פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

שר האוצר סמוטריץ' ל׳כאן 11׳: ״משוכנע שנגיע להבנות עם בן גביר. המשטרה חשובה לנו מאוד וגדלה בתקופתי. אני ורה״מ נחושים לעמוד בלוחות הזמנים כדי להעביר את התקציב, וראינו את זה רק בשבוע שעבר. כולנו נדרשים לקבל אחריות, בגרות ושיקול דעת - אנחנו במלחמה״.

| הפרקליטות לטלי גוטליב: התייצבי מיד לחקירה, אין לך חסינות.

טלי גוטליב בתגובה: לא ניתן להעמיד אותי לדין לא ניתן לעצור אותי או לעכב אותי לחקירה. אני יודעת שזה מעציב אתכם. ואגב, אמשיך לפעול בדיוק כך. זו חובתי וזו משמעות החסינות. לכם אגב יש אפס חסינות וזו לא פחות מהפרת אמונים לפנות לתקשורת לפני שאתם פונים לחבר כנסת. ממליצה לכם בחום לטפס על עץ אחר. אותי לא תפחידו ועלי לא תטילו אימה.

דפנה ליאל בפרסום ראשון: בממשלה מחפשים דרך להבטיח את תמיכתה של שרן השכל בקואליציה לאחר שהתברר שאין בכוונתה להצטרף לליכוד, הפתרון שנבחן להבטיח לה תפקיד דיפלומטי בסוף הקדנציה, ככל הנראה בלונדון.

אמש דנה ועדת השרים לחקיקה בהצעת חוק פרטית של חברת הכנסת טלי גוטליב, המציעה לשנות את שיטת מינוי נשיא המדינה. על פי ההצעה, הנשיא ייבחר על ידי מליאת הכנסת לתקופה של חמש שנים, במקום ההליך הנוכחי.

במידה שהוועדה תאשר את ההצעה, היא תובא להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת כבר ביום רביעי הקרוב.

היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, פרסמה חוות דעת נחרצת נגד הצעת החוק. לדבריה, המהלך מהווה חלק ממה שמכונה "הרפורמה המשפטית" ומוביל לפגיעה חמורה בערכים הדמוקרטיים ובמבנה המשטרי של המדינה.
"מדובר בהצעת חוק שאינה עומדת באמות המידה המשפטיות הנדרשות ופוגעת באופן קשה בעקרונות יסוד דמוקרטיים," ציינה היועמ"שית בחוות דעתה. "קיימת מניעה משפטית מלקדם את ההצעה."

מהנעשה בישיבת סיעת יהדות התורה: חה"כ רוט שאל: "מה עם התקציבים?". גפני: "אין כעת משהו על השולחן". רוט: "מתי ההצבעה בקריאה ראשונה על התקציב?". בחדר השתררה מבוכה מאחר וההצבעה בקריאה ראשונה התקיימה כבר לפני כ-3 שבועות.

אברהם פריינד

הלפרין ב'קול חי': נתניהו הסביר לראשי מפלגות מהקואליציה שלחצו עליו לפטר את בן גביר כסנקצייה, שאחת הסיבות העיקריות שהוא לא עושה זאת היא בגלל חוק הגיוס. "איתמר איתנו בנושא. צריכים את האצבעות של עוצמה יהודית כדי שיהיה רוב לחוק" לדברי ראש הממשלה.

הלפרין בקול חי: נתניהו הבהיר בשיחות סגורות - לא מתכוון להחריף את המשבר מול אגודת ישראל ולא מתכוון להטיל סנקציות על פעילות המפלגה בקואליציה. נתניהו מבין שזאת תהיה טעות להתערב שוב ושוב בענייניה הפנימיים של המפלגה החסידית.

מוטי קסטל: השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: ״הרדיפה המרושעת של פרקליט המדינה, עמית איסמן, בגיבוי היועמ״שית, נגד הנגד ארי רוזנפלד בלתי נתפסת.
איסמן רודף את רוזנפלד למרות שאפילו חוו״ד השב”כ קבעה בבירור שאינו מסוכן.
שיקול הדעת בפרקליטות מעוות לחלוטין. זהו אותו איסמן שביקש לפתוח נגדי בחקירה פלילית בחשד ל״הסתה נגד תושבי עזה״.
רק להזכיר: גלעד קריב טרם נחקר.
גם לא יאיר גולן שקרא לסרבנות ואיים באופן פומבי על המפכ״ל. הפרקליטות בראשות מיארה ואיסמן היא פוליטית מכף רגל ועד ראש, הגיע הזמן לעשות שם סדר.

אברהם פריינד: יו״ר הקואליציה ח״כ אופיר כץ בוועדה: ״טוב שכל אזרחי ישראל ייחשפו לצביעות של האופוזיציה. המפלגות מתנהלות פה שנתיים נגד חברי עוצמה יהודית ולא משתפים איתם פעולה אפילו בחוקים חברתיים והיום כולם רואים את השת"פ״. אפרת רייטן: ״נתניהו לא רצה להצטלם עם בן גביר ועכשיו הוא יושב איתו בממשלה. אתה מדבר איתנו על צביעות?״.

עוד מפריינד: יועמ״שית הכנסת בוועדה: ״אתמול בערב, זמן קצר לפני שננעלה מליאת הכנסת פנתה מנהלת סיעת עוצמה יהודית ככל הנראה בוואטסאפ ליו״ר הקואליציה. מי שצריך לפנות הוא יו״ר הסיעה ולכן הפנייה היא לא רלוונטית. למעשה עד לרגע זה אין פניה מסודרת של עוצמה יהודית להחלפת חברי הוועדה מטעם הסיעה״.

עוצמה יהודית בתגובה להצבעה בוועדת הרווחה: לצערינו שוב חבר הכנסת אלמוג כהן פועל בניגוד לעמדת הסיעה ונגד שוטרי משטרת ישראל ולוחמי הכליאה. פקידי האוצר יגרמו בתקציב הנוכחי לסגירת תחנות משטרה, כיתות כוננות ופיטורים המוניים של שוטרים. מצער מאוד שח"כ כהן פועל בניגוד לעמדת סיעתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה