייך ללמוד בזה איזה שיטה למסחר (רק להשקעה לטווח ארוך).
  1. "השוק אקראי לגמרי – אין באמת שיטה להרוויח."
  2. "78% מהסוחרים מפסידים את הכסף שלהם."
אבל שימו לב: שתי הטענות האלה לכאורה לא מסתדרות אחת עם השנייה.
אם השוק היה באמת אקראי – אז למה 78% מפסידים?
וכי נשמע לך הגיוני שאם היה הימורים על הטלת מטבע (שאנשים יכולים לבחור אותו יחס רווח הפסד) האם יכול להיות שיהיה באופן קבוע, תמיד בכל הברוקרים שקרוב ל80% יפסידו, הרי זה לגמרי נגד ההסתברות, היה צריך שיהיה קרוב ל50% ירוויחו ו50% יפסידו (קצת יותר יפסידו בגלל העמלות, אבל העמלות ברוב המסחר הם ממש קטנות) אלא מזה עצמו מוכח שיש דרכים להרוויח, אלא שרק מעט אנשים יודעים את זה.
הרי באקראיות אמיתית, כמו בהטלת מטבע עם יחס רווח/הפסד שווה, היינו מצפים שכולם יישארו בערך סביב האפס – לא ש־3 מתוך 4 יפסידו.
הרי אם אדם היה מפסיד בעקביות רק כי "הכול רנדומלי", זה אומר שהיה אפשר להרוויח בדיוק באותה רמה של עקביות. זה הגיוני?
המשמעות היא שלא מדובר באקראיות טהורה.
יש דפוסים, יש טעויות שחוזרות על עצמן, יש פסיכולוגיה שמתעתעת באנשים – וזה בדיוק המקום שבו יש סיכוי למי שלומד לזהות ולעבוד נכון מול המערכת.

אז לא – זה לא קל. אבל "אין שיטה"? "הכול רנדומלי"? הנתונים עצמם סותרים את זה.

ורגע רגע רגע, אני יודע שכמה ממכם כבר תרצו לענות, אז תעצרו רגע, אני פחות טיפש ממה שאני נראה,
אני יודע שהרבה אנשים מנסים ליישב את הסתירה בטענה ש"יש טעויות אנוש – חמדנות, פחד, חוסר משמעת וכו'",
אבל זה לא באמת עונה על הנקודה שלי. כל זה אכניס לתוך השאלה
אם רוב הסוחרים מפסידים בגלל טעויות שחוזרות על עצמן, אז מה זה אומר מבחינה לוגית?
שקיים דפוס שמוביל להפסד.
ואם יש דפוס שמוביל להפסד – מישהו שיבין אותו לעומק ויפעל הפוך ממנו אמור להרוויח סטטיסטית.
אז נכון, זה לא קל לזהות את הדפוס, ולא מספיק לעשות "הפוך מהחמדן", אבל עקרונית – עצם קיומו של רוב שמפסיד מוכיח שהשוק לא אקראי לגמרי, ושיש בו נקודות חוזרות שאפשר ללמוד ולנצל.
זאת לא אמונה עיוורת בשיטה – אלא מסקנה לוגית מהתנהגות ההמונים.

אין לראות בנאמר עידוד לאנשים להיכנס לתחום המסחר, אני אמליץ לכל אדם ממוצע לא ליכנס, הרי אנו רואים שרוב האנשים מפסידים, ועל כל בן אדם שישאל אותי בלי שאני מכיר אותו, אני אניח שהוא מהרוב, וכך כל אחד אמור להניח אא''כ יש לו סיבות למה לחשוב אחרת.
אבל לא בגלל שאני חושב שאין שיטה להורייח, אלא ודאי שיש אלא שהיא מאד קשה,

מסחר בשוק ההון הוא הדרך הכי קשה לעשות כסף קל. ילדים אל תנסו את זה בבית.
נראה שיש מה להשיב על ה"סתירה הלוגית". נניח שאכן אין שיטה סדורה להרוויח בשוק ההון. האם זה אומר ש-50% מהאנשים שישחקו עם הכסף שלהם אמורים להרוויח? ומה אם הרנדומליות נותנת תוצאות טובות אחד למיליון? למה לצאת מנקודת הנחה שרנדומליות = סיכויים של קוביה? ומה שכתבת "אם רוב הסוחרים מפסידים בגלל טעויות שחוזרות על עצמן" לכאורה זאת לא הטענה של הצד שאומר שהכל רנדומלי, שהרי יש כאן טעויות, שזה מושג שפחות שייך בתוצאות אקראיות. ואם אפשר גם להשיב לתגובות שהשוו את השוק לקזינו- אולי הרגשות שפועלים עלינו דומים בשני המקרים, אבל בקזינו יש בעל עסק עם שיטה סדורה איך להרוויח מבית העסק שלו, ולכן לא שייך למצוא "שיטות" כדי "להרוויח בבורסה", מה שבשוק ההון יכול להיות שייך אם אכן נמצא דפוסים קבועים וכו'..

• הוסף לסימניות
ברור שמדובר על סוחרים ולא על משיקיעים, אף אחד לא דיבר מילה בכל האשכול כאן על משקיעים,
3. עם זאת, בעייני זה לא מצדיק לכתוב בפורום דיסאינפורמציה.
4. גם מפריע לי שאנשים שלא מבינים כלום בתחום, כותבים כאן כאילו היו מומחים (אבל האמת שזו לא בא מרוע, חסר להם כ''כ הרבה ידע בתחום, שלא מודעים בכלל כמה שהם לא יודעים, וגם זה לא אשמתם, ברור שמי שלא השקיע בזה המון לא ידע [כמו כל תחום אחר בחיים]).
איפה ראית בפורום פרוג שמדברים על מסחר ולא על השקעות?
איזה מומחים שלא מבינים כלום בתחום ראית שכתובים בפרוג על מסחר, פרוג מלא מאמרים ידע ותובנות מחכימות מאוד למשקיעים, וכמעט שאין כאן לסוחרים.
ואני מצטער להגיל לחבר'ה כאן, עולם המסחר הוא טיפה יותר רחב ממה שרוב אנשים מכירים.
נכון, ובפרוג כאידאל את רוב הגולשים לא מעניין עולם המסחר אלא עולם ההשקעות

צר לי אבל אתה עדיין לא תפסת את נקודת ההבדל ביניהם

בכל מקרה אם יש לך מידע או תובנה מכל סוג שהוא שלדעתך יכול לעזור לאחרים אתה מוזמן לכתוב אותה, והיא יכולה להיות נכונה גם אם פרוג מלא והוא מלא אנשים חכמים שכותבים דברים ברמה גבוה ובאובייקטיביות בכל תחום ונושא שהוא כולל השקעות שלא תמצא בשום פרום השקעות אחר מכל סוג שהוא ואפילו לא קרוב לכך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....