עדשת 24-105

• הוסף לסימניות
מישהו יודע פרטים על עדשת 24-105 ?
היא טובה לחוץ?מה היא נותנת?

• הוסף לסימניות
?Sigma - Canon

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בסטודיו - מעולה לי כרגע.
בחוץ בתחילה צילמתי איתה והתוצאות לא רעות בכלל. למה את רוצה אותה לחוץ?

• הוסף לסימניות
למה עם פתח ב - ל'

• הוסף לסימניות
בצילומי חוץ יש פחות מגבלה של שימוש באורך מוקד גבוה.
זו אחת הסיבות לכך שצלמות רבות משתמשות בעדשת פריים [אורך מוקד קבוע 50/100/85] בעלת מפתח צמצם גדול [1.4 או 1.8]. העדשות הללו מאפשרות עמק שדה רדוד יותר, והתוצאה בהתאם!

כמובן, מדובר על השקעה בעדשה נפרדת, מלבד 24-105.
להשתמש בעדשות כאלו בסטודיו עלול להיות מאתגר, בפרט על גופי קרופ.

גילוי נאות: אני משתמש ב 70-200 גם בסטודיו וגם בחוץ.

• הוסף לסימניות

לקנון יש שתי גרסאות לעדשה הזו.
שניהם צמצם 4. ההבדל לא כ"כ ברור לי. חוץ מצורת מבנה העדשה. ומרחק פוקוס מינימאלי. השניה מזכירה במבנה שלה את ה24-70 ו16-35 גרסא שלישית. אין לי מושג אם יש שיפור במהירות והדיוק+אופטיקה.

לגבי צילום חוץ לא בטוח שזו העדשה האופטימאלית. א' היא מתאימה יותר לפול פריים כי היא מתחילה ב24MM ואת על קרופ.
ב'. הבוקה בצמצם 4 תיהיה פחות טובה.
ג'. היו כאו כמה צלמות שהתלוננו על העדשה הנ"ל (דור ראשון). שהשתמשו איתה לצילומי חוץ.

הייתי הולך יותר על העדשות הקבועות עם צמצם פתוח יותר. כמו שהציע ETStudio. כשהכל תלוי בתקציב. [אפשר להוסיף את ה135 F2 ואת ה70-200 על כל גרסותיה].

• הוסף לסימניות
לקנון יש שתי גרסאות לעדשה הזו.
שניהם צמצם 4. ההבדל לא כ"כ ברור לי. חוץ מצורת מבנה העדשה. ומרחק פוקוס מינימאלי. השניה מזכירה במבנה שלה את ה24-70 ו16-35 גרסא שלישית. אין לי מושג אם יש שיפור במהירות והדיוק+אופטיקה.
.
בשבוע שעבר בית הצילום אמר לי שיש הבדל גדול באופטיקה.
לא שאני ממליצה עליה לחוץ, אבל בשביל הידע.

• הוסף לסימניות
עד שלא פוקחים עיניים ומכירים את איכויות הפריים היא בסדר....
היום היא משמשת אותי בעיקר כעדשה הביתית שלי היום היומית... לא הייתי נותנת לה תפקיד יותר
בנוסף היא עדשת גיבוי לצילומי חוץ / לזויות רחבות בסטודיו / קרובות שאין לי אפשרות עם ה85

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה