פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק המאפשרת לשר המשפטים למנות תובע במקרה של פתיחת חקירה נגד היועמ"ש, פרקליט המדינה או מי מטעמם.

השר לוין לח"כ לזימי: ההגנה שאת נהנת ממנה מטעם מי שאמורים לדאוג לאכיפה שוויונית של החוק - תיגמר. אנחנו בדרך לשם.
לזימי: אתה מאיים עליי?
לוין: אני מודיע לך, נגמרו הימים שיש אזרחים סוג ב'.

המוסד: ראש המוסד, דוד ברנע, הודיע על החלטתו למנות את א׳ לתפקיד סגן ראש המוסד הבא. המינוי אושר היום (10 בדצמבר 25׳) על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.
אחרי שנתניהו מינה לראשות המוסד אלוף מחוץ לשורות הארגון - לשכתו מתדרכת תחת השם ״סביבת ראש הממשלה״: ״מינויו של א׳ לסגן ראש המוסד הוא כחלק מהאמון וההערכה שיש לראש הממשלה נתניהו במוסד ובאנשיו המצוינים, ובהמשכיות לפעילות ההתקפית של הארגון בשנתיים האחרונות״

אילי זילברברג ב״ישראל היום״: ח״כ אלי דלל החליט שלא לרוץ לראשות עיריית נתניה – אחרי שהסקרים צפו לו תבוסה בבחירות מול אבי סלמה (46% מול 11% בלבד). מדובר באירוע מורכב עבור ראש הממשלה נתניהו – שרצה לראות מועמד ליכודי מובהק בנתניה, וכעת יאלץ להתמודד עם סלמה העצמאי.

ח"כ צבי סוכות שיגר פנייה בהולה ליו"ר הכנסת ולייעוץ המשפטי, בדרישה לנקוט צעדים מיידיים נגד נציגי עמותות הממומנות על ידי ישויות מדיניות זרות, שהסתירו את זהותן בניגוד לחוק חובת הגילוי • חבר הכנסת דורש לאסור לצמיתות כניסה של שני דוברים מרכזיים, שטענו כי הם פועלים "באופן עצמאי" וסירבו לחשוף את המממנים בזמן הצגת נתונים "שקריים ומופרכים" בוועדות

הליכוד: ראש הממשלה נתניהו סיים לפני זמן קצר פגישה עם סיעת יהדות התורה, במסגרת סדרת פגישות שמקיים ראש הממשלה עם כל סיעות הקואליציה. ראש הממשלה וחברי סיעת יהדות התורה דנו על הנושאים שעל הפרק.

הליכוד: ראש הממשלה נתניהו סיים לפני זמן קצר פגישה עם סיעת יהדות התורה, במסגרת סדרת פגישות שמקיים ראש הממשלה עם כל סיעות הקואליציה. ראש הממשלה וחברי סיעת יהדות התורה דנו על הנושאים שעל הפרק.
אברהם פריינד עם הציטוטים של הנציגים החרדים בפגישה עם נתניהו:

גולדקנופף: "לא יכול להיות שיהיה טלאי צהוב על לומדי התורה בארץ ישראל".

פרוש: "אם נמצאים בארץ ואי אפשר ללמוד תורה, אפשר לעשות הסכם עם הפלסטיניים,
מה מעניין אותי לגור ביישובים ביו"ש"?

גפני: "אין לנו שום דבר. אין אופק חדש, חוק הגיוס לא מסודר ויש בעיות גם עם התקציבים של תלמידי חו"ל.
אתה צריך להבין שאנחנו לא באותו מקום, אנחנו בקצה".

מקלב: "יש כל מיני ניואנסים בחוק הגיוס שצריכים לראות איך מסתדרים איתם כדי שנוכל לתמוך בחוק".

אייכלר: "אתה צריך להפסיק להתייחס לייעוץ המשפטי שמנסה לחסום כל מהלך של הממשלה.
מליוני אזרחים בחרו בך ובמפלגות הקואליציה והם עומדים מאחוריך. תילחם בהם".

טסלר: "אני רוצה לשקף לך מה אני עובר ברחוב, אומרים לי, מה אתם עושים שם אם אתם לא יכולים להשפיע,
אני מתבייש להסתובב בבית הכנסת ובסופר".

יעקב אשר: "צריכים לעשות דברים פרקטיים. למה שרי הליכוד שבמשרדים, לא משיבים על המכתבים של הייעוץ המשפטי נגד התקציבים?".

פעיל הימין מרדכי דוד פוצץ אתמול כנס סולידריות לזכויות אדם במסגרתו הוקרן סרט על בתי החולים בעזה, סרט שהBBC סרב לפרסם בשל כך שהוא חד צדדי. בכנס השתתפו חנן מלצר, רינה מצליח ועוד.

מצורף מדור 'מקור נאמן' מתוך יתד השבוע
מקור נאמן-5_1.jpg
מקור נאמן-5_2.jpg
מקור נאמן-5_3.jpg

קבצים מצורפים

• מקור נאמן פר' וישב תשפ''ו.pdf
    KB 876.3 · צפיות: 60
עמית סגל: איזנקוט רומז להימנעות הערבים? ״נדע להקים ממשלה גם אם נזכה רק ב-57 או 58 אצבעות״ אם הבנתי נכון, אומר שלא יציע כלום בתמורה להימנעות אבל זה יקרה ממילא.

מיכאל שמש: איזנקוט מצטרף במידה מסוימת ליאיר גולן שאמר שישמח להקים ממשלה גם עם אימן עודה. המשמעות שזה עכשיו תלוי פחות או יותר בבנט. שבינתיים לא הגיב לדברי איזנקוט

אברהם גרינצייג: המתקפה על איזנקוט לא ראויה. הוא לא אשם שהוא הפוליטיקאי הכי תמים באופוזיציה שלא מבין שצריך להסתיר את השותפות המתוכננת עם טיבי ועודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה