פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

דיווח: הבחירות - באיזור חנוכה
׳כיכר השבת׳: במפלגות החרדיות לא מעוניינים שתתקיימנה בחירות בעוד 3.5 חודשים, בחודש אלול, מכיוון שלא רוצים להרוס את ׳זמן אלול׳ בישיבות, ולכן, החתירה היא כעת למצוא תאריך לבחירות באיזור חנוכה.

בלשכת ביבי מעבירים איומים ברורים לש"ס
אם תפרקו את הממשלה נלך לכם על הראש
הסוף של שס יהיה אם תפיל ממשלת ימין בזמן הבחירות
זה ממשיך: מקורבי נתניהו מעבירים מסרים שהשרים החרדים יאבדו את התפקידים שלהם אם הכנסת תתפזר.

בערוץ 13 השיגו הקלטה של שיחת נתניהו עם ר׳ משה הלל הירש לפני כחודש באנגלית:
״הצבא יוצרים מסלולים ויוצרים את היכולת לקלוט חרדים ולקיים אורח חיים חרדי בצבא. זה מדהים מה שנעשה. כך שאנשים נכנסים חרדים ויוצאים חרדים. היו לנו מכשולים עצומים שהסרנו. אתה יודע, כששר הביטחון נגדך, והרמטכ״ל נגדך, אתה לא יכול להתקדם. עכשיו אתה יכול להתקדם.

אנחנו יכולים להציל את עולם התורה: אנחנו יכולים לסיים את העניין הזה אחת ולתמיד, ולהיפטר מהעול הכבד הזה ששמו עלינו ועל עולם התורה אחת ולתמיד״.

למעשה נתניהו מודה שפיטר את גלנט ואת הרמטכ"ל כדי לקדם את חוק הגיוס

זה ממשיך: מקורבי נתניהו מעבירים מסרים שהשרים החרדים יאבדו את התפקידים שלהם אם הכנסת תתפזר.
הלחץ על אריה דרעי ממשיך
מקורב לנתניהו התקשר מקודם לשר ואמר לו שלא יתנו לאריה דרעי לגרור את ישראל לבחירות בגלל נקמנות אישית שלא הגנו על מינוי לשר ולא נלחמו עליו

"סבא שלי היה רב": כך התחנן נתניהו לגרמ"ה הירש בשיחה שנחשפה (כל רגע)
"אנחנו צריכים להציל לא רק את מדינת ישראל, אלא גם את עולם התורה", פתח נתניהו את דבריו. "כדי לעשות את זה, אנחנו זקוקים לזמן כדי להעביר את החוק באופן ראוי שלא ניתן לאתגר. ואני הולך לעשות את זה". בהמשך הסביר את הדחת בכירי מערכת הביטחון: "היו לנו מכשולים עצומים שהסרנו. אתה יודע, כששר הביטחון נגדך, והרמטכ״ל נגדך, אתה לא יכול להתקדם. עכשיו אנחנו יכולים להתקדם".

נתניהו הבהיר לרב הירש כי הוא לוקח את הסוגיה כמשימה אישית: "שוחחתי אישית בערך 20 פעמים עם יולי אדלשטיין, שמנהל את ועדת החוץ והביטחון. אמרתי לו – אני אישית לוקח על זה פיקוד ואחריות. אני רוצה שתעשה עוד דיונים – והוא התחיל לעשות את זה". לדבריו, כעת, לאחר השינויים בצמרת, "אנחנו יכולים להתקדם יותר בביטחון ויותר במקצועיות".

בהמשך השיחה הציג ראש הממשלה עדכונים על תהליכים בתוך צה"ל לקראת הקמת מסלולים ייעודיים עבור חרדים, והבטיח שהשירות לא יפגע בזהות התורנית של המתגייסים: "הצבא עושה בדיוק את מה שביקשנו ממנו. הם יוצרים את היכולת לקלוט חרדים ולקיים אורח חיים חרדי בצבא. זה מדהים מה שנעשה. כך שאנשים נכנסים חרדים ויוצאים חרדים. אנחנו לא רוצים שהם ייכנסו חרדים ויצאו חילונים – זה לא מה שאנחנו רוצים. אנחנו רוצים את היכולת של כל שומר תורה לצאת כשומר תורה, כחלק מעולם התורה. ואנחנו יכולים לעשות את זה, זאת לא בעיה".

בהקלטות נשמע נתניהו מבקש מהרב הירש להבין את הצורך בעוד זמן. הוא אף הדגיש כי לא התחייב שהחוק יובא עד חג השבועות, אלא דווקא נקב במועד מאוחר יותר – ראש השנה. "אני חושב שזה זמן מתאים, מספיק זמן. אם אתה מכיר כמוני את תהליכי החקיקה בכנסת, אתה יודע שיש להם דרכים להאט אותנו. אני לוקח את הזמן כדי לא לאפשר להם לחבל. כי כמה שהם ינסו לעכב אותנו – יש גבול למה שהם יכולים לעשות. אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה במהירות מסחררת, כי אז אנחנו נותנים ליריבים שלנו מתנה על מגש של כסף. למה לתת להם את זה?". בהמשך חישב את הדחייה הנדרשת: "זה אומר, אני חושב, בערך תוספת של שמונה שבועות. אולי נהיה בני מזל, אולי נוכל להאיץ את זה – שזה מה שאני אשמח לעשות – אבל אנחנו עלולים להיתקל במכשולים. אז אני לא רוצה להיות כבול בדד־ליין שהבטחתי לך ואני לא אוכל לקיים".

נתניהו ביקש לגייס את הרב הבכיר לשתף פעולה בניסיון למנוע טלטלה ממשלתית, והזהיר מפני ההשלכות של נפילת הממשלה: "יש כאן שני דברים. דבר אחד זה הליך החקיקה – בהליך החקיקה אנחנו לא יכולים ליפול. אנחנו לא צריכים ליפול ואין שום סיבה ליפול. אנחנו יכולים להעביר את זה. מה שהם רוצים לעשות, היריבים, אלה שבשמאל – הם רק מנסים להפיל את הממשלה ולפגוע בעולם התורה. זה מה שהם רוצים. הם לא עובדים לטובת עולם התורה – הם עובדים כדי להפיל אותו".

לסיום ניסה נתניהו לחזק את המסר גם ברובד אישי, תוך שימוש באזכור ביוגרפי: "הבה נתחכמה. כדאי שתדע – סבא שלי היה רב. אני מחויב לעולם התורה. אני אפעל לשמור עליה, לשמור עליו. בוא נוריד את הדבר הזה מהשולחן. כי זה האיום הכי גדול לעולם התורה. אם לא נעביר את החוק – הם ימשיכו להשתמש בזה כדי להטריד את עולם התורה, כדי לנסות להפיל אותו, וזה משהו שאנחנו יכולים לבלום. סוף סוף אנחנו יכולים לחסום את זה. אבל אני צריך – אני אומר, כבוד הרב, אני צריך את העזרה שלך, אני סומך עליך – ואני רוצה שאתה תסמוך עליי. אם נעבוד יחד – נסיים עם הדבר הזה אחת ולתמיד".

בערוץ 13 השיגו הקלטה של שיחת נתניהו עם ר׳ משה הלל הירש לפני כחודש באנגלית:
״הצבא יוצרים מסלולים ויוצרים את היכולת לקלוט חרדים ולקיים אורח חיים חרדי בצבא. זה מדהים מה שנעשה. כך שאנשים נכנסים חרדים ויוצאים חרדים. היו לנו מכשולים עצומים שהסרנו. אתה יודע, כששר הביטחון נגדך, והרמטכ״ל נגדך, אתה לא יכול להתקדם. עכשיו אתה יכול להתקדם.

אנחנו יכולים להציל את עולם התורה: אנחנו יכולים לסיים את העניין הזה אחת ולתמיד, ולהיפטר מהעול הכבד הזה ששמו עלינו ועל עולם התורה אחת ולתמיד״.

למעשה נתניהו מודה שפיטר את גלנט ואת הרמטכ"ל כדי לקדם את חוק הגיוס
בלשכת נתניהו מגיבים להקלטות שנחשפו ב׳ערוץ 13׳ - ״כפי שנשמע בבירור בהקלטות - ללא הפרשנות המסולפת של ״פרשני״ ערוץ 13 - רה״מ מציין כי הרמטכ״ל ושר הביטחון הקודמים הם שמנעו את הקמת היחידות הייעודיות לשירות חרדים. לעומתם, שר הביטחון והרמטכ״ל הנוכחיים מקדמים את הנושא בצורה מהירה ומקצועית - ואנו גאים בכך״.

מיכאל שמש: על רקע איומי החרדים: צה"ל צפוי להודיע מחר ליועמ"שית על שליחת 54 אלף צווי הגיוס הנותרים לחרדים - החל מהחודש הבא בנוסף- צה״ל צפוי להודיע על הגברה משמעותית של מבצעי האכיפה לאיתור עריקים.

מחר בשער בטאון דגל התורה 'יתד נאמן' הכרעת רבן של ישראל רבינו מרן הגר"ד לנדו לפיזור הכנסת, והסיבה עקב הסנקציות הדרקוניות "ממשלה שמתכוונת להתייחס כך ללומדי תורה זה בזיון התורה ויש להפילה וללכת לבחירות"

ישראל כהן 1002512216.jpg

מחר בשער בטאון דגל התורה 'יתד נאמן' הכרעת רבן של ישראל רבינו מרן הגר"ד לנדו לפיזור הכנסת, והסיבה עקב הסנקציות הדרקוניות "ממשלה שמתכוונת להתייחס כך ללומדי תורה זה בזיון התורה ויש להפילה וללכת לבחירות"

ישראל כהןצפה בקובץ המצורף 1980888
ציטוט נוסף: "הסנקציות הדרקוניות של הפריץ נועדו לא רק להביא לגיוס לומדי תורה, אלא כוונתן גם להשפיל. תרכיז מזוקק של רוע וזדון לב אפל"

שמש: שר הביטחון כ"ץ החליט על הקמת ועדה מייעצת לבחינת פעילות תחנת גלי צה"ל: "בעת הזו שבה מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מערכה מתמשכת במספר זירות, יש לבחון מחדש עד כמה התחנה ממלאת את ייעודה, ומצליחה לשמש פה ואוזן לחיילי צה"ל וללוחמים בחזית ובעורף. אין ספק כי נדרש שינוי מקיף ומשמעותי ובכוונתי לבצע אותו לאחר קבלת המלצות הוועדה"
זאת על רקע המציאות הביטחונית החדשה שנוצרה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" ב-7 באוקטובר.

בראש הוועדה יעמוד אלוף (מיל') יפתח רון-טל.

הוועדה תידרש להגיש את מסקנותיה והמלצותיה תוך 90 יום, ותבחן בין היתר את הנושאים הבאים:

1. היתכנות, יתרונות וחסרונות של אפשרויות הפעלה שונות של תחנת גלי צה"ל, ובכלל זה העברת לידי ניהול גוף אזרחי או איחודה עם גוף תקשורת חיצוני 2. היתרונות והחסרונות הגלומים בהותרתה בעלת זיקה לצה"ל, או כיחידה צה"לית.

3. השלכות אפשרות סגירת התחנה על שוק שידורי הרדיו בישראל.

4. יעדי עבודה רב-שנתיים מומלצים לפעילותה של התחנה.

5. כישורים ואמות מידה הנדרשים לתפקיד מפקד התחנה וכו'

יוסי אליטוב: ‏נתניהו צריך להתחיל לדבר אמת - עם החרדים. עם בני הישיבות. עם התורה הקדושה שמושפלת בראש חוצות. עם גדולי ישראל. עם יולי אדלשטיין והמורדים הסמויים בליכוד שסגורים עם האופוזיציה, ועם ח״כי הציונות הדתית שמסרבים בתוקף לכל הסדרה עם בני הישיבות החרדים. נתניהו, תבחר דרך ולך איתה עד הסוף!

ארי כהן ב'כיכר': הגר"מ מאיה זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס אמר הערב לאטיאס: "בממשלה שכזו אי אפשר לשבת, מה נעשה בהמשך, נחליט עם אריה". אטיאס: "מסתפקים מה לעשות, האם ללכת לפיזור הכנסת או לעזוב את הממשלה".

חבר הכנסת צביקה פוגל לדב אייכלר במשדר הערב ב'כאן מורשת': ״אין דבר כזה שוויון בנטל. אני ולפיד מעולם לא היינו שווים בנטל. אני הייתי בפיקוד דרום הוא היה בבמחנה״

ח"כ גלית דיסטל אטבריאן ב'קול ברמה': "אין לנו קיום בלי התורה ובלי תלמידי הישיבות. אני לא זכיתי לגדול במוסדות חרדיים אבל כמסורתית ברור לי שבלי לומדי התורה לא הייתה לנו אופציה להיות דקה במדינת ישראל. ברגע שמגיע מישהו מבני ברק ונכנס לתוך הצבא, אין דרך לשמור על הסייגים שלו, הוא נופל רוחנית מיד אחר כך"

כותרות העיתונים על משבר הגיוס והפלת הממשלה - ׳ידיעות׳: ״נתניהו במרתון פגישות מתגייס להצלת הקואליציה. כל המפלגות החרדיות הודיעו ״אין ברירה, הולכים לבחירות״. רשלנות האופוזיציה דחתה את ההצבעה לשבוע הבא״. ׳ישראל היום׳: ״הכיוון - בחירות באוקטובר. המלחמה סביב גיוס החרדים - זה לא עוד משבר פוליטי. זה צומת היסטורי בתולדות המדינה. המצב שבו לוחמים סופרים מאות ימים על מדים והקואליציה שוקלת פטור לאוכלוסייה שלמה - בלתי נתפס״.

עוד מכותרות העיתונים על המשבר - ׳המודיע׳: ״בעקבות המשך מסע הרדיפה נגד לומדי התורה, כל האפשרויות והצעדים למנוע רוע הגזירות עולים לסדר היום. מועצת גדולי התורה של אגו״י תתכנס היום לדון בצעדים. הגר״ד לנדו והגרמ״ה הירש הורו לחברי הכנסת של ׳דגל התורה׳: ״ממשלה שמתכוונת להתייחס כך ללומדי תורה זה בזיון התורה, יש להפילה וללכת לבחירות״.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה