עד איזה גרסאות של IE האתר אמור לתמוך?

• הוסף לסימניות
בוקר טוב,
מישהו יכול להגיד לי עד איזו גרסה ישנה של IE האתר שאני בונה אמור לתמוך?
אני בד"כ משתדלת לבדוק גרסאות ישנות, השאלה היא אם יש עניין.
יש עדיין משתמשים בגרסאות הישנות של internet explorer? אם אני מציגה למשתמש הודעה שכדאי לו לשדרג את הדפדפן כדי לראות את האתר כראוי - האם זה מספק?

תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
קודם כל זה תלוי בלקוח. יש לקוחות שעקרוני להם תאימות לאקספלורר ולכן חשוב לתאם ציפיות בשלב הצעת המחיר.
בכל מקרה, אין היגיון לתמוך יותר אחורה מIE9

לגבי מצב נורמלי שהלקוח לא מצפה לתאימות מיוחדת לאקספלורר, יש לתמוך באדג' ובIE11 בלבד.

גם שמדברים על תאימות, צריך לשים לב שיש בזה כל מיני גישות ולפחות לפי חלק מהשיטות, לא מחייב שהאתר ייראה ויתנהג 100% אותו דבר בכל דפדפן, אלא שיהיה נתמך ומוצג באופן תקין.
https://www.sitepoint.com/progressive-enhancement-graceful-degradation-basics/
https://www.youtube.com/watch?v=zhAn2fl0_A8

• הוסף לסימניות
הלקוח לא מבין טכנית, והדעה המקצועית שאני אומר לו תהיה מקובלת עליו.
אם האתר נראה זוועה באקסלפורר 7/8 (למרות שפונקציונלית הוא עובד טוב) - אני אמורה לטפל בזה?

• הוסף לסימניות
את יכולה להסביר לו ש:
א. סטטיסטית אחוז המשתמשים בגירסאות 7-8 נמוך מ1%. ונמצא במגמת ירידה מתמדת.
ב. התאמה של האתר לגירסאות אלה משמעותו תוספת של עשרות אחוזים בזמן העבודה, וממילא, גם עלות הפיתוח תהיה גבוהה בהתאם.

ולהשאיר לו להחליט אם שווה לו להשקיע עשרות אחוזים תוספת בפיתוח האתר, כדי לתת מענה לאחוז זניח מהמבקרים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה, עזרת לי מאוד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה