עדשת 24-70 למי יש נסיון?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לסטודיו בעז"ה
יש 2 עדשות 24-70 עם צמצם שונה. מישהו יכול להגיד לי אם מלבד ההבדל של הצמצם יש גם הבדל באיכויות בינהם. (אם אני לוקחת את שתיהם ומצלמת על צמצם 4 באותם תנאים יש פערים?)
תודה!
http://www.cameramia.co.il/מוצר-3043,1559-עדשת-זום-Canon-EF-24-70mm-f-4-0L-IS-USM.aspx
והשנייה -
http://www.cameramia.co.il/מוצר-2743,1559-Canon-EF-24-70mm-f2-8L-II-USM.aspx

• הוסף לסימניות
איזו מצלמה יש לך?
קרופ? או FF

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;1215731:
אני רוצה לסטודיו בעז"ה
יש 2 עדשות 24-70 עם צמצם שונה. מישהו יכול להגיד לי אם מלבד ההבדל של הצמצם יש גם הבדל באיכויות בינהם. (אם אני לוקחת את שתיהם ומצלמת על צמצם 4 באותם תנאים יש פערים?)

יש אתר באינטרנט שבו אפשר לראות את האיכות של כל עדשה מול עדשה אחרת.

אין לי הבנה בעדשות קנון הנ"ל, אבל יש לי הבנה (מעטה) באופטיקה, שחושב שזה שייך גם כאן.
חשוב שתבינו דבר בסיסי:
צמצם משפיע רק על עומק השדה!
החדות של העדשה בנקודת הפוקוס שנמדדת בכושר הפרדה למילימטר, שונה בין כל עדשה ועדשה, שלא לדבר על חברות שונות.
בעדשות 2.8 משקיעים באיכות וליטוש העדשה, מבחינת מבנה העדשה וצלילות הזכוכית. (אספריות).

כל עדשה מגיעה לחדות מיטבית או ה"נקודה המתוקה" של הצמצם האידיאלי, הוא ב2-3 תחנות מתחילת הצמצם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1215772:
יש אתר באינטרנט שבו אפשר לראות את האיכות של כל עדשה מול עדשה אחרת.

אין לי הבנה בעדשות קנון הנ"ל, אבל יש לי הבנה (מעטה) באופטיקה, שחושב שזה שייך גם כאן.
חשוב שתבינו דבר בסיסי:
צמצם משפיע רק על עומק השדה!
החדות של העדשה בנקודת הפוקוס שנמדדת בכושר הפרדה למילימטר, שונה בין כל עדשה ועדשה, שלא לדבר על חברות שונות.
בעדשות 2.8 משקיעים באיכות וליטוש העדשה, מבחינת מבנה העדשה וצלילות הזכוכית. (אספריות).

כל עדשה מגיעה לחדות מיטבית או ה"נקודה המתוקה" של הצמצם האידיאלי, הוא ב2-3 תחנות מתחילת הצמצם.
תודה! יש קישור לאתר?

• הוסף לסימניות
תודה שלמה מעניין אותי לשמוע גם מנסיון אישי. אף אחד לא משתמש בה לסטודיו?
משום מה יש אותה גם המון ביד 2 .. זה גורם לי לתהות על האיכות שלה.
אני חייבת עדשת זום (לא קבועה)לסטודיו.
עם מה אתם משתמשים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;1216335:
תודה שלמה מעניין אותי לשמוע גם מנסיון אישי. אף אחד לא משתמש בה לסטודיו?
משום מה יש אותה גם המון ביד 2 .. זה גורם לי לתהות על האיכות שלה.
אני חייבת עדשת זום (לא קבועה)לסטודיו.
עם מה אתם משתמשים?

אצלי כל העדשות הן 2.8
יש גם בונוס! בגלל המפתח הרחב, המיקוד הרבה יותר מהיר מעדשה רגילה.
הערה נוספת:
לקחת בחשבון שלא תקבלי שטח אמיתי בעדשת 24-70. אלא 35 - 105 (בערך).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה