כללי עבר זמנו, בטל קורבנו | אל תפספסו את הרגע

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
את עודד עזר אני מכיר היטב, אז כמה מילים עליו.
עודד עזר הוא יהודי מאמין מאוד, ואמונתו היא טיפוגרפית.
אמנם אין לו טון של משקלים, אבל כל משקל שוקל טון.
ניקח את אלכימאי לדוגמה, הפונט עוצב במקור במשך 3 שנים ועם השנים הוא לא מפסיק לשפר אותו.
בנוסף הוא השקיע עוד כשנתיים על עיצוב האותיות הלועזיות כך שמדובר בחמש שנות עבודה לא כולל השיפצורים התמידיים.
אתם רגילים לרכוש פונטים על המשקל, כמה שוקל פונט של פונטביט???? 27 גליפים של אותיות עבריות + 37 גליפים של ספרות וסימנים ס"ה 64 גליפים.
ובפונט של עודד? 52 אותיות לועזיות + 27 גליפים של אותיות עבריות + 37 גליפים של ספרות וסימנים + 2 סטים של ספרות חילופיות + אחוזים + מונים
ומכנים ++++ לכמה הגעתם???
כמובן שכל הפונטים שלו באים כאופן טייפ מורחב עם ניקוד מדוייק + אותיות מתרחבות וליגטורות, והוא כאדם חרדי באמונת הטיפוגרפיה, הוא אינו מוכר מה
שמכונה אופן טייפ בסיסי.
אז כרגע, אם תעשו חשבון מה אתם מקבלים תמורת כספכם, לדעתי זה יוצא יותר זול מפונטביט.
רכשתם חבילה בפונטביט ויצא לכם 10 ש"ח למשקל לא כולל מע"מ המרתם לאופן טייפ מורחב ירד לכם כמה???? 16-18 משקלים??? כבר הגענו ל160-180 ש"ח למשקל
לא כולל מע"מ לא כולל לועזית תואמת, לא כולל ספרות חליפיות, לא כולל אחוזים וכו'
רכשתם מפונטביט חבילה של 240 משקלים... כמה תמירו לאופן טייפ מורחב??? 2-6 משקלים... לא נראה לי שיותר.
לדעתי יש לכם כאן הזדמנות נדירה שלא תחזור על עצמה במהרה להשקיע בריהוט מעץ מלא בחצי מחיר.
פונטים וורסטיליים שיעבדו בשבילכם כל החיים שנותנים מענה מורחב ואמיתי למצבים שפונטים רגילים אינם מסוגלים לתת מענה.
עודד גם הסכים לתת תוספת של 20% מעבר להנחה שכבר מקבלים ברכישת משפחה, כך שברכישת משפחה המחיר נהיה עוד יותר זול.
אז משקל רגיל אצל עודד עולה 350 ש"ח כולל מע"מ, היינו שלאחר ההנחה זה יוצא 175 ש"ח כולל מע"מ (148 ש"ח לפני מע"מ) אז תגידו לי אתם אצל מי יותר
זול? ואצל מי מקבלים הרבה יותר???
לידיעתכם, זהו מבצע שעודד עושה רק עבור סטודנטים ולא לגרפיקאים עובדים.
אך עבורכם הוא מוכן להקריב.
מי שלא קונה כעת זה אחד מהשניים או שאין לו כסף או שאין לו דעת!!!
כל המעוניינים שיכתוב מילה אחת "מעוניין" ואחזור אליו בפרטי. ואז אפנה שוב לעודד לגבש את פרטי הפרטים
כמובן ששאלות ובירורים גם ניתן להעלות כאן באשכול.
הנה הלינק לאתר
http://www.hebrewtypography.com/

• הוסף לסימניות
ומי שלא סטודנט? אין לו את המבצע? (לא רלונטי בשבילי, אני שכירה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינה די;1302371:
ומי שלא סטודנט? אין לו את המבצע? (לא רלונטי בשבילי, אני שכירה)

התכוונתי שהמחיר הזה הוא מחיר לסטונטים שניתן לכם.

• הוסף לסימניות
אל תנחית עלי נבוט בראש בגלל השאלות שלי....
אני סטודנטית (בפרוג) וכל התחום הטיפוגרפי חדש לי.
ובכן:
מה זה גליפים? אחוזים? מונים? מכנים?
מה זה אופן טייפ מורחב?
והאם המחיר הולך להשתנות אם אני רוכשת את כל הפונטים בכל או ברב המשקלים? (ראיתי שאין הרבה)

אני בהחלט מעוניינת.
תודה.

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין-
כמה פונטים/משקלים בחבילה
וכמה היא עולה

• הוסף לסימניות
היית צריך לכתוב את זה בהמשך לאותו אשכול,
אתה מתחיל לשכנע אותי...

נחשוב ע"ז יותר ברצינות (אם אני יספיק)

• הוסף לסימניות
יש לעודד פונטים יפהפיים. רעיונות חדשניים.
המעצב שם דגש על כמה משקלים תואמים, נכונים ואמיתיים לכל גופן,
לא עובי קו ומשחק של דקות ספורות 'לצאת ידי חובה',
אלא השקעה כמו שצריך, כשסימני הפיסוק, הניקוד והמספור תואמים באופן מושלם לפונט.

אבל, להשוות לפי מחיר, ועוד עם מתחרה ראויה כמו פונטביט, זו טעות.
ולמה?
מעצבים מסתכלים על העיצוב הסופי. על התמונה המלאה.
רובם לא צריכים את האופנטייפ על בסיס יומיומי.
כשאתה מזכיר כל כך הרבה את המתחרה המצויין פונטביט, ש(כמעט) כל גופן שלהם נוגע בשלמות העיצוב, אתה גורם לאנשים לחשוב פעמיים האם באמת יש להם את הכסף, המיותר לדעתם, בשביל פיצ'יווקס, הנקראים בשפתך - שפת המקצוענים - 'אחוזים, מונים, מכנים ועוד'.

לכן, הייתי מדגיש את היופי שביצירה, המושלמות, הדיוק, ההשקעה. ופחות כותב על המתחרים.

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שפונטייפ מפרגנים למתחרה עודד עזר לא הבנתי כלום...

אתם עושים איתו שיתוף פעולה?
בשיתוף פעולה יש מחיר מיוחד למשקל אבל אין מחיר מיוחד לחבילה?

והמחיר? אין מה להשוות (לצערי הרב).
10-13 ש"ח למשקל לעומת 175 ש"ח.
רוב המעצבים לא משתמשים על בסיס יום יומי בפונטים של אופן טייפ.
רק על עצמי לספר ידעתי: רכשתי מפונטביט חבילות שמסתכמות במעל 500 משקלים ואף לא פונט אופן טייפ אחד - וזה לא מונע ממני לעשות כל עבודה שהיא.

בוא ניקח לדוגמא את פונט אלכימאי שהבאת כדוגמא בעצמך.
יש לו 18 משקלים!!!
ז"א אם אני רוצה לרכוש פונט אחד על כל משקליו אצטרך להיפרד מ-3150 ש"ח!!!
נגיד שאוותר ואקנה משקל כן משקל לא, בהנחה שיספיקו לי רק 9 משקלים - עדיין הגענו למחיר של 4 ספרות: 1575 ש"ח - כמעט מחיר חבילה של 120 משקלים בפונטביט...

בקיצור - גם אם אתה רוצה לספר לנו כמה עודד עזר מוכשר (והוא מוכשר ללא ספק!) וכמה הפונטים שלו מושקעים ומעולים (מסכימה בכל לב!) - לא כדאי לנסות ולהציג לנו את המחיר כזול - כי זול הוא לא.

אלא אם כן יש מבצע לחבילה ואז אני לוקחת את דברי חזרה.

• הוסף לסימניות
אני מתייחס לעודד עזר כבוטיק.

הפונטים הללו הם לא מתאימים לכל מעצב, אלא למעצבים שממקמים או רוצים למקם את עצמם במקום גבוה ומרוויחים בהתאם.

מעצב שממתג סידרה של יין או מעצב דיסק לזמר מוצלח בהחלט שווה לו לרכוש פונטים מעודד עזר כדי להקנות לעיצוב שלו ייחודיות.

כעת, ההצעת מחיר שהוא מציע יכולה להתאים גם למעצבים בדרג נמוך יותר שבכל זאת רוצים לפרגן לעצמם פונטים יחודיים ובמחיר יותר נמוך או כמו שאמר פריד - ריהוט מעץ מלא בחצי מחיר.

• הוסף לסימניות
אני בעד המחיר היקר של הפונטים האלו למרות שכרגע, עם כל הרצון הטוב (וקיים בהחלט רצון עז...) איני יכולה לרכוש. ברגע שהמחיר יהיה עממי ושווה לכל נפש, הערך הייחודי של הפונטים יירד בהרבה עד לרמה של ביזוי...

ע"ע פונטים מסויימים של חברות מצליחות, גם זו של פותח האשכול, שמשמשים לא אחת לעבודות ברמה שלא מצדיקה אותם כלל ועיקר.

• הוסף לסימניות
אין סתירה בין הדברים.
קודם כל גם אם המחיר היה 100 למשל לא כל אחד היה קונה את הפונט אבל יותר גרפיקאים מקצועיים ש- מה לעשות, עדיין לא בעשירון העליון - היו יכולים להרשות לעצמם אותו ויודעים להשתמש בו לעיצובים שמכבדים אותו ולא לעיצובים המורידים מערכו.

וכן, אלו בהחלט פונטי בוטיק שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו.
אם יגיע לי לקוח לסדרת מיתוג ייחודית וישלם טבין ותקילין אשמח מאוד לנצל חלק מהרווח ולרכוש את הפונטים המצויינים הן עבור העבודה הספציפית והן להמשך הדרך...

דברי לא נאמרו חלילה מתוך זלזול בפונטים או במחירם, אלא בצורה בה ניסו לשווק אותם.
צריך לומר בפה מלא: הפונטים הם פונטי בוטיק שעולים לא זול אבל שווים כל שקל.
עכשיו מי שיכול (כי ודאי כולם רוצים) - וול קם.

• הוסף לסימניות
מעוניין.

הפונטים של עודד הם ברמה שקשה מאוד להגיע אליה, עם כל הכבוד לנדב.
לא סתם הוא זכה בפרסים בינלאומיים.

וחוץ מזה, כל הכבוד לאליהו פריד המפרגן לכולם.

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל פרטים מעשיים, לא הצלחתי להבין בדיוק מהי ההצעה בסופו של דבר.
אני מעוניינת במעט מאד משקלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;1302366:
אך עבורכם הוא מוכן להקריב.
מי שלא קונה כעת זה אחד מהשניים או שאין לו כסף או שאין לו דעת!!!

http://www.hebrewtypography.com/

וואוו כמה עוצמות!
עכשיו רק נשאר לי לחשוב האם אין לי כסף או שמא אין לי דעת.

ומי הוא האדון הנכבד שמוכן להקריב עבורי?
אהה? להקריב? אני משלמת לו ממיטב כספי עבור ההקרבה הזו.

הקרבה זו לא המילה הנכונה.
מקח וממכר. סה טו.

• הוסף לסימניות
תכל'ס. מה ההצעה?
כמה משלמים? מה מקבלים?

• הוסף לסימניות
משום מה לא כלכ כך הבנתי למעשה מה המחיר ומה מקבלים בתמורה.

אשמח אם יכתבו את הפרטים הנ"ל בצורה ברורה.

• הוסף לסימניות
מעוניין,
(רק שלא יהיה יקר מדאי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dmm770;1303277:
משום מה לא כלכ כך הבנתי למעשה מה המחיר ומה מקבלים בתמורה.

אשמח אם יכתבו את הפרטים הנ"ל בצורה ברורה.

גם אני מצטרף לבקשה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה