שאלה יפה -כי זה מקצב קצת מבלבל --גם אני הלחנתי שיר במקצב הזהזה 4/4 או 6/8 ?
או בכלל 3/4
האמת זה נשמע 3/4שאלה יפה -כי זה מקצב קצת מבלבל --גם אני הלחנתי שיר במקצב הזה
באורגן שלי זה מופיע בסטייל --moonlight 6-8 לכאורה 6/8 אבל בחקירת הסטייל הזה מתברר שזה 4/4
מצרף את השיר שהלחנתי באותו משקל למען השוואה ---"תפילת יוסף "
גם אני חושב, אבל 6/8 מזמזום השיר בראש.האמת זה נשמע 3/4
מה אתה חושב 6/8 או 3/4 ?גם אני חושב, אבל 6/8 מזמזום השיר בראש.
תעלה אותו ונשפוט.
ברור 6/8.מה אתה חושב 6/8 או 3/4 ?
אולי נשמע 3/4------אבל זה לא --מה שכתבתי מדויק --למבינים --- שניסיתי להגדיר את המקצב הזה בקיובייס -- רק 4/4 הסתדרהאמת זה נשמע 3/4
זה נראה כאילו אתם מחשבים גם את הקדמה בתור פעמה בתיבה הראשונה, או שסתם אני לא מצליחה לנגן את זה בקצב הזה?זה משקל של 12/8
כלומר- יש בכל פעימה 3 פעימות קטנות, אבל הניצוח הוא ניצוח על 4.
(כל פעמה גדולה מכילה 3 שמיניות קטנות ויחד זה יוצא 12/8 ולכן זה מרגיש כמו 4/4)
השיר הזה יותר קל להבין, עברתי בחושך קצת פחות6/8 אין שאלה
תגידו אתם עננו דל יידל (יצחק פוקס)
6/8 4/4 או 3/4 ??? זהירות מבלבל!
6/8!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //