כללי עדריות?

• הוסף לסימניות
עושה רושם שכשאחד מגיב ונותן חוות דעת מסוימת,
דעתו נהיית דעת רבים.(בשינוי מועט בצורת הניסוח או/ו הסגנון)
האם זה נובע מחוות דעת מקצועית באמת?
או שיש בזה קיבוע של המחשבה?
אולי ראיית תשובה מסוימת חוסמת את אופק החשיבה?

• הוסף לסימניות
גם אני הבחנתי התופעה כזאת
בהתחלה בתגובות אצל אחרים
ובסוף גם אצלי
כנראה שבאמת כשנחשפים למספר תגובות
מתגבשת בראש מחשבה בכיוון מסויים שקשה להתנתק ממנה
קרה לי שהייתי צריכה לחשוב רגע לפני שאני מגיבה
כדי להבין מה דעתי האמיתית

מה שבטוח שאני נהנית לגלוש בפורום בלי שום קשר לעדריות
ושמחה לראות דעות שהן לא תמיד כדעותי

• הוסף לסימניות
יכול מאוד להיות שקיימת כאן עדריות. אבל לפעמים מציבים כאן כמה אפשרויות וזה זועק מה הכי מיוחד אז מה אתם רוצים שנכתוב בכח על משהו אחר כדי שלא נהיה עדריים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;598555:
עושה רושם שכשאחד מגיב ונותן חוות דעת מסוימת,
דעתו נהיית דעת רבים.(בשינוי מועט בצורת הניסוח או/ו הסגנון)
האם זה נובע מחוות דעת מקצועית באמת?
או שיש בזה קיבוע של המחשבה?
אולי ראיית תשובה מסוימת חוסמת את אופק החשיבה?

אולי אפשר בתוכנת האתר פרוג להסתיר את תגובת האחרים ורק זה שפותח את האשכול יראה את כל התגובות, או אז תראו את אחוות האחים המצויה פה (בינתיים לא)

• הוסף לסימניות
אצלי זה עובד כך- אני מתרשמת ממה שהעלו (לטוב או להפך) וכשעוברים על התשובות לפעמים מקבלים כיוון חשיבה נוסף! ולפעמים גם משתנה הדעה כי הוספו פרטים הובארו דברים נוספים... וכמעט לא קורה ששינתי את דעתי בגלל דעותיהם של אחרים.

לפעמים יש דעה גורפת שנותנים לך להרגיש, שאם את לא חושבת כך אז את לא מבינה... ואז לרב אני לא מגיבה כלל.

• הוסף לסימניות
לא מסכימה.

כלומר, הגיוני שדעות של מגיבים יושפעו מתגובות קודמות. בשביל זה התגובות נמצאות שם (וזה כל הערך של דיון - שכל דעה תוכל להעשיר את עצמה מקודמותיה). זה לא אומר שאם יש הרבה תגובות דומות הן "שגויות" או חסרות מחשבה. מי שחושב את ההפך יכול עדיין לומר את דעתו, ואני חושבת שזה גם מה שקורה בשטח. ואם רוב התגובות דומות - האם לא יכול להיות שזה גם בגלל שכולם צודקים?

אני גם חושבת שזאת תהיה טעות גדולה להסתיר את התגובות מכולם - אני יודעת שאני לומדת הרבה מאוד על עיצוב ופרסום (בין השאר) מקריאת תגובות פה. חבל לבזבז את זה.

• הוסף לסימניות
תעשו כמוני

1. נכנס לאשכול
2. מביט על העבודות
3. לוחץ מיד על ה- "שלח תגובה"

ולא מעניין אותי מה כתבו אחרים מצידי שהודעה לפני תהיה זהה לשלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;598622:
תעשו כמוני

1. נכנס לאשכול
2. מביט על העבודות
3. לוחץ מיד על ה- "שלח תגובה"

ולא מעניין אותי מה כתבו אחרים מצידי שהודעה לפני תהיה זהה לשלי

אופס לא ראיתי שזה מה שכתבת לחתי ישר על שלח תגובה ;)

• הוסף לסימניות
נכון מאוד שהתגובות פה עדריות בהחלט!!!, כבר מזמן שמתי לב לזה, כנראה שהפתרון הוא זה שכתבו קודמי. הכל נובע מהאופי הבסיסי של המגיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרחבים;598590:
אולי אפשר בתוכנת האתר פרוג להסתיר את תגובת האחרים ורק זה שפותח את האשכול יראה את כל התגובות, או אז תראו את אחוות האחים המצויה פה (בינתיים לא)
יש אופציה כזאת באפשריות תצוגה תבחר תצוגה בשכבות ואז אתה מקבל את הודעה מקורית בחלון גדול וכל התגובות בחלון קטן למעלה

• הוסף לסימניות
טבעי שבני אדם יהיו מושפעים זה מזה, זה טבענו, ויש לזה צדדים חיוביים. ויחד עם זה, חשוב לשמור על חשיבה מקורית. בנושא של תגובות לעבודות - ברור שהרבה פעמים יש דעה דומה, וזה בסדר. אני גם רואה בהחלט גיוון בתגובות לרוב העבודות. וטוב שכך. הפורום חיובי ועוזר מאד לחבריו, ואם אפשר להזכיר פה- בהזדמנות זו - שרצונותינו טובים ובואו נשמור על אווירה נעימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימן טוב;598639:
טבעי שבני אדם יהיו מושפעים זה מזה, זה טבענו, ויש לזה צדדים חיוביים. ויחד עם זה, חשוב לשמור על חשיבה מקורית. בנושא של תגובות לעבודות - ברור שהרבה פעמים יש דעה דומה, וזה בסדר. אני גם רואה בהחלט גיוון בתגובות לרוב העבודות. וטוב שכך. הפורום חיובי ועוזר מאד לחבריו, ואם אפשר להזכיר פה- בהזדמנות זו - שרצונותינו טובים ובואו נשמור על אווירה נעימה.
חייב לציין שזו אחת התגובות שסותרות את כל האשכול
וחברה לא להתרגש אם יש הרבה תגובות שליליות בסך הכללי כולם אחרי התגובה הראשונה (אולי זה תשובה אם יש פה עדר)

• הוסף לסימניות
אם יש אנשים שכ"כ סובלים מלגלוש בפרוג יכולים לצאת ולא להשתתף... אף אחד לא דחף אותם בכח לתוך הפורום.
או שהם נכנסו ביחד עם כל העדר....:p:p:p

• הוסף לסימניות
הפתרון להמנע מעדריות או מקיבוע מחשבתי הוא באמת כמו שדויד כתב.
כדאי לנסות זאת באשכול של חוות דעת שיגיע, כל אחד יראה את העבודה, יביע את תגובתו בלי להסתכל בשאר התגובות.
נראה לי שהתוצאות יהיו מאד מענינות!

ואגב, מותר לדון על דברים בצורה מכובדת.
זה עדיין לא מוריד מהערך של האתר ולא מפחית מהנאת הגלישה בו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;598785:
הפתרון להמנע מעדריות או מקיבוע מחשבתי הוא באמת כמו שדויד כתב.
כדאי לנסות זאת באשכול של חוות דעת שיגיע, כל אחד יראה את העבודה, יביע את תגובתו בלי להסתכל בשאר התגובות.
נראה לי שהתוצאות יהיו מאד מענינות!

ואגב, מותר לדון על דברים בצורה מכובדת.
זה עדיין לא מוריד מהערך של האתר ולא מפחית מהנאת הגלישה בו.

אז הנה הזדמנות תעשו "עלי" ניסוי לשלוח בלי לראות תגובות של אחרים על האשכול חוו"ד שעכשיו פתחתי:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=77323

• הוסף לסימניות
קודם כל, א"א לאמר מראש שאין בכלל עדריות. ברור שיש דבר כזה בכל דיון נורמלי.
אבל--
דיון פירושו, אני שומעת את הדעה שלך, אתה שומע את הדעה שלי, וביחד אנחנו מגיעים למסקנה.
כשמישהו מעלה עבודה, כל אחד מסתכל, ועולה לו תגובה בראש, הוא עובר על התגובות, ורואה שמישהו העיר שחסר קצת לא יודעת מה.. אותו אחד חוזר להביט בעבודה ורואה ש-וואלה.. ההוא צודק.. באמת חסר את המשהו הזה. ואז הוא כותב את התגובה שלו.
זאת עדריות?? ממש לא!!
מה רע בלגבש עמדה אחרי שאתה שומע דעות של אחרים?
טוב.. נאמתי את דעתי :) :)

• הוסף לסימניות
עדריות הינה תופעה בריאה המעידה על כך
שהמגיב עדיין לא מיועד לגריטה.
העדר עדריות מעיד על סניליות ועל הורדה קרובה מהכביש.
והנה דוגמא:
הניק "שאסי" מבקש חוו"ד ללוגו לאביזרי רכב:
מה לדעתכם לוגו מתאים יותר, לוגו X או לוגו Y?

הניק "יוסי עדרי": לדעתי לוגו X קולע בגלל כך וכך וכו'
הניק" עדר לבדו": מסכים עם "יוסי עדרי". רק לשנות את הצבע.
הניק "עדרן עלך": לוגו X אכן משדר עסק לאביזרי רכב.

הניק חסר העדריות "גרי אטרי": אני רוצה להביע מחאה
על מחירי הברוקולי והטונה המופרזים...

בשורה התחתונה, זה נכון שישנה עדריות בפורום....
הופס....
כבר הגיבו כך לפני.....

אז, לדעתי אין פה שום עדריות.......
גם את זה כבר אמרו.

טוב, ברצוני להביע מחאה על מחירי הטונה והברוקולי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;598874:
עדריות הינה תופעה בריאה
ומעידה על כך שהמגיב עדיין לא מיועד לגריטה.
העדר עדריות מעיד על סניליות ועל הורדה קרובה מהכביש.
והנה דוגמא:
הניק "שאסי" מבקש חוו"ד ללוגו לאביזרי רכב:
מה לדעתכם לוגו מתאים יותר, לוגו X או לוגו Y?

הניק "יוסי עדרי": לדעתי לוגו X קולע בגלל כך וכך וכו'
הניק" עדר לבדו": מסכים עם "יוסי עדרי". רק לשנות את הצבע.
הניק "עדרן עלך": לוגו X אכן משדר עסק לאביזרי רכב.

הניק חסר העדריות "גרי אטרי": אני רוצה להביע מחאה
על מחירי הברוקולי והטונה המופרזים...

בשורה התחתונה, זה נכון שישנה עדריות בפורום....
הופס....
כבר הגיבו כך לפני.....

אז, לדעתי אין פה שום עדריות.......
גם את זה כבר אמרו.

טוב, ברצוני להביע מחאה על מחירי הטונה והברוקולי

הרסת אותי:p:p:p
למה אתה מעצב גרפי ולא סטנדאפיסט:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
אני מצטרף למה שאמרו לפני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה