קורונה עד כמה אתם מגבילים את הילדים?

• הוסף לסימניות
לילדים יש חיידר אבל אני לא שולחת כבר.. בכל יום מורידים שעה היום כבר היה מ9.30-1.00 מפחיד אותי לשלוח. מקפידה איתם על סדר יום שכולל לימוד.. הם עוזרים לי לפסח וכלך אני יותר רגועה..
ואנחנו לא יוצאים מהבית כולם ואתמול הדקנו נהלים, אנחנו נכנסים עכשיו מרצוננו לסגר, היחיד שיוצא לקניות או לסידורים זה בעלי והוא מקפיד על חיטוי ומרחק של 2 מטר.. אנחנו נצא כולנו להליכה יומיומית (כשיהיה יותר נעים... אבל יש לנו כאן מתחת לבית כביש שומם שאין אנשים.. אז נצא בזהירות לנשום אויר פתוח ולעשות קצת פעילות בחוץ..)
בתא המשפחתי אנחנו לא שומרים הוראות מיוחדות אלא אם כן מישהו יוצא ונכנס..
לא מזמינה אף אחד ולא שולחת לאף אחד.. ואפילו לא משחקים עם ילדי הבניין...

• הוסף לסימניות
אבל מאיפה ההקפדה הזו? מי אמר לכם להיות בבידוד מרצון? עושה לי רע לקרא את זה.
אתמול הלכנו לאמא שלי (מרחק 20 דקות הליכה) ויש אנשים ברחוב. אז מה אתכם? מי צודק?
האם כל האנשים ברחוב (אחר הצהרים) היו שם בגלל החנויות, והיום- כשהחנויות סגורות- הם יהיו בבית? זה הסיפור?

צריך לשמור על שגרת חיים הכי תקינה שאפשר, אבל לא צריך לעשות יציאות ומפגשים מיותרים.
אז לחנות של מזון שזה דבר הכרחי, יוצאים, אבל לא צריך לקחת את כל הילדים יחד... ולא צריך ללכת כל יום אפשר לקנות אוכל ליומיים שלוש, לא למלא מחסנים ביתיים אבל לא צריך לקנות אוכל כמו המן...
ללכת לאמא/חמות אם יש צורך, אז לעשות אבל במקסימום זהירות, ולא משנה כמה אנשים עושים טיולים וכו'.
אבל לדעתי להתאפק כמה ימים (ולהוציא קרניים, ולהדביק עליהם נצנצים וסרטים מתנופפים ועוד כיד הדמיון והטיפוס שלכם והילדים אחד על השני...;)) זה חובה, עוד כמה ימים ישתנה המצב? תחשבו שחייבים לצאת לרגע, אז זה כבר יהיה נצרך, אבל לא להקדים כי אחרת בסוף נשתגע... ובקיצור להשתדל כמה שיותר להימנע ממגע ומפגשים ויציאות אבל לעשות את מה שנצרך.

וגם בבית חשוב מאוד להקפיד על חלונות פתוחים, שתיה, הגיינה, ולנסות לעשות סדר יום שכולל פעילות מבוקרת להוצאת מרץ ולשחרור איברים.

אני אתן דוגמא קיצונית ממצרים בזמן המכות שמשה אמר שמי שיהיה בבית בזמן הברד (נראה לי) לא יינזק, וכמובן היו את אלו שהיו בבית ואלו שלא נשארו ואמרו מה זה ההקפדה הזו... (כן אני יודעת זה היה משה רבינו והם ראו במוחש וכו', זה רק דוגמא) אז אני בטוחה שבזמן מתוח ואם משרד הבריאות יצא בהוראות כאלו, שמחמירות יותר, הרבה בגלל אלה שלא מבינים את הקטע וממשיכים בפעילות... והרבנים אמרו להישמע להוראות, אז אני הקטנה משתדלת לשמור, ואני חושבת שזה אחד הסיטואציות שנאמר עליהם 'לא תסור ממנו ימין ושמאל' גם אם 'ברור' למישהו שגדולי הדור לא שמעו את כל הנתונים וגם אם 'ברור' למישהו שסילפו את ההוראה שלהם וכו', צריך להתחזק באמונה ולעשות את מירב ההשתדלות שלנו לא להיפגע מהנגיף ולא לפגוע באחרים.

יצא קצת מבולגן-- אבל העיקר שכולנו נהיה בריאים והנגיף יסור ממנו מהר מהר ונזכה לגאולה השלמה!

• הוסף לסימניות
המערכת החיסונית רק נחלשת מחוסר פעילות וחמצן טרי.
אנחנו יוצאים, החלונות פתוחים, אבל לא הולכים לגני שעשןעים וכאלו.
הרויר לא מדביק, חפצים כן
להיפך
חפצים לא מדבקים
ריר מדבק.

אנחנו בית.
בעלי לא בכולל
רק הבן שלי בישיבה קטנה יוצא לישיבה ושם הם מחולקים לקבוצות לימוד.
אין ארוחת ערב בישיבה. גומרים קצת יותר מוקדם ובאים הביתה ואוכלים
בפחד גדול.
אם צריך משהו דחוף אחד הילדים יוצא. ומחטא טוב טוב את עצמו כשנכנס. עד כמה שניתן.
לגבי חפצים-
בדואר פורסמה מודעה עם אישור משרד הבריאות שחפצים לא מדבקים ועל כן אין בעיה לאסוף חבילות.

• הוסף לסימניות
אני עדיין ללא ילדים, יושבים כל היום בבית.
שלשום יצאנו בלילה לסיבוב קצר שלא נשתגע במקום שקט, וכשחזרנו הביתה - חיטוי ידיים.

דיברתי עם בנות דודות שלי,
אחת עם 3 ילדים, אחת עם תינוקת ועוד אחת עם 5 שובבים ושובבות
כולם מסוגרים בבית, לא מארחים שכנים או חברים.
כנ"ל אחותי עם בת שנה נמרצת - אין ביקורי שכנים או יציאה החוצה.
לא קל בכלל!!!
מצדיעה לכל האמהות המדהימות האלו.

• הוסף לסימניות
בפחד גדול.
רק אל תהיו בפחד גדול. אין בעיה להיות זהירים, אבל בלי פחד.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שיהיה בריאות לכולם

• הוסף לסימניות
מותר לשאול למה?

וגם למי שלא בקבוצת סיכון
כמעט לכל אחד יש קרוב כמו אבא/סבא/שכן/אחר שכן נמצא בקבוצת סיכון ועלול להידבק
סבי אלמן, אדם מבוגר עם מערכת חיסונית חלשה במיוחד,
ועם כל הכאב על כך שהוא מעט בודד בימים אלו כי נמנעים מלבקר אצלו
החרדה שלנו לבריאותו גדולה פי אלף!

• הוסף לסימניות
להיפך
חפצים לא מדבקים
ריר מדבק.

אנחנו בית.
בעלי לא בכולל
רק הבן שלי בישיבה קטנה יוצא לישיבה ושם הם מחולקים לקבוצות לימוד.
בפחד גדול.
לגבי חפצים-
בדואר פורסמה מודעה עם אישור משרד הבריאות שחפצים לא מדבקים ועל כן אין בעיה לאסוף חבילות.
ריר ודאי, התכוונתי אויר פתוח,
חפצים-אני ראיתי הוראות שכן מדבקים-למה מחטאים משטחים?
מה זה לצלצל באוטובוס עם המרפק?

• הוסף לסימניות
ריר ודאי, התכוונתי אויר פתוח,
חפצים-אני ראיתי הוראות שכן מדבקים-למה מחטאים משטחים?
מה זה לצלצל באוטובוס עם המרפק?
חפצים שנגעו בהם רגע לפני - זה משהו אחר
אבל חפצים באופן כללי לא מדבקים.
בדקתי את זה גם מול רופאה מומחית בעין כרם שאישרה שאין בעיה לקחת חבילות מהדואר למשל

• הוסף לסימניות
בדקתי את זה גם מול רופאה מומחית בעין כרם שאישרה שאין בעיה לקחת חבילות מהדואר למשל
אני חשבתי על הקטע של קניות- פחדתי לצאת לקנות בגדים לחג- כי מי יודע מי משש בהם קודם...
אז משרד הבריאות פתר לי את הבעיה וסגר לי את החניות...

• הוסף לסימניות
מובן, אא"כ המסדרת במדפים נגעה והיא חולה/נשאית לא?

• הוסף לסימניות
מובן, אא"כ המסדרת במדפים נגעה והיא חולה/נשאית לא?
כנראה שלא כי זו ההודעה שהיתה בדואר היום.

וסתם כך,
את יוצאת עם הילדים.
טוענת שחפצים מדבקים
אז מי ערב לך שילד שלך לא יגע במשהו ברחוב- מעקה, עמוד חשמל, וכו'? ואם נשא או חולה נגע בעמוד הזה קודם?
ובאוטובוס- ואם מישהו ישב בספסל ונשען על החלון לפני שהילד הקטן שלך מדביק את אםו לחלון כדי לראות את הרחוב, או נאחז בכיסא שלפניו, בפלסטיק שמעל הכיסא?
אין לזה סוף

מי שחושב שגם חפצים מדבקים עוד יותר מתבקש שישאר בבית

• הוסף לסימניות
כנראה שלא כי זו ההודעה שהיתה בדואר היום.

וסתם כך,
את יוצאת עם הילדים.
טוענת שחפצים מדבקים
אז מי ערב לך שילד שלך לא יגע במשהו ברחוב- מעקה, עמוד חשמל, וכו'? ואם נשא או חולה נגע בעמוד הזה קודם?
ובאוטובוס- ואם מישהו ישב בספסל ונשען על החלון לפני שהילד הקטן שלך מדביק את אםו לחלון כדי לראות את הרחוב, או נאחז בכיסא שלפניו, בפלסטיק שמעל הכיסא?
אין לזה סוף

מי שחושב שגם חפצים מדבקים עוד יותר מתבקש שישאר בבית
לכן אני יוצאת לרחוב הריק...
ולא, הם לא נוגעים בכלום, סתם רצים ומסתובבים.
וכן, הפסקנו לנסוע, התחלנו ללכת רגלית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה