פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

עמית סגל: נתניהו לא שעה להפצרות כל ראשי הקואליציה לפטר את בן גביר - ועכשיו קיבל את זה בכל זאת ובתנאים פחות נוחים.
יניר קוזין על הודעת בן גביר: פיטורין נוסח ליצמן. מתפטרים מהממשלה בגלל נושא חשוב מאוד וכשהוא עובר חוזרים חזרה לממשלה כדי להמשיך "לשרת את הציבור".

יובל שגב: כמה הערות: - בן גביר ממשיך לעשות פיגועים לראש הממשלה נתניהו. מבית החולים, דרך "אני מנעתי עסקה", ועד המתקפה הערב. למרות הכל, נתניהו לא רוצה לוותר עליו. - למרות הכל, בן גביר מפחד לאיים בפיזור הכנסת. כמו הפרישה לשם חזרה, מנסה ללכת בלי ולהרגיש עם. כנראה מתכתב עם סקריו הפנימיים. - שר נרווגי שמתפטר וחוזר לכנסת, לא יכול לחזור למעמד נרווגי גם אם חוזר להיות שר. אין זיגזג. לידיעת עמיחי אליהו/סמוטריץ'. - הזדמנות לסגור את משרד המורשת. - תפקידי השרים שמתפנים אמורים ללכת לראש הממשלה, הלכת דרעי-פנחסי מונעת את זה בשל היותו של נתניהו נאשם. אולי יתנו לאלקין את נגב-גליל, מניח שיהיו קופצים על הבט"פ.

דפנה ליאל: אפשר להעריך בזהירות שהתפקידים של עוצמה יהודית ישארו בליכוד כדי שתישמר האפשרות להחזיר את בן גביר לממשלה. בין השמות שעולים לתיק הבט״פ - דיכטר או אלי כהן.

בן גביר: נתניהו הציע לי שהרמטכל יעזוב ויגידו שפוטר בגללי
עמית סגל
דפנה ליאל: שר הביטחון ישראל כ"ץ: כהונת הרמטכ"ל לא קשורה ולא תהיה קשורה לשום סוגייה פוליטית.

עמית סגל לבן גביר ב׳פגוש את העיתונות׳ - ״אם העסקה כל כך גרועה למה אתה לא מפיל את הממשלה״. בן גביר - ״יש דרך שלישית. העסקה מופקרת, אני לא שותף לדבר הזה, ואני אחזור אם נתניהו יחזור למדיניות ימין, לדעתי הסיכוי נמוך״.

ח״כ משה סעדה יוצא במתקפה חריפה בטוויטר נגד שרי הממשלה החרדים שהשאירו פתק לפני כניסת השבת בעד הצבעה על העסקה.

"אני תוהה אם שרי ש"ס ויהדות התורה ישאירו פתק אישור בעיניים עצומות גם על חוק הגיוס, או שהם שומרים את זה רק לדיונים פחותי ערך שנוגעים לחיי אדם וביטחון המדינה וכל האזרחים. כשילדים של אחרים הם אלה שנלחמים, לא פלא שזה לא מעניין אותם. חמאס יתעצם שוב וחיילים נוספים יפגעו? ארכי רוצחים משתחררים וגל טרור ביו״ש בדרך? שאר החטופים מופקרים? כל זה לא מעניין. חרפה", נכתב הערב על ידי סעדה בפוסט המקומם.

ח״כ משה סעדה יוצא במתקפה חריפה בטוויטר נגד שרי הממשלה החרדים שהשאירו פתק לפני כניסת השבת בעד הצבעה על העסקה.

"אני תוהה אם שרי ש"ס ויהדות התורה ישאירו פתק אישור בעיניים עצומות גם על חוק הגיוס, או שהם שומרים את זה רק לדיונים פחותי ערך שנוגעים לחיי אדם וביטחון המדינה וכל האזרחים. כשילדים של אחרים הם אלה שנלחמים, לא פלא שזה לא מעניין אותם. חמאס יתעצם שוב וחיילים נוספים יפגעו? ארכי רוצחים משתחררים וגל טרור ביו״ש בדרך? שאר החטופים מופקרים? כל זה לא מעניין. חרפה", נכתב הערב על ידי סעדה בפוסט המקומם.
ח״כ יעקב אשר בתגובה להסתה של ח״כ סעדה: ״בשונה ממך אנו לא חושבים שרה״מ נתניהו (זה ששריין אותך ברשימת הליכוד לכנסת) ושר הביטחון רוצים ש״החמאס יתעצם״ וש״רוצחים ישתחררו״ ו״יופקרו שאר החטופים״. ולכן אנו כחברי קואלציה וכבני אנוש מגבים אותם בהחלטתם הקשה והמורכבת. אם אתה לא סומך עליהם תחזיר את השריון שלך ותתפטר מהכנסת כמו גלנט, אני מציע שתסדר לעצמך שיריון במפלגתו של מסית ומדיח כמוך יאיר לפיד״.

יו״ר ׳דגל׳ ח״כ משה גפני: ״ח״כ סעדה הוא חרפה לכנסת ולעם היהודי, בשעה שהחברה כולה מתאחדת סביב שחרור החטופים, הוא מוצא לנכון להסית נגד הציבור החרדי שבזכותם הוא קיים בציבוריות הישראלית. על דבר אחד לא היינו משאירים פתק, אם היה דיון להשאיר אותו בסיעת הליכוד״.

סגן השר אורי מקלב פנה ליו״ר הקואליציה ח״כ אופיר כץ: ׳ח״כ סעדה מכפיש ומשמיץ את חברי הקואליציה ובליכוד לא עושים דבר’
סגן השר מקלב טען כי ״מצב זה בו ח״כ סעדה - חבר בליכוד מכפיש ומשמיץ את שותפיו לקואליציה לאורך זמן מתמשך, חייב להיפסק.״
״כאשר גם בשעות קשות אלו ממשיך לפעול כאחרון המסיתים זוהי חציה של הקו האדום ובליכוד לא עושים דבר, לא מגיבים לו ולא מרסנים אותו.
יש גבול להתבטאויות אלו ואני קורא לעשות סוף לתופעה זו."

מרדכי הלפרין
קדושת השבת: השרים סמוטריץ', וסרלאוף, אליהו וסילמן צעדו בליל שבת ממשרד רה"מ למלון פלאזה בו התאכסנו בירושלים. מזכיר הממשלה פוקס נשאר לישון על ספה במשרד בסיום ישיבת הממשלה, בבוקר הוא צעד לתפילה בנחלאות ומשם לסעודת שבת משותפת עם השרים במלון - גם השרה סטרוק השתתפה. בהמשך חזר רגלית למשרד

יו”ר ועדת העבודה והרווחה ח”כ הרב ישראל אייכלר הגיב להשמצות של ח”כ סעדה וכתב: “ח”כ סעדה מהליכוד מפיץ עלילה שהציבור החרדי לא אכפת לו שחמאס יתעצם שוב וחיילים נוספים יפגעו, שארכי רוצחים משתחררים וגל טרור ביו״ש בדרך ושאר החטופים יופקרו, כל זה לא מעניין אותם. בכך הוא מציב את הציבור החרדי כאויבי העם. זו לא פעם ראשונה שהוא מתייצב לצד המסיתים שמלבים אש נגד החרדים. כך עשה גם בחוק המעונות כשניסה לפגוע בזכויות האמהות והילדים החרדים. סעדה הפך לגיס חמישי בתוך הליכוד. על ראש הממשלה וחברי הליכוד להוקיע אותו בהקדם ולהתנער מדברי הבלע המסוכנים. אחרת הם יהיו שותפים למלחמה נגד החרדים”.

הפרשנים ינון מגל ובן כספית התייחסו בשידור ב-103 להסכם שחרור החטופים ולהפסקת האש שלא יצאה לפועל בזמנה. בשידור חשף מגל כי גברת מרים אלדסון, בעלי ‘ישראל היום’, המקורבת לטראמפ מרעילה את הנשיא הנבחר ושידלה אותו לקדם את עסקת החטופים וזאת במטרה לסבך את נתניהו כדי שישראל תלך לבחירות ובנט ייבחר.

ינון הסביר עוד: “לא הייתה עסקה בגלל חמאס, לא הייתה עסקה כי חמאס לא הסכים לעסקה של ביידן, והאמריקנים אומרים את זה. אבל לכם אין גבולות, כי המטרה העיקרית שלכם היא לפגוע בנתניהו. לכן, גם כשהוא עושה עסקה שאתם מפגינים בעדה, אתם לא אומרים ‘תודה’, אתם באים אליו בטענות”.

גם בן כספית הסכים כי מי שתרמה והשפיעה על נשיא ארה”ב טראמפ להטיל את מלוא כובד משקלו על “עיסקה עכשיו” הייתה דר’ מרים אדלסון, הבעלים של “ישראל היום” ואחת התורמות הגדולות לקמפיין טראמפ”.

דפנה ליאל: מרגע שצבי סוכות עוזב את הכנסת - סמוטריץ׳ צפוי לחזור אליה כדי להוציא את ח״כ קרויזר מעוצמה יהודית שמכהן כנורבגי, וזאת על מנת לשמור על יחסי הכוחות. קרויזר, כזכור, מכהן כחבר הוועדה לבחירת שופטים. הכנסת תצטרך לבחור נציג חדש של הקואליציה בהצבעה חשאית.

אמיר אטינגר: נתניהו רוצה לנסות לפצל את ׳עוצמה יהודית׳! רה״מ ואנשיו פועלים לפצל את המפלגה לשליש סיעה שתישאר נאמנה לקואליציה והממשלה. כדי להשיג שליש כזה צריך 2 ח״כים, אלמוג כהן כבר נמצא, בכירי הליכוד ינסו לשכנע ח״כ נוסף להצטרף לאלמוג כהן ולהתפצל, על הכוונת: צביקה פוגל.
עוד מאמיר אטינגר: התמורה שעל הפרק לפוגל: תיקי השרים שבן גביר ווסרלאוף התפטרו מהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה