• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות.

א. האם פילטר גורע מאיכות התמונה [מעכיר] מכיוון שמדובר בזכוכית נוספת. ועד כמה זה מומלץ.

ב. אני משתמש ב 17-50 2.8 של סיגמא לאירועים קטנים - שהומלצה לי כאן בפורום ויחסית אני מאוד מרוצה. אבל יש לי הרגשה שלעיתים [נדירות- בערך אחת למאה] היא מפספת פוקוס. כמובן לא בצורה נוראה שבגודל נורמלי זה נראה. אבל לי כצלם זה מפריע.

השאלה היא האם זה בעיה בעדשה כך שאני צריך לכייל.
או מכיוון שהמצלמה בה אני משתמש היא 60D עם 9 נקודות פוקוס בלבד. אז זה התמורה שהיא נותנת ולא מדייקת תמיד בפוקוס. ואז התשובה שאני צריך לעבור למצלמה מתקדמת יותר עם מערכת ונקודות פוקוס גבוהים יותר.
או שזה נורמלי כי כל עדשה מפספסת מדי פעם.

ג. האם המצלמה הטובה ביותר של קנון בקרופ היא 7D MARK2.

אשמח למענה.

תודה.

• הוסף לסימניות
א.תלוי
עם פילטר איכותי בד"כ לא יהיה הבדל ניכר לעין
במקרים מסוימים יהיה תוספת 'פליירים'

ב.1 למאה זה מעולה
וזה גם יכול לקרות בגלל טעות משתמש
בכל מקרה אין איך לכייל עדשה שלפעמים מפספסת
(אפשר לכייל עדשה שתמיד מפקסת מטר אחרוה לדוגמה)

ג. כן

איציק

• הוסף לסימניות
תודה רבה.

'פליירים' הכוונה להשתקפות של אור על התמונה?

• הוסף לסימניות
כן

• הוסף לסימניות
פילטר לא מומלץ, אלא במקרים של צילום בחוף הים (למניעת רסס מי ים על האלמנט הקדמי) ותנאים דומים

זה ויכוח ישן נושן, דעתי שהפילטר לא מגן על הזכוכית, וזה שהוא נשבר במקרים מסויימים - זה לא שהוא נשבר במקום העדשה, אלא הוא נשבר כי הוא נחות משמעותית מזכוכיות העדשה
המגן הטוב ביותר לעדשה הוא מגן השמש - שמרחיק עצמים זרים מהזכוכית הקדמית, כך אני עובד כל הזמן והכל בסדר ב"ה (ב24-70 2.8 דור שני הקטינו משמעותית את מגן השמש והוא מגן פחות, ב24-70 הקודמת היה מגן גדול ומאסיבי כמו ב70-200)

גם אם תקבל שריטה בעדשה - סביר להניח שהיא תפגום בתמונה הרבה פחות מפילטר.

• הוסף לסימניות
פילטר לא נקי עשוי לגרום לפלרים

אני לא אוהב פילטרים על העדשות שלי

• הוסף לסימניות
השבוע צילמתי עם הפילטר ND ולהפתעתי גיליתי, שפשוט אין פוקוס!!!

בלית ברירה הורדתי את הפילטר וצילמתי בלי, ממש התאכזבתי :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1936844:
השבוע צילמתי עם הפילטר ND ולהפתעתי גיליתי, שפשוט אין פוקוס!!!

בלית ברירה הורדתי את הפילטר וצילמתי בלי, ממש התאכזבתי :(

איזה פילטר זה?
(סוג/דרגה/חברה)

למה בכלל לצלם עם פילטר ND בחורף?
(אם את לא מצלמת נוף, אין כל סיבה להשתמש בו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1936854:
איזה פילטר זה?
(סוג/דרגה/חברה)

למה בכלל לצלם עם פילטר ND בחורף?
(אם את לא מצלמת נוף, אין כל סיבה להשתמש בו)

צילמתי נוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1936855:
צילמתי נוף.

נהדר
לא אמורה להיות סיבה לאיבוד פוקוס בND
אלא אם את מצלמת עם ND שמוריד 8 סטופים ומעלה

• הוסף לסימניות
אני יודעת שלא אמורה להיות בעיה, ואני משתמשת עם הפילטר הזה המון.

והשבוע זה פשוט גרם לחוסר פוקוס רציני, ואני לא מבינה למה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה