פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

׳ערוץ 13׳: האדמו״ר מגור הורה לשר יצחק גולדקנופף לפרוש מתפקידו כשר הבינוי והשיכון אם לא תתקדם ההצעה לפיזור הכנסת השבוע. אם הכנסת כן תתפזר השבוע יישאר גולדקנופף במשרד.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יגיע מחר בשעה 8:30 לבית משפט השלום בירושלים, למשפטו של עופר כסיף.
בן גביר יבוא לתמוך בשוטר שהותקף, המעיד במשפט נגד כסיף.

חזקי ברוך: ‏חבר הועדה לבחירת שופטים, ח"כ יצחק קרויזר הגיע לבית המשפט השלום בי-ם למשפטו של עופר כסיף כדי לתמוך ולחזק את השוטר שהותקף, "כסיף תומך הטרור שתקף שוטר מקומו מאחורי סורג ובריח".

המשבר בקואליציה סביב חוק הגיוס - ח״כ ⁦‪עמית הלוי‬⁩ מהליכוד ב׳גל״צ׳: ״מעריך שיגשרו על הפערים עד רביעי באופן שניתן יהיה לכנס את ועדת חוץ וביטחון לדיון שהעקרונות שבו מוסכמים, גם אם יישארו כמה פרטים״.

יובל שגב: 2 הימורים נוכח חדשות היום: 1. לא תהיה דמוקרטיזציה אמיתית במחנה הממלכתי עד לבחירות הקרובות. 2. חוק התפזרות הכנסת לא יעבור בקריאה טרומית השבוע.

ישי כהן: ‏בכירים בדגל התורה ואגודת ישראל הבהירו ללשכת רה״מ: אם עד יום רביעי לא יהיה מסמך מוסכם של חוק הגיוס - נצביע בעד פיזור הכנסת. שבענו מדיבורים של ״התקדמות משמעותית״.

משבר הגיוס - ח״כ משה סעדה ב׳רדיו 103׳: ״ממה שאני שומע, הצדדים מתקרבים ואני מקווה שנגיע להסכמות ראויות, הכל היה חלק ממנופים ולחצים במסגרת משא ומתן בין שני צדדים. החרדים כבר יורדים מהעץ, אני אומר זאת מידיעה ולא מהערכה. לא כל החרדים הם מקשה אחת״.

עמיאל ירחי: ‏משבר הגיוס: אחרי הפגישה בחמישי בלילה אדלשטיין שוחח עם ארגוני מילואימניקים והעביר להם את המסר שלא יתקפל בנושא הסנקציות, ״יש לי את העקרונות שלי, אני לא אתפשר עליהם״. עוד פגישה של יולי עם המילואימניקים צפויה השבוע. קשה לראות מצב שבו ארגוני המילואימניקים מרוצים וגם המפלגות החרדיות, מה שמרחיק את הסיכוי להסכמות על חוק.

עוד מעמיאל ירחי: אתגר משמעותי נמצא בייעוץ המשפטי של הכנסת, הכל צריך לעמוד בסטנדרטים שלו, זאת הסיבה בין היתר שלצד השיחות הפוליטיות, אדלשטיין משוחח במקביל עם יועמ״שית הוועדה.

ח״כ חילי טרופר ב׳רדיו 103׳: ״אנחנו לא נוותר על גיוס אמיתי פה, כן? שמעתי שיש גם כאלה במפלגות החרדיות שבונים על זה שיום אחד תהיה קואליציה אחרת של גנץ ואחרים ושם ייתנו להם את הדבר הזה, לא. הדברים השתנו״.

מיכאל שמש: בש״ס ויהדות התורה אומרים שההצבעה על פיזור הכנסת תתקיים ברביעי ״אחרי החלטת המועצת והרבנים, צריכה להיות סיבה מיוחדת לשנות את ההחלטה, לא מאמינים להבטחות״.

מוטי קסטל: תמונת מצב משבר הגיוס: הבנה במערכת הפוליטית כי 'אגודת ישראל' החסידית חפצה בבחירות ומחוץ למשחק כרגע. ולכן המאמץ העיקרי כרגע במו"מ בין הצדדים, הוא להביא להסכמות בין 'דגל התורה' וש"ס ליו"ר ועדת חו"ב אדלשטיין במטרה למנוע את ההצבעה על פיזור הכנסת ולהביא חוק שיתמך ע"י יועמ"שית ועדת חו"ב.

עוד מקסטל: למרות ההודעה על "מאמץ לסכם את הנושאים שנותרו פתוחים" כבר בשישי- כאלו טרם סוכמו. השיח הטלפוני נמשך כל העת בין הצדדים ולמרות שהפערים נותרו גדולים נשמעת יותר אופטימיות מאשר בסוף השבוע בקרב כל הנוגעים בדבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה