סיפור בהמשכים סתם קטע שכתבתי...

• הוסף לסימניות
בפעם השלישית הדרך כבר מוכרת. האיברים פועלים בהתאם. רק המצפון עדיין לא משוכנע, נוזף.
תשתוק כבר, היא רוצה לצעוק לו. אתה יודע שזה לא הבחירה שלי. אני עושה מה שאני יכולה, וזהו.
יוסוף מתקדם מהר, עיניו מרצדות.
הפעם זה חדר אחר. המשטרה כנראה התחילה לעבוד.
הוא שולף מפתח, קוסם. היד פועלת במהירות, הכפפה גם.
השורות השחורות מול עיניה, מרצדות. היא אף פעם לא ידעה כמה לראייה יש כוח. אילו רק היתה עיוורת. זמנית לפחות..
שוב היד מתופפת, מרגישה את הנייר החלק. חסרת מנוחה.
זהו.
היא פונה אחורנית. מאותתת לו.
הטקס הקשה יותר עוד לפניה.

הפעם זה קצר יותר.. סורי.

• הוסף לסימניות
מחר תהיה הפעם הרביעית. היא מתפללת שגם האחרונה.
התחושה הזו, שורפת לה את קצות האצבעות. מושכת למטה.
לסייע לחמאס? עד איפה היא הגיעה?
זו לא הייתה בחירה שלך. מתעקש קול קטן, צפצפני.
לא נכון, מתנגד השני, צליל בס. יכלת לסרב, אולי לשקר. חוצמזה- מה זה החיים שלך מול הביטחון של כל הארץ??
היא מושכת באפה, מותשת. היא יודעת שהיא פחדנית. זה מה שהיא. פחדנית עלובה. אנוכית שכמותה.
ואולי אמא שלה, והאחים.. הם עלולים לסבול מהתוצאות! היא קולטת, נחרדת. קול הבס מדגדג לה, גורם לה לרצות להתנגד ליוסוף פעם הבאה. להגיד שהיא לא מסכימה.
היא מתרפה אחרי שניה, מיואשת. יוסוף לא יקבל כזו תשובה. לעולם לא. וזה לא יעזור לאף אחד שהיא תמות, היא מנסה לשכנע את עצמה. אולי.

• הוסף לסימניות
ואווו
והיא עוד יותר מסכנה אם היא גדלה כיהודיה...
אגב.. ב"ה כתבתי עכשיו את סוף הסיפור. אם זה מרגיע אתכם :sneaky:
ישש
אגב, ממליצה לך לכתוב פרולוג שבו הסיפור שהיא נמצאה ע"י אבא שלה..

• הוסף לסימניות
צודקת.. אני אנסה.
תודה רבה לכולם על התגובות!

• הוסף לסימניות
היא עייפה, קול מוזר חודר לה לחלומות, הודף קורי שינה. קול של מגפון.
"פתחו את הדלת. חיפוש בידי משטרת ישראל" המילים מתנגשות בקירות, נשמעות בבירור.
היא קמה במהירות. אוספת חפצים, מתקדמת לחדר הכניסה.
כולם מתכנסים, בוהים בבלבול בשוטרים הנכנסים בביטחון פנימה. מתפרסים מול עיניהם.
"יוסוף מוגרבי" מקריא המפקד- כנראה, מעביר מבטו בין הסובבים.
אחיה שליו. המפקד פוסע לעברו, מביט במסך. "אני אחמד" הוא אומר בלי למצמץ. "יוסוף זה אחי התאום"
השוטר מביט בו בספקנות, מדפדף במכשירו.
היא פתאום קולטת. לא רק בגלל הפיצוץ הבלתי חוקי- הקבורה היתה כזו מהירה. לא רשמית.
השוטר מהנהן לבסוף, חוזר למקומו "לילה מוגרבי" הוא מקריא את השם השני, מסתכל שוב במכשיר, מבטו מתמקם עליה.
ראשה הושפל "אני" לה- אין אחות תאומה..
השאר מפנים לעברה את מבטם. עיניו של השוטר מצומצמות, ידו מוציאה אזיקים. "חסרת בושה" מפטיר במיאוס אחד לידו. היא מתנשמת, מביטה סביב.
"באמת תהינו מי הפושע שמשאיר סימני דרך ברורים כל כך.." הוא מסנן מולה "טביעות אצבעות, חפצים.."
פניה מלבינות, רגליה פוסעות לאחור.
למה ה', למההה????
יוסוף לידה מפנה אליה במהירות בזק מבט רצחני, אפל.
היא עוצמת עיניים. רוצה להעלם מפה.
"את עצורה ברגע זה על פריצה למחלקה חסויה, זיוף מסמך רשמי וגניבת נוסחאות רגישות למדינת ישראל. לכי קחי את הדברים שלך" מורה המפקד בתכליתיות, מניד בראשו לחברו.
הקירח מלווה אותה, נעצר על סף הדלת. יוסוף ממהר מאחוריו, טורק מול פרצופו ההמום.
"לילה" היא רכונה לאסוף את הדברים, מזדקפת לאיטה. ליבה מפרפר.
"אז ככה. יהודיה מקוללת שכמותך" הוא יורק את המילים בתיעוב "כל זה היה הצגה, את הובלת לפה את השוטרים של היאהוד. את—" נגמרו לו המילים. הוא מתנשף, מלא חרון.
היא שותקת. לא מאשרת דבר.
מול עיניה הוא מוציא את הסכין, מנופף בפראות. היא נרתעת אחורה, נופלת.
"אתה לא תעשה את זה!" היא מנסה "השוטר מאחורי הדלת. הוא ישמע את הצעקה שלי. יאסור אותך"
כמענה לדבריה הדלת נפתחת, קולו של השוטר נשמע.
יוסוף נוהם כארי בסוגר, מחזיר את הסכין בלית ברירה לכיסו.
"אני– אני עוד אסגור איתך חשבון" הוא מסנן, קולו מעביר בה צמרמורת.
הבית כבר מאחוריה. כולם מלווים אותה במבטם. מי בשמחה לאיד, מי ברחמים, ומי בשנאה.
היא מובלת על ידי השוטר החוצה. לניידת.
לחופש.

תם אך לא נשלם..

• הוסף לסימניות
טוב.. אז התנצלות מכולם. אני לא עברתי עליו אחרי שכתבתי. (לא היה לי אומץ..) מקווה שתשרדו גם כך..
לא להאשים אותי.. יש עוד דברים במוח חוץ מהקול השפוי..:rolleyes:

אחרי הסוף
דמעות כמעט עולות לה לעיניים. השלטים בעברית, הנופים העירוניים. כל הנוף שהיא חשבה שלעולם לא תחזור אליו.
היא מושכת באפה, מתעלמת מהשוטרים שמבינים בהתרגשותה בחוסר הבנה הגובל בבוז.
הם בכלל לא מבינים למה אני שמחה כל כך, היא מסיטה מבט שוב לחלון, גומעת בעיניה את הכביש.
התחנה כבר מולם, הניידת מחנה באיטיות.
שני שוטרים מושכים אותה מהרכב בחוסר עידון. היא מרחפת.
החוקר יושב מולה כבר שעתיים רצופות. היא מנסה לבלוע פיהוק, איך לא נמאס לו?
היי, הוא קם. יוצא בפתאומיות מהחדר.
היא מרימה עיניים תוהות לאישה שנכנסת לחדר במקומו, מתיישבת מולה.
עיניה ממצמצות, מנסה לנצל את ההזדמנות. "אני יכולה לדבר עם אמא שלי?" כמיהה מלאה במלותיה, נוטפת בהן באגלים גדושים. א מ א. אמא אמיתית. שלה. לא עיישא, לא נאסרין. פשוט אמא.
החוקרת מביטה בה בהתעניינות. מבטה ממוקד בה, סורק מחשבות מקוות, מרחפות.
"כן" היא אומרת מדודות, מוציאה את השפופרת שעל השולחן מתושבתה "אני פשוט אצטרך להיות פה. מקווה שאת מבינה את זה" היא מוספה בקורטוב רגישות.
"כככן" מילותיה של לאה רועדות, שבריריות. אמא כבר יודעת? ומה עם אלה מיד לאחים? היא לא שמעה מהם כלום מאז השיחה האחרונה.. הם יודעים על כל הסיפור הזה?
החוקרת מתעלמת מסימני השאלה שנמחקים לה מהעיניים ברגע שהמספר מופיע לה על הצג. א מ א !
"הלו?" בוקע קול מהוסס מהשפופרת. הפה של לאה נפתח, לא מוציא מילה. היא מניחה שהחוקרת כבר מעודכנת בפרטים עליה, רואה אותה נוטלת מידה את הטלפון במבע מבין.
למה היא פשוט לא מצליחה לדבר??
ארבע שנים היא דמיינה את הרגע הזה. ארבע שנים של סבל, של געגועים שורפים, של יאוש תהומי.
דמיינה את השחרור, את החזרה, את הקול של אמא. את הבית.
הדמעות מטשטשות לה את שדה הראייה. רק עכשיו היא קולטת את המשמעות האמיתית של מה שקרה פה בשלושת השעות האחרונות.
"אאממא" הקול שלה רועד, מוצא את עצמו. החוקרת ממהרת לקרב את הפומית. היא ממצמצת, הדמעות גולשות. שוב.
"אמא?" היא שואלת שוב לשמע הדממה שעל הקו. "זו-- ממי זוו" הקול של אמא רועד גם, ללא ספק.
היא ממשיכה להתמוגג. החוקרת מנידה בראשה, מחליטה לדבר. "גברת-" "יסמין. יסמין שמיר" הקול של אמא שלה מתנדנד "מי- מי את בדיוק? את יכולה להסביר לי מה קורה פה?"
"ובכן גברת יסמין" לאה נושכת שפתיים אדומות. היא ממהרת להציג את עצמה, ממשיכה. "שמי פקד לילך שלום, וכפי שהבנתי את הדברים את--" היא מחליטה לשנות כיוון "הבת שלך נחטפה על ידי בעלך לשעבר, נכון?" שתיקה מאשרת את דבריה, מלווה ביפחות. "אני שמעתי מעט פרטים על מבצע החילוץ של יד לאחים שנכשל, ו.. יש לי שני בשורות לספר לך"
מעבר לקו יסמין עדיין לא מעכלת. השוטרת שם ממשיכה לדבר. לא מחכה לה.
"בשורה ראשונה- הבת שלך כבר לא ברשות אביה הערבי. הבשורה השניה היא---" קולה מתמהמה. "הבשורה השניה היא שהבת שלה כרגע עצורה בידי משטרת ישראל" היא זורקת את הכל, מסיימת.
"היא, היא, היא כבר לא בכפר--" הקול של יסמין רטוב, עדיין לא מעכלת. הטעם של המילים מתוק, מעדיף להתעלם מהבשורה השניה. היא מתעשתת אחרי דקה. "אא-- עצורה? על מה בדיוק" היא שואלת בזהירות, מפחדת לפגום באושר.
בכי חנוק נשמע שם. זו הבת שלה, מיבבת מעבר לקו. "אאני--- הואא, יוסוףף הוא הכריח אותי, בגלל הזזיכרון שלי" מילותיה נוזליות, מחליקות לאוזנה של אימה הקשובה, רחמים ממלאים את ליבה עד גדותיו "הוא בחמאס ורצה שאני אזכור בשבילו נוסחאות סודיות ואעתיק לו אותן בבית, למפקדים שלו" היא מתנשמת, משאירה את הדמעות ככה, מלותיה סתורות. "הווא איים שהואא יהררווג אותי" הבכי מתפרץ מחדש "לא היה לי בכלל מה לעשות--- וזה גם היה בדיוק כשאבא תפס אותי על הבריחה האחרונה. וואני---" היא מתפרקת, סופית.
יסמין עוד שניה בוכה בעצמה מהצד השני של הקו. ידיה משתוקקות לחבק את הקטנה שלה, שנמצאת שם לבד. יותר מדי זמן.
"לאה" הקול שלה מוצא את עצמו, עמוס ברגש אימהי, שוקק.
"את שומעת אותי לאה?" היא נושמת עמוק, מנסה לאסוף כוח שיחזיק את הילדה שלה, שרועדת שם בתחנת משטרה. "אני מבטיחה לך לאה שאני עכשיו לוקחת אוטובוס ונוסעת אלייך. אוקיי?" היא קמה, לא אוספת כלום. "בעזרת השם עוד כמה ימים את כבר בבית, שוכחת מהכל" הקול שלה מנסה למחוק עבר, לאחות חתכים מדממים. לעטוף פשוט. בלי שום דבר נוסף. מנסה לא לזכור שזה כבר לא אפשרי.
התנשפות קטועה עונה לה. דממה.
בצד השני השוטרת משלבת ידיים, עיניה מכווצות. היא מקווה בשבילן שהסיפור באמת ילך חלק.

אני מנסה גם לא לשקר וגם להגיד שאני אשמח מביקורת.. קצת מסובך..

• הוסף לסימניות
"ובכן גברת יסמין" לאה נושכת שפתיים אדומות. היא ממהרת להציג את עצמה, ממשיכה. "שמי פקד לילך שלום, ו
פרק יפהפה!
רק שאלה קטנה, לאה זו לא העצורה? כי זה נשמע כאילו השוטרת היא לאה...

• הוסף לסימניות
דבר ראשון- תודה רבה לכל המגיבים שהזכותכן הדבר הזה ממשיך בלי תכנון בכלל.. באמת שהזכויות שמורות לכם.
דבר שני- תודה ל @yael305 על ההארה..

אז הנה הפרולוג לפניכם

הדרך קיצור המוכרת כבר לקראת סיום, המוח שלה תפוס, חולמני.
היא רק לא שמה לב לשני דמויות מתלחששות באחד מפתחי הבניינים הישנים.
פספסה.
"זאת היא"
"חליל יהיה מרוצה"
צחקוק חנוק
"יאללה, הסמרטוט אצלך?"
"אַאה"
עיניו התצמצמו
"וואחד, ת'נין, תלאתא!"
זה היה מהיר. ממש.
תוך שניה היא היתה מרוחה על המדרכה, שחור מרקד לה מול העיניים. צורחת.
יד כהה אחזה בכוח בכתפה, מושכת למעלה. היא ראתה שמש לשבריר שניה, עוד יד כיסתה על פיה ואפה סמרטוט מדיף ריח חזק.
מוחה הסתחרר, מעורפל.
היא צונחת רפויה ישר לידיים שלו.
נכנעת ללא מלחמה.

תגידו לי אם הוא היה מספיק מובן או שכדי להוסיף איזו אפיזודה מהכפר עצמו בסוף החטיפה..

• הוסף לסימניות
תגידו לי אם הוא היה מספיק מובן או שכדי להוסיף איזו אפיזודה מהכפר עצמו בסוף החטיפה..
דבר ראשון - זה מטורף, שמחה להיות זאת שעודדה את הפרק:)
דבר שני - אני הבנתי, אבל אני לא יודעת אם זה לא בגלל שאני מכירה.
אולי אפשר להוסיף משפט שהם הביאו אותה ישר לאבא שלה, או למקום ממנו ברחה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה