מידע שימושי עדיין בענין החלב

• הוסף לסימניות
למעשה בשני המכתבים האלו כתוב במפורש שזה נמצא בכמה חברות או כשרויות
א, למה החלטת שזה רק בתנובה
ב, לרב ברדנסטופר חובה לשטוף לפני הפתיחה את הפקק והקפלים וזה לא המלצה למי שבכל אופן חושש
א - לפי מה שבדקתי זה רק בתנובה, תשאל גם את ענין גדול שחקר בעניין הוא יגיד לך, הוא גם דיבר עם העד"ח וגם עם ועדת מהדרין וכו'.
ב - נכון שלרב ברנדסטופר חובה לשטוף אני מסכים לא אמרתי אחרת, דיברתי לדעת העדה החרדית, אגב אם אתה רוצה להחמיר עדיף שתקנה שקיות ניילון או חברה אחרת וזהו.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
קיבלתי במייל:

אקריות עובש על קרטוני חלב: רבנים וגופי הכשרות מזהירים – הציבור נקרא להיזהר
בעקבות תלונות שהתקבלו מציבור צרכני המהדרין, נערכה בדיקה מדוקדקת בקרב גופי הכשרות המובילים, ובה התגלה כי במחסן הלוגיסטי של תנובה ברחובות נמצאו אקריות מסוג קרדיות עובש על גבי קרטוני חלב. האקריות, זעירות מאוד וקשות לזיהוי בעין בלתי מזוינת, שגשגו ככל הנראה בסביבה לחה, וגורמים הלכתיים ומומחים לכשרות התריעו כי הן עלולות להגיע לאזור הפקק ולהיכנס אל תוך החלב בשעת המזיגה.
בפרסומים רשמיים שהופיעו בעיתונות החרדית, כולל מכתבי אזהרה של רבני "היכל הוראה" ושל בד"ץ העדה החרדית, הובהר כי אין מדובר במפגע שמקורו בקווי הייצור עצמם – שם לא נמצא כל פגם – אלא בתנאי האחסון של הקרטונים לאחר המילוי והאריזה במחסן.
רבני היכל הוראה ציינו בהודעתם כי "בעת האחרונה נתגלו על חלק ניכר מאריזות החלב הנמכרות בקרטון, חלב רגיל, סויה וכדומה, חרקים קטנים הנמצאים מבחוץ, ואשר בעת המזיגה נופלים בקלות לתוך הכוס". הרבנים הוסיפו הוראה מעשית: "יש להיזהר מאוד מאוד ולשטוף היטב את הקרטון בזרם מים, בעיקר באזור הפקק והקיפולים, קודם הפתיחה והמזיגה". עם זאת, ציינו כי בשקיות החלב הרגילות – לא נמצא חשש זה כלל וכלל.
בד"ץ העדה החרדית, שביצע בדיקות נרחבות, אישר גם הוא כי האקריות מצויות על האריזות החיצוניות בלבד, ומקורן במחסני תנובה ולא באולמות הייצור, אך הזהיר כי מי שרוצה להחמיר תבוא עליו ברכה – וישתדל לשטוף את הקרטון היטב טרם הפתיחה.
הרב משה ויא, מחשובי המומחים בהלכות כשרות וחרקים במזון, הסביר כי "אמנם אין מדובר בחשש נפוץ מאוד, אך יש להכיר בבעיה: האקריות יכולות לשהות על גבי האריזה, ובקרטון – בשל זוויותיו החדות והחריצים שסביב הפקק – קשה להבטיח ניקיון מוחלט". לדבריו, בשקיות חלב אין כלל בעיה זו ומומלץ לצרוך חלב בשקיות.
מטעם תנובה נמסר כי לאחר בדיקה מעמיקה שנעשתה מול משרד הבריאות ובשיתוף פעולה עם גופי הכשרות, נמצא כי "אין כל סכנה בריאותית בצריכת החלב עצמו, שכן האריזה סגורה הרמטית והפקק אטום". עוד נמסר כי תנובה נוקטת בפעולות לתיקון הבעיה ומקיימת בדיקות נוספות בליווי מומחים.
במשרד הבריאות לא נמסרה תגובה רשמית

• הוסף לסימניות
אבל יש לזכור שהוראת העדה החרדית היא שדי לשטוף את הקרטון מבחוץ

• הוסף לסימניות
Screenshot_2025-07-21-07-26-32-637_com.android.chrome.jpg

• תודה
Reactions: HUS
  • הוסף לסימניות
לראשונה ראינו את זה במו עינינו (בביתר).

אני זוכרת שבאשכול הקודם (והנעול) היו כמה וכמה ניקים סופר מזלזלים שתקפו את המפרסם היקר שניסה להסב את תשומת ליבנו (והצליח ב"ה).
ואני חושבת שמן הראוי שיתנצלו כאן.
אנשים השמיצו לגלגו והתקיפו ובלבלו את המוח על ה'אינטרסים' ו'השקרים' של המפרסם, וכמובן משהתגלה שהוא צדק בכל מילה הם נעלמו ולא הודו בטעות שלהם.

• הוסף לסימניות
באשכול הקודם (והנעול) היו כמה וכמה ניקים סופר מזלזלים שתקפו את המפרסם היקר שניסה להסב את תשומת ליבנו (והצליח ב"ה).
ומן הראוי שיתנצלו כאן.
אנשים השמיצו לגלגו והתקיפו ובלבלו את המוח על ה'אינטרסים' ו'השקרים' של המפרסם, וכמובן משהתגלה שהוא צדק בכל מילה הם נעלמו ולא הודו בטעות שלהם.
היה לי רצון גדול לתייג אותם...
אבל לא בתשעת הימים.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא לא רק בחלב של העדה החרדית

כפי מה ששמעתי הבעיה היא רק בתנובה אבל לא בטוח

העדה החרדית מודיעה על מכשולות גם כשזה לא קשור אליהם

אם זה קשור גם אליהם. כן
אני שואל מסקרנות זה קשור לעדה החרדית או לא
יש חלב של תנובה של העדה החרדית שנגוע ?
יש חלב של חברה אחרת של העדה החרדית שנגוע ?

• הוסף לסימניות
הפסי ייצור והמחסנים של כמה הכשרים מעורבבים
או שכל הכשר יש לו מחסן נפרד וכולם נגועים ?

• הוסף לסימניות
איפה הבעיה כשיש בע"ח למיניהם מבחוץ?
לכאו' לפחות חלקם חיים, הם יכולים לטייל במקרר ולעבור למוצרים אחרים, אולי לאוכל פתוח, הם יכולים להיכנס לתוך הבקבוק אם משאירים אותו פתוח קצת זמן, אם מניחים את הבקבוק על השולחן הם יכולים לרדת לשולחן ולעבור לדברים אחרים.
וגם:
שזה יכול ליפול לתוך הכוס כשאתה מוזג ...
בקיצור לא נשמע מומלץ ולכן הבד"ץ כתבו שהמחמיר לשטוף לפני הפתיחה תע"ב.

• הוסף לסימניות
לראשונה ראינו את זה במו עינינו (בביתר).

אני זוכרת שבאשכול הקודם (והנעול) היו כמה וכמה ניקים סופר מזלזלים שתקפו את המפרסם היקר שניסה להסב את תשומת ליבנו (והצליח ב"ה).
ואני חושבת שמן הראוי שיתנצלו כאן.
הוצאת לי את המילים מהפה.
כבר אז צרם נורא, עכשיו יותר.

• הוסף לסימניות
איפה רואים אני כבר הסתכלתי כמה פעמים על הפקק ומסביב ואני לא רואה כלום האם זה כל הקרטונים ולמה איני רואה

• הוסף לסימניות
זה שיעור לכולנו בנושא נוסף.
למה אנחנו ישר בטוחים שמי שעומד מולנו הוא נוכל / רמאי / גנב / עוקץ / להבדיל, משווק??
למה לא להאמין שיש מולנו אנשים טובים עם כוונות טובות וטהורות?
מעט יותר לדון לכף זכות, מעט יותר לראות את הטוב.
איזה חיים אלה?

אני אישית מעדיפה להאמין לשקרן מאשר לא להאמין לדובר אמת.
או כמו שרבי נחמן אמר "מוטב להיות פתי מאמין לכל דבר מאשר ספקן שלא מאמין לדבר"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה