פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

רשת ב׳: שרים הביעו זעם בקבוצת הווטסאפ הפנימית של שרי הממשלה, בעקבות החלטת ישראל לאשר לארה״ב להעביר לרשות הפלסטינית משוריינים וכלי נשק. חלק משרי הממשלה הטיחו כי היא אפילו לא עלתה להצבעה בקבינט. מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, ניסה להרגיע אותם.
...
איתמר בן גביר: ״‏אדוני ראש הממשלה, אם לא תתחייב בקולך שהפרסומים אודות העברת אמל״ח למחבלי הרשות הפלסטינית הם שגויים - יהיו לכך השלכות. אם בכוונתך לחתור לממשלת אוסלו 2, אנא עדכן את שריך ואת הציבור ונפעל בהתאם״.
...
לשכת השר גלנט: ״בניגוד למצג השווא העולה מהדיווחים השונים, מאז כניסתו של שר הביטחון יואב גלנט לתפקיד, לא אושרה העברת נשק או אמצעי לחימה קטלניים לידי הרשות הפלסטינית. כל ניסיון להציג את הדברים באופן אחר הוא שקרי וחוטא לאמת״.

רשת ב׳: שרים הביעו זעם בקבוצת הווטסאפ הפנימית של שרי הממשלה, בעקבות החלטת ישראל לאשר לארה״ב להעביר לרשות הפלסטינית משוריינים וכלי נשק. חלק משרי הממשלה הטיחו כי היא אפילו לא עלתה להצבעה בקבינט. מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, ניסה להרגיע אותם.
...
איתמר בן גביר: ״‏אדוני ראש הממשלה, אם לא תתחייב בקולך שהפרסומים אודות העברת אמל״ח למחבלי הרשות הפלסטינית הם שגויים - יהיו לכך השלכות. אם בכוונתך לחתור לממשלת אוסלו 2, אנא עדכן את שריך ואת הציבור ונפעל בהתאם״.
...
לשכת השר גלנט: ״בניגוד למצג השווא העולה מהדיווחים השונים, מאז כניסתו של שר הביטחון יואב גלנט לתפקיד, לא אושרה העברת נשק או אמצעי לחימה קטלניים לידי הרשות הפלסטינית. כל ניסיון להציג את הדברים באופן אחר הוא שקרי וחוטא לאמת״.
13.9.2023 13:08
רה״מ נתניהו: ״אין גבול לפייקניוז, אז הנה העובדות, מאז שקמה הממשלה הזאת, היא לא העבירה אף כלי נשק, אפילו לא אחד לרשות הפלסטינית. מה שכן נעשה זה לממש החלטה שהתקבלה על ידי שר הביטחון בני גנץ (בממשלת בנט-לפיד) בינואר 22, להעביר מספר כלי רכב ממוגנים כדי להחליף כלי רכב ממוגנים אחרים שהתיישנו״.
13.9.2023 12:09
ירון אברהם: בכירים בממשלה הקודמת מכחישים שהעברת כלי הרכב המשוריינים היא החלטה שאושרה אצלם.

בסביבת נתניהו טוענים שאין קשר בין הבקשה של בן גביר לסרטון שיצא. לדבריהם הסרטון נועד למזער את הנזק בקרב הימין שזעם על הפרסום וצולם אחרי שהסתיימה בדיקת הפרטים | דפנה ליאל
לפני 6 שעות
מבזקן בחזית

השר בן גביר דרש "בקולו" של רה"מ וקיבל. רה"מ נתניהו: "הממשלה הזאת, לא העבירה אף כלי נשק לרש"פ. מה שנעשה זה לממש החלטה שהתקבלה על ידי שר הביטחון בני גנץ (בממשלת בנט-לפיד) בינואר 22, להעביר מספר כלי רכב ממוגנים כדי להחליף כלי רכב ממוגנים אחרים שהתיישנו"
לפני 6 שעות
מבזקן בחזית

..

בן גביר לנתניהו: " עוצמה יהודית אינה מחוייבת לקואליציה"​

לאחר הפרסום אמש בכלי תקשורת פלסטיניים לפיו ממשלת ישראל אישרה העברת כלי נשק מתקדמים וכלי רכב משוריינים לרשות הפלסטינית, ולאור הדחייה ביישום הנחיית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בדבר החמרת תנאי הכליאה לאסירים ביטחוניים.
הודיע הערב השר בן גביר לנתניהו כי סיעתו אינה רואה עצמה מחויבת למשמעת קואליציונית.
jdn

דפנה ליאל: נתניהו ומאסק יערכו היום שיחה שתשודר בטוויטר ב-19.15 שעון ישראל וצפויה להימשך שעה, לפני כן יקיימו פגישה אישית קצרה.
טל שניידר ב'זמן ישראל': נתניהו צפוי להכריז על הקמת מערך הבינה המלאכותית הלאומי, בדומה למערך הסייבר הלאומי שהוקם לפני כשמונה שנים.
kore

שר החוץ אלי כהן ימריא היום לביקור מדיני בניו יורק במהלכו יקיים למעלה מ-20 פגישות עם שרי חוץ, בהם שרי החוץ של מצרים, האמירויות, בחריין, טורקיה, יוון, סינגפור ואזרבייג'ן. על הפרק: חיזוק הקשרים הדיפלומטיים, הרחבת מעגל השלום והמאבק בגרעין האיראני | עכשיו 14

דפנה ליאל: נתניהו ומאסק יערכו היום שיחה שתשודר בטוויטר ב-19.15 שעון ישראל וצפויה להימשך שעה, לפני כן יקיימו פגישה אישית קצרה.
טל שניידר ב'זמן ישראל': נתניהו צפוי להכריז על הקמת מערך הבינה המלאכותית הלאומי, בדומה למערך הסייבר הלאומי שהוקם לפני כשמונה שנים.
kore

הפרופ' מסביר: זו מטרת הפגישה של נתניהו והמיליארדר אילון מאסק​

במסגרת ביקורו המדיני בארצות הברית, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש במהלך היום עם המיליארדר אילון מאסק, במפעל של חברת טסלה בפרימונט • פרופ' יוסי שיין מבית הספר למדעי המדינה הסביר את מטרת הפגישה, לדבריו
במסגרת ביקורו המדיני בארצות הברית, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש במהלך היום (שני) עם המיליארדר אילון מאסק, במפעל של חברת טסלה בפרימונט. טרם ידוע על מה ישוחחו השניים, אך בשיחה עם 'מעריב', פרופ' יוסי שיין מבית הספר למדעי המדינה שבאוניברסיטת תל אביב הסביר את מטרת הפגישה, לדבריו.
שיין טען כי "נתניהו אוהב מאוד את נושא ההייטק ונוסע לפגישות כאלה כדי להחזיר את הלגיטימציה שלו, בין היתר לאחר שמייסד OpenAI, סם אלטמן, סירב לפגוש אותו. בעבר, הוא נחשב כאיש העולם הגדול, מנהיג שעוסק בטכנולוגיות המתקדמות במיותר, אך הכניסה של המדינה כעת לתחום ה-AI היא מאוד איטית, ומאוחרת למדי לעומת שאר העולם. אפילו מקורבים לו מתחו ביקורת על זה".
הוא הוסיף: "בעצם, ראש הממשלה מנסה לגייס כעת את התעשייה הישראלית, דווקא בשלב בו ההייטק נמצא בנסיגה בשל הירידה בהשקעות בישראל, והפיכתה למנודה במובן מסוים בגלל המצב. הוא מנסה לשקם את הדימוי שלו, כדי להחזיר את הזירה הטכנולוגית שבה הוא התגאה כל כך, למעמד שהיה לה".
לדבריו, "הפגישה עם מאסק לא תזיק לנתניהו, שכן גם ככה הוא מוצג בעיני הדמוקרטים כמי שנמצא בצד של 'הרעים', ולא 'החברים'. הוא בעצם חובר כך עם מי שגם ככה נתפס כצרה בעיני הדמוקרטים, אז זה בפירוש מצב של 'ווין-ווין' עבורו".
פרופ' שיין התייחס לעימות המתוקשר בין בעלי X (לשעבר טוויטר) והליגה נגד השמצה, והסביר: "הם מתחו עליו ביקורת על כך שהוא בעצם מאפשר לאנשים לפרסם תכנים אנטישמיים בפלטפורמה שלו, ובעצם כך שנתניהו נפגש איתו – הוא יוכל להציג עצמו גם כמי שנלחם באנטישמיות".
הפרופסור נשאל האם הוא יכול להעריך מה ייצא מהפגישה. "לוקח זמן לסגור יוזמות עסקיות כאלה, אבל בכל מקרה – מאסק עצמו לא מתרשם יותר מדי מנתניהו, אבל עצם קיום הפגישה לא פוגעת בו, כי מדובר הרי בפגישה של מנהיג מדינה עם כוח יצירה גדול", השיב.
"כך נתניהו משדר את החזרה שלו לזירה, בנושאים שהוא הרגיש תמיד שהוא מהווה שחקן בהם. בכל מקרה, עלינו על הרכבת הזו של הבינה המלאכותית מאוחר מדי, כי הממשלה נתקעה עם הרפורמות. אנשים לא יודעים מה יהיה פה בעתיד – עכשיו עצרו גם את התקציבים למדענים חוזרים, אז יש פאניקה רבה. מצד אחד נתניהו מנסה להראות שאנחנו פה, ומצד שני היכולת להראות שאנחנו 'אומת הסטרטאפ' הולכת ואוזלת".

ח״כ זאב אלקין ל׳ערוץ 7׳: ״אני לא חסיד של הפגנות נגד ראש ממשלת ישראל בחו״ל. כשנתניהו בביקור מדיני חשוב, גם אם יש לי מחלוקת אידיאולוגית איתו, כולנו צריכים להתפלל להצלחתו כי הוא מייצג את כל המדינה״.

18.9.2023 21:26
אבי רבינא: ‏ההחלטה הכי חכמה של נתניהו מאז נכנס לתפקידו: לא להגיע לפסטיבל רבין בהר הרצל בחודש הבא, ולחסוך לעצמו עוד מקבץ הבלים של נועה רוטמן.
18.9.2023 21:26
׳ערוץ 12׳ בפרסום ראשון: רה״מ נתניהו החליט להחרים את טקס האזכרה הממלכתי לזכרו של רה״מ רבין.

ישי כהן ב׳כיכר׳: שר הפנים והבריאות משה ארבל ינאם מחר בעצרת הכללית של האו״ם. מדובר בפעם הראשונה מקום המדינה ששר חרדי נואם בעצרת הכללית. ארבל ינאם בעברית. בשל ימי ׳עשרת ימי תשובה׳ ארבל יחזור לישראל כבר בשעות הבוקר של יום שישי. kore

ישי כהן ב׳כיכר׳: שר הפנים והבריאות משה ארבל ינאם מחר בעצרת הכללית של האו״ם. מדובר בפעם הראשונה מקום המדינה ששר חרדי נואם בעצרת הכללית. ארבל ינאם בעברית. בשל ימי ׳עשרת ימי תשובה׳ ארבל יחזור לישראל כבר בשעות הבוקר של יום שישי. kore

ישי כהן חושף ב׳כיכר׳: רפורמת הכשרות של מתן כהנא נקברת. בחוק רבני הערים החדש שיעבור בכנס החורף יוגדר תפקידו של רב עיר, כך שלא יוכל להעניק כשרות מחוץ לתחום העיר בה הוא מכהן. מהלך דרמטי מאוד שמובילים בשקט בכירי ש״ס (מיכאל מלכיאלי ויהודה אבידן) ו׳הציונות הדתית׳ (שמחה רוטמן ועומר רחמים).

ח״כ שמחה רוטמן לזיגמן ב'קול ברמה': ״חוק רבני הערים החדש נועד לתת מענה למציאות הזויה בה ב-41 מועצות מקומיות לא מכהן רב - מה שפוגע בכשרות ובשירותי הדת. החוק בא לחזק את הקשר של התושבים להליך הבחירה של הרב בעירם, ומשכך לא שייך שאותו רב יוכל לתת כשרות לעיר אחרת״.

אחרי העימות המתוקשר: היועמ"שית לרוטמן "רואה בחומרה"​

שעות לאחר שסילק מוועדת החוקה את עורכת הדין חגית בכר, ח"כ שמחה רוטמן ניהל שיחה בטונים גבוהים עם היועמ"שית לכנסת, מבלי להתנצל על התקרית | שגית אפק במכתבה אליו: "לא מוציאים עובד מדינה, גם אם נאמרים דברים שלא מוצאים חן בעיניך" • בלשכת רוטמן לא מגיבים לפי שעה​

היועצת המשפטית לכנסת, עורכת הדין שגית אפיק, שיגרה הערב (רביעי) מכתב חריף במיוחד ליו"ר ועדת החוקה חבר הכנסת שמחה רוטמן, אחרי שסירב לאפשר לנציגת הנהלת בתי המשפט, עורכת הדין חגית אברהם-בכר, לדבר במהלך דיון ועדת החוקה מוקדם יותר היום.

אפיק כתבה לרוטמן: "ציינתי בפניך טלפונית שאני רואה בחומרה רבה התנהלות בה עובדת המדינה שהגיעה למסור את עמדת הגוף אותו היא מייצגת, מוצאת על ידך מחדר הוועדה. מתפקידו של יושב ראש ועדה לנהוג בכבוד ובממלכתיות כלפי מוזמני הוועדה. לא הייתה שום סיבה שתמנע ממנה להשלים את דבריה, וודאי שלא היה שום מקום להוציאה מחדר הוועדה".

"לפיכך, ביקשתי ממך בשיחתנו להחזירה לדיון", כתבה היועמ"שית. "השבת שאתה מסכים לכך רק אם אשוחח איתה ואבקש ממנה ראשית להתנצל בפני חברי הכנסת. משציינתי בפניך כי אין בכוונתי לעשות כן וכי זה מתפקידך כיושב ראש הוועדה להחזירה לדיון בלא תנאים מוקדמים, אמרת שלא ייתכן שאגבש עמדה מבלי שצפיתי בדיון. גם לאחר צפייה בשידור הדיון, אני סבורה שלא היה שום מקום להתייחסויותיך לנציגת הנהלת בתי המשפט ויש להצר על שלא מצאת לנכון לשנות מהתנהלותך בזמן הדיון בפרט לאחר ששוחחתי איתך".

עוד הוסיפה היועמ"שית וכתבה לו: "כשיו"ר הוועדה משתמש במשפטים כפי שנעשה היום בדיון, יש בכך משום עלבון משווע לעובדת ציבור שמסרה עמדה בשם גוף שהיא מייצגת. ודאי שאין מקום לשיח מסוג זה. השתקת עובד הציבור מלהשמיע את עמדתו, פוגעת ביעילות דיוני הוועדות ובמעמדה של הכנסת בכלל. ככל שהכנסת מבקשת שיופיעו בפניה עובדי המדינה הבכירים שיתנו תשובות תוך כדי הדיון ולא רק עמדה מן בכתב, עליה לסגל לעצמה גם כללי דיון מכבדים".

לסיום כתבה עו"ד אפיק: "אני רואה את הדברים בחומרה, ואף אביע את עמדתי בענין זה בתפקידי כיועצת המשפטית של ועדת האתיקה. אין לי אלא להביע תקווה שהתנהלות מסוג זה לא תישנה בדיוניך בעתיד".

אפיק ניהלה שיחה קשה עם חבר הכנסת רוטמן, לאחר שסילק מהוועדה, את נציגת הנהלת בתי המשפט, עורכת הדין חגית אברהם-בכר. רוטמן לא הסכים עם אפיק, אך לא התנצל. השיחה בין השניים נגמרה בטונים גבוהים וקשים. לפנייתנו מלשכתו של רוטמן טרם נמסרה תגובה.

היועמ"שית אפק הצהירה כי "לא מוציאים עובד מדינה מחוץ לחדר, גם אם נאמרים דברים שלא מוצאים חן בעינייך. אתה מייצג את הכנסת, והכנסת צריכה לקבל תשובות מנציגי הציבור, לא ייתכן שתוציא אותם. התנהלותך לא מכבדת את הכנסת".

מוקדם יותר היום, רוטמן לא איפשר לבכר להקריא את תגובת הנהלת בתי המשפט לדיון, וביקש מהסדרנים להזיז ממנה את המיקרופון עד שתחזור בה. בהמשך איים רוטמן כי יגיש תלונה אתית נגד עורכת הדין בכר.

אחרי העימות המתוקשר: היועמ"שית לרוטמן "רואה בחומרה"​

שעות לאחר שסילק מוועדת החוקה את עורכת הדין חגית בכר, ח"כ שמחה רוטמן ניהל שיחה בטונים גבוהים עם היועמ"שית לכנסת, מבלי להתנצל על התקרית | שגית אפק במכתבה אליו: "לא מוציאים עובד מדינה, גם אם נאמרים דברים שלא מוצאים חן בעיניך" • בלשכת רוטמן לא מגיבים לפי שעה​

היועצת המשפטית לכנסת, עורכת הדין שגית אפיק, שיגרה הערב (רביעי) מכתב חריף במיוחד ליו"ר ועדת החוקה חבר הכנסת שמחה רוטמן, אחרי שסירב לאפשר לנציגת הנהלת בתי המשפט, עורכת הדין חגית אברהם-בכר, לדבר במהלך דיון ועדת החוקה מוקדם יותר היום.

אפיק כתבה לרוטמן: "ציינתי בפניך טלפונית שאני רואה בחומרה רבה התנהלות בה עובדת המדינה שהגיעה למסור את עמדת הגוף אותו היא מייצגת, מוצאת על ידך מחדר הוועדה. מתפקידו של יושב ראש ועדה לנהוג בכבוד ובממלכתיות כלפי מוזמני הוועדה. לא הייתה שום סיבה שתמנע ממנה להשלים את דבריה, וודאי שלא היה שום מקום להוציאה מחדר הוועדה".

"לפיכך, ביקשתי ממך בשיחתנו להחזירה לדיון", כתבה היועמ"שית. "השבת שאתה מסכים לכך רק אם אשוחח איתה ואבקש ממנה ראשית להתנצל בפני חברי הכנסת. משציינתי בפניך כי אין בכוונתי לעשות כן וכי זה מתפקידך כיושב ראש הוועדה להחזירה לדיון בלא תנאים מוקדמים, אמרת שלא ייתכן שאגבש עמדה מבלי שצפיתי בדיון. גם לאחר צפייה בשידור הדיון, אני סבורה שלא היה שום מקום להתייחסויותיך לנציגת הנהלת בתי המשפט ויש להצר על שלא מצאת לנכון לשנות מהתנהלותך בזמן הדיון בפרט לאחר ששוחחתי איתך".

עוד הוסיפה היועמ"שית וכתבה לו: "כשיו"ר הוועדה משתמש במשפטים כפי שנעשה היום בדיון, יש בכך משום עלבון משווע לעובדת ציבור שמסרה עמדה בשם גוף שהיא מייצגת. ודאי שאין מקום לשיח מסוג זה. השתקת עובד הציבור מלהשמיע את עמדתו, פוגעת ביעילות דיוני הוועדות ובמעמדה של הכנסת בכלל. ככל שהכנסת מבקשת שיופיעו בפניה עובדי המדינה הבכירים שיתנו תשובות תוך כדי הדיון ולא רק עמדה מן בכתב, עליה לסגל לעצמה גם כללי דיון מכבדים".

לסיום כתבה עו"ד אפיק: "אני רואה את הדברים בחומרה, ואף אביע את עמדתי בענין זה בתפקידי כיועצת המשפטית של ועדת האתיקה. אין לי אלא להביע תקווה שהתנהלות מסוג זה לא תישנה בדיוניך בעתיד".

אפיק ניהלה שיחה קשה עם חבר הכנסת רוטמן, לאחר שסילק מהוועדה, את נציגת הנהלת בתי המשפט, עורכת הדין חגית אברהם-בכר. רוטמן לא הסכים עם אפיק, אך לא התנצל. השיחה בין השניים נגמרה בטונים גבוהים וקשים. לפנייתנו מלשכתו של רוטמן טרם נמסרה תגובה.

היועמ"שית אפק הצהירה כי "לא מוציאים עובד מדינה מחוץ לחדר, גם אם נאמרים דברים שלא מוצאים חן בעינייך. אתה מייצג את הכנסת, והכנסת צריכה לקבל תשובות מנציגי הציבור, לא ייתכן שתוציא אותם. התנהלותך לא מכבדת את הכנסת".

מוקדם יותר היום, רוטמן לא איפשר לבכר להקריא את תגובת הנהלת בתי המשפט לדיון, וביקש מהסדרנים להזיז ממנה את המיקרופון עד שתחזור בה. בהמשך איים רוטמן כי יגיש תלונה אתית נגד עורכת הדין בכר.

רוטמן ליועמ"שית הכנסת: "בדיקת העובדות שביצעת הייתה לקויה"​

חה"כ שמחה רוטמן הגיב לנזיפה של יועמ"שית הכנסת וטען: "בדיקת העובדות שביצעת הייתה לקויה". לדבריו, "אני פועל למען כבודה של הכנסת גם אם את סבורה אחרת"​

אחרי הנזיפה של היועצת המשפטית של הכנסת שגית אפיק, יו"ר ועדת חוקה חה"כ שמחה רוטמן מגיב לה במכתב וכותב: "בדיקת העובדות שביצעת הייתה לקויה. אני פועל למען כבודה של הכנסת גם אם את סבורה אחרת".

רוטמן טען במכתבו כי "נציגת הנהלת בתי המשפט התייחסה לבקשה לכינוס הוועדה שהוגשה על ידי שליש מחברי הוועדה, וטענה שמניעיהם אינם ענייניים ומטרתם לפגוע באמון הציבור בבית המשפט. איני סבור שאני אמור לאפשר השתלחות שכזו בחברי כנסת על ידי עובד מדינה".

רוטמן הוסיף: "דרשתי שתחזור בה מאמירתה, והיא התעלמה מדבריי לחלוטין והמשיכה להקריא מהכתב. כאשר אמרתי לה שהיא אינה ברשות דיבור, היא המשיכה לדבר לתוך המיקרופון ולאחר שביקשתי מהסדרן להרחיק ממנה את המיקרופון, היא שבה וחטפה את המיקרופון כדי להמשיך לדבר ללא רשות דיבור".

עוד כתב רוטמן: "בניגוד לאמור במכתבך (וחבל שבדיקת העובדות שביצעת בנושא זה הייתה לקויה) ולמרות שאני סבור שהתנהלות שכזו מצדיקה הוצאתו של אדם מחדר הוועדה, במקרה הנוכחי לא הוצאתי את עו"ד חנית אברהם בכר, ולכן ממילא לא ביקשת ממני להחזיר אותה וממילא גם לא סירבתי להחזיר אותה."

לדברי רוטמן, "התגובות הרבות שאני מקבל מאנשים רבים ומגוונים על הדרישה העקבית שלי להקפיד בכבודם של חברי הכנסת, מכל סיעות הבית, כאשר עובדי ציבור מתייחסים אליהם בבוטות ובהתנשאות, גורמות לי לחשוב שאני פועל למען כבודה של הכנסת, גם אם את סבורה אחרת.

כך נהגו יושבי ראש וועדות רבים בעבר, ואני מקווה שכך ינהגו גם בעתיד, ולא יעברו לסדר היום על התנהלות של עובד ציבור הפוגע בכבודם של חברי כנסת וחברי וועדה, ובכבודה של הכנסת כולה", כך רוטמן.

כזכור, היועצת המשפטית לכנסת, עורכת הדין שגית אפיק, שיגרה אמש מכתב חריף במיוחד ליו"ר ועדת החוקה חבר הכנסת שמחה רוטמן, אחרי שסירב לאפשר לנציגת הנהלת בתי המשפט, עורכת הדין חגית אברהם-בכר, לדבר במהלך דיון ועדת החוקה מוקדם יותר היום.
מוקדם יותר אמש, רוטמן לא איפשר לבכר להקריא את תגובת הנהלת בתי המשפט לדיון, וביקש מהסדרנים להזיז ממנה את המיקרופון עד שתחזור בה. בהמשך איים רוטמן כי יגיש תלונה אתית נגד עורכת הדין בכר.

חה"כ מהציונות הדתית נגד חוק הגיוס: "אנטי ציוני ואינו מוסרי"​

חה"כ אוהד טל מהציונות הדתית התייחס לסוגיית חוק הגיוס ואמר כי לא יעלה על הדעת לחוקק חוק שמעניק פטור גורף לציבור החרדי. "מתווה כזה אינו מוסרי ולא יעלה על הדעת", אמר​

חה"כ אוהד טל (הציונות הדתית) התייחס הבוקר (חמישי) לדיונים הנערכים בימים אלו על חוק הגיוס ואמר כי לא יעלה על הדעת לחוקק חוק שמעניק פטור גורף לציבור החרדי.

בריאיון ל'ווינט' אמר טל: "מתווה שלוקח סקטור שלם בחברה הישראלית ומעניק לו פטור גורף מגיוס אינו מוסרי, הוא אנטי ציוני ולא יעלה על הדעת. צריכים להפסיק עם הפופוליזם - 75 שנה לא גייסו כאן אף אחד בכפייה וזה לא ישתנה, האינטרס להגביר השתלבות בשירות ובתעסוקה משותף לכולם".

כזכור, לאחרונה השר אופיר סופר התייחס גם הוא לחקיקת חוק הגיוס ואמר: "סוגיית חוק הגיוס מורכבת יותר מסוגיות אחרות. צריך למצוא פתרון יצירתי, לא רואה עצמי מצביע בעד פטור מגיל 21". לדברי סופר, "לתת פטור בגיל 21 משירות צבאי אם כל הכבוד לרצון להכניס אנשים לשוק התעסוקה לפני כן שילכו לצבא".

סופר הבהיר: "יחד עם זאת השילוב של החרדים בצבא ובשוק התעסוקה לא תמיד ילך בכפיה או בלחץ כזה או אחר והסוגייה הזאת תדרוש מאיתנו מלאכת מחשבת".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה