דיון *עדיף לא למשוך בירידות* מה זה אומר למשקיע הסולידי?

• הוסף לסימניות
למה חוץ מ?
מדובר בפרמטרים משמעותיים.
אבלא התעלמתי מהם לצורך הדוגמא.
וודאי שמדובר בפרמטרים משמעותיים שצריך לקחת בחשבון. אבל אלו הם דברים ידועים שניתן לחשב.
מכל בחינה אחרת, המשך השקעה הוא כמו החלטה להשקיע.
אם יש לי סכום כסף שאצטרך עוד עשר שנים, אני צריכה להחליט על מסלול ההשקעה הנכון מבחינת הסיכון שמתאים לי לקחת. לכל מסלול יש את העלויות הצפויות, והתשואות/סיכונים. אני לוקחת מיסוי ועמלות קניה ומכירה בחשבון, כמו שאני לוקחת בחשבון דמי ניהול של האפשרויות השונות.
הנתונים הספציפיים הללו ישתנו בהתאם לשאלה אם הכסף חדש או כבר מושקע, ואם כן איפה, אבל עדיין מדובר בהחלטה שמתקבלת לפי הנתונים ברגע מסוים ולא שונה עקרונית מההחלטה מה לעשות עם כסף חדש באותה נקודת זמן.

• הוסף לסימניות
וודאי שמדובר בפרמטרים משמעותיים שצריך לקחת בחשבון. אבל אלו הם דברים ידועים שניתן לחשב.
מכל בחינה אחרת, המשך השקעה הוא כמו החלטה להשקיע.
אם יש לי סכום כסף שאצטרך עוד עשר שנים, אני צריכה להחליט על מסלול ההשקעה הנכון מבחינת הסיכון שמתאים לי לקחת. לכל מסלול יש את העלויות הצפויות, והתשואות/סיכונים. אני לוקחת מיסוי ועמלות קניה ומכירה בחשבון, כמו שאני לוקחת בחשבון דמי ניהול של האפשרויות השונות.
הנתונים הספציפיים הללו ישתנו בהתאם לשאלה אם הכסף חדש או כבר מושקע, ואם כן איפה, אבל עדיין מדובר בהחלטה שמתקבלת לפי הנתונים ברגע מסוים ולא שונה עקרונית מההחלטה מה לעשות עם כסף חדש באותה נקודת זמן.
כי מיסים מושהים זה אומר שבמקרה של רווח תקבל יותר,
ובמקרה של הפסד לא תקבל פחות ,
בהשוואה לקניית המניה באותו היום.
וזה יכול להיות משמעותי, תלוי כמה רווח כלוא יש.

• הוסף לסימניות
כי מיסים מושהים זה אומר שבמקרה של רווח תקבל יותר,
ובמקרה של הפסד לא תקבל פחות ,
בהשוואה לקניית המניה באותו היום.
וזה יכול להיות משמעותי, תלוי כמה רווח כלוא יש.
זה משמעותי לפרמטרים. לא לכך שצריך לבחון את ההחלטה כאילו היא מתקבלת מחדש.

• הוסף לסימניות
אגב, אחד היתרונות של קופת גמל להשקעה הוא אפשרות למעבר מסלול בלי יצירת אירוע מס.
כשמשקיעים סכום כסף שמתכוונים למשוך בזמן מסוים, ולכן מתכוונים גם להעביר למסלול סולידי זמן מסוים לפני המשיכה, כדאי לשקול לשים את הסכום כולו או חלקו בקופת גמל להשקעה, כי יכול להיות שזה יוצא משתלם מול דמי הניהול. מאד תלוי בנתונים כמובן.

• הוסף לסימניות
זה משמעותי לפרמטרים. לא לכך שצריך לבחון את ההחלטה כאילו היא מתקבלת מחדש.
למה?
נניח יש לך רווח של פי 4.
זה אומר ש3/16 מהסכום זה מיסים.
זה גם אומר, שכל רווח שנעשה בזמן דחייה- מורוח גם על הסכום הממוסה.
נניח עליה של 10%,
במקרה של השקעה חדשה יהיה 110% שהם 107.5% אחרי מס,
בהשקעה ישנה- מראש כביכול משקיעים 123% , (ה23 של מס הכנסה)
מרווויחים 135.384 שהם 109.288% אחרי מס.
עוד שתי אחוז בחינם....

• הוסף לסימניות
למה?
נניח יש לך רווח של פי 4.
זה אומר ש3/16 מהסכום זה מיסים.
זה גם אומר, שכל רווח שנעשה בזמן דחייה- מורוח גם על הסכום הממוסה.
נניח עליה של 10%,
במקרה של השקעה חדשה יהיה 110% שהם 107.5% אחרי מס,
בהשקעה ישנה- מראש כביכול משקיעים 123% , (ה23 של מס הכנסה)
מרווויחים 135.384 שהם 109.288% אחרי מס.
עוד שתי אחוז בחינם....
אני לא מתווכחת עם החשבון - כמו שאמרתי, זה משנה את הפרמטרים של החישוב.
אני חולקת על זה שהשאלה העקרונית היא שונה בין כניסה עכשיו להמשך.
אם יש לי סכום כסף שאני צריכה עוד עשר שנים, אני בודקת את אפשרויות ההשקעה שלי.
לכל אחת מהן אני מחשבת את העלות, האפשרות לרווח, האפשרות להפסד, ואז אני משווה ומחליטה איזו השקעה מתאימה לצרכים שלי כרגע בהתאם למידת הסיכון שמתאים לי לקחת, או היחס בין סיכון לרווח שמתאים לי לקחת. העובדה שהכסף כבר במסלול מסוים והוא ירוויח במסלול הזה יותר מכסף חדש שנכנס לאותו מסלול לא רלוונטית. מה שרלוונטי זה ההשוואה בין האפשרויות הנוכחיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה