כללי עבודות שתמיד דחופות. לעכשיו!

• הוסף לסימניות
"נווו , סיכמנו שזה יהיה לאתמול , זה דחוף ממש, כבר נמשך --- , צריך לרדת לדפוס!!"
בטח שמעתם את זה. נכון?

יש לי לקוחות מסוימים , שאני משום מה שמה לב שתמיד הכל דחוף להם , אבל הבעיה היא יותר גדולה - בהתחלה הייתי מאמינה שזה דחוף , דוחפת הכל הצידה , ועובדת על זה, ושולחת , והנה, רק אחרי יום (במקרה הטוב) הם נזכרים שהם לא עברו על המייל, או שיש עוד תיקון, ואז יש אישור להמשיך , וכך זה מתנהל.
וברקע תמיד "תריצי.. זה דחוף.. דחוווף!!!!!!! נווווו , מה קורה???"

מה עושים עם לקוחות כאלה? אני פשוט רואה שזה ממש לא דחוף.
אז למה שאעבוד "דחווווף"??

ולהבדיל , יצא לי לעבוד עם הרבה לקוחות , גם מכאן , שביקשו עבודה דחופה, והרצתי אותה בזמן שהיה צריך , והכל ירד לדפוס בזמן , כי זה באמת זה היה דחוף.
אני לא אוהבת שמספרים לי סיפורים , ואח"כ עוד מתלוננים שאני זאת שמושכת ומושכת.

ועכשיו אני אשמח לשמוע מה עונים ללקוחות במצב מתסכל שכזה.

רגע, המייל קופץ. והטלפון מצלצל.
"דחוףףףףףףף לעכשיו!!!!"

:mad::mad::mad::mad::mad:

(אציין שאין לי בעיה לעשות עבודות דחופות , כשצריך ואפשר, אבל כשיש לפעמים שכווווולם צריכים דחווווף , מה אומרים לאלו שהדחוף שלהם הוא ממש לא אמיתי..?)

• הוסף לסימניות
תשלחי להם מייל שעבודה מהרגע להרגע כרוכה בתוספת תשלום.

• הוסף לסימניות
תשאלי עד כמה דחוף.

אני גם לפעמים שולחת מיילים שאני צריכה בדחיפות. כי אני יודעת שצריך לעמוד על הראש אחרת זה יתמרח סתם.
אני מלחיצה כי אני רוצה שכל החומר יהיה אצלי ולא ברגע האחרון.
אבל אם שואלים אותי מה רמת הדחיפות, אני עונה שלא נורא אם יהיה גם מחר בצהרים.

• הוסף לסימניות
זה ברור.
מי שצריך דחוף אבל ממש ממש דחוף אבל מממשששששש - יבוא עוד חצי שנה לשאול, אם אפשר את הקבצים הסופיים :eek:

קרה לי לא פעם ולא פעמיים :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1868437:
תשאלי עד כמה דחוף.

אני גם לפעמים שולחת מיילים שאני צריכה בדחיפות. כי אני יודעת שצריך לעמוד על הראש אחרת זה יתמרח סתם.
אני מלחיצה כי אני רוצה שכל החומר יהיה אצלי ולא ברגע האחרון.
אבל אם שואלים אותי מה רמת הדחיפות, אני עונה שלא נורא אם יהיה גם מחר בצהרים.

כשאני שואלת הם טוענים שכבר היה צריך להדפיס מזמן .. לפני שבוע .. או יומיים ..

:eek::eek::eek:

אני חושבת שיש הבדל , בין מה שאת אומרת , לבין לשבת לי על הראש ולשלוח מיילים בלילה של נווו מה קורה , ובבוקר לקבל להגהה ולענות לי אחרי יומיים.
זה די מעצבן.

הענין הוא שהגרפיקאית זאת "האשמה" , את מבינה?
"זה סתם נמרח ......."

• הוסף לסימניות
תקחי תשלום נוסף על דחיפות
ויש לו"ז מסודר אין דבר כזה דחוףףףף
שיחפשו מישהו אחר

והכי חשוב לא להתרגש מזה, אם זה כ,כ דחוף מה נזכרתם עכשיו? היה לכם זמן, אז תחכו גם עכשיו...
בד"כ זה אלו שגם משלמים אחרי חצי שנה....

• הוסף לסימניות
דברו על כך מראש וסכמו בכתב. שאלי למתי העבודה ואם הדחיפות לא מתאימה לך כרגע אל תהססי לומר: "מצטערת, לא אוכל להספיק עד אז" אם הם צריכים אותך והעבודה לא דחופה הם ירדו מרמת הדחיפות ואם יפנו למישהי אחרת את יצאת בכבוד כי את טיפוס שלא לוקח על עצמו פרויקטים שלא תוכלי לעמוד בהם וכו'" - טוב שם משמן טוב.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות!

אלו אכן הדברים שאני נוהגת לעשות, רק שלא תמיד הם עובדים על לקוחות מהסוג הזה.
ופשוט .. משום מה , כבר התעצבנתי לי לרגע ... :eek::eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
אני פשוט מסבירה שיש מועדים לעבודה, ו- 2 הצדדים צריכים לעמוד בהם.

ברגע שאני רואה שהגהה מתעכבת אני כותבת ללקוח בד״כ במייל שאם לא אקבל הגהות עד מועד x לא אוכל לספק את העבודה בדחיפות / בזמן שסוכם.

ללקוחות שצריכים הסבר ״ברחל ביתך הקטנה״ אני טורחת להרים טלפון ולהסביר את ההתנהלות שלי, כדי שלא יהיו אי הבנות:
אני מסבירה שיש לי תכנון של עבודה כדי שכל לקוחותי יצאו מרוצים, ולספק לכל הלקוחות את העבודות בזמן, ולכן אם לדוג׳ סיכמנו סקיצה ראשונה תוך יומיים, וגמר העבודה תוך שבוע. אז זה אומר שפיניתי בשבילו את המועדים שאני צריכה בשביל לעמוד בהתחייבות, ושכולם יצאו מרוצים.
אני מוסיפה ומסבירה שגם אם לקוח אחר מבקש בשבוע הזה עבודה דחופה, האני דוחה אותו לאחרי סוף השבוע, כי אני כרגע עם עבודה אחרת.
כך שאם לדוג׳ במשך השבוע לא התקבלו הגהות הוא צריך להבין שאני כבר עברתי לעבוד על העבודה הבאה, וגם כשההגהות יגיעו אני לא בטוחה שאוכל לעבוד על זה בדחיפות כי כרגע אני מחויבת לזמינות שהבטחתי למישהו אחר.

• הוסף לסימניות
היה לי לקוח כזה, עוד לפני שהכרתי את הסוג, הוא אמר שזה דחוווף כי ביום ראשון הוא צריך להחתים את האנשים, אז ישבתי בשיש ובמוצ"ש לסיים לו, ושלחתי מייל שזה מוכן...
ביום ראשון- הוא לא ענה
ביום שני- הוא לא ענה
ביום שלישי הוא ענה כך: הייתי עסוק, אבוא שבוע הבא לקחת את העבודה....
מאז למדתי שאין כזה דבר דחוף, מה שאני עושה בשעות העבודה- זה מה יש.
שילמדו להסתדר עם זה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרים אדריכל;1868946:
היה לי לקוח כזה, עוד לפני שהכרתי את הסוג, הוא אמר שזה דחוווף כי ביום ראשון הוא צריך להחתים את האנשים, אז ישבתי בשיש ובמוצ"ש לסיים לו, ושלחתי מייל שזה מוכן...
ביום ראשון- הוא לא ענה
ביום שני- הוא לא ענה
ביום שלישי הוא ענה כך: הייתי עסוק, אבוא שבוע הבא לקחת את העבודה....
מאז למדתי שאין כזה דבר דחוף, מה שאני עושה בשעות העבודה- זה מה יש.
שילמדו להסתדר עם זה...

שישי ומוצ"ש!!
:eek::eek::eek::eek::mad::mad::mad::mad:

אבל טוב, העיקר שלומדים :)

• הוסף לסימניות
למי שבקש דחוף-דחוף- דחוף אני אומר שאני לא מכבי אש.
וכן לספרים כאלה שכוללים בתוכם עבודה של כמה אנשים לפני העימוד [בהקלדה, עריכה ], אני אומר שלא ישאירו את הדד ליין אצלי.
אם זה ספר למטרה מסוימת אני ממש שואל למתי באמת כגון מתי היארצייט וכו', לעבוד עם לקוח בלי דדליין זה גם יכול להיות לפעמים מייסר... כידוע.

• הוסף לסימניות
תלוי מי ומה
אם זה לקוח כבד, אקבל את השיגעונות שלו בהכנעה.
אם זה לקוח קטן ואני עמוס בדברים אחרים אני אומר שאני לא יספיק ומפנה אותו לחברים.

• הוסף לסימניות
שואלים את הלקוח מה הלו"ז שלו. לפי"ז שולחים הצע"מ. הלקוח חותם ומשלם מקדמה. וקדימה, לעבודה. את מצידך אמורה לעמוד בלו"ז שהוא דרש, ללא קשר אם זה "באמת דחוף לו" או לא.. והוא מצידו, לא אמור להלחיץ, היות שיש לו"ז ברור.

כך שאני לא רואה שיש כאן איזשהו מקום לבעיות ותהיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה