פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

יניר קוזין: האם יהיו סנקציות במסגרת חוק הפטור מגיוס? השר ‎מיקי זוהר טוען: "אני לא רואה כרגע ממשלה שמטילה סנקציות על חרדים שלא מתגייסים. אם הסנקציות נדחות בכמה חודשים - זה לא סוף העולם, אם זה נדחה בכמה שנים זה כבר סיפור אחר. צריך פשרה כואבת לכל הצדדים" ב"ספי ויניר" בגלצ, הבוקר עם אריאל כהנא.

המחנה הממלכתי משכה את כל החוקים שלה ביום רביעי, למעט החוק לפיזור הכנסת, במטרה לצמצם את סדר היום. זאת ברקע ההחלטה של הקואליציה להעלות עשרות חוקים כדי להעמיס על סדר היום ולנסות ולהמנע מההצבעה על פיזור הכנסת.

חזקי ברוך: גורם בש"ס לערוץ 7: "אף אחד לא רוצה בחירות ואיננו ששים להפיל את הממשלה. אבל ברגע שיש אפס התגמשות מצד אדלשטיין בנושא הכי אקוטי לציבור החרדי - זו בעיה. אני מעריך שבמידה ואדלשטיין יתגמש קמעה - אפשר יהיה להגיש נוסחה לרבנים שתדחה את פיזור הכנסת".

דובר ש״ס אשר מדינה ב׳קול ברמה׳: ״נכון לעכשיו, נצביע ברביעי בעד פיזור הכנסת. אנחנו מאוכזבים מנתניהו וציפינו שייכנס לעובי הקורה עוד קודם כמו שנעשה בימים האחרונים. אנחנו לא מעוניינים להפיל את הממשלה בתקופה הנוכחית אבל חייבים למצוא פתרון״.

שר הדתות מיכאל מלכיאלי לאריה גולן בכאן רשת ב': "יש אנשים שיעשו הכול כדי להפיל את הממשלה, שיקראו לזה השתמטות כי זה פוליטי. הם היו נותנים חוק הרבה יותר השתמטותי אם היינו בצד שלהם”

חזקי ברוך: גנץ בישיבת הסיעה: "אני שומע את הקולות שאומרים שהדרישה למתווה שירות היא ניסיון להפיל את הממשלה, ולמרות שזה נכון שאנחנו סבורים שהממשלה הזו צריכה להחזיר את המנדט לעם לחידוש האמון - מדובר במקרה הטוב בחוסר הבנה של אנשים טובים, ובמקרה הרע בשקר שהקואליציה מנסה לתדלק".

אמיר אטינגר: ראש האופוזיציה יאיר לפיד בישיבת סיעת יש עתיד: ביומיים האחרונים לשכת ראש הממשלה, יחד עם החרדים, ממקדים את המאמץ רק בדבר אחד: לדחות את הסנקציות בחוק ההשתמטות. לוודא שיידחו אותם לפחות בחצי שנה. נשאלת השאלה: למה? אם החוק הוא אמיתי. אם הוא אמור להוביל לזה שהחרדים יתגייסו, מה זה משנה מתי הסנקציות מתחילות? הרי מי שלא רוצה לרמות, הסנקציות במילא לא יחולו עליו. הוא יילך, הוא יתגייס, מה אכפת לו שיש סנקציות? הן מיועדות רק למי שמשתמט. התשובה היא, שהם רוצים לרמות.

דפנה ליאל: גנץ לשאלה האם הפגישה עם מוטי בבצ׳ק הייתה קשורה לפיזור הכנסת: ״לא. הכנסת צריכה להתפזר. אין לי מה לעשות פגישה אישית עם מישהו על משהו שאני אומר לו בגלוי. אני אוהב את התורה והחרדים״.

ח״כ אביחי בוארון מ׳הליכוד׳ הניח על שולחן הכנסת הצעת חוק, שראשי מפלגות לא יוכלו להקים מפלגות חדשות לפני שכיסו את החובות של מפלגותיהם הקודמות. הצעת החוק עלולה להטיל עול כלכלי כבד על נפתלי בנט.

בסיעת יהדוה״ת היום עלה שוב הנושא של חוק פיזור הכנסת, סוכם כי ההחלטה בעינה עומדת לתמוך בחוק שיעלה להצבעה בקריאה טרומית ביום רביעי.

אמיר אטינגר: סמוטריץ בסיעה על האיום בבחירות: . מדינת ישראל נמצאת ברגע גורלי. אנחנו במלחמה - לא רק על הביטחון הפיזי שלנו, אלא על עצם קיומנו כעם חופשי בארצו. זו אינה שעה רגילה, וזו בוודאי לא שעה לבחירות. אני קורא לכל שותפיי בקואליציה: שימו את המחלוקות בצד. גלו אחריות. ההיסטוריה לא תסלח למי שיפרק ממשלה ויגרור את המדינה לבחירות בעיצומה של מלחמה - לפני שהחטופים חזרו ולפני שהמטרות שלנו מול עזה ואיראן הושגו במלואן.

חזקי ברוך: לשכת מבקר המדינה השיבה לדרישתה של ח"כ מירב בן ארי לפתוח בחקירה כנגד "קמפיין המשפיענים" של סמוטריץ': "הדבר יבדק בשנה הבאה יחד עם שאר המפלגות".
חזקי ברוך: לשכת מבקר המדינה השיבה לדרישתה של חכ מירב בן ארי לפתוח בחקירה כנגד קמפיין המשפיענים של סמוטריץ': הדבר יבדק בשנה הבאה יחד עם שאר המפלגות.

רשת ביטחון מהאופוזיציה לטובת חוק גיוס? ח"כ רם בן ברק מיש עתיד לשירית אביטן בפודקאסט 'קריאה ראשונה' ב'ישראל היום': "יש על מה לדבר" | לקראת ההצבעה על פיזור הכנסת ברביעי, בכיר יש עתיד לא שולל הצבעה עם הממשלה על חוק גיוס אם יכלול סנקציות על משתמטים לצד תאריך מוסכם לבחירות.

אבי מוסקוב: השר גולדקנופף במענה לשאלתי האם יהדות התורה תצביע באופן סופי ביום רביעי על פיזור הכנסת. תשובתו: ״אין לנו אחרי דברי בן עמרם כלום. כשכל גדולי ישראל אומרים קו אחד - אנחנו הולכים אחריהם״

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה