דיון סתירות וחורים בדופליקטים (ספויילרים יהיו, אין מה לעשות)

• הוסף לסימניות
למה דווקא בספר הזה, כולם מגיעים ממקום של "בואו נמצא חורים, זה ספר מזעזע, וכו' וכו'"
לא הייתי אומרת שכולם מגיעים מהמקום הזה.
מה שיפה בספרים של יונה ספיר זה שהיא בונה את העלילה בהדרגה, פרטים על גבי פרטים.
מה שיוצר רמזים מטרימים וגורם לספר להיות במובן מסויים גם סוג של חידה.
אנשים נהנים לדון בספר, והרבה שאלות לא מגיעות ממקום של למצוא חורים אלא לגלות למה התכוונה הסופרת.
מצד שני, יש את אלו שעדיין נוקטים בגישה ספקנית כלפי הספר וזה הגיוני, הרי זו סדרה ראשונה מסוגה. אפשר להבין את זה שקשה לחלק מהציבור לתת אמון בפנטזיה. מה גם שקשה למצוא ספר שאין בו בכלל טעויות ובתור כותבים או מתעניינים בכתיבה אנחנו נוטים לביקורתיות.
אמנם ישנם הרבה שאוהבים את הסדרה ונהנים ממנה אבל כן ניתן לראות את סוג הקוראים שציינת, חלקם מתעקשים למצוא חורים והוכחות לחוסר מקצועיות וחלקם בכלל לא נותנים צ'אנס לסדרת פנטזיה חרדית וזה באמת חבל.
נראה לי כדאי לפתח קצת פרגון ועין טובה.
הלוואי ונפנים שהם לא סותרים ביקורת טובה...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בקשר לשאלה איך דוקטור קאלי גילה איך יוצרים סקנדר-
זה פשוט מאוד, וכתוב בפרולוג
הוא שפשף את הידיים זו בזו כדי להתנקות מהעפר, ומצא את עצמו במהירות על טבעית ולא הגיונית באגם.
בתור איש מדע, הוא שחזר מה הוא עשה מאז המגע בכדור ועד להופעת הסקנדר, וקלט את הטריק.
אני מניחה שהיו ניסויים רבים תוך כדי.
מה לעשות ששפשוף ידים בכלל לא דומה להצמדת האצבעות המתוארת בספר?
כולנו יכולים לנסות בבית...

ושוב, לא מדובר על הצמדה בסדר ספיציפי ומדיוק אלא על שפשוף בעלמא שקורה בכל האצבעות בב"א. וממילא לא יכל להיווצר סקנדר כנ"ל.
אבל אני רוצה להניח פה שאלה אחרת
למה דווקא בספר הזה, כולם מגיעים ממקום של "בואו נמצא חורים, זה ספר מזעזע, וכו' וכו'"
תנו אמון, תשחררו...
מה מפריע לכם שיש ספר טוב שאנשים אוהבים?
גם אני מסכימה שיש הרבה שאלות (לא משתמשת במילה חורים כנ"ל) שלכאורה יפתרו במהלך הסדרה
אבל זה לא מטריד את מנוחתי כל כך...
זה אומר דרשני, הצורה שבה אנשים מתבטאים פה, ואני בכוונה לא מצטטת
נראה לי כדאי לפתח קצת פרגון ועין טובה.
א. ממש לא כולם, המוני אנשים מפרגנים ומעריצים את הספר, אז קצת ביקורת נכונה ובריאה היא גם בסדר.
ב. הקוראים משלמים 80-100 ש"ח לספר היום. אז אנחנו רוצים תמורה טובה ואיכותית לכסף הזה!
ג. את מנוחתך זה לא מטריד. אבל אנשים מסוג מסוים של חשיבה ישרה ואנליטית שאוהבים קצוות סגורים - יכולים להרגיש קצת מוטרדים, אז נראה לי כדאי לפתח קצת פרגון ועין טובה!

• הוסף לסימניות
זה מה שחיה לאה כתבה

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-07-29 165238.png
    צילום מסך 2025-07-29 165238.png
    KB 31.9 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה