כללי עבודה כפרילנסרית, איך מתאמים זאת במס הכנס&#149

• הוסף לסימניות
אני רוצה לסדר במס הכנסה, שאוכל לעבוד כפרילנסרית אבל לא בא לי לעשות תיאום מס כל שנה. גם לא מתחשק לי להוציא חשבוניות וקבלות בשלב זה. איך אתם הסתדרתם עם מס הכנסה?

• הוסף לסימניות
תיאום מס זה בשבילך - כדי שתשלמי פחות מס.

לעבוד כעצמאית מחייב פתיחת תיק במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, וכן הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה.
אם אין לך תיק עצמאית גם אין לך יכולת לבקש תאום מס, כי את לא רשומה אצלם כבעלת תיק.

חשבוניות מוציא רק עוסק מורשה, אם מדובר בסכומים קטנים את פותחת תיק של עוסק פטור וחסכת לעצמך המון כאב ראש של דוחות דו-חודשיים למע"מ.

לגבי פתיחת תיק ודיווח חודשי וכל זה אני יכולה להסביר לך מה שאת רוצה, זה ממש לא סיפור רציני. בסך הכל לשלם לפי האחוזים שנקבעו לך, פעם בחודשיים.

• הוסף לסימניות
למה לי יש עוסק פטור ואני לא שילמתי מעודי שקל למע"מ ולמס הכנסה?
(אולי זה באמת לא בסדר אז אל תספרו לאף אחד...)

• הוסף לסימניות
למע"מ אתה בהחלט משלם, כי כל דבר שאתה קונה לעסק שלך כולל בתוכו גם מע"מ. אם היית עוסק מורשה היית מקבל החזר של הכסף הזה לאחר הגשת הדו"ח.

למס הכנסה - זה נשמע מוזר, אלא אם כן קבעו לך 0% מס, יש דבר כזה.
לא קיבלת פנקס מקדמות? (פנקס תכלת עם תלושים מסודר לפי חודשים)
אתה לא מגיש להם דו"ח שנתי?

• הוסף לסימניות
אני לא קונה ל'עסק' שלי כלום חוץ מחַלב ועיתונים אולי...:)

בזמנו קיבלתי פנקס לאחמ"כ סגרתי את התיק ופתחתי על שם מישהו אחר ולא קיבלתי כזה פנקס.

לפני כמה חודשים (סוף שנת המס) קיבלתי בדואר דף למלאות, מלאתי להם דו"ח ושלחתי בדואר ומאז לא ראיתי אותם ולא שמעתי עליהם.

קבלות אני רושם לפי פנקס.

• הוסף לסימניות
מחשב חדש?

• הוסף לסימניות
בסדר. ביג דיל.
גם דיסקים.
ומעטפות לדיסקים.

ואפילו כרטיסי ביקור פעם בשנתיים...
זה לא נקרא משלם מע"מ.
וחוצמזה שרוב הדברים אני גם קונה בלי מע"מ מאנשים טובים.

על חשבון זה אני לא משלם לרואה חשבון ומנהל חשבונות ולטפונים לבירורים כל פעם לשאלות, ולנסיעות פעם בחודש (או חודשיים, לא זוכר) להביא דוחו"ת.

• הוסף לסימניות
אביגדור זה שאתה לא משלם זה בגלל שאתה מנהל בפרוג!!!!

בגלל שאתה עוסק פטור ממילא אתה פטור ממס

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שעדיף להיות מורשה...

אגב, מעל סכום שנתי מסויים אתה חייב להיות מורשה, כולל כל הכאב ראש שתיארת (או לשלם למישהו שיעשה זאת בשבילך).

• הוסף לסימניות
YHK עוסק פטור לא פטור מתשלום מס הכנסה, אלא פטור מגביית מע"מ מלקוחות, דיווח שוטף למע"מ, והעברת תשלומים למע"מ

• הוסף לסימניות
הסכום השנתי הוא 62.721 ש"ח נכון לשנת הכספים 2007.
מי אמר שצריך לדווח על כל ההכנסות, אפשר לדווח רק על מי שמתעקש לקבל קבלה כעסקים או עמותות.

yhk, לא הבנתי כ"כ איך קשור ההנהלה למיסים, זה שאני לא משלם זה כי אף אחד לא בא אלי לגבות כסף. כשיבואו נראה מה עושים.<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_95955", true); </SCRIPT>

• הוסף לסימניות
אני גם פתחתי לפני שבועיים שלוש תיק עוסק פטור, לפי מה שאמרה לי הפקידה במע"מ הסכום הוא 67.777 ש"ח בשנה.

פשוט מאוד, ניגשים למע"מ ברחוב כנפי נשרים 66 בירושלים (או כל מקום אחר בארץ), מספרים לפקיד/ה שמעוניינים להתחיל לעבוד בגרפיקה, ואני רוצה להיות מסודר, היא מיד מוציאה תעודת עוסק פטור, לאחר מכן יורדים 3 קומות ללשכת מס הכנסה, שם מעבירים את הטופס, הם רושמים ונגמר הסיפור. סוף שנה כדאי ורצוי לגשת לרו"ח מוסמך כדי שיגיש את הקבלות בצורה מסודרת.

• הוסף לסימניות
הבעיה בעוסק פטור שנראה לי שזה לא נחשב כהוצאה מוכרת ללקוח. ולקוח שיש לו עסק מעדיף שההוצאה תהיה מוכרת.

• הוסף לסימניות
לקוח לא אמור להעדיף הוצאה מוכרת.
זה שהוא לא מקבל על זה החזר מע"מ זה בדיוק הסיבה שהוא גם לא משלם מע"מ.

• הוסף לסימניות
חשבתי שזו פרוצדורה הרבה יותר מסובכת.
באמת צריך לעשות את זה כבר,פרומער טנקס.

• הוסף לסימניות
זו הוצאה לגמרי מוכרת לצרכי מס הכנסה (מאזן הוצאות-הכנסות וכו')
זו לא הוצאה מוכרת לצורך קבלת החזר מע"מ, כי כמו שאביגדור כתב - הלקוח כלל לא שילם מע"מ!

• הוסף לסימניות
עוד על פתיחת תיק...

בלי קשר למע"מ, בסוף השנה צריך לחשב עבור מס הכנסה בדו"ח השנתי את ההכנסות של תלושים+חשבוניות ביחד, אם חורגים מתקרת המס יש לשלם מס הכנסה,
חשוב מאד לברר כל אחד מהי תקרת המס המותאמת לו, לפי מספר ילדים, ועוד...
חוץ מלפתוח את התיק, יש למלא טפסים במשך השנה, שזה לא כזה פשוט ונחמד: הצהרת הון, ביטול מקדמות וכו'.
וחוץ מזה תתחילו לשמור חשבוניות של כל ההוצאות שהיו לכם, אם עובדים מהבית, חלק מהשכירות נחשב להוצאה, וכנ"ל גם חלק מהמזון, חשמל, טלפון , נירות , מוניות ועוד...

• הוסף לסימניות
בעוסק פטור אין את כל הפרוצדורה המתוארת לעיל.

• הוסף לסימניות
יש לי השבוע מבחן על כל החומר הזה
באמת יותר נחמד לקרא את הדו שיח שלכם במקום אותיות וחוקים...
:) :) :) :) :)

• הוסף לסימניות
לי יש עוסק פטור, כבר שנה שניה, וזו הפרוצידורה גם פה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה