התייעצות עד כמה חיסונים הייתם נותנים בבת אחת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רוב נפגעי חיסונים קרה כשנתנו כמה בבת אחת, אין שום מחקר בטיחות של כמה חיסונים בבת אחת,
אותי מעניין באמת אם הנושא הזה נחקר במאה אחוז מכל הכיוונים האפשריים, הרי אחרי הכל, זה חומר שאף אחד לא חולק שמכיל חומרים מסוכנים כמו כספית וכו' שמוזרק ישירות לדם של תינוקות בני יומם!
האם הדבר נחקר בצורה הכי רצינית שיש? מה, באמת לא חקרו מה קורה כשנותנים כמה חיסונים בבת אחת?????????? זילזול משווע! [אם זה נכון]

• הוסף לסימניות
אנא אנא אנא אחי ואחיותי היקרים!!!
חוסו נא על נפש בניכם ובנותיכם
בשום פנים ואופן אף פעם אל תתנו יותר מחיסון אחת בפעם אחת, והרחיקו כמה שיותר מחיסון אחת לשני, הסיפורים המזעזעים על נפגעים מכמה חיסונים בבת אחת הם לאלפי אלפים, אנה אל תקחו סיכון.

יש פסק מהרב משה פיינשטיין זצל שאסור ע״פ הלכה לתת זריקה אם לא שמוכרחים לצורך רפואה אפילו שהרופאים אומרים שזה לא מסוכן, כי הרופאים לא יודעים הכל.

אין שום סיבה לתת כמה חיסונים בבת אחת, ע״פ הלכה חייבים לחשוש לדעת מיעוט רופאים אפילו כשהם שניים נגד אלף, גם אם נגיד שלא חוששים לדעת מיעוט הרופאים שדעתם שהחיסונים בכלל מסוכנים כיון שלדעת רוב הרופאים לא לתת חיסון יותר מסוכן, אבל לפצל את החיסונים אין סיבה לא לחשוש לדעת מיעוט הרופאים, ובפרט לדעת הרב משה פיינשטיין גם אילו כל הרופאים היו אומרים שהחיסונים בטוחים לא היינו רשאים לשמוע להם.

• הוסף לסימניות
אותי מעניין באמת אם הנושא הזה נחקר במאה אחוז מכל הכיוונים האפשריים, הרי אחרי הכל, זה חומר שאף אחד לא חולק שמכיל חומרים מסוכנים כמו כספית וכו' שמוזרק ישירות לדם של תינוקות בני יומם!
האם הדבר נחקר בצורה הכי רצינית שיש? מה, באמת לא חקרו מה קורה כשנותנים כמה חיסונים בבת אחת?????????? זילזול משווע! [אם זה נכון]
יש חיסונים שנבדקו בין שלושה לארבע ימים, זה לא יאומן אבל עובדה.

• הוסף לסימניות
אני מפרידה!
פעם בחודשיים מגיעה לטיפת חלב לחיסון אחד! כל פעם.
והאחות מנסה להכניס לי כמה ביחד אני עומדת ע"כ בתוקף

שאלתי פעם למה דוחפים ביום אחד 2 זריקות וגם טיפות ו...++
התשןבה הממה אותי
זה באמת לא כ"כ מומלץ אבל הורים לא מגיעים כמעט לטיפת חלב אז כשהם סוף סוף באים דוחסים ככל האפשר...

• הוסף לסימניות
אני מפרידה!

התשןבה הממה אותי
זה באמת לא כ"כ מומלץ אבל הורים לא מגיעים כמעט לטיפת חלב אז כשהם סוף סוף באים דוחסים ככל האפשר...
הנה הודעת בעל דין
זכרו חמירתא סכנתא מאיסורא

• הוסף לסימניות
אני מפרידה!

התשןבה הממה אותי
כנ"ל פעם בשלושה חודשים. חיסון אחד. רק כשהילד מרגיש מצוין +
הבעיה שלי היא לא הדקירה אלא החומר שנכנס לגוף הקטן, שלא נדבר על המחומש וכו' שמכיל יותר מחיסון אחד (אני לא מפצלת)
אצלי הילדים יונקים מלא, ואתי בבית עד קרוב לגיל 3 כך שזה פחות מלחיץ אותי לא להתחיל מיד אחרי לידה עם החיסונים ולחכות מחיסון לחיסון. אולי גם לכן האחיות בטיפת חלב תמיד הבינו וכיבדו את זה

• הוסף לסימניות
א. זה נחקר בהמון המון מחקרים
ב. אין כספית בחיסונים מזמן
ג. גם כשהיתה כספית היא היתה מזערית
היו הרבה מחקרים על ילדים שעברו את כל שגרת החיסונים , ולא מצאו נניח קשר לאלרגיה, וגם לא לאטופיק.

נכון, אי אפשר לחקור הכל , זה תמיד ככה, גם בתרופות, גם במזון
מחקרים מביאים לנו המון ידע, אבל הוא לא מושלם . זה מספיק כדי שנחסן תינוקות בני יומם כדי שלא ימותו או יחלו יותר.
ותמיד אפשר לקנטר ולזלזל במערכת הבריאות. פליז. תעשו את זה אחרי בדיקה לעומק.

• הוסף לסימניות
היו הרבה מחקרים על ילדים שעברו את כל שגרת החיסונים , ולא מצאו נניח קשר לאלרגיה, וגם לא לאטופיק.

מחקרים מביאים לנו המון ידע, אבל הוא לא מושלם . זה מספיק כדי שנחסן תינוקות בני יומם כדי שלא ימותו או יחלו יותר.
א. שקר
ב. שקר
אולי יש פחות אבל יש
אפשר לבדוק את זה בחמש דקות, יש למשרד הבריאות האמריקאי את כל הנתונים על הבריאות של כל האזרחים ומי מחוסן ומי לא, כל מה שצריך לעשות זה להשוות בין מחוסנים ללא מחוסנים כלל ולראות למי יש יותר מחלות, כמה שלוחצים עליהם לעשות את זה הם מתעקשים לא לעשות את זה בלי שום הסבר, זה מוכיח לד משמעי שהם מסתירים משהו כמו שאמרה ראש הnih ד"ר ברנדין הילי.

• הוסף לסימניות
א. שקר
ב. שקר
אולי יש פחות אבל יש
אפשר לבדוק את זה בחמש דקות, יש למשרד הבריאות האמריקאי את כל הנתונים על הבריאות של כל האזרחים ומי מחוסן ומי לא, כל מה שצריך לעשות זה להשוות בין מחוסנים ללא מחוסנים כלל ולראות למי יש יותר מחלות, כמה שלוחצים עליהם לעשות את זה הם מתעקשים לא לעשות את זה בלי שום הסבר, זה מוכיח לד משמעי שהם מסתירים משהו כמו שאמרה ראש הnih ד"ר ברנדין הילי.
ברור. ברור.
טוב פרשתי.

• הוסף לסימניות

1. Clin Chim Acta
    כבר בשנת 1943 היה ידוע כי תימרוסל לא אידאלי כחומר משמר ומיקרואורגניזמים מצליחים לשרוד בריכוז שנמצא בשימוש בחיסונים (1:10,000).
    בשנת 1982 נצפו התפרצויות של מורסות סטרפטקוקליות שהיו תוצאה של התחסנות ב-DTP. התברר שסטרפטקוק שורד בחיסון עם תימרוסל במשך שבועיים. במחקר אחר התברר כי תימרוסל אינו עומד בדרישות אירופאיות ליעילות אנטי מיקרוביאלית.
    ב1999 האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) המליצה להוציא את התימרוסל משימוש מאחר והכמות שלו בחיסונים עולה על המותר. בתחילת שנות ה-2000 נכנסו לשימוש יותר ויותר חיסונים שלא כללו תימרוסל. אם כך, היינו מצפים שהילדים יתחילו לקבל כמות פחותה ממנו. אך זה לא בדיוק מה שקרה. בפועל, משנת 2002 ה-CDC התחיל להמליץ על מתן חיסון שפעת לתינוקות, והחיסון המאושר היחיד שקיים נגד שפעת ומומלץ לתינוקות, מכיל תימרוסל. כמו כן, ה-CDC התחיל להמליץ על חיסון שפעת לנשים בהריון שגם הכיל תימרוסל. משנת 2010 תינוקות התחילו לקבל שתי מנות חיסון שפעת בשנת החיים הראשונה ולאחר מכן מנה אחת כל שנה. לכן, למרות שתימרוסל הוצא או כמעט הוצא משאר החיסונים, כמות הכספית שמגיעה מחיסונים לתינוקות משנת 2000 נשארה כמעט זהה ובמשך החיים הכפילה את עצמה. נוסף לכך, תימרוסל נשאר בחיסון אחד נגד מנינגקוק ובחיסון אחד נגד טטנוס ודיפתריה. כמעט בכל שאר המקומות בעולם, תימרוסל נשאר גם בחיסוני ילדים. בשנת 2012 AAP וארגון הבריאות העולמי שכנעו את האו"ם לא לאסור על שימוש בכספית בחיסונים.

• הוסף לסימניות
זה עוד יותר גרוע.
כי את גם לא מחסנת אותם בזמן שהם הכי עלולים להיחשף,
וגם מחסנת בגיל גדול יחסית שהם כבר מבינים את הכאב והרבה יותר מתייחסים אליו.

אני לא מחסנת נגד שפעת למשל או תהבת בביהח,
אבל את השאר בהחלט עושה כמה שאפשר- בזמן הנכון.
תקראי מידע באתר של משרד הבריאות.
יש מחשבה מאחורי כל חיסון לגבי מתי הוא ניתן בצורה היעילה ביותר לילד.

את אולי לא חושפת אותו לחיסון, אבל כן חושפת להרבה סיכונים אחרים.
כמו חזרת, חצבת, ועוד.
חזרת ו חצבת לא מחסנים ממילא לפני גיל שנה
כל שאר המחלות שמחסנים לפני גיל שנה רובם הם מאוד נדירים כמו טטנוס דיפתריה צהבת בי או לא מסוכנים כמו רוטה, גם שעלת הוא חיסון הכי פחות יעיל ומתפוגג תוך כמה שנים ובכל זאת נדיר מאוד למות מזה, זה קורה בארץ פעם בכמה שנים בדרך כלל בתינוקים פחות מגיל שלדה חודשים שממילא אי אפשר לחסן בגיל כזה מוקדם, לכן טוב מאוד לפחות לדחות את החיסונים כמה שיותר.

• הוסף לסימניות
בשום פנים ואופן אף פעם אל תתנו יותר מחיסון אחת בפעם אחת, והרחיקו כמה שיותר מחיסון אחת לשני, הסיפורים המזעזעים על נפגעים מכמה חיסונים בבת אחת הם לאלפי אלפים, אנה אל תקחו סיכון.

יש פסק מהרב משה פיינשטיין זצל שאסור ע״פ הלכה לתת זריקה אם לא שמוכרחים לצורך רפואה אפילו שהרופאים אומרים שזה לא מסוכן, כי הרופאים לא יודעים הכל.

אין שום סיבה לתת כמה חיסונים בבת אחת, ע״פ הלכה חייבים לחשוש לדעת מיעוט רופאים אפילו כשהם שניים נגד אלף, גם אם נגיד שלא חוששים לדעת מיעוט הרופאים שדעתם שהחיסונים בכלל מסוכנים כיון שלדעת רוב הרופאים לא לתת חיסון יותר מסוכן, אבל לפצל את החיסונים אין סיבה לא לחשוש לדעת מיעוט הרופאים, ובפרט לדעת הרב משה פיינשטיין גם אילו כל הרופאים היו אומרים שהחיסונים בטוחים לא היינו רשאים לשמוע להם.
וחיסון אחד בנפרד אתם מסכימים? תודה רבה!
לפי התגובות עד עכשיו באשכול הזה ובאחרים הבנתי שההתנגדות היא נחרצת לכל חיסון באשר הוא. הופתעתי.

ולעניין האשכול, אותי מפחיד לחסן כמה חיסונים ביחד, אבל יותר מלחיץ שהילד ידבק באחת המחלות. לכן שפספסתי חיסונים השלמתי כמה יחד. ולדעתי הילד עבר את זה בצורה יותר רגועה. במקום להידקר, תופעות לוואי והחלמה. וחוזר חלילה, נדקר במרוכז וחזר לעצמו במהירות.

מלכתחילה. לא הייתי עושה את זה. אבל אם כבר עשיתי, אני ממש שמחה על היתרונות.

• הוסף לסימניות
כתבו לך ואני מוסיפה גם - להפריד!
כשלא הפרדתי - הצטערתי מאד...
זה משגע להם את הגוף, מסכנים
לאט לאט כמה שאפשר.

• הוסף לסימניות
וחיסון אחד בנפרד אתם מסכימים? תודה רבה!
לפי התגובות עד עכשיו באשכול הזה ובאחרים הבנתי שההתנגדות היא נחרצת לכל חיסון באשר הוא. הופתעתי.

ולעניין האשכול, אותי מפחיד לחסן כמה חיסונים ביחד, אבל יותר מלחיץ שהילד ידבק באחת המחלות. לכן שפספסתי חיסונים השלמתי כמה יחד. ולדעתי הילד עבר את זה בצורה יותר רגועה. במקום להידקר, תופעות לוואי והחלמה. וחוזר חלילה, נדקר במרוכז וחזר לעצמו במהירות.

מלכתחילה. לא הייתי עושה את זה. אבל אם כבר עשיתי, אני ממש שמחה על היתרונות.
חיסונים בנפרד זה קצת מסובך, אבל כמה בבת אחת זה פשוט פשע ולא הגיוני בכלל, ואין לזה שום מקום היתר ע״פ הלכה.

• הוסף לסימניות
חיסונים בנפרד זה קצת מסובך, אבל כמה בבת אחת זה פשוט פשע ולא הגיוני בכלל, ואין לזה שום מקום היתר ע״פ הלכה.
תואיל בבקשה להשאיר את ההלכה מחוץ לדיון....
ואם אתה פוסק, תחתום בשמך ובשם הרב שהסמיך אותך.

• הוסף לסימניות

יש לי 7 ילדים וכולם חוסנו בזמן ולא קרה להם כלום.
נראה לי יותר טראומה לילד כל חודשים לקבל חיסון.
ואם כן להפריד? הרי יש חלק חיסונים שמתאימים לזמנים מסוימים לא? אז מה עושים?

• הוסף לסימניות
פעם בחודשיים לא מספיק.
התינוק שלי בן ארבעה חודשים וכבר הספיק לקבל 5 (כולל המחומשת ביניהם) :(:(
ניסיתי לחלק ועשיתי את זה ב3 פעמים אבל במרווח של שבועיים.

• הוסף לסימניות
הם מאוד נדירים בגלל החיסונים.
אז לא לחסן בגלל שהם נדירים?
טטנוס ודפתטריה החיסון לא מונע את החיידק עצמו רק על המחלה, כך שזה לא מונע הדבקה, והחיסון רחוק מאוד מלהיות מאה אחוז וגם מחזיק רק כמה שנים זה מוכיח שלא בגלל החיסון זה נדיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה