עבודה בשני מקומות - אשמח להסבר

• הוסף לסימניות
הי שלום,
עד לפני כחודש עבדתי מבשך שנה וחצי בשני עבודות
עבודה העיקרית הברוטו כמעט אף פעם לא עבר את ה6,000
ובעבודה השניה באזור 1500
כמובן עשיתי תאום מס
לאורך כל התקופה הזו בעבודה השניה הורידו לי דמי בריאות וביטוח לאומי שנראו לי קצת גבוהים
180 ביטוח לאומי, 180 דמי בריאות (פחות או יותר)
כשהשכר הוא 1500
כעת נכנסתי לבדוק נתונים כי אני רוצה לעדכן אותם שעזבתי את העבודה העיקרית , שירד לי פחות ביטוח לאומי
ואני רואה שיש דבר שנקרא - תיאום ביטוח .
האם לפני הנתונים שנתתי אני זכאית להחזר ביטוח?
תודה לעונים !

• הוסף לסימניות
תראי, אני אכתוב לך בגדול את החוקיות ואת תעשי את החישובים שלך.
עד הכנסה של 6,331 ש"ח (בערך) אחוז הביטוח לאומי לעובד הוא כ- 3.5%
ברגע שעברת את התקרה הזו - הביטוח הלאומי עובר ל - 12% ביטוח לאומי.
מה שכן, בכל מקרה זה נשמע גבוה.
כי גם אם הורידו לך 12% מהשקל הראשון ולא עד התקרה - עדיין זה צריך להיות 180 ש"ח ביחד.
כלומר הביטוח הלאומי + הדמי בריאות ביחד = 180
כך שעדיין משהו נשמע כאן לא תקין.
מאיפה הם הורידו את העוד 180?? גם אם הם הלכו על התקרה הגבוהה זה מדי גבוה.
אולי משהו לא קראת נכון בתלשו?

• הוסף לסימניות
וכן, לפעמים הבאות, כשעובדים כשכירים ביותר ממקום עבודה אחד, צריך להביא חוץ מתיאום המס, גם תיאום ביטוח לאומי.
בו את מצהירה כמה את עובדת במקום הראשון, ולפי זה התוכנה מחשבת כמה עדיין "מותר" לך להרוויח ולשלם אחוז ביטוח נמוך ומאיזה סכום לשלם גבוה.

יש כזה דבר החזר ביטוח לאומי, אבל אף פעם לא הגשתי אז אני לא יודעת איך עושים את זה.

• הוסף לסימניות
תראי, אני אכתוב לך בגדול את החוקיות ואת תעשי את החישובים שלך.
מה שכן, בכל מקרה זה נשמע גבוה.
כי גם אם הורידו לך 12% מהשקל הראשון ולא עד התקרה - עדיין זה צריך להיות 180 ש"ח ביחד.
כלומר הביטוח הלאומי + הדמי בריאות ביחד = 180
כך שעדיין משהו נשמע כאן לא תקין.
מאיפה הם הורידו את העוד 180?? גם אם הם הלכו על התקרה הגבוהה זה מדי גבוה.
אולי משהו לא קראת נכון בתלשו?

תודה על התגובה
לגבי התלוש בדקתי שוב , באמת היה לי טעות בקריאה וזה פחות או יותר כך
אני אשמח להבין יותר לעומק - ההכנסה של ה6300 צריכה להיות משני העבודות יחד ? או מהעבודה העיקרית ?

• הוסף לסימניות
אני אשמח להבין יותר לעומק - ההכנסה של ה6300 צריכה להיות משני העבודות יחד ? או מהעבודה העיקרית ?
מבחינת ביטוח לאומי , עד הכנסה של 6,300 ולא משנה להם מכמה עבודות זה, האחוז המשולם הוא נמוך.
ברגע שעברת את ה - 6,300 אחוז הביטוח הלאומי קופץ ל - 12%
את צריכה להחליט ולהודיע למעסיק כביכול באיזה מדרגה הוא עומד, למעסיק העיקרי את לא צריכה להגיד כלום, אבל החל מהמהעסיק השני ואילך, את צריכה להודיע כמה את מרוויחה בממוצע במקום הראשון כדי שהוא יוכל לחשב כמה נותר לך עד ה - 6,300 לשלם אחוז נמוך.

דוגמא -
אישה עובדת ב - 3 מקומות עבודה.

מעסיק ראשון מרוויחה - 4,000
מעסיק שני - 3,000
מעסיק שלישי - 2,000

למעסיק הראשון היא לא צריכה להביא כלום, בטופס 101 לסמן שהוא המעסיק היעקרי.
למעסיק השני היא רושמת בתיאום הביטוח הלאומי שבמקום הראשון היא מרוויחה 4,000
המעסיק מעדכן בתוכנה, כך שעל חלק מהשכר שלה - (2,300) - יירד רק 3.5% ומעבר לזה 12%
המעסיק השלישי - לכתוב בתיאום המס שבמקומות האחרים את מרוויחה - 7,000 כך שבעצם לא זכאית כלל לניכוי נמוך אלא ישר לניכוי גבוה.

במצב שונה שבמעסיק השני היא מרוויחה 2,000 והשלישי 1,500
המעסיק השני עדיין מנכה על כל השכר אחוז נמוך
ורק המעסיק השלישי מנכה חלק נמוך וחלק גבוה

מקווה שהבנת משהו מההסבר הארוך.

• הוסף לסימניות
יש פעולה שנקראת החזר עקב תאום דמי ביטוח באתר הביטוח הלאומי
אם גבו יותר מידי כי לא דוח מי המעסיק העיקרי או גבו יותר מידי
לאחר סיום שנת המס את פונה עם מס' תיקי הניכויים של כל מקומות העבודה באותה שנה
ומקבלת החזר של גביית היתר, רק עדיף לעשות מראש כדי למנוע כאב ראש
אבל אם גבו-לא אבוד את מקבלת חזרה ע"פ התלושים בהם מצוין כמה נוכה משכרך והאם זה יותר מידי. בהצלחה

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
אפשר לוודא מראש לפי גובה ההכנסה. אם צריך להחזיר סכום כזה לב"ל כנראה שהמשכורות ממש גבוהות.

• הוסף לסימניות
האם הביטוח לאומי הוא 12% על כל המשכורת או רק על ההפרש בין השכר לסכום של 6300 ש"ח?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה