פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

הרב לנדו התלונן בפני שגריר ארה״ב על ״צווי המעצר שמוציאה מערכת המשפט בישראל נגד בחורי הישיבות ב"עוון" לימוד התורה״. השגריר השיב, לטענת בית הרב: ״אני מבין ומסכים שבלי לומדי התורה אין ערך לכלום״

מליאת הכנסת בחרה כעת בח"כ ישראל אייכלר כנציג הכנסת בועדה למינוי דיינים ברוב של 66
ח"כ אייכלר מסר לאחר בחירתו: "אני מודה לחברי הכנסת שהצביעו עבורי כנציג הכנסת בוועדה למינוי דיינים. בסייעתא דשמיא אדאג לבחירת דיינים ראויים, תלמידי חכמים וישרי דרך שינהיגו את הדין על פי תורה ויראת שמיים".

אדלשטיין משחק גיבור טראגי...
אדלשטיין במליאה: גם אז (בהתנתקות) כמו היום ניסו להדיח אותי והבטיחו לי הרים וגבעות בתמורה לאידיאולוגיה שלי, האשימו אותי שאני מפיל ממשלה ובוגד בערכי התנועה ומנהיג המפלגה, אבל תמיד נשארתי נאמן לערכים שלי. גם בברית המועצות שילמתי מחיר על האידיאולוגיה שלי, אז לא חששתי וגם היום איני חושש
:sleep:

נערך לאחרונה ב:
ח"כ ביסמוט: "אני מודה לחבריי בסיעת הליכוד ולראש הממשלה על האמון. אני רואה בתפקיד שליחות לאומית ממעלה ראשונה.

התורה הביאה אותי לפה - והצבא משאיר אותי פה. חוק הגיוס נמצא אצלי בבית, הבת שלי, חיילת עם כומתה אדומה, והבן שלי עם ציצית וכיפה שילמד בישיבה. צבא ותורה, השילוב הזה כל כך יפה ביחד. אני גאה בשניהם. אפשר לשלב בין השניים. יד אוחזת יד. אחד מחזק את השני.

חוק הגיוס הוא עניין לאומי - לא עניין פוליטי. כלל עם ישראל למען כלל עם ישראל."

מיכאל שמש בכאן 11 - דרעי שוקל חזרה לממשלה

בשיחה סגורה העלה יו״ר ש״ס את האפשרות לפנות למועצת חכמי התורה כדי לדון בחזרה לממשלה.

לפי דרעי, הנושא ייבחן אם ח״כ יולי אדלשטיין יודח סופית מראשות וועדת החוץ והביטחון, ואם ייקבע מועד מוסכם לאישור חוק הגיוס.

ברקע: זעם של חלק ממצביעי ש״ס על המהלך שנתפס כמתריס כלפי נתניהו וכלפי הממשלה.
וההבנה שפרישה לא מקדמת באמת את הסיכוי לאישור חוק הגיוס.

מיכאל שמש בכאן 11 - דרעי שוקל חזרה לממשלה

בשיחה סגורה העלה יו״ר ש״ס את האפשרות לפנות למועצת חכמי התורה כדי לדון בחזרה לממשלה.

לפי דרעי, הנושא ייבחן אם ח״כ יולי אדלשטיין יודח סופית מראשות וועדת החוץ והביטחון, ואם ייקבע מועד מוסכם לאישור חוק הגיוס.

ברקע: זעם של חלק ממצביעי ש״ס על המהלך שנתפס כמתריס כלפי נתניהו וכלפי הממשלה.
וההבנה שפרישה לא מקדמת באמת את הסיכוי לאישור חוק הגיוס.
מיכאל שמש
תגובת ש״ס: היו״ר לא מכיר את הדברים.
תגובתי: זה עדיף על הפעם הקודמת שהיו״ר הכיר אותם ובחר להכחיש ידיעת אמת

מיכאל שמש
היועצת המשפטית לממשלה לראש הממשלה:
הממשלה לא יכולה לחוקק תקנות שעת חירום בשל אילוצים פוליטיים ולעקוף את הרשות המחוקקת |
עמית סגל
בכירים בלשכת ראש הממשלה:
היועמ״שית מסכנת את בטחון המדינה בניסיונה למנוע את כניסת תקנות שעת חירום בעניין הסייבר,
כדי לגרום נזק לממשלה.

הרב לנדו התלונן בפני שגריר ארה״ב על ״צווי המעצר שמוציאה מערכת המשפט בישראל נגד בחורי הישיבות ב"עוון" לימוד התורה״. השגריר השיב, לטענת בית הרב: ״אני מבין ומסכים שבלי לומדי התורה אין ערך לכלום״
תיעודים מהאירוע
מרגש איך ר' דב ממרומי גילו והדרו זועק מנהמת ליבו על רדיפת לומדי התורה בארה"ק

ח"כ אורית פרקש הכהן מכחול-לבן עוזבת את המפלגה לטובת איזנקוט. פרקש אינה מתפטרת מהכנסת, לטענתה בכדי לא לתת לקואליציה קול נוסף.

להלן תוצאות הסקר של חדשות 14 ששודר הערב במהדורה המרכזית בהנחיית מגי טביבי | 24.7.2025

הסקר נערך על ידי שלמה פילבר בקרב 568 נשאלים המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה.

חלוקת הגושים (ללא מפלגת בנט):
גוש הימין – 63 מנדטים
גוש השמאל – 46 מנדטים
ערבים – 11 מנדטים

חלוקת הגושים (כולל מפלגת בנט):
גוש הימין – 62 מנדטים
גוש השמאל – 47 מנדטים
ערבים – 11 מנדטים

המפלגות הבולטות (ללא בנט):
– הליכוד – 34
– הדמוקרטים – 16
– ישראל ביתנו – 15
– ש״ס – 10
– יש עתיד – 9
– יהדות התורה – 8
– עוצמה יהודית – 6
– רע״מ – 6
– כחול לבן – 6
– חד״ש־תע״ל – 5
– הציונות הדתית – 5

המפלגות הבולטות (כולל בנט):
– הליכוד – 33
– מפלגת בנט – 16
– הדמוקרטים – 13
– ש״ס – 11
– ישראל ביתנו – 8
– יהדות התורה – 8
– יש עתיד – 6
– עוצמה יהודית – 6
– רע״מ – 6
– חד״ש־תע״ל – 5
– כחול לבן – 4
– הציונות הדתית – 4

מידת התאמה לראשות הממשלה:
– בנימין נתניהו – 49%
– נפתלי בנט – 26%
– גדי איזנקוט – 13%
– יאיר לפיד – 5%
– אביגדור ליברמן – 4%
– בני גנץ – 3%

חבר הכנסת בועז ביסמוט שנכנס לתפקיד יו"ר ועד החוץ והביטחון של הכנסת, העביר מסר לנבחרי הציבור החרדים: "הסנקציות לא יהיו מרחיקות לכת". לאחר כניסתו לתפקיד, פנו בליכוד למפלגת ש"ס וקראו להם לחזור לממשלה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה