דרוש מידע עדיין אפשר לצאת לחל"ת ולקבל אבטלה מהביטוח לאומי כמו בכל הקורונה?

• הוסף לסימניות
אני עכשיו בחופשת לידה ואמורה לחזור עוד שבועיים, ורוצה לצאת לחל"ת אבל:
1. אני יקבל אבטלה כמו בכל הקורונה? (מה זה שאומרים שיש אבטלה עד 30/6?)
2. החל"ת יכול לפגוע לי בדרגה למעון, או שבחל"ת הדרגה ממשיכה כרגיל?
3. אני כנראה ארצה אח"כ לעזוב את העבודה, החל"ת עלול לפגוע לי בפיצויי פיטורין?
(זה נכון שאשה 9 חודשים מהלידה אם עוזבת את העבודה כאילו פוטרה ומגיע לה פיצויים מהמעסיק?)
אשמח לכל מידע.

• הוסף לסימניות
כל עוד שאת זכאית לדמי אבטלה את זכאית לדרגה במעון והדרגה לא נפגעת לך.
אבל מי שיוצאת מרצונה לחל"ת לא זכאית לקבלת אבטלה לכן כדאי לך לבדוק טוב אם הביטוח לאומי יתן לך
דמי אבטלה במידה ואת המעונינת לצאת לחל"ת ולא המעסיק מוציא אותך .

• הוסף לסימניות
לא נכון
חברה שלי רצתה להאריך את החל"ד ואמרו לה בפירוש היא תאבד את הדרגת מעון.

• הוסף לסימניות
אני עכשיו בחופשת לידה ואמורה לחזור עוד שבועיים, ורוצה לצאת לחל"ת אבל:
1. אני יקבל אבטלה כמו בכל הקורונה? (מה זה שאומרים שיש אבטלה עד 30/6?)
2. החל"ת יכול לפגוע לי בדרגה למעון, או שבחל"ת הדרגה ממשיכה כרגיל?
3. אני כנראה ארצה אח"כ לעזוב את העבודה, החל"ת עלול לפגוע לי בפיצויי פיטורין?
(זה נכון שאשה 9 חודשים מהלידה אם עוזבת את העבודה כאילו פוטרה ומגיע לה פיצויים מהמעסיק?)
אשמח לכל מידע.
1. דמי אבטלה בחל"ת זה לתקופה מוגבלת. היה לזה הארכה בתקופת הקורונה, ועכשיו הגבילו עד ליוני. כמו"כ צריך להתייצב בלשכות התעסוקה (פיזית) אם מזמינים אותך, כמו פעם
2. רשמית אפשר לקבל דרגה רק מתי על חודשים שמקבלים אבטלה.
אם לא מודיעים לתמ"ת אין להם דרך לדעת שאת בחל"ת. אם תודיעי שחזרת מחל"ד (כולל אם את מוסיפה את התינוק למסגרת) אז ירצו לראות תלושים/אישור אבטלה. אצלי המשיך כרגיל אחרי ששלחתי אישור אבטלה. אבל באישור האבטלה כתוב לכמה חודשים זה מוגבל, ואז אוטומטי הדרגה קופצת ל12 אלא אם את שולחת תלושים /אישור חדש
3. לא חושבת. ובכל מקרה, רוב הפיצויים כבר אמורים להיות מופקדים אצלך לפנסיה, ולא מומלץ להוציא אותם משם, גם אם תתפטרי.

תוכלי לקרוא עוד:

• הוסף לסימניות
תקראי שוב מה שכתבתי.
חל"ד לא נותנת לך זכות לאבטלה.
לעומת זאת חל"ת ע"י המעביד שלך
כן מקנה לך זכאות לאבטלה ומימלא הדרגה שלך לא נפגעת.
יום טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה