כללי עבודה בבית דפוס

• פותח הנושא vj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הלכתי לראיון בבית דפוס גדול, והמנהל מאוד "התלהב", ורצה שאעבוד אצלו, דיברתי איתו על התנאים - והוא אמר לי מחיר מאוד נמוך, אז אמרתי לו שעזבתי עבודה עם מחיר גבוה מזה, והוא אמר שהוא יבוא לקראתי ולא נקב בסכום.
קבענו לדבר אחרי צהריים. ואז הוא ביקש ממני לבוא ליום נסיון, זה קצת עיצבן אותי כי נראה לי שזה לא מקובל וחוצמ"ז מה עם המחיר? והוא ענה - אני רוצה לראות ששווה לי לשלם לך יותר.
היה באותו יום זוועה אבל זה כבר לא קשור לסיפור. ועכשיו הוא שוב אומר לי תראי אני רוצה עוד יום ניסיון, ועדיין לא מדבר על המחיר. הוא טוען שהמחיר מצידו זה לא בעיה, אבל הוא צריך לראות אם אני מתאימה.

ואני מתחבטת אם להיות אסרטיבית ולהגיד לו שבלי לשמוע מחיר אני לא באה.
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
לניסיון כדאי לבוא, (כמובן אם הוא נראה רציני)

• הוסף לסימניות
גם אני חושב שכדאי להשתדל ולהתאמץ עוד קצת , אולי תופתעי בסוף.

• הוסף לסימניות
לבוא פעמיים לנסיון? אולי הוא יבקש חודש שלם נסיון?
זה נראה נסיון התחמקות

• הוסף לסימניות
התקשרו אליי פעם ממקום שהתראיינתי בו, וביקשו שאבוא לניסיון/"יום התלמדות".
הם לא הבטיחו לי את המשרה "בתמורה".
סירבתי לבוא ללא קבלת תשלום על אותו יום (האמת שגם לא התלהבתי מאוד מהמקום) והם כמעט נפלו מהכסא מרוב הפתעה ואמרו שזאת פעם ראשונה שהם שומעים דבר כזה.

• הוסף לסימניות
גם אני רציתי להגיד שצריך לבקש תשלום עבור היום ניסיון.
מה זה שהם דורשים עבודה בחינם? אפילו לא בשכר מינימום???? הרי יכולים לקחת מעצב אחר כל פעם ליומיים ניסיון בחינם, ולחיות ככה כל החיים עם מעצב חינמי מתחלף!
שיתנו לפחות את המחיר שאמרו בהתחלה שהם נותנים לשעה, לפי מספר השעות שאת עובדת בימי הניסיון, ואחר כך יחליטו אם רוצים לקחת במחיר גבוה יותר.
חוצפה!

• הוסף לסימניות
גם אצלי ביקשו לבוא לכמה ימי נסיון באחד ממקומות העבודה אבל זה היה בתשלום מלא! והתניתי את זה מראש. תדברי איתו ותגידי לו שאם הוא רוצה עוד נסיון זה בתשלום מלא.

• הוסף לסימניות
אני מכיר מקום שהעביר לפחות חודשיים עבודה ב"ניסיונות" כאלה.

• הוסף לסימניות
הוא רציני. זה ברור לי , אבל לא כל כך נעים לי להתנות את זה בכסף.

• הוסף לסימניות
לדעתי אין כזה דבר לא נעים לי תהיי אסרטיבית ותעמדי על שלך אחרת גם השכר היותר גבוהה יהיה נתון למיקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י vj;602955:
הוא רציני. זה ברור לי , אבל לא כל כך נעים לי להתנות את זה בכסף.

את חייבת, ומגיע לך.
אחרת הוא יזלזל בך.

• הוסף לסימניות
את חייבת להיות אסרטיבית... את לא עובדת בחינם!! רק כך תצאי נשכרת.

• הוסף לסימניות
הוא כנראה לא הצליח להתרשם ביום הראשון כי זה לא היה יום רגיל או משהו כזה,(כמו שרשמת שהיה זוועה)
ולכן הוא לא רוצה לפסול אותך אלא לראות עוד יום.

אני רק מתרשמת מזה לטובה.
לדעתי תלכי לעוד יום. (תמצאי איזה ניסוח שלא יוציא אותך קטנה- כמו שגם את האמת רוצה עוד יום להתרשם אם מתאים לך לעבוד שם...)
אגב, רב הסיכויים שאם תמשיכי באמת לעבוד שם הוא ישלם לך גם על הימים האלו.

• הוסף לסימניות
תודה לעוזרים ...
אפשר עוד שאלה.. כמה נראה לכם הגיוני לשלם לשעה בבית דפוס? ואל תגידו לי 25!

• הוסף לסימניות
לדעתי הכל תלוי בך.
כלומר, את צריכה לחשוב באמת אם את רוצה לעבוד שם או לא, לא חכמה להיות אסרטיביים וחזקים ולהגיד לא בפרצוף או להיות נוקשים ולומר תביא מיד את התשלום על היומיים האלה ואז להפסיד לגמרי את הסיכוי לעבוד שם. הכל יחסי.
אם רוצים לעבוד שם, יש מה להתגמש בהתחלה למרות העצבים שזה עושה, אם מחליטים שמנקודה X של ניצול או שרק נדמה כניצול וזה כבר לא שווה את העבודה, אז אפשר לעשות יותר שרירים.

• הוסף לסימניות
אם את יכולה לא לעבוד בבית דפוס אל תעבדי
זה לא שווה שום סכום
לחץ ולקוחות כל היום
אם הייתי יכולה לעזוב את הדפוס שאני עובדת הייתי הולכת!

• הוסף לסימניות
אם את יכולה לא לעבוד בבית דפוס אל תעבדי
זה לא שווה שום סכום
לחץ ולקוחות כל היום
אם הייתי יכולה לעזוב את הדפוס שאני עובדת הייתי הולכת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י vj;602979:
תודה לעוזרים ...
אפשר עוד שאלה.. כמה נראה לכם הגיוני לשלם לשעה בבית דפוס? ואל תגידו לי 25!
יש פה הרבה אשכולות בנושא. זה תלוי בנסיון שלך, ברמה בהיקף המשרה ועוד

• הוסף לסימניות
זה לא נשמע כל כך טוב, עוד יום ניסיון וגם מתמקח על המחיר
עם עבודה כזו לא נראה לי שאפשר להגיע רחוק מבחינת העלאה בשכר
אולי רק בשביל צבירת ניסיון בתחום זה שווה אבל לא יותר מזה

• הוסף לסימניות
לי פעם משהו רצה עשרה ימים נסיון בחינם כמובן, זה היה בעריכת סרטים, הייתי צריכה עבודה בדחיפות ולכן הסכמתי, אחרי יומים גמרתי לו סרט שלם ואז הוא אמר לי שבסוף הוא לא צריך, נס שהסרט נשאר בדיסק אונקי שלי
מזה למדתי שאסור לעבוד בחינם אפילו יום אחד, לדעתי כדאי לך להגיד לו שאם הוא מפחד את מוכנה לעבוד בתור תקופת נסיון אבל שישלם גם עליה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה