דיון סתירות וחורים בדופליקטים (ספויילרים יהיו, אין מה לעשות)

• הוסף לסימניות
יש משהו אחד שלא הבנתי בספר.
בייס שנוגע בכדור הטונגו, הופך להיות בן אנוש ומאבד את יכולתו הדופליקטית. כתוב בשני הספרים כמה פעמים.
איך, אם ככה, קאזנס נגע בכדור הטונגו, ומה שקרה זה שפשוט נוצר לו סקנדר, שהחליף את סקנדר בועת האוצרים?
לא מסתדר
כי סקנדר בועת האוצרים שלו נהרג לפני כן. הוא כבר היה 'בן אנוש' כשהוא נגע בכדור שנית
(ככה זכור לי)

• הוסף לסימניות
כי סקנדר בועת האוצרים שלו נהרג לפני כן. הוא כבר היה 'בן אנוש' כשהוא נגע בכדור שנית
(ככה זכור לי)
לפי מה שאני זוכרת, הסקנדר החדש שנוצר מהנגיעה הלך לקרצ'ר ושחרר את סקנדר בועת האוצרים לזאבים, ורק אז הוא נהרג.. לא?
עריכה: כן, בדקתי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי בגלל שהכוחות נשללו ממנו הבייס שלו היה כמו בן אנוש רגיל?
(הסקנדר היחיד שלו היה זה שבקרצ'ר ולא היה ביניהם קשר- כך כתוב)
לא חשבתי על זה!
נראה לי אבל שכתוב בספר הראשון שכל הדופליקטים בעמק השדים, שהסקנדר שלהם בקרצ'ר, הוא כן ייצא במקרה של סכנת חיים לבייס.. כלומר, גם דופליקט שהסקנדר בקרצ'ר, עדיין נחשב דופליקט ולא בן אנוש.. במקרי חירום יבואו להציל אותו

• הוסף לסימניות
שכל הדופליקטים בעמק השדים, שהסקנדר שלהם בקרצ'ר, הוא כן ייצא במקרה של סכנת חיים לבייס.. כלומר, גם דופליקט שהסקנדר בקרצ'ר, עדיין נחשב דופליקט ולא בן אנוש.. במקרי חירום יבואו להציל אותו
השאלה היא אם הבייס נחשב לדופליקט בהקשר לכדור הטונגו. כלומר, האם הכלל שדופליקט שנוגע בכדור הטונגו נעשה בן אנוש רגיל תקף לגבי דופליקט ללא כוחות שבעצם מתפקד כמו בן אנוש רגיל. בעצם, בידיים שלו אין כוח לזמן סקנדר ואולי זה מה שקולט הכדור.
כמובן שרק יונה ספיר יכולה לדעת את התשובה...

• הוסף לסימניות
השאלה היא אם הבייס נחשב לדופליקט בהקשר לכדור הטונגו. כלומר, האם הכלל שדופליקט שנוגע בכדור הטונגו נעשה בן אנוש רגיל תקף לגבי דופליקט ללא כוחות שבעצם מתפקד כמו בן אנוש רגיל. בעצם, בידיים שלו אין כוח לזמן סקנדר ואולי זה מה שקולט הכדור.
כמובן שרק יונה ספיר יכולה לדעת את התשובה...
וואו
הגיוני לי
תודה! די הציק לי החור הזה.. כנראה שזו התשובה

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני זוכרת, הסקנדר החדש שנוצר מהנגיעה הלך לקרצ'ר ושחרר את סקנדר בועת האוצרים לזאבים, ורק אז הוא נהרג.. לא?
עריכה: כן, בדקתי
תודה. אין לי את הספר ולכן מתבססת רק על זכרונות לא מאה אחוז מדויקים.
רק שאלה: הוא נגע בכדור או באחד מהכדורים הקטנים שזירו ניכס לעצמו מהאוצרים?

• הוסף לסימניות
תודה. אין לי את הספר ולכן מתבססת רק על זכרונות לא מאה אחוז מדויקים.
רק שאלה: הוא נגע בכדור או באחד מהכדורים הקטנים שזירו ניכס לעצמו מהאוצרים?
לא כתוב 'טונגו' בפירוש ממש, אבל כן כתוב משהו כמו: החפץ המקודש ביותר לדופליקטים. שזה הטונגו
אני גם חשבתי בהתחלה שאולי זה באמת הכדורים הקטנים, שאז אין בעיה בכלל, הלכתי לבדוק ומסתבר שלא
מעניין עם יונה תכננה את זה, כי החור הזה ענק מידי בשביל להתעלם ממנו(:

• הוסף לסימניות
שני הספרים מלאים בחורים ובסתירות (ומפעילים לנו את כל התאים החלודים במוח). לא נראה לי שאפשר בכלל לנסות ליישב את כולם, כי בהקדמה לספר השני היא כתבה משהו שהסיכום שלו הוא משהו כמו: לקראת הסוף הכול יסתדר...
נשאר לנו לחכות לספר הבא ולסתירות ולתשובות שהוא יעלה...

• הוסף לסימניות
נשאר לנו לחכות לספר הבא ולסתירות ולתשובות שהוא יעלה...
זאת בדיוק הבעיה: אני לא אמורה לסגור את הספר בתחושה שעלי לקנות את הספר הבא עקב החורים והסתירות המרובים בספר זה. אני מבינה שאיני יודעת את הכל, וגם לא אמורה, אבל לפחות לא לקרוא בחוסר הבנה מוחלט.
אפשר לעורר סתירות שהתיישבו בספרים הבאים, אך לא אלו שמערערים את ההבנה והחוקים הקיימים בספר.

• הוסף לסימניות
הייתי שמחה אם מישהו יואיל להסביר את פשר עצתם של קייזר ושל האיש המסתורי ההוא, כיצד לגלות את אוצר הקייבלס שהשתמש בלאי כפאוטור.
קייזר טען שלפי סוג ההתרחשות הלא טבעית, יוכל דני לגלות את האוצר, בהתאם לתחום עליו הוא אחראי.
הוא גם טען שהריקורדום האחרון שהופעל, ושאותו יחפש דני, הופעל על ידי ריינג'.
אם כן, מדוע זקוק דני לחפש את ההתרחשות, לזהות את סוגה ועל ידי כך את האוצר האחראי לה, כשהמידע כבר נתון בידיו? ואיך המידע הזה יעזור לו, אם ברור שריינג' הוא לא אוצר הקייבלס שאותו דני מחפש?

מי שרוצה לדעת איך גילה דוקטור קאלי את סדר האצבעות מוזמן לקרוא שוב את הפרולוג לספר הראשון. אם הוא לא הבין עדיין- שיקרא שוב.
אני לא חושבת שצריך לחפש רמזים נפתלים לשאלה הזו. נדמה לי שברגע שאדם נוגע בכדור הטונגו והופך לדופליקט - הסקנדר הארצי שלו מופיע מיידית ולא כתוצאה מפעולה כלשהי. כי אם לא כן, כיצד הופיע הסקנדר של הגוליבר, אם ניתן להניח בבירור שהוא לא ביצע שום פעולה דופליקטית בכפות ידיו?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שצריך לחפש רמזים נפתלים לשאלה הזו. נדמה לי שברגע שאדם נוגע בכדור הטונגו והופך לדופליקט - הסקנדר הארצי שלו מופיע מיידית ולא כתוצאה מפעולה כלשהי. כי אם לא כן, כיצד הופיע הסקנדר של הגוליבר, אם ניתן להניח בבירור שהוא לא ביצע שום פעולה דופליקטית בכפות ידיו?
יפה מאוד! אבל...
עדיין לא מובן איך לאחמ"כ הוא ידע להעלים את הסקנדר ולזמן אותו בפעם השניה?

• הוסף לסימניות
יפה מאוד! אבל...
עדיין לא מובן איך לאחמ"כ הוא ידע להעלים את הסקנדר ולזמן אותו בפעם השניה?
מסתבר שהוא לא ידע בהתחלה, חקר את הכדור ואז ידע. או שסתם כך אחרי יומיים הוא שילב אצבעות והסקאנדר נעלם בפופ.
מבחינתי יש בזה אותו היגיון כמו שפלמינג גילה את הפניצילין (אנטיביוטיקה) ופרסי ספנסר את המיקרוגל.

• הוסף לסימניות
מסתבר שהוא לא ידע בהתחלה, חקר את הכדור ואז ידע. או שסתם כך אחרי יומיים הוא שילב אצבעות והסקאנדר נעלם בפופ.
מבחינתי יש בזה אותו היגיון כמו שפלמינג גילה את הפניצילין (אנטיביוטיקה) ופרסי ספנסר את המיקרוגל.
מצטער אבל לא.
הוא לא "שילב אצבעות". מדובר על פעולה מסוימת שמעולם אף אחד מאיתנו לא ביצע. גם לא באקראי.
גם לא בשיר 'אצבע לאצבע נחבר' או 'עשר אצבעות לי יש'
מדובר כאן על סדר מדויק וספציפי במיוחד.
מסתבר שהוא לא ידע בהתחלה, חקר את הכדור ואז ידע.
ושוב, איך חוקרים את זה?
הוא ניסה קודם לנשק את המרפק?
לפזול לשני הכיוונים בבת אחת?
לשלב ידים מתחת לכפות הרגליים?
שינסה קודם את כל תנוחות היוגה האפשריות!

• הוסף לסימניות
מצטער אבל לא.
הוא לא "שילב אצבעות". מדובר על פעולה מסוימת שמעולם אף אחד מאיתנו לא ביצע. גם לא באקראי.
גם לא בשיר 'אצבע לאצבע נחבר' או 'עשר אצבעות לי יש'
מדובר כאן על סדר מדויק וספציפי במיוחד.
לא זוכרת את הפעולה, האמת. אשמח שתזכיר לי.
ושוב, איך חוקרים את זה?
הוא ניסה קודם לנשק את המרפק?
לפזול לשני הכיוונים בבת אחת?
לשלב ידים מתחת לכפות הרגליים?
שינסה קודם את כל תנוחות היוגה האפשריות!
מהחקירה על הכדור. כמו שנוצר תליון ההקסוגונום, והקרצ'ר, והאוצרים וכל החוקים האלו... וכן, אני תמהתי על זה גם כן, איך אפשרי להוציא מכדור דומם מידע.

• הוסף לסימניות
הוא חקר את האנרגיה היוצאת מהכדור ומצא דרך לעצור אותה, הוא יצר את תליון ההקסונוגם עם "משבש תדרים דופליקטי" ומצא גם דרך הגביר את האנרגיה הזאת ואת זה הוא שם בקרצ'ר וכו' וכו'
ההקסוגונום אכן מתקבל. אבל קרצ'ר, והצלחת חלוקת הכוח, לקיחתו בנגיעה בכדור מלבד לאדם מסוים - לא חושבת שהם ירדו יחד עם הכדור ופשוט היו. גם אותם היה צריך לחקור, ואנרגיה שיוצאת - לא מספיקה להבנתי.

• הוסף לסימניות
הכי מסתבר שבתור הדופליקט הראשון בעולם הוא שאל את הסקנדר שלו הסקנדר שלו הסביר לו דברים בסיסיים ואח"כ הוא חקר את הכדור ודאג לעוד חוקים וכו'
ולמה שהסקנדר ידע?
הסקנדר של דני לא ידע כלום על דופליקציה.
סקנדר הוא סה"כ הוא שכפול של האדם (הבייס) ולא אמור להיות לו יותר ידע מהאדם עצמו

• הוסף לסימניות
בקשר לשאלה איך דוקטור קאלי גילה איך יוצרים סקנדר-
זה פשוט מאוד, וכתוב בפרולוג
הוא שפשף את הידיים זו בזו כדי להתנקות מהעפר, ומצא את עצמו במהירות על טבעית ולא הגיונית באגם.
בתור איש מדע, הוא שחזר מה הוא עשה מאז המגע בכדור ועד להופעת הסקנדר, וקלט את הטריק.
אני מניחה שהיו ניסויים רבים תוך כדי.

בקשר לשאר השאלות, אני מסכימה עם חלקן, ויש לי תשובות לאחרות
אבל אני רוצה להניח פה שאלה אחרת
למה דווקא בספר הזה, כולם מגיעים ממקום של "בואו נמצא חורים, זה ספר מזעזע, וכו' וכו'"
תנו אמון, תשחררו...
מה מפריע לכם שיש ספר טוב שאנשים אוהבים?
גם אני מסכימה שיש הרבה שאלות (לא משתמשת במילה חורים כנ"ל) שלכאורה יפתרו במהלך הסדרה
אבל זה לא מטריד את מנוחתי כל כך...
זה אומר דרשני, הצורה שבה אנשים מתבטאים פה, ואני בכוונה לא מצטטת
נראה לי כדאי לפתח קצת פרגון ועין טובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה