כללי עד כמה מותר ללקוח להציק!!?

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה מאוד מאוד מהותית...

עד כמה מותר ללקוח להתערב בתחום העימוד...??????

רווח בין הטורים, מרווחים בין כותרות... וכו' וכו'??

בבקשה לפרט את תחום שיפוטו של הלקוח

• הוסף לסימניות
אין בזה תחום שיפוט

להיפך
עם הרבה סבלנות
כך אתה נבנה ובונה את שמך
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
זה בהרבה תחומים של עיצוב לאו דווקא בענין של לעמד, ואין פה קווים ברורים של גבולות מה אפשר לו להתערב ומה לא
יש סוגים כאלו של לקוחות שבטוחים שהם מבינים בעיצוב ואתה רק צריך לעשות מה שהם אומרים.
אני חושבת שאם זה לקוח כזה , פשוט לזרום איתו (במידת האפשר) לעשות מה שצריך כדי שיהיה מרוצה, בסבר פנים יפות כמובן , ומקסימום גם אם לא יוצא כמו שרצית - אל תשים קרדיט, אני לא אוהבת להתעקש על משהו , אם זה לקוח שמוכן לקבל את דעתי ולסמוך עלי - אני משכנעת ובסוף האו רואה שהתוצאה משתלמת , עם לקוחות עקשניים זה לא ילך .. ואם יש לקוח שאתה רואה את זה מראש, לפעמים הכאב ראש הזה לא משתלם וכבר עדיף לומר לו שאתה לא יכול להמשיך כי אתה עמוס ואתה מבטל את העבודה.

בהצלחה , זה לא קל .. :)

• הוסף לסימניות
ללקוחות מסוג כזה הסברתי
שהתפקיד שלי הוא למצוא את שביל הזהב בין מה הוא אוהב, לבין מה שלא טעות מבחינה מקצועית.

ולפעמים שווה לשמוע עצות של מי שעומד מהצד, הן יכולות להפתיע, בגדול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר מימון;1910092:
יש לי שאלה מאוד מאוד מהותית...

עד כמה לעזאזל מותר ללקוח להתערב בתחום העימוד...??????

רווח בין הטורים, מרווחים בין כותרות... וכו' וכו'??

בבקשה לפרט את תחום שיפוטו של הלקוח

רגע... אולי בכלל הוא צודק?

• הוסף לסימניות
לפותח האשכול - אנו מבינים את התיסכול
אבל לא צריך להתבטא במילים לא לנו
בבקשה נסח את השורה השניה מחדש.
בתקווה להבנה.

• הוסף לסימניות
אני עושה כל מה שרוצה הלקוח.
כמובן מביע את דעתי לפני כן ואף מנסה לשכנע.

אם התוצאה לא לטעמי - לא אשים קרדיט.

• הוסף לסימניות
אני אומרת לו,
כלל ראשון מול לקוחות ' הלקוח תמיד צודק! (גם אם לא!), אני אומרת לו כך.

ואז אני אומרת, תראה אתה רוצה יותר מרווח? מהנסיון שלי זה המרווח הרגיל והנכנון, שמתאים לך לעבודה שננת לי, אתה רוצה יותר מרווח? אין בעיה, אך אם אתה שואל אותי - מבחינה מקצועית - ככה זה טוב.
תרצה בכל אופו לרווח יותר - בבקשה,
וכך גם בעיצוב, שמתי ללקוח פס ישר והיא רוצה עם טלטלים כאלו - משהו עגול וכו'...
אמרתי לה - תראי - זה עסק שלך הפרסומת הזו היא של העסק שלך וחשוב לי שתאהבי אותה, אני מסיימת איתך עוד רגע וממשיכה עם משהו אחר אך את נשארת עם המיתוג הזה,

את רוצה- תתיעצי עם משהו, מצידי עם בעלך / חברה - לא משנה עם מי, תשמעי מעוד מישהו,
תגידי לי מה החלטת, אם החלטת דווקא קו מתולתל - אסדר זאת שגם יהיה מתולתל אך ישאר בכללים נכונים בעיצוב,
אני לא יוציא מודעה לא נכונה וטובה חתח ידי. חשוב לי שהמודעה שלך תהיהי מושכת, קונה וטובה...

לסיכום:
אם הלקוח מתחיל לומר את רצונותיו הנכונות או לא -
תנו לו דבר ראשון הזדהות, תסבירו לו שזה לא נכון כך או לא מתאים או לא יפה - הם רוצים לשמוע את דעתנו, ולמר לו את המשפט 'מבחינה מקצועית כדאי....'
אך אם מתעקש תבואו לקראתו במעט - תעשו פשרה ותסבירו לו שכך כדאי שישאר בטעם הנכון והמתאים.

הכי חשוב שיצא בטעם טוב - זו הפרסומת הכי טובה עבורנו...
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר הלקוח ממשיך הלאה עם המוצר שבנית לו, וכן חשוב שהוא יקלע לטעמו.
השאלה מה בעייתי בזה שהוא מכתיב לכם:
אם זה בגלל ש"אומרים לי מה לעשות- והרי אני פה המקצוען", לדעתי יש מעלות בזה שהוא מתערב, כי הוא פחות רגיל לקובץ ורואה בקלות מה לשפר. גם ריבוי ההערות מכוון אותך בקלות בדיוק למה שהוא רוצה, מה רע?

אם זה בגלל שהוא מוצא כל רגע טעות אחרת וזה נהיה קטנוני, כן יש מקום לדעתי להגביל את הביקורת בצורת הגבלת התיקונים או ריכוז ההערות ותוספת תשלום מעבר למה שסוכם.

מנסיון ראיתי שכאשר באתי ללקוח בגישה של "אני מוכנה לעשות כל מה שתבקש, אבל לטובתך כדאי להמנע מ... או לבחור צבע...", יותר היו קשובים לדעתי המקצועית ובסוף בחרו בה.

• הוסף לסימניות
לענ"ד, דברים שקשורים להבנה והיבט מקצועי, חשוב להבהיר ללקוח, שהוא לא האיש מקצוע, כי אם הוא היה איש מקצוע בעצמו, הוא לא היה בא אלינו, ולכן לא רק את הפעולה הפרקטית אנו עושים בשבילו, אלא גם את הקו העיצובי.

בכל העניין של מרווחים, גדלים, מיקומים, בקיצור טיפוגרפיה וקומפוזיציה, גם הם דברים שאנו לומדים - ולא סתם, כי יש מקום שבו טוב כך, ובמקום אחר, טוב אחרת, כמו שיש הבדל בין ספרי ילדים למבוגרים, בין ספרות תורנית לספרות הכללית, ולא רק בקו העיצובי, אלא סגנונות גופן, אלמנטים וכו' לכן אנו כאנשי מקצוע צריכים להכווין את הלקוח, ולחוות את דעתנו.

מלבד זאת, אם לטעמנו הלקוח 'הורס' את הספר, או כל יצירה אחרת, הוא פוגע בשמנו, ובאיכות העבודה שלנו, וזו לבד גם כן סיבה שאנו נעמוד על דעתנו המקצועית.

אך כמובן שבסופו של דבר אנו עובדים בשביל הלקוח, ולא הוא זה שעובד אצלנו, אז... צריך למצוא את הגבול הדק בין חוות דעת נבונה, להקשיב לריבוי דעות, לבין ההחלטה הפרטית והשרירותית של הלקוח.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אך כטיפ, אומר דבר חשוב:

כמעט תמיד, לא יהיה לקוח שיקבל עבודה מוגמרת ולא יחפש הערות, מה לעשות, ככה אנחנו, כולנו, אנחנו לקחים את העיתון השני בערמה ( או ה-א-ח-ר-ו-ן...), אנחנו כך בכל דבר...

ולכן, שמעתי מכמה מקצוענים (בעיקר בתחום העימוד), שלאחר שהם מסיימים עבודה, הם עושים כמו 'פאשלות' בולטות, כמו למשל גופן כותרת קטן במיוחד, או ממש לא מתאים, מרווחי פיסקאות שאינן נעימות ומקצועיות, וכדו', אז כמובן... שהלקוח רואה את הבעיות, הוא כמובן 'מעיר' על כך, המעמד רץ לתקן (אולי זה כבר מוכן אצלו מתוקן...), הלקוח כבר לא יחפש עוד הערות מתחת לאדמה, והכל בא על מקומו בשלום.

תחשבו על זה...

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד לעצמנו..
הצעצבים המומחים/המושלמים/--/

היחיד שקובע הוא:

הלקוח

אתה אמור לשרת אותו
להבין אותו,
מה הוא רוצה
לאן הוא חותר
למה הוא רוצה שזה יהיה דומה

ולכוון אותו לפי מה שהוא רוצה,

אפשר לייעץ/להציע/

אבל הוא הקובע

הספר שלו
והכסף גם כן..

• הוסף לסימניות
הכלל זה לא להראות ללקוח עד שזה כמעט סגור, אם מראים לו כל התקדמות אז תקבל ים של הערות.
ועוד דבר, אם בגלל זה העבודה לא טובה, זה בעיה שלך! כי העבודה שלך היא לריב איתו אם הוא טועה.

• הוסף לסימניות
כפילות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;1910736:
עם כל הכבוד לעצמנו..
הצעצבים המומחים/המושלמים/--/

היחיד שקובע הוא:

הלקוח

אתה אמור לשרת אותו
להבין אותו,
מה הוא רוצה
לאן הוא חותר
למה הוא רוצה שזה יהיה דומה

ולכוון אותו לפי מה שהוא רוצה,

אפשר לייעץ/להציע/

אבל הוא הקובע

הספר שלו
והכסף גם כן..

יוחנן לקחת לי את המילים מהמקלדת
רק אני אוסיף משפט ידוע אחד שיכול לעזור במצבים כאלה: אל תהיה צודק תהיה חכם.

• הוסף לסימניות
איני בא לחלוק על יוחנן ק. ועל טקסט, אך בדיוק השבוע במסגרת הרצאותיו של איתמר גור שאני משתתף בהן, הוא דיבר בדיוק על הנושא הזה.

ולמי שלא יודע מי זה איתמר גור, איתמר גור, הוא גרפיקאי מהגדולים בתחום, בעל סטודיו גור אריאלי (שזה שיתוף של איתמר גור וירמי אריאלי, שניהם תותחים) הוא מרצה בפרוג במסלולי הגרפיקה, עיצוב ופרסום, [אפשר להציץ באתר גור אריאלי]

הוא מדבר הרבה על הנושא הזה, על השם המקצועי שאנחנו יוצרים לעצמנו, ואנו מעמידים בפני הלקוחות שלנו ובפני השוק, את הרף שלנו ואת הקו המקצועי שלנו...

אם אנו רוצים להיות בעלי מקצוע איכותיים, זה לא רק 'לעשות' את העבודה, אלא גם ליצור אותה, ולהכווין אליה את הלקוח שלנו, על פי הקו המקצועי שלנו, כמובן עם להרגיש את הלקוח, ולהבין את מה שהוא רוצה.

במקרה המסוים שדיברו כאן אולי זה מעט שונה, כי דיברו על עימוד, אך כשזה מגיע לעיצוב גרפי, הכולל עיצוב מיתוג ופרסום, ודאי שאנו לא רק 'מבצעים' את העבודה.

וזה לא כל כך עניין של צודק וחכם, אלא של מה שאתה משדר ללקוח שלך כאיש מקצוע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3 פינות;1910814:
ועוד דבר, אם בגלל זה העבודה לא טובה, זה בעיה שלך! כי העבודה שלך היא לריב איתו אם הוא טועה.

:eek::eek:
זה ברצינות או בהומור?

אני ממש לא בעד!
קרה לי כמה וכמה פעמים שהלקוח מחוסר הבנה (בעיקר עם לקוחות מבוגרים קצת)
רצה משהו שלא היה מתאים לדעתי, ובכ"ז כיוונתי לדעתו וזה יצא מבחינתו מושלם , אבל הרבה פחות מבחינתי.
אין פה הרבה ברירות , אבל אני תמיד דואגת לעדכן שזה כיוון אחר ממה שאני ממליצה ,
ולא נכון מבחינה עיצובית וכו' , מה שהוא בוחר בסוף זו החלטה שלו בלבד.

ובקיצור - תקרא את ההודעה של יוחנן .

wellcome - זה נכון,
אבל , יש לקוחות שאין אצלם לכוון , הם נעולים על סגנון מסוים ואין אף אחד שיכול להזיז אותם.
לא יודעת אם יצא לך לעבוד עם כאלו , אבל יש ויש , לרוב זה אנשים לא כ"כ צעירים שפחות מבינים בתחומים האלה.
ושוב - לא מחייב, זה מה שאני ראיתי מהניסיון שלי ואני כבר לא מעט שנים בתחום ויצא לי לעבוד עם המון המון לקוחות , גם בתור שכירה בעבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י welcome;1910951:
איני בא לחלוק על יוחנן ק. ועל טקסט, אך בדיוק השבוע במסגרת הרצאותיו של איתמר גור שאני משתתף בהן, הוא דיבר בדיוק על הנושא הזה.

ולמי שלא יודע מי זה איתמר גור, איתמר גור, הוא גרפיקאי מהגדולים בתחום, בעל סטודיו גור אריאלי (שזה שיתוף של איתמר גור וירמי אריאלי, שניהם תותחים) הוא מרצה בפרוג במסלולי הגרפיקה, עיצוב ופרסום, [אפשר להציץ באתר גור אריאלי]

הוא מדבר הרבה על הנושא הזה, על השם המקצועי שאנחנו יוצרים לעצמנו, ואנו מעמידים בפני הלקוחות שלנו ובפני השוק, את הרף שלנו ואת הקו המקצועי שלנו...

אם אנו רוצים להיות בעלי מקצוע איכותיים, זה לא רק 'לעשות' את העבודה, אלא גם ליצור אותה, ולהכווין אליה את הלקוח שלנו, על פי הקו המקצועי שלנו, כמובן עם להרגיש את הלקוח, ולהבין את מה שהוא רוצה.

במקרה המסוים שדיברו כאן אולי זה מעט שונה, כי דיברו על עימוד, אך כשזה מגיע לעיצוב גרפי, הכולל עיצוב מיתוג ופרסום, ודאי שאנו לא רק 'מבצעים' את העבודה.

וזה לא כל כך עניין של צודק וחכם, אלא של מה שאתה משדר ללקוח שלך כאיש מקצוע...
ראשית כל גם אני למדתי אצלו במכללת פרוג באמת בחור מקסים.
אני בטוח שבמקרה שלנו גם הוא היה מסכים איתנו, כי לפי מה שתיאר פותח האשכול ולפי התיסכול שלו מובן שזה לא לקוח שמחפש שתכוון אותו אלא לקוח שחושב שהוא מבין יותר מבעל המקצוע ולכן במצב כזה צריך להיות חכם ולהתקפל, למרות שמבחינה מקצועית זה לא נראה ואם אנו מפחדים על השם שלנו אז לא לשים קרדיט או בכלל לא לקבל את העבודה.

• הוסף לסימניות
אולי....

נכתב ע"י אברהם;1910128:
רגע... אולי בכלל הוא צודק?

יכול להיות שהוא צודק בגדול, אבל סוף כל סוף לא באנו לתחום כדי לעשות איתו "פינג-פונג" כל היום של עיצובים משתנים של גופנים, כותרות, מרחקים וכיו"ב.....לא?!?

הגם שכל מה שכולם אמרו, קדוש קדוש קדוש יאמר לכולכם, הוא בעל המאה והוא בעל הדעה...

אבל אני חושב שלא הבהרתי, כאשר אני לוקח סכום על עבודה אז לא תמיד אני לוקח בחשבון את כל ההשלכות של ההערות של הלקוח....ובודאי שזו בעיית הבעיות...

האם צריך לקחת במחיר מראש את כל הדברים הקטנים הללו, או שהם בבחינת "בדיל ויעבוד [בדלי"ת....]"???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר מימון;1911029:
יכול להיות שהוא צודק בגדול, אבל סוף כל סוף לא באנו לתחום כדי לעשות איתו "פינג-פונג" כל היום של עיצובים משתנים של גופנים, כותרות, מרחקים וכיו"ב.....לא?!?

הגם שכל מה שכולם אמרו, קדוש קדוש קדוש יאמר לכולכם, הוא בעל המאה והוא בעל הדעה...

אבל אני חושב שלא הבהרתי, כאשר אני לוקח סכום על עבודה אז לא תמיד אני לוקח בחשבון את כל ההשלכות של ההערות של הלקוח....ובודאי שזו בעיית הבעיות...

האם צריך לקחת במחיר מראש את כל הדברים הקטנים הללו, או שהם בבחינת "בדיל ויעבוד [בדלי"ת....]"???

בעימוד מקובל שאתה מציע כמה דוגמאות של עימוד ועל מה שהוא מחליט על זה הולכים

בחוזה (או הצעת מחיר) כותבים בבירור שכל שינוי מהאישור והלאה כרוך בתשלום

אז לא יהיה לך שום עגמת נפש כי גם אם זה שינויים משמעותיים הוא אמור לשלם על כל שינוי והוא יחשוב פעמיים או שישלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה