כללי עד כמה מותר ללקוח להציק!!?

• הוסף לסימניות
האמת שקשה לי להבין את כל הלך הרוח שכאן

כבר אמר החכם 'טוב שם משמן טוב' [=פרסום טוב]

אם אתה זקוק לפרסום טוב בכדי שיגיעו אליך - כנראה יש לך בעייה ביחסי אנוש
ואם שמך הולך לפניך אף מבלי פרסום - סימן שאתה בעל יחסי אנוש טובים
זה מה שלימדו אותי כשהתחלתי

ב"ה זה לי כעשרים שנה בתחום ומעולם לא עשיתי לעצמי פרסום
ואני מתפרנס... ומסתדר טוב עם כל לקוחותי - כולל כולם
ומעולם לא חתמתי חוזה עם אף אחד מהם

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הקשר פרסום

חוזה למדתי לעשות מכמה מעמדים חשובים כאן בפרוג שהמליצו על זה. וזה רק עוזר לשני הצדדים כל הדברים ברורים מקודם ואין שום הפתעות בדרך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר מימון;1911029:
אבל אני חושב שלא הבהרתי, כאשר אני לוקח סכום על עבודה אז לא תמיד אני לוקח בחשבון את כל ההשלכות של ההערות של הלקוח....ובודאי שזו בעיית הבעיות...

האם צריך לקחת במחיר מראש את כל הדברים הקטנים הללו, או שהם בבחינת "בדיל ויעבוד [בדלי"ת....]"???

תכתוב בחוזה עלות נוספת לכל סקיצה נוספת.
וכן מחיר לכל תיקון של טעות סופר בקובץ המקורי. בין לפני עימוד בין אחרי עימוד (לא אותו מחיר\או לפי שעה)

האם בפועל לחשב כל שניה? אני לא עושה כן ממש, רק אם זה זמן משמעותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר מימון;1911029:
יכול להיות שהוא צודק בגדול, אבל סוף כל סוף לא באנו לתחום כדי לעשות איתו "פינג-פונג" כל היום של עיצובים משתנים של גופנים, כותרות, מרחקים וכיו"ב.....לא?!?

הגם שכל מה שכולם אמרו, קדוש קדוש קדוש יאמר לכולכם, הוא בעל המאה והוא בעל הדעה...

אבל אני חושב שלא הבהרתי, כאשר אני לוקח סכום על עבודה אז לא תמיד אני לוקח בחשבון את כל ההשלכות של ההערות של הלקוח....ובודאי שזו בעיית הבעיות...

האם צריך לקחת במחיר מראש את כל הדברים הקטנים הללו, או שהם בבחינת "בדיל ויעבוד [בדלי"ת....]"???

אתה צודק,

יש גבול כמה אתה אמור לשנות שוב ושוב

לכן כדאי מאוד לעשות חוזה על הלקוח שכולל:

1. כמה סקיצות כלולות במחיר ההתחלתי
2. מחיר לפי שעות עבודה על חריגה מסעיף 1

זה לא צריך להיות בצורה כבדה של; חוזה, חתימה, תאריך וכו'
אפשר באופן מעודן, לומר ללקוח שאתה נוהג לכתוב ראשי פרקים ל'מתווה' שאתה אמור לעשות,
והעיקר; לדאוג שזה יהיה בכתב
(שלח לו מייל ובו מפורט הכל, ותבקש אישור, ושוב, בצורה ידידודית ופשוטה, "ככה אני עובד, אני רוצה שזה יהיה מסודר")

קרדיט: הדרכה מחיים דיקמן

• הוסף לסימניות
כבר אמרתי פה בפורום שלי יש שני מסלולים: האדום והירוק. הירוק נועד למי שנותן לגרפיקאי לעבוד וההערות שלו הן מינימליות - התוצאה: תמחור זול של הגרפיקה.
האדום הוא לאלה שחייבים להתערב בעבודה היצירתית של הגרפיקאי, על ההתערבות משלמים הרבה יותר, לפעמים פי שניים ושלוש מהמחיר ה'ירוק'.
אני מתנה זאת כמובן בהליך מסודר של הגהה אחת ואישור סופי למסלול הירוק, ובתשלום יקר פר כל הגהה לאלה שעוברים למסלול האדום...
עד היום, 90 אחוז מלקוחותיי בחרו מראש במסלול הירוק. אף אחד מהם לא התאכזב.

• הוסף לסימניות
לקוח בעל טעם אנין מחכים את המעמד - גם אם הוא המוצלח והמפורסם ביותר בתחומו.
גם מי שאינו אנין - יש לו לפעמים טעם משלו, והוא צודק מבחינתו.

תמיד כדאי לומר ברוח טובה: "לי אישית נראה שכך הנכון, אבל העיקר הוא שיהיה לטעמך - שקול שוב ותחליט, מה שתחליט מקובל עלי".

וכמובן עבודות עיצוב העמוד נקבעים לפי שעות עבודה, או תמחור לפי עמודי עיצוב - אם הרעיון בא לו פתאום מאוחר יותר.. בדרך כלל מול לקוח המבקש עימוד במגזר שלנו לא צריכים להיות חיכוחים במחיר.

ולסיום צימוק טוב:
שמעתי מאחד מגדולי המעמדים לספרי קודש בדור הזה... יש לקוחות שדורשים עיצוב שלטעמי הוא מזעזע, אז לצורך כך יש לי קערה, שבסוף היום אני מקיא אליה את העיצוב הזה, אבל עושה לו בדיוק כפי שהוא אוהב....

ומנסיוני שלי, ניתן להחכים את המעמד הרבה מאוד. לקוח חכם מהווה סיעור מוחות המביא תוצאות מיטביות... אל לנו להתייהר שהלקוח לא מבין... מישהו יודע לספור כמה מעמדים הוציאו מתחת ידם עבודות שקשה לקרא אותן....

• הוסף לסימניות
הסברתי פעם למישהו מה התפקיד שלי כמעמד:

חבילת נייר - עולה בחנות משהו כמו 20 ש"ח.
חבילת ניירות מקושקשים - היא חומר נפסד הנתרם בחינם לגננות וכדו'.

העבודה שלי, כמעמד, שלמרות שאני הולך ללכלך את הנייר, מכל מקום שלא יהיה 'מקושקש' וללא ערך כלל, אלא ישאר בעל ערך כלשהוא.

לפעמים צריך לחנך את הלקוח. שלא יהרוס את הספר של עצמו, שעמל עליו רבות כל כך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה